Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Kanata no Astra anime
Ningen
Kanata no Astra

Astra Lost In Space


cdn.myanimelist.net/images/anime/1557/100976.jpg


Gondoltam létrehozok ennek az animének egy külön témát, ugyanis első rész alapján rettenetesen megtetszett, reméljük a folytatásban meg fogja tartani ezt a színvonalat.

Rövid bemutató: A 2063. évben járunk, amikor az utazás az űrben már teljesen természetes dolog az emberek számára. A Caird High School tanulói épp táborozni indulnak egy bolygóra, ahol egyedül kell boldogulniuk pár napig. Miután megérkeznek a bolygóra, magukra hagyják őket, de nem sokkal utána egy rejtélyes, fekete gömbszerű fény benyeli a 9 gyereket, majd 5012 fényévre a saját bolygójuktól kidobja őket az űrben. Szerencsére felfedeznek egy öreg űrhajót a közelben, azt használják menedékként. A diákoknak be kell osztaniuk megmaradt élelmüket, vizüket, felszerelésüket, hogy túléljék. Azonban úgy tűnik, van egy tervük, hogyan juthatnának vissza otthonukba, vajon sikerül nekik? Milyen nehézségek várnak rájuk közben?

Még amit külön kiemelnék, azok a karakterek. Egy nagyon jó, összetartó csapatról van szó, ami nagyon meglepett. Azt hittem ilyen történések után majd egymásnak ugranak, de nem, éretten kezelik a helyzetet. Illetve ami még nagyon jó, hogy minden karakter egyedi személyiséggel bír, és mindenki gondolkodásmódja hasznosnak bizonyul.

Remélem meghoztam ehhez az animéhez egy párótok kedvét, ha igen, akkor jó szórakozást kívánok hozzá! :D

Szerkesztette: Ningen - 2019.09.21. 09:56


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
vegel2014
Én tegnap néztem meg az első részt és eddig nagyon tetszett. Az űrben lebegős jelenetek nagyon megfogtak mivel animében ilyet még nem láttam.( tudom, hogy van olyan anime amiben már volt ilyen :) )

Amúgy a karakterekről szólva nekem eleinte nem tetszettek annyira és kétkedtem benne, hogy kedvelhetőek lesznek mert pont a két legbutább és legbugyutábbnak tünö ember a két főhősök. Viszont a rész haladtával rájöttem, hogy igen is kedvelhetőek.

Az igazság az, hogy mindegyikkel így jártam. Például a lány akinek a húga is velük van. Azt hittem végig elutasító, undok lesz, de úgy látszik ismételten tévedtem. :)

Csak egy megjegyzés, hogy Zweig (ha jól emlékszem a nevére) olyan nekem kinézetre mint egy Sasuke és Araragi Koyomi keverék :)

Ami a továbbiakat illeti remélem a különböző bolygókon való tevékenykedés fog több hangsúlyt kapni a hajon való navigálás helyett. Már várom a folytatást, ami remélem szintén 40 perces lesz. :)
 
Ningen
Igen, eleve az animáció is eléggé a helyén volt szerintem, főleg az űrben lebegésnél :D

A karakterek először nekem sem jöttek be, de ahogy írtad, a rész haladtával megkedveltem őket. (Remélem a sapis Sasukénk is megnyíl majd egy picit jobban)

Alapból azt vártam volna, hogy miután a csajt aki először hozzányúlt a gömbhöz (sajna nem emlékszem a nevére) teljesen letámadják, főleg az akinek ott a húga. De meg sem említették, hogy miért tette vagy valami ilyesmi, inkább egyből megoldást kerestek, ez kifejezetten tetszett.


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
vegel2014
Ez nekem is tetszett. Szerintem a gömb így is úgy is elkapta volna őket szóval nem az ő hibája.

Amire kíváncsi vagyok az az, hogy az egész miért történt. Ez egy kísérlet, hogy idegen fiatalok, hogy tudnak boldogulni egy ehhez fogható krízishelyzetben, vagy ez is a túra része csak nem szóltak róla.

Az utóbbit abból gondolom, hogy az a nő akivel a főhőslány (neki se jegyeztem még meg a nevét :)) találkozott, az furán viselkedett. Nosztalgikusan gondolt vissza, de mintha lett volna ott valami más is. Talán ez a kirándulás egy kalandra.
 
Ningen
Ezen én is gondolkoztam. De azt se feledjük, hogy pár ember nézte őket kamerán keresztül (vagy valami olyasmi). Azért arra is kíváncsi lennék, hogy ők tanárok lennének-e, mert már nem emlékszem az arcukra, lehet azok voltak akik vitték őket, már nem tudom. Viszont ha nem, akkor nagyon sok lehetőség felmerülhet. Lehet direkt volt, de lehet csak "tesztalanynak" használta őket valaki.


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
vegel2014
Én azt a jelenetet nem tudom biztosan jól értelmezni, mivel ha jól emlékszem akkor épp az merült fel bennük, hogy megfigyelik őket és úgy volt mutatva ez. Lehet, hogy az alkotok felfedték, hogy tényleg helyesen gondolják, de az is lehet, hogy csak szemléltették a gondolatmenetet. Sajnos így az első epizód után csak találgatni tudunk. :)

Én arra vagyok kíváncsi, hogy a hajó amin most vannak ugyan az- e amin mentek a bolygóra vagy ez egy másik. Ha az, akkor mi lett azzal aki vezette. Amúgy a megfigyeléses teóriánkat támasztja alá szerintem az is, hogy egyáltalán volt ott egy hajó ahova teleportálódtak. Ha jól tudom amivel jöttek az visszaindult a történések előtt. Ez olyan mintha nem véletlenül történt ez hanem el lett tervezve.

Mikor elindultak a hajóval a rész végén, akkor az jutott eszembe milyen poén lenne ha a hajó tulajdonosai kint lettek volna épp és mire visszatértek volna hűlt helye lett volna a hajónak. Jót röhögtem volna rajta. :)
 
Ningen
Ez 100% nem az volt, amivel jöttek. Az szerintem feltűnt volna nekik, és ezen a hajón pont 9 hely volt (micsoda véletlen :) ) tehát a vezető, aki hozta őket nem fért volna el. De persze, szerintem ez meg van rendezve, nem hiszem, hogy csak úgy pont ott termett egy hajó a semmi közepén :D De ha meg tényleg véletlen, akkor marha nagy szerencséjük volt. :D


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
vegel2014
Nem tudtam ,hogy nem ugyanaz mert mikor a bolygóra mentek nem figyeltem a kinézetét. Pont kilenc hely? Hmm........biztos véletlen :) Csak viccelek. :) Egyre valószínűbb, hogy tényleg emberek szórakoznak velük.

Hát ha tényleg véletlen, akkor tényleg szerencséjük van. Viszont akkor konkrétan megölték az eredeti tulajét a gépnek mert otthagyták a semmi közepén. :)

Én most a már említett kettő eshetőséget tartom valószínű oknak. Az egyik, hogy megfigyelik, hogy hogyan tudnak problémát megoldani szorult helyzetben idegenekkel (lehet, hogy a kolonizáláshoz kellenek az adatok). A másik, hogy a túra része ez is és valójában az űrben mikor sodródtak nem voltak veszélyben mert távolról figyelték őket és segítettek volna ha baj van.

Amúgy az se véletlen, hogy van valaki aki tud űrhajót vezetni. Gondolom gondosan építették fel a csapatot. A sapkás Sasuke jól tud rőppájákat számolni, van egy vezetőalkat stb. Gondolom a többieknek is kiderül majd valami hasznos tulajdonsága amivel majd hozzá tudnak járulni a csapat boldogulásához.
 
Ningen
Én egyébként még azt is el tudom képzelni, hogy nincsenek is olyan messze, hanem kicsit megbuherálták nekik azt a hajót, hogy azt higgyék, mert azért meglehetősen veszélyes lenne őket egyedül olyan messze hagyni, lehet történik velük tényleges baj is.

Amúgy kicsit nehéz elképzelni azt, hogy minden évben megcsinálják ezt a gyerekekkel, mégsem derül ki soha. Mármint ha ezt mindig eljátszották volna a diákokkal, akkor előbb-utóbb ez biztosan kitudódott volna és tudtak volna róla az újak. Oké, hogy vannak akik nem akarják elrontani a szórakozást, de biztos van, aki kikotyogta volna.


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
vegel2014
A titoktartás szempontjából igaz, hogy nehéz lenne megtartani igy minden évben, de szerintem megoldható. Titoktartási szerződéssel is lehetne, vagy épp minden évben más kalandot csinálnak a fiataloknak. :)

Elég sok lehetőség van az animében. :) Az ember simán le tudná magának spoilerezni a mangábol, de akkor elveszne a varázsa. :)

Egyesítve 2019.07.16 21:18:57:
Nos a második rész sokkal nyugisabb és vidámabb lett, de nekem kifejezetten tetszett. Megkaptam az új bolygó logikus elemzését. Külön piros pont, hogy Kanatán kívül senki se ette meg a leellenőrizetlen gyümölcsöket és készítettek egy ételtesztelőt.

Érdekes, hogy van egy áruló köztük. Viszont így nem hiszem, hogy tényleges életveszélyben lennének mivel, akkor az áruló is rosszul járna. A gömb pedig úgy tűnik végig üldözni fogja majd őket és gyanítom visszaküldi őket arra a helyre ahova az első alkalommal is vitte.

Az árulóról szólva szerintem így állunk.

Kanata- Ártatlan: mert főszereplő és a múltja miatt nem tenne ilyet
A főhőscsaj-Ártatlan: Tull butácska
Fehérhajú srác-Ártatlan: Nem hozta volna fel a témát, ha ő lenne az ( habár lehet, hogy ez is a terv rész)
Testvérpár- Ártatlanok

Nekem a leggyanúsabb Zweig és a félős csaj.
Szerkesztette: vegel2014 - 2019.07.16. 21:18
 
Ningen
2.rész
Basszus, ez a rész megint nagyon jól sikerült. Vesztett kicsit a színvonalból szerintem, de még mindig nagyon ott van. Ez a gömb nagyon meglepett, valahogy teljesen kizártam azt a lehetőséget, hogy újra feltűnhet. De erről az árulósdis dologról nagyon sokat lehetne beszélni, bár az szinte 100%, hogy nem Kanata vagy Aries az. Valahogy nehéz elképzelni szerintem, hogy közülük lenne amúgy. Logikusabb lenne, ha a suli szervezte volna így, bár akkor meg hülyeség volt egy ennyire okos gyereket is a csapatba tenni, hacsak nem szerették volna, hogy rájöjjenek. Erős a gyanúm, hogy a tanárok összebeszéltek Zackkel, hiszen ő az egyetlen aki vissza tudja vinni őket, szerintem rá vannak bízva, ezáltal én rá gyanakszom a leginkább.

3.rész
Na tessék.... Az egész rész ellentmondott minden eddigi elméletemnek xD A rész elején a szégyellős csajra gyanakodtam, mert nagyon félt valamitől, gondoltam, hogy ő a gyilkos és nem akarja igazából megtenni. De aztán Ulgar kijött a raktárból azzal a táskával, azt hittem tevékenykedett valamit, hogy elrontsa a hajót, majd mikor jött az a baki, meg is győződtem arról, hogy jól gondoltam, de aztán segített, szal' megint nem tudtam mi van xD Bár a végén az a fegyver elég árulkodó volt, nem tudom önvédelemből vitte-e, de kétlem, hogy egyből lelőnék a poént azzal, hogy elárulják ki a gyilkos. Úgy érzem a sorozat végén lesz valami nagyon nagy csattanó...


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
Hasler
A legdurvább az lenne, ha a kislány lenne a gyilkos.
 
Ningen
4.rész
Hát, nem volt az a nagyon izgalmakkal teli, de azért lehet róla beszélni. Elég nagy felelőtlenségnek tartom, hogy leszállnak egy random bolygóra, majd csak simán mászkálnak mindenféle védőfelszerelés nélkül. Teljesen óvatlanok voltak, ez tény, remélem a későbbiekben nem követnek el ilyen bakikat. Aztán ha tényleg csak úgy lehet megtalálni azt a gyógygombát, ha elkapod a betegséget, akkor Yunhuának is annak kellett volna lennie, nem? Most ez vagy egy baki, vagy pedig mikor Kanata vitte a gyógygombákat akkor evett ő is :hmm


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
Etherias
Azt ne felejtsd el, hogy mikor találta azt az egy szemet, akkor ott volt mellettük az állat, aki mérgeződött.
 
Ningen
Ezt mondta Kanata: Biztos nem találhatok, mert nem kaptam el.

Nekem ebből az jött le, hogy csak maguk a betegek láthatják ezeket a gombákat, de lehet én értelmezem rosszul, nem tudom :S


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
Ugrás a fórumra: