Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Bastian
Elnézést, de ezt most kinek szántad, és mit akartál megválaszolni? O_O
Mielőtt válaszolsz, itt Pillérek vannak. Nem harapom le senkinek a fejét, aki nem a mi feliratunkkal nézi az animét, de a terminológia tekintetében csak a japánt, az angolt, és a mi fordításunkat fogom eltűrni a fórumon.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Hát ez egy nagyon de nagyon jó kis ütős rész volt.
Most komolyan inkább saját maga vágja le a fejét mert tudta halott lenne. (azért ez gyors gondolkodás)
Amúgy tudom hogy nem igen kéne foglalkozni a rangokkal, de akkor is megkérdem hogy mégis hányas szintű lenne a srác? Csak mert a 12 hold egyikét így gond nélkül levágni egy kicsit szerintem durva. Ez már nem is mondható csatának. Nem is volt neki ellenfél.
A csaj meg tényleg pszichopata lehet szerintem. De ez a méreg módszer érdekes. 3. mód egy démon megöléséhez.
A vérminta szerzés meg úgy látom csak elmarad.
 
kasza93
Remélem ez nem minősül spoilernek, ha az akkor töröljétek.

Nem véletlenül "Ötös alsó Hold" a megnevezése a pókdémonnak. Nem épp ezek a démonok jelentenek igazi veszélyt a pillérekre.
Szerkesztette: kasza93 - 2019.08.18. 18:43
 
bakod
bár sok minden nem történt, kaptunk egy kis visszaemlékezést. plusz kiderült hogy még azért így se tudta a fejét levágni Tanjiro Ruinak. persze egy pillérnek meg se kottyant, de gondolom azért mert a 12 közül a leggyengébb volt.

a 11. forma meglepően hatékony volt, nem lepne meg ha Tanjiro is csak jóval később tanulná meg.

Shinobu érdekes karakter, aki leginkább a mozgékonyságra hagyatkozik, és a mérgezés a lila akáccal érdekes fordulat. mondjuk azt nem tudom hogy miért nem láttuk a kardján, vagy hogy a démon miért nem érezte a szagát. lehet valamivel elnyomják.
 
Bastian
A 20. részben visszaálltunk a 2 fejezetre.
Örültem neki, máskülönben sok lett volna a visszaemlékezés. Úgy vélem, hogy olyan 11 fejezet maradt hátra feldolgozásügyileg 6 részre, így nem fognak kapkodni.

És ha már kettő, két nagyobb változást emelnék ki a mangához képest. Egyrészt megcserélték a sorrendet, és hamarabb mutatták Tanjirouékat, mint a nővér szerepkörében tündöklő démont és Shinobut. Jó ötletnek tartottam, mert Tomioka már villoghatott korábban, had legyen Shinobué az utolsó szó ez esetben. Ráadásul a nézőt sem tartották bizonytalanságban sokáig Tanjirouékat illetően. Másrészt a nővér jó 3 oldalnyi gondolatából csináltak egy visszaemlékezést, ahol ugyanazt elmondták, de más pókdémonokkal. Így sokkal jobban átjött az egész.

Nem meglepő módon, újabb narrációmentes rész is volt, mégpedig a Tizenegyedik Stílusnál, a Szélcsendnél.
Urokodaki stílusai tízig terjednek. A tizenegyediket Tomioka alkotta, ez az ő egyedi technikája. A szélcsend olyan tengert jellemez, ahol nem fúj a szél. A hullámok mozdulatlanok, mintha egy tükröt alkotnának. Tomioka kioltja a hatótávolságába érkező technikákat, semmissé teszi őket. Mondhatni ez egy semlegesítő technika.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Realistaaa
Bastian, imádom olvasni a hozzászólásaidat az aktuális részekről. Köszönöm a munkátokat és az érdekes információkat. Bocsi az OFF-ért .
 
goku5
Én is szeretem olvasni Bastian Hsz-it. Jó tudni hogy ragaszkodnak a mangához vagy miben változtatnak az eredeti művön. Pláne megtudunk tőle pár valamit ami nincs benne rendesen az animében. Így sokkal értelmesebb minden rész.
Eddig kitűnő a történet a grafika meg még tán azon is túltesz! Ilyen minőség miatt érdemes lesz várni a következő évadra is.
Kíváncsian várom a folytatást és hogy mivel fejezik be?
 
burn3000
A mai rész azt váltotta ki amit vártam, mégpedig ,hogy a következő 1 hetet úgy töltsem minnél gyorsabban teljen és nézhessem a következő részt. Nagyon kiváncsi leszek mit hoznak ki belőle a fejesek és azt is remélem,hogy a mester is eljön és a védelmében áll kettejüknek. Feltételezem ha egy Pillér az ügye mellé áll és alátámasztja nem veszélyes akkor a főnök sem fog máshogy tenni.
Szerkesztette: Bastian - 2019.08.25. 22:53
 
goku5
Hát megint csak fölös volt szerintem a rész első fele. Most komolyan a démonos érzések jönnek, ezzel kell kezdeni? Értem én hogy erről is szólna a sorozat, de én valahogy nem kedvelem ezeket a démonérzéses részeket. Pláne fél részig húzni, amikor már levágták a fejét.
A második fele viszont már tényleg jó rész volt!
A pillangós tipikus szabálykövető beképzelt pszichopata. (semmi érzelem, megértés kíváncsiság) Gondolom a fiatalabb meg a húga lesz, tipikus mása mindenben.
De amúgy ilyenkor merül fel bennem, hogy eddig nem tudtak Nezukóról? Vagy mi van?
De én is nagyon várom már a kövi részt! Miért gyűltek köré a pillér tagjai? Mi lesz most?
 
bakod
a démonos visszaemlékezések azt a célt szolgálják, hogy ne csak 1 nézőpontból figyelhesd az eseményeket. ne csak fekete és fehér létezzen, mert az nem valós. lehetséges hogy kicsit gyorsabban is lezavarhatták volna, de engem kevésbé zavart. kár hogy Tanjironak nem jutott eszébe az injekciós tű és gyorsan vérmintát szedhetett volna a 12 egy tagjától. persze még van 11 másik, később tőlük is tud akár, ez még túl korai lett volna :D

Az hogy Tomioka megvédte Tanjirot, nem is hogy meglepett, de jó volt látni. még mindig iszonyat erős, bár a lánynak se kell szégyenkeznie, ő mármár assassin :D

nálam is elérte ez a rész, hogy jobban várjam a következőt. lassan itt az évad vége, kíváncsi vagyok hogy mi minden lesz itt még.
 
Bastian
Nem meglepő módon, ismét 2 fejezet került feldolgozásra, de kijutottunk végre az erdőből.

Az első fejezetben nem sok változás történt, talán csak annyi, hogy mielőtt Rui belekezdett volna a narrációba a törékeny testéről, kaptunk egy extra jelenetet az elején, ahol megmutatták nekünk, hogy tényleg nem örvend a legjobb egészségnek. Így jobban átjött az egész. Maga a visszaemlékezés olyan 13 oldalas volt, 8 perc erre szerintem nem sok. A fejezet ott ér véget, amikor Shinobu rátámad Nezukóra, de Tomioka megvédi, és Shinobu nem tudja ezt mire vélni.

A második fejezet első jelenetét a rész végére vitték. Az volt az, amikor Zenitsu bekötözve látja, hogy a pillangós lány és a Kakushi tevékenykedik, valamint Inosukét leszedik a fáról. Zenitsu gondolatai a Kakushiról a fejezet végén vannak narrációként, miután nyugtázták, hogy szerencsétlen Tanjirou állkapocscsontja eltörött. Újabb kreatív módja a narráció elkerülésének. Inosuke frusztrációja anime eredeti gondolat, de ezt megint csak pozitívumként értékelem. Ezzel a sorrendcserével azonban nem lett felvezetve a pillangós lány, így bekerült egy anime eredeti jelenet, ahol Shinobu üldözőbe veszi Tanjirouékat, és ott utal Tomiokának arra, hogy van még valaki, akiről nem szabad elfeledkeznie.

