Hozzászólások
Super Dragon Ball Heroes
IDead
egyet értek battle of godsban mé ssjg egy legendás forma volt most meg mindenki pusztítás isteni erővel rendelkezik
 
Jaeger
Ez egy játékhoz promociós anime, mindig meglévő karaktereket hasznosítanak újra.

De amugy éppen a végén felbukkant egy új karakter.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Hát szerintem 1-2 elcsépelt karaktert fölösleges visszahozni! Inkább találnának ki új karaktereket. Játék vagy akármi de azért legyen már egy határ régi és új között. Még ha a szintbeli erőbeni különbségeket nem is nézzük.
 
Csabi28
Még Bojack-et el is hiszem, hogy ennyivel erősebb lett, de Turles kész vicc XD Legalább a dizájnja elég menő lett.
Amúgy tényleg az a baj a Super illetve a Heroes sorozattal, hogy semmibe veszi Goku és Vegeta isteni erejüket. Sokkal, de sokkal jobban működne az egész, ha végre háttérbe lennének téve és Gohan, Piccolo stb. harcolnának javarészt. Goku és Vegeta pedig csak az Ív Végi záró epizódokban jelennének meg, az ilyen Fuu kaliberű végső ellenségek ellen.
De tudom-tudom, úgy nem lenne akkora a népszerűség és bevétel. Mindenki Goku és Vegetát akar, csak hát így teljesen kiröhögik a közönség legalább felét, akik régóta követik (db vagy Z óta).
A gyerekek biztos nem foglalkoznak ennyit a logikával, azonban szerintem manapság már közel se ez a legnépszerűbb shounen. Akadémia, Black Clover stb. simán érdekeltebb lehet.
Mindegy, igazából filler az egész, el kell engedni.
 
Rotcsa
Igen, nekem is a bajom az egész GOD KI-s dologgal. hogy kezd eljelentéktelenedni a forma , illetve a hozzá tartozó szint.
A BOG-ban Beerus és SSJG Goku között egy ütés végigrengette az egész univerzumot, most pedig SSJB-ban püfölnek mindenkit és még sem remeg még a tányér sem.... Ez inkább elférne ide, mert itt úgy sem számít, a reklám az reklám, de lassan az egész széria kezd az lenni... Már az UI is egyre gyakoribb a mangában...
 
Tapion-sama
Ha egy kicsit mélyebben belegondoltok, ez a "franchise" mindig is bővelkedett az ilyesmiben. Kezdve a "legendás" Sárkánygömbökkel, amik most már csak úgy hipp-hopp ott vannak náluk, mikor kellenek, korábban pedig történetívek mentek el arra, hogy egy nyomorult golyót megszerezzenek. Aztán ott volt a "legendás" mester, Kame-sennin, akinek a tanítványai igencsak kiemelkedők voltak (Gokut hagyjuk, de Kuririn és Yamcha...), aztán folyton jöttek az erősebb és erősebb ellenfelek, meg persze az erősebb és erősebb mesterek. Karin tornyát senki sem tudta megmászni, Kami-sama palotájaba még senki sem jutott fel... ma már mindkettő olyan, mintha a sarki közértbe ugranának le. És persze ott van Kaio-sama, a Kaioshin Birodalom, most meg Bills bolygója. Szinte mind-mind átjáróházzá vált, pedig hűdespéci helynek és személynek számított mindegyik.
De hasonló volt a Kamehameha, a sima Super Saiya-jin (Goku átváltozása után szinte már a szomszéd néni is képes volt rá), az SSJ 2, egyedül az SSJ 3 nem terjedt el, mert nem volt rá idő kb, meg hát jött a Fúzió.

Egy szó mint száz: a Dragon Ballra jellemző, hogy a legendás, hatalmas, senkiseképesrá dolgok egyik történetívről a másikra teljesen általános dologgá válnak. Talán Toriyamának ez az egy nagy hibája volt: akkorára építette az univerzumát, hogy a kezdetben elérhetetlennek tűnő cél ma már egy csettintés, viszont ha megzavarjuk az idővonalat (pl Buu 20 évvel korábban ébred), akkor minden esetben a teljes megsemmisülés az egyetlen lehetséges kimenetel.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Csabi28
Nagyon szépen megfogalmaztad Tapion-sama, tényleg rengeteg epikus/legendás dolog van, ami egyre jobban elcsépelődik. Talán még ide vehetted volna Kame-sennin Hold Elpusztítását a SIMA DB ~30. RÉSZÉBEN.

Viszont most szerintem azért zavarja jobban a csőrünket ez az egész, mert elvileg már tényleg a legnagyobb erőkről beszélünk. Nem a Föld Bolygó, nem a galaxis, hanem az UNIVERZUM legnagyobb erőiről!!! És akkor jön egy Turles féle már-már senki, aki eszik egy gyümölcsöt és akkor úgy van vele, hogy na party-ban leszek Gokuékkal.

Ennyi erővel visszatérhetne az első Piccolo Daimao és kihívhatná 1v1-ezni az Ultra Ösztönt használó Gokut is miért ne alapon XD Vagy Pilaf öklözhetne egyet Beerus-sal. Igazából ezek után már semmi se lehetetlen.
 
Jaeger
Azon mit nem értettek, hogy ez egy játék? Itt bármi előfordulhat nem a manga/anime történéseit kéne alapul venni. Ez egy szórakoztató valami amiben nem sok logika van. A rendes anime/manga már más kérdés.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Rotcsa
Jaeger írta:

Azon mit nem értettek, hogy ez egy játék? Itt bármi előfordulhat nem a manga/anime történéseit kéne alapul venni. Ez egy szórakoztató valami amiben nem sok logika van. A rendes anime/manga már más kérdés.

Ezt mindenki érti, tudja. Sajnos a magna és az anime is komolytalanodik az ilyenek miatt.
 
Csabi28
Jogos lenne amit mondasz Jaeger, de az igazi animében/mangában is rengeteg helyen meg van gyalázva a SSJB Isten forma. Elég belegondolni a Kale-el folytatott harcba, egyik pillanatban Goku nem tudott mit kezdeni vele, míg másikban könnyedén elintézte. Mindkét alkalommal ugyanabban a Kék Isten formában volt pedig. És még rengeteg ilyen van, napestig sorolhatnám.

Azonban ez a különkiadások témája, szóval most maradjunk csak a Heroes-nál. Mindenki érti és tudja, hogy ez reklám a játékhoz, de attól még simán lehetne benne egy kis logika. Ahogy írtam, pl. Piccolo kaphatná Turlest, Bojack meg egy visszavágót Gohan ellen, úgy még nem is ordítana a hatalmas erőkülönbség, aminek lennie KÉNE. Goku, Vegita pedig továbbra is harcolhatna az ilyen Hearts, Fuu stb. ellen.

Meg ha már Heros logika. Nem vagyunk vakok, látjuk hogy próbálják egyenlő szintre kihozni az összes harcost, de akkor kérdem én, miért kellett a Goku vs Beerusnál azt leadniuk amit?? Logika nélkül is partiban kellett volna lenniük akkor, nem? Mégis miért volt akkor SOKKAL GYENGÉBB Goku, mint amikor a BOG-ban küzdött meg Beerus ellen?

Látjátok, ez a baj az egész Heroes-al. Ahol nem kéne ott kiegyenlítik az erőviszonyokat, viszont ahol tényleg simán lehetne, ott meg inkább nem. Szinte minden létező harc teljesen ellentétesen alakul, emiatt aligha élvezi bárki is. Vagyis hát lehetne ugye, ha kapnánk mellé minőségi animációt, ami simán beleférne, tekintve hogy havi 7 percről van szó, de 1-2 epizódot leszámítva az összes csak diavetítés volt igazából, emiatt elég gyenge az egész.

De akkor ezek után miért követem? Mert szeretem a DB világát és szereplőinek nagy részét és pont ezért nehéz elengedni ezeket a dolgokat, mert ha sokkal semlegesebben állnék az egészhez, akkor valószínűleg fórumba se írnék semmit.
 
Jaeger
Az animében amikor Goku használta nem mindig ugyanolyan állóképessége volt és ahhoz a formához elég sok kell. Ez olyan kérdés, hogy kipihenten hány kört bírsz futni egy pályán vagy úgy, hogy már el vagy fáradva.

A Heroes csak azért létezik, hogy megvedd a játékot/Japánban gyűjtik ezeket a kártyákat amiket minden részben látsz. Meg ott ugye ilyen játéktermi gépen tudsz játszani.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Köszi a fordítást!
Valahogy a szokásos harc meg új szereplő de lényegében sehol nem vagyunk. Történetnek harcnak túl rövidek a részek.
 
Jaeger
Köszi a munkát!

Goku itt csak az a lényeg, hogy bemutatják az új karaktereket a játékhoz meg van egy viszonylag DB szintű történet többet ne várj :D

De az SSJ3 az elég jó lett szerintem ritka, hogy bevállalják.

De amugy az öreg képessége vicc volt. Értem én, hogy megtudja jósolni a támadást meg az erőt lemásolni, de attól fizikailag nem lehetett volna képes kitérni a támadások előtt olyan nagy az erőkülönbség :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Tudom mit várjak és mire van. Na de akkor is kevés.
Amúgy nekem is tetszett az ssj3. Főleg hogy Vegita is abban volt. Na meg ezek a ruhákban.
 
Bromiosz
Kár a logikával foglalkozni mert akkor kb. 1-2 epizód lenne az egész anime.
Nekem a kb. 3 perces cselekmény karcsú minden szempontból. A nosztalgiázás miatt nézem. Kíváncsi vagyok, hogy a mostani fiatalokat mennyire szórakoztatja az anime.
Többnyire a 30-40 éves korosztályú baráti köröm a mai napig imádj a DB-t és a DBZ-t. Mi nagyon szerettük/szeretjük. Az iskolából anno rohantunk haza, hogy a kezdésre a Tv előtt legyünk :)
Remélem a mai fiataloknak is tud ilyen emlékezetes szórakozást nyújtani.
 
Ugrás a fórumra: