Érdekes lezárást kaptunk, nem teljesen erre számítottam, de összeségében elégedett vagyok.
Arról lehet lemaradtam, de Tengen miért lehelte ki a lelkét? Yuki igy akkor gondolom meghalt.
Jujutsu Kaisen manga
Én úgy értelmeztem, hogy Tengennek már nagyon kevés ideje volt hátra úgy általánosságban, és a Tengen, aki eddig beszélt az csak egy kivetülésé volt az igazi testének, ami abban a fában volt, és felfedésre került a halálával, majd a "hologram" következésképp megszűnt.
----------
209. fejezet
Visszaugrottunk 2 nappal korábbra, ahogy azt vártam.
Kenjaku terve kibontásra került. Ha nem halmozódna fel elég átokerő a jujutsu sámán vs. nem-jujutsu sámán harcokban, ami nem is volt annyira a számításaiban, akkor csak le kell mészárolni a nem-jujutsu sámánokat átkokkal, és a számtalan katona halálával már elég átokerő fog felszabadulni. Ördögi egy lángelme.
Remit elkapták, Habát megölték. Hazenoki még tarja magát Yuuji és Megumi kolóniájából. Az utolsó oldalon jót nevettem Takabán, aki csak táncol, miközben golyózápor zúdul rá.
Ördögi egy terve van Kenjakunak az biztos. Kiváncsi vagyok mivel fog folytatódni a történet.
Szerk: Most olvassom, hogy elvileg idén véget ér majd a manga
Nem lesz az igy egy kicsit gyors befejezés? Annyi mindenről lehetne még beszélni.
A múltkori gondolatát osztotta meg ismét Akutami-sensei, csupán aktualizálta az idei évre. Reméli, hogy idén le tudja zárni a történetet. Ez nem garantálja, hogy sikerül is neki.
----------
210. fejezet
Megismertük Hana múltját. Úgy tűnik, hogy egy csapatnyi árva gyermekkel élt együtt, akit anyaként egy átok etetett azzal, amit talált. De ha valaki említést mert tenni róla, hogy az átok az nem az igazi anyjuk, vagy sokat panaszkodott, az a gyermek eltűnt, feltehetőleg az átok végzett vele. Hana jó egy év után egy szép napon meglátta Megumi fehér vérebét, és azt követve eltávolodott az átoktól. Sorsszerű találkozásnak fogta ezt fel, biztos volt benne, hogy egyszer még találkozni fog Megumival, és apránként próbál felnőni hozzá, ő is minél több embert meg szeretne menteni.
Bár újfent kaptunk egy utalást rá, hogy Nobara valószínűleg életét vesztette, még mindig úgy érzem, hogy kerülve van a tényleges kimondása, hátha egy meglepetés visszatérés van tervezve vele. Yuujit megrémíti annak eshetősége, hogy Hana váltsa Nobarát a csapatban. Ezt lehet úgy értelmezni, hogy nem akarja, hogy Hana is ugyanarra a sorsra jusson, vagy nem akarja halottnak tekinteni Nobarát, akinek már a pótlásáról elmélkedik és ez ijesztő.
Jaeger írta:
Idén szerintem kapunk valamit Nobara-val kapcsolatban. Érdekes, hogy Megumit már ilyen fiatalon felkarolták.
Nitta öccse azt mondta, hogy ellátta Nobara sérüléseit az átoktechnikájával, de valószínűleg az ellátáskor már nem élt. Pulzusa nem volt, nem is lélegzett, de mivel a halál állapota csak nemrég állt be, ezért úgy fogalmazott, hogy nem 0% a túlélésének esélye. Reménykedésre azért nem biztatta Yuujit.
A Shibuya Incidens után Yuuji rákérdezett Megumitól, hogy mi történt Nobarával. Megumi nem válaszolt, csak egy panel van az egyik szeméről, talán komoran néz. Yuuji ökölbe szorította a kezét, és azt mondta, hogy megértette, felfogta.
Ennyit tudunk Nobara helyzetéről. Vagy életét vesztette, vagy kómában van.
----------
211. fejezet
Tartalmas fejezetet kaptunk. Van min agyalni.
Újfent feltűnt a pincér a 12. fejezetből, aki anno megérezve a veszélyt, még azelőtt lelécelt az étteremből, hogy Jougo őt is felgyújtotta volna. Most is érzi a közelgő ítéletnapot...
Maki szerint Yuki és Yuuta egy kalap alá vehető, így ha Yuki és Chousou képtelen volt elintézni Kenjakut, akkor valószínűleg hagyományos módon nem is lehet elbánni vele. Ergo Maki arra utal, hogy Yuutának sem sikerülhet ezt kiviteleznie egyedül. Enyhe meglepődéseken és fejben történő megjegyzéseken kívül hamar elfogadták, hogy Maki kisugárzása mennyit változott.
Az egyesülés még kezdeti fázisban lehet, mert a beszámolók alapján nincs különösebb változás a kolóniákon kívül, azt leszámítva, hogy néhányan váratlanul megbetegedtek. De az is lehetséges, hogy Kenjaku még el sem kezdte a ceremónia érdemi részét valamilyen okból kifolyólag.
Pontok felhasználása új szabályok alkotására illetve a meglévők kijátszására.
https://manga4lif...ge-24.html
+ Higuruma jóvoltából lehetővé vált a pontok megosztása, átadása a játékosok között.
() Kommunikáció a kolóniákon kívül. Ui Ui és Maki egyelőre megteszik, mint hírnökök.
() Be-és-kilépés egy kolóniába. A be-és-kilépéssel való problémát az adja, hogy a kolóniákat akadályok védik saját szabályokkal, elvégre Kenjaku az akadályok alkotásának mestere, és ezek az akadályok függetlenek a játék szabályaitól. Vagyis hiába alkotnának egy be-és-kilépési szabályt, az akadályok miatt ugyanúgy létrejönne a véletlenszerű teleportáció a belépésnél, amit ki kellene valahogy küszöbölni. Maki mentesül a szabály alól, mivel nincs átokereje, illetve az Angyal átoktechnikája miatt Hana is szabadságot élvez.
() A játékból való kilépés büntetlenül. Akutami-sensei azt mondta, hogy véletlenül elsütött egy spoilert korábban, amit a 21. kötetben korrigált. Elvileg ez az oldal az:
https://manga4lif...ge-13.html
Előre nyilvánvalóan nem álmodhatták meg, hogy egy játékos kilépéséhez nem elég egy helyettes behozása, hanem 100 pontot is kérni fog a Kogane. A 100 pontos rész nincs már benne a kötetes kiadásban, mivel azt most kellett volna csak megtudnunk.
Mindenesetre Ijichi lett behozva Tsumiki helyetteseként. Egy rövid visszaemlékezésből megtudtuk, hogy ő is jujutsu sámán akart lenni, de nagyon gyenge volt, ezért Gojou inkább ráijesztett, kikényszerítve, hogy inkább sofőrködjön, assisztenskedjen, ha hasznos akar lenni.
Tsumiki látszólag sikeresen megérkezett Megumiékhoz. Nem tudom, mi van a hátán, de remélem, hogy ejtőernyő. Ha kellett volna, akkor Hana elkapta volna, mondja Yuuji, amitől Hana boldog volt, mert nőhetnek az esélyei Meguminál a dicsérettől. Egy pillanattal később viszont már Nobarát idéző módon áll össze Yuujival, hogy Megumin gúnyolódjon.
És akkor a nagy fordulat Tsumikivel, aki be akar hozni egy új szabályt a szabad be-és-kilépésre. Mi a frász folyik itt?!
Ha nem szállta meg senki és semmi Tsumikit, akkor jó eséllyel ő a játékmester. Azt nem tudom, hogy Kenjaku fejében mi járhatott, ha őt tette meg annak, de látok rá esélyt. Hogy Tsumiki gonosz lenne? Nem hiszem, elképzelhető, hogy csali az az ördögi mosoly. Bár azt sem zárom ki, hogy becsavarodott a sok stressztől, negatív élménytől.
Ha megszállással állunk szemben, akkor vagy egy ismeretlen karakter lesz a tettes, vagy valahogy Mahitónak, esetleg Sukunának lesz köze a dologhoz. Ne kérdezzétek hogyan, de ők ugrottak be az utolsó oldalról.
212-es fejezet... Igaz még csak raw van, de nem bírtam ki.
Köszönöm, hogy leírtad a szabályokat Bastian. Tsumiki-val kapcsolatban igazad lesz úgy tűnik.
Valamit Sukuna ledobta az atombombát... Nem tudni pontosan mi történt így Megumi valamint, Yuji helyzete nos érdekes.
Gondolom Megumi titkos árnyéktechnikája szükséges Sukunának.
Mi lesz így a srácokkal? Jó kérdés.
Gege rájött a titokra: a leggyorsabb módja a manga befejezésének ha kinyírja a főszereplőt
Szerencsétlen Yujit sajnálom, az egész manga arról szól hogy szivatva van. Nem tudom olvastam e olyan shounent (shounen ez még egyáltalán) ahol a főszereplő ennyire mélyre van lökve az alkotó által.
A kérdés adott: hogyan éli túl innen a főhős? Sukuna utálja, elég nagy logikai bukfenc lenne ha itt most nem nyírná ki azonnal. Technikája nincs, átokereje sem (ebben nem vagyok biztos, de ha van is esélytelen a 15 ujjas Sukuna ellen) ide igen nagy csoda kéne
212. fejezet
Ez tényleg egy atombomba volt! :O
A Tsumikis rész elég ijesztő volt. Mostanában nagyon rászokott Akutami-sensei ezekre az eltorzult női arckifejezésekre. És ekkor Megumi még nem is tudta, hogy nem ez lesz a legrosszabb dolog, ami történik vele a nap folyamán.
Bastian írta:
Ha Megumi lesz az új főszereplő Yuuji halálával, akkor Sukuna megy Megumiba. Bár lehet, hogy titkon vannak ilyen vágyai. Szponzorálva a Homo Kaisen által. :lol
Egyébként Yujinak is sok esze van, a szívkitépős eset után gondolhatott volna arra hogy Sukuna egy cserénél csinál valamit a testével
Én egy olyan teóriát láttam, hogy ha most megenné Yuji a maradék 5 ujjat, két Sukuna lenne, de érdemes megvárni a kövi fejezetet, valszeg ennek nagy szerepe lesz még. Viszont technika ide oda, teljesen esélytelen a Megumi-Sukuna duó ellen jelenleg
Yuujiba berögzült a "fogaskerék" mentalitás, amiről korábban is beszélt. Nem tartja magát fontosnak, most sem tiltakozott fejben az ellen, hogy az Angyal majd megsemmisíti Sukunával együtt, mindenkinek az lesz a legjobb. Szerintem nem ott hibázott, hogy nem gondolt erre az eshetőségre, hanem ott, hogy egyáltalán azt hitte a szerződés feldobásánál, hogy legyőzheti Sukunát, aki ugyebár egy szempillantás alatt kinyírta.
Sukunának elég sok "rajongója" van, így az új szabály miatt akár Kashimo is betoppanhat, ha annyira harcolni akar vele. Inkább tartom elképzelhetőnek, hogy Sukuna számára annyira érdektelen lett Yuuji, hogy inkább életben hagyja, meghosszabbítva a szenvedését, mintsem, hogy kinyírja. Megumi is visszaszerezheti a teste felett az irányítást.
Wáó erre aztán nem számítottam...
Én nagyon örülnék annak (és szerintem mindenki) hogyha Yuuji-nak lenne most már valamilyen egyedi, kreatív átoktechnikája. Valószínűleg mindegy mivel rukkol elő, esélye sem lesz Sukuna ellen, de azért jó lenne egy kis erő-demonstrációként.
Amugy pontosan nem lehet tudni mi történt.
Sukuna készített 1 ujjat és azt megetette Megumival az oké. De nem biztos, hogy az összes erejét belesűrítette 1 ujjba így lehet, hogy csak az 1 perc telt le, de még ott van Yuujiban is Sukuna technikailag.
Aztán a másik dolog nem biztos, hogy Megumi teste kompatibilis Sukunával. Az is csodaszámba ment, hogy Yuujinak sikerült.
Szóval nem biztos itt még az ujjak vagy Yuuji helyzete.
Én nagyot csalódnék a mangában ha most Sukuna simán kinyírja Yuujit és ő lesz az új főszereplő. Sőt ezt kizártnak tartom.
Ugrás a fórumra: |