Vártam, hogy kihirdetik a Pillérek hangjait, de direkt húzzák a nézők idegeit még egy hétig. >.<

Tomioka számára az a szomorú valóság, hogy a databook alapján Shinobu nem hazudott. Van 2 Pillér, aki gyűlöli. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az egyik mindenkit gyűlöl, akivel a "waifuja" jó kapcsolatot ápol, a másik meg a "Szép napunk van, igaz?!" csevegésre általánosságban azzal válaszol, hogy "Kinyírjalak?!" ^^"

Bakod szépen megfogalmazta a lényeget. Tőlem anno csak erre futotta:

Bastian írta:
A démonok háttértörténetében az a lényeg, hogy nem mindegyikük volt egy rohadék emberként, így együtt lehet érezni az emberi mivoltukkal, de arra nincs mentség, amint démonként tesznek. Azaz nem érdemelnek kegyelmet, csak megváltást a halállal, vagy igazságszolgáltatást, ha velejéig romlottak voltak.

Annyit hozzátennék még ez esetben, hogy minden fel volt építve tudatosan. Az anya szerepkörét betöltő démon visszaemlékezéséből láthattuk, hogy a saját anyjára emlékezett, ami már egy nagyon komoly jel volt arra, hogy valahogyan mégsem egy igazi démoncsalád az ellenfél. A nővér szerepkörét betöltő démon visszaemlékezése erre csak ráépített. Nem maradt más hátra, mint megválaszolni, hogy miért volt Rui, a történetszál főellensége annyira a megszállottja a kötelékeknek? Szerintem kielégítő választ kaptunk.

Realistaaa írta:
Bastian, imádom olvasni a hozzászólásaidat az aktuális részekről. Köszönöm a munkátokat és az érdekes információkat. Bocsi az OFF-ért .


Köszönöm! ^^
És a csapat nevében is köszönöm a bizalmat. Jó érzés olykor látni némi pozitív visszajelzést. Erőt ad az embernek.

Emlékeztetőnek végezetül elmondanám, hogy nem, "itt" továbbra sincsenek "Oszlopok", és nem is lesznek. Tessék ehhez tartani magunkat.
----------

Kihirdették a Pillérek hangjait. Roppant kielégítő névsor, ráadásul rengeteg nagyágyú szabadon is maradt, várva egy démon szerepére. :]
*.*

Láng: Hino Satoshi
Hang: Konishi Katsuyuki
Köd: Kengo Kawanishi
Szerelem: Hanazawa Kana
Kígyó: Suzumura Kenichi
Szél: Seki Tomokazu
Szikla: Sugita Tomokazu

Szerkesztette: Bastian - 2019.08.30. 13:12


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Avaren
Legtöbb színészre lehetett számítani, hogy szerepelni fognak egy ilyen nagysikerű shownál. :D

Ost 2

https://www.youtu...mat8Aos2hg
 
goku5
Annak ellenére hogy elvileg eltört az állkapcsa még egész jól tudott beszélni. Mozgása meg tényleg érdekes. Teljes kimerültség túlhajtás után (kétfajta légzés) és sérülései után.
De amúgy tényleg nagyon jó kis rész volt. Megismerkedhettünk a pillérekkel. Amúgy lehet mangát nem olvasom de szerintem is jó lett a szinkronhangjuk. Eddig illőnek érzem hozzájuk.
És kiderült az egykori mester is a pillérek egykori tagja volt.

A pillérek megdöbbent arcát meg jó volt látni mikor is dolgok derültek ki főhősünkről. És a kedves démondokiról még szó se esett.
Amúgy pont a legjobbkor hagyják meg megint abