88. fejezet
Jött a papírforma, azaz az Odin-szál lezárása csúnyán elbánt azzal a röpke momentummal, amit a harc eddig mutatott.
Úgy érzem, hogy jelenleg Qin Shi Huang és Hadész harca körbehugyozza ezt.
Nem biztos, hogy Odin "zseniális" tervét jól értelmezem az elmondottak alapján, azt követően meg pláne vannak kétségeim, hogy az őrület és a harag urának nevezte magát. Mindenesetre ha jól értem, akkor Odin feláldozná magát csak azért, hogy feltámassza az Elsődleges Isteneket, és visszahozza a régi világot. Vagyis... Odin nem nyer semmit az egészből, de mivel őrült, ezért megteheti, és meg is akarja tenni. A körítés pedig annyi vélhetőleg, hogy ha a Ragnarök áldozatai elérnek egy adott számot, akkor elkezdheti a ceremóniáját... Tiszta Fate érzésem van.
A fejezet fénypontja Thor közbelépése volt, aki évek óta most beszélt először, de milyen jól tette. Örülök, hogy nem állt be vakon Odin mellé, sőt, akár neki is ment volna az apjának, hogy ha tovább tolja a full kretént. Hiába, ilyen egy igazi, tiszteletreméltó harcos. Őt is megérintette a torna áldozatainak szelleme.
Én nem éreztem annyira nyilvánvalónak, hogy a fejezet megerősítette, hogy majd Kintoki fog harcolni Odinnal. De amennyiben igen, akkor inkább húz abba az irányba, hogy Kintoki veszíteni fog majd és/vagy Odin két kört megy, amiből Kintoki az első.
Kár erőlködnie a mangakának Belzebubot illetően. Egy percig sem hittem, hogy Buddha majd kinyírja. Óriási kár, hogy emoboy lett egy rohadék helyett, de nem kell mindenáron bratyizni vele, meg a képünkbe tolni, hogy semmi baj, meg vannak bocsátva a bűnei.
És ha már lehetséges párbajok, Anubisz nagyon rágerjedt Okitára a "halál" szaga miatt, szóval esélyes, hogy Simo lesz az ellenfele, mert bizony Simo vagy 200+ embert eltett láb alól...
Bár borzasztóan kíváncsi vagyok, hogy Anubisz repertoárjában mi olyan lesz, ami egy kardforgatón kifogott volna, ha Anubisz bánkódik az átengedett kör miatt. Mi olyat tudhat, ami megállítaná Okita vágásait, szúrásait feltételes alapon...
Vissza a harcra. Okita bevitt egy tiszta szúrást, de én nem éreztem, hogy bármi különleges lett volna benne. A hozzászóló felek magasztalják fel, de a sok duma miatt darabos számomra az egész. Ennyit ért volna, hogy Susanoo minden stílust ismer? Ennyit ért a nagy Okita ellen?! Szerintem gyenge magyarázat, hogy Okitának az életéért kellett többször megküzdenie.