Eddig nagyon izgalmas, most kifejezetten felvagyok hypeolva. Nehéz kivárni az egy hetet ebben a szezonban!
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Köszi az új részt! Számomra az is kérdés, hogy a démonnak az osztódáskor csökken-e az ereje, vagy nem számottevően. Érdekes, hogy még a személyisége is megváltozott (osztódott az is?). Tanjirouval viszont nem tudom, mi lesz így, hogy eleve nem volt jó kondiban, még nem is épült fel teljesen, és már az első pillanatokban összeszedett pár sérülést.
A 3. részben 3 fejezet került feldolgozásra.
A kard kihúzása előtti párbeszédek más sorrendben szerepeltek a mangában. Az anime egy kicsit cserélt rajtuk.
Miután Haganezuka megjelenik, a mangában van egy rövid narráció arról, hogy Haganezuka erősebbnek látszik a dagadó izmaival, mint Tanjirou a kiképzését követően. Vagyis nem biztos, hogy a Tanjirou-Kotetsu duó el tudna vele bánni, és hát nem is tudott...
A "Bízzátok rám!" civakodás extra sorokat kapott, főként Tanjirou tett fel részletesebb kérdéseket.
Haganezuka első megcsiklandozása el lett nyújtva. A mangában csak annyit látunk, hogy Kanamori elkezdi csiklandozni az oldalait, majd egy reakciós panel következik Tanjirou-tól és Kotetsutól, azt követően pedig Haganezuka már ki van feküdve.
A második megcsiklandozása szintén egy elnyújtott jelenet. A mangában csak rárontanak, a végeredményt nem látjuk. Mielőtt egyáltalán ismét megcsiklandozzák, Kotetsu beszólását csak a tettével reagálja le a mangában, nem fűz hozzá szavakat, ahogyan Kotetsu sem reagál fájdalmasan. Szerintem is viccesebb lett volna a néma megoldás.
Történt szerintem egy pozitív változtatás. Láthattuk, ahogyan Haganezuka átad egy ideiglenes kardot Tanjirou-nak. A mangában egy narráció hozza fel később, Hantengu belépője után, hogy Tanjirou egy Haganezukától kapott kardot forgatott.
Nezuko hajának befonása egy kötetes extra volt a mangában. Tanjirou eredetileg azt követően tett megjegyzést arra, hogy Gen'ya állandóan dühös, illetve hogy éhes lehetett, hogy ki lett dobva Gen'ya szobájából. A Gyokko megjelenése előtti többi Tanjirou-Nezuko jelenet anime eredeti.
Gyokko áldozata nem mondja a mangában, hogy nem látta a vázát a felsétálásakor.
Gen'ya látogatása abba a fészerbe vagy műhelybe anime eredeti jelenet.
Miután Tokitou megcsípi Tanjirou orrát, Tanjirou kizárólag annyit kérdez vissza a mangában, hogy Tokitou megcsípte-e az orrát az imént.
Hantengu belépője előtt Tanjirou azon agyal, hogy nem-e Tamayo macskája érkezik, aki nem fogja felfedni magát Tokitou előtt.
Van egy narráció Hantengu belépőjénél, amelynek bizonyos elemeit Tanjirou mondja az animében. A jelenlétét leplező képesség ügyessége megdöbbentő volt. Tanjirou és Tokitou is észlelte az elejétől fogva, de nem ismerték fel, hogy démon, ameddig meg nem látták. A szemei ki voltak forgatva, így nem látták a benne lévő számot, de úgy ítélték meg, hogy ez a démon kétségtelen, hogy egy Telő Hold. Ez idő alatt, még egy szempillantásnál is rövidebb idő alatt, Tokitou és Tanjirou harcra készek voltak.
A narráció a Haganezukától kapott kardról azt követően hangzik el a mangában, hogy Tanjirou megjegyzi, hogy Hantengu kikerülte a Pillér támadását. A narráció másik része megerősíti, hogy Tanjirou visszanyerte az állóképességét, felkészült rá, hogy azonnal küldetésre hívják.
A Ragyogó Napsütésszúrás után a mangában Tanjirou nem kezd el kételkedni abban, hogy Hantengu talán nem is a Telő Holdak egyike, mert nem támadt vissza.
A mangában Tanjirou nem indokolja meg, hogy Nezuko miért ne változzon át a 18+-os formájába, csak felszólítja, hogy ne tegye.
Miután Tanjirou elindul, hogy bevállalja a hátulsó démont, Sekidót, a mangában nem mondja, hogy egyidejűleg kell a fejüket venni. Feleslegesnek éreztem ezt az extra sort itt, mert 45 másodperc múlva megint felhozza az egyidejű lefejezést, ami a mangában is csak az utóbbinál fordult elő.
A szárnyas démon hirtelen ragadja el Tanjirou-t a mangában, Tanjirou nem ágyaz meg előtte a jelenetnek azzal, hogy kételkedni kezd egy pillanatra abban, hogy négyfelé osztódtak vagy sem, mert csak három démont lát.
Tokitou még egyszer elismétli dióhéjban, hogy mi a kötelessége, kiket kell előnyben részesítenie, mielőtt eszébe jutnak Tanjirou szavai. A mangában már az első után visszaköszönnek azok a szavak. Tipikus időhúzós, szájbarágós ismétlés.
----------
Az Ending is határozottan jól hangzik. Jópofa, hogy ugyanazok az előadók, mint az Openingnél, de megfordították a szerepeket, és most milet került az előtérbe, a MAN WITH A MISSION pedig a kíséretet adja. ^^
Nagyon köszönöm, hogy máris hoztátok a feliratot!
Gondolom ez az este 19:45 megjelenése az angol feliratos videónak nem túl ideális Nektek. Egész éjjel/hajnalban biztos ezen dolgoztatok. Hatalmas respekt érte!
(Csak nekem tűnik úgy, hogy a japán sugárzáshoz képest húzzák az angol felirat publikálását? 1-2 órán belül szokott lenni angol felirat..)
Említettem a 2. rész után, hogy valóban nem szerencsés a jelenlegi helyzet.
A Yuukaku-hen angol feliratos forrása pontban 17:00-kor elérhető volt. Ahhoz képest borzasztóan sokat számít ez a közel 3 óra késés, pedig ugyanabban a televíziós sávban fut a Katanakaji no Sato-hen is. Hozzánk viszonyítva 16:15-kor kerül adásba a rész Japában, szóval a Yuukaku-hen idején 15 perccel a rész vége után már öröm és boldogság volt. Most meg...
Legalább gyakorolhatom a Türelem-légzést, amíg az angol feliratos forrásra várok.
Köszönöm szépen a munkátokat!
Na ilyenkor bánom hogy hozzákezdtem a szezon nézésének. Régen megvolt az a jó szokásom, hogy megvártam míg vége van a szezonnak én úgy nézem meg a sorozatot. Most viszont ennek már alig vártam hogy elkezdődjön és nézzem. Most meg már tűkön ülve várom hogy leteljen végre egy hét és jöjjön az új rész. Nehéz kivárni. Pláne ilyen jó kis eseménydús csata közben. Na az ilyet tényleg a legjobb egyben megnézni.
Köszi a fordítást!
Most nekem még nem úgy tűnik hogy ez az osztódós 4-es telőhold erősebb lenne, vagy nagyobb fenyegetést jelentene nekik mint a 6-os telőhold, akivel Uzui küzdött.
De lehet még rejtegeti az erejét szóval biztos lesz még meglepetés.
Az viszont tényleg nehezítés, hogy nem elég levágni a fejüket ahhoz, hogy meghaljanak.
Köszi az új részt! Úgy néz ki, tényleg csökken a démon ereje az osztódásnál, ami akár még jó hír is lehetne, de így, négyes formában a legerősebb, és ezt ki is használja. Gen'ya esetleg valami gyógyító hatású mantrát használhat? Tokitou háttértörténete érdekesnek tűnik, ezek szerint azért olyan közömbös minden iránt, mert nem emlékszik a múltjára.
Anno említettem, de mivel újfent aktuális volt, ezért megismétlem.
A Végső Kiválasztást követően Gen'ya a mangában behúzott egyet ököllel Oyakata-sama lányának, Kanatának, akinek a szája is vérzett. Az animében viszont csak a hajánál fogva ráncigálta meg, miután elkapta a fejét. Az előző részben mondta Tanjirou, hogy Gen'ya megütött egy lányt, ami a manga alapján igaz, de meglepődtem, hogy nem alakították át a párbeszédet, ha már mérsékelték az animés jelenetben az erőszakot.
Ugrás a fórumra: |