Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Vinland Saga anime
kispirics
Én meg itt sasolom a nyaa-t...
 
KaukazusiGyikember
Ismét egy nagyon izgalmas rész :) Viszont ha az volt Sweyn király terve, hogy úgy csinál, mintha lány helyett fia volna, elég kényelmetlen és furcsa lenne a herceg(nő)nek egész életében sisakban járkálnia mindenhová, arról nem is beszélve, hogy így sem maradna sokáig titok a titok: elég, ha valaki meglátja álmában (gondolom azért annyira nem tolja keményen, hogy sisakban is aludjon) vagy valakinek, aki amúgy is tud a titokról, kicsit megrendül a hűsége. Bár miután teljesítette Askeladd kérését, gyakorlatilag mindegy e miatt aggódni :)
 
http://purposegames.com/game/a-gyikemberek-testfelepitese
Bastian
Canute hangját Ono Kensho fogja adni. Ezzel azt hiszem megválaszoltam a kényelmetlen kérdést. Mondjuk engem meglepett, hogy ennyire úgymond felfújták a dolgot a nézők. A szőke, kék szemű, hosszú hajú herceg imázs nem kellene, hogy ekkora meglepetés legyen arrafelé, még akkor sem, ha nagyon elüt a barbár viking imázstól.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Gabesz
A legelső képkockánál, amikor megjelent a színen, már volt egy olyan érzésem, hogy ez lány... És tényleg! xD
 
Bastian
Rendezésügyileg a 14. rész szerintem az eddigi legjobb volt. Tisztában volt a rendező vele, hogy mi is következik, és ennek megfelelően teremtett egy olyan atmoszférát, ami igazságot adott az eseményeknek, bármilyen kegyetlenek is legyenek azok.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Durzo
Ez az anime pont ugyanazt váltja ki belőlem, mint annak idején a Vitathatatlan 1. Magyarul azt várom, hogy mikor csinálja már ki valaki a főszereplőket. De úgy az egész bandát. :D


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
KaukazusiGyikember
Hú, hát ez baromi izgalmas rész volt, olyan kár, hogy megint egy hetet kell várni! Végigizgulja az ember, hogy ki éli túl és ki hal meg. És nagyszerűen befolyásolják a készítők az ember érzelmeit: bár alapból nem vált ki Torgrim túl nagy szimpátiát, mikor áll szemben Thorkellel, és retteg a haláltól és átérzed, hogy milyen érzések futhatnak át ilyenkor rajta, utólag kicsit meglepő módon már nagyon sajnáltam őt és valósággal megkönnyebbültem, mikor Thorfinn felbukkanása okán nem szelte ketté Thorkell őt is egyetlen laza vágással.

Jó, hogy végre egyértelmű lett, hogy Askeladd tényleg gyűlöli a dánokat, már csak az a kérdés, hogy akkor miért viselkedett tíz éven át teljesen az ő módjukon és követett el annyi gonoszságot. Még ha "a cél szentesíti az eszközt" elvet vesszük alapul is fura, hogy miért követte ennyire azt az életmódot, amit elvileg annyira gyűlölt mindig is.

Remélem, a következő részben megöli Thorfinn Thorkellt, mert az egy nagyon nagy fejlemény lenne és végre eloszlatná azt a számomra kissé bosszantó képet, hogy a legfőbb szereplők (Thors sorozat eleji drámáját leszámítva) nem képesek meghalni.

Egyesítve 2019.11.13 17:49:02:

Lesz a héten következő epizód? Mert angolul sem találtam.
Szerkesztette: KaukazusiGyikember - 2019.11.13. 19:41
 
http://purposegames.com/game/a-gyikemberek-testfelepitese
Blader
Én csak a lovakat sajnálom. :(
 
Durzo
Thorgrim (és az egész banda) pont ugyanezt csinálta a civilekkel. Csak azt kapta amit megérdemelt. Sőt, sokkal többet kapott, mert neki a kezébe nyomtak egy fejszét, hogy védje magát.

Hogy Thorfinn megöli Thorkellt? Nincs a harcnak olyan aspektusa, ahol ne Thorkell lenne előnyben. A legutóbbi összecsapásukkor Thorfinnből egy extra ketchupos pizza maradt és akkor Thorkell csak puszta kézzel harcolt. Thorfinn egyetlen esélye, ha Thorkell páncélja is ugyanúgy papírból van, mint annak akit Askeladd kettévágott. Az meg elég bénán nézne ki, főleg ha a történet (jelenleg) legerősebb karakterét ölnék meg így.

A héten ha minden igaz nem lesz új rész.


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
KaukazusiGyikember
Egyébként igazad van az "azt kapja, amit megérdemelt" dologban, bár ez sajnos szinte mindegyik karakterről elmondható, hogy nagyon is megérdemelné a halált. Nem is azt mondom, hogy jó haver lennék Torgrimmel, vagy hogy nem érdemli meg, amit kap vagy kapna, hanem hogy a készítők nagyon jól végzik a dolgukat, és bármilyen antipatikus rablógyilkosnak számít Torgrim is, azért mikor ott áll a hatalmas Thorkell előtt - aki ellen semmi esélye - egy szerencsétlen fejszével, hogy védje magát, akkor azért átérezheti a néző azt a haláltól való rettegést és a reménytelenség érzését, ami ilyenkor benne lehet. A tetteit mérlegre téve emberileg egyáltalán nem sajnálom Torgrimot, de a helyzetével együttérzek.

Én azért nem látom teljesen esélytelennek Thorfinn győzelmét. Való igaz, Thorkellt már-már emberfeletti testi ereje és több évtizedes harci tapasztalata baromi nehéz ellenféllé teszi, még az ő számára is. Thorfinnak viszont a hídnál is megmutatkozó nagy előnye a mozgékonysága és az azzal jól összhangban lévő alacsony termete. A fegyvere pedig kimondottan alkalmas közelharcra: az ugyanis általánosságban elmondható, hogy egy párbajban az a jobb, minél rövidebb a penge, mind az ellenfeléhez viszonyítva, mind alapvetően. Thorfinnak pedig kettő is van rövid pengékből, úgyhogy Thorkell hosszú kardjához képest egyértelműen az ő fegyverénél van az előny. Ha Thorkellt egy átlagos, kardforgatást ismerő emberre cseréled le, szinte garantálva is van Thorfinn győzelme: összecsattan a tőr és a kard, az ellenfél nem tudja a kardot hosszánál fogva gyorsan más irányba mozgatni. Thorfinn viszont a tőrével továbbra is tartva a kardpengét villámgyorsan előre szökken, és a másik tőrrel leszúrja ellenfelét.

Itt azonban Thorkell az ellenfél, és neki elég jók a reflexei. Valamint hiába hosszú a kardja, ha erőből meglendíti, Thorfinnak egyenesen öngyilkosság lenne megpróbálni a tőrével megállítani. Viszont, ha sikerül kikerülnie Thorkell suhintásait, vagy, mikor épp nincs a kardja lendületben, blokkolnia, a közelébe kerülhet. Thorkellnek azonban még mindig ott van az ökle, ami gyakorlatilag lehetetlenné tesz bármilyen komoly szúrás bevitelét. Szerintem Thorfinnak az lenne egy valóban hatékony taktika, ha először a londoni munkát próbálné befejezni, azaz megpróbálná levágni ellenfele kezét.

Bár az eddigi dolgok leginkább Thorkellt igazolják, Thorfinn gyors reflexeit ismerve, ha csak nem adódik valami váratlan körülmény, ki tudja kerülni Thorkell kardját, ő viszont a kardozáson és öklözésen kívül nem nagyon tud mást csinálni, ezek pedig, az előbbiekben kifejtett okokból nem túl hatékonyak Thorfinnal és két tőrével szemben, nem is beszélve arról, hogy eközben olyan helyzetbe is kerülhet, amiben ellenfelének lehetősége nyílik szúrást bevinni neki.

Szóval szerintem egyáltalán nem esélytelen Thorfinn, bár lehet, kicsit túlkövetkeztettem a dolgot. Majd jövőhéten meglátjuk ;)
 
http://purposegames.com/game/a-gyikemberek-testfelepitese
Blader
19.

Oké.. ez.. elképesztő. Mindig is tudtam, hogy Askeladd agyafúrt, de hogy ennyire.. ha nem lenne elég a Thorkell elleni végső terv, előrelátta Canute drasztikus jellemfejlődését is, Ragnar halála által. Mastermind.
Habár, nyilván arra ő sem számított, hogy Thorkell is beáll majd mögéjük.. mondjuk megölette az utált dán társait, és életben is maradt. Win - win. :D
Kíváncsi vagyok azért, hogy Bjorn túlélte-e?

Kimerem nyíltan jelenteni, hogy ez az év animéje, függetlenül a Kimetsu no Yaibától és annak népszerűségétől.
 
Konczi
Ez a rész. Parádés.

Ettől a háromtól hatalmas párbeszédeket várok :D
 
Ashen
Köszönöm az egész évados munkátokat!

Nektek köszönhetően vágtam bele az animébe és évek óta először fogott újra el az az érzés, hogy türtőztetnem kell magam egy manga olvasásával kapcsolatban. Így, hogy vége az első évadnak már biztos nem fogom kibírni és elkezdem az első fejezettel kezdve.
Számomra egyértelműen a Vinland Saga lett az év animéje. Askeladd pedig felkúszott a kedvenc karakterek listájára.
 
goku5
Nekem is sikerült végignéznem az animét!
Én is szeretném megköszönni a fordításotokat és várom a következő évadot!

Hát ahogy az elejét néztem messze nem olyan lett a vége! Elején családból átment esztelen öldöklésbe aztán meg jött a végtelen taktikázás! Nagyon jó kis fordulatosra sikerült ez az anime!
De őszintén nem értettem mi is volt a végén? Az utolsó percekben. Kiket mutattak? (amerikánál voltak (Vinland) vagy hol) Na meg miért? Talán kapunk választ a 2. évadban.
 
Blader
Ezúton is szeretném megköszönni azt a minőségi munkát, amit hétről-hétre kaptunk tőletek. Csak így tovább! :)

Az év animéje cím szerintem nem kérdéses, de az évtized animéjének is megállná a helyét. Történet, animáció, zenék.. minden a toppon volt. A szinkronszínészeknek meg külön dicséret jár, megannyi érzést adtak át.

Askeladd pedig az egyik legjobban megírt karakterek egyike, tátva maradt a szám az utolsó részek alatt.

A végén lévő karakterek meg biztosan a következő évadban lesznek relevánsak, elvégre ez csak a prológus volt, bármennyire nehéz is elhinni.
 
Ugrás a fórumra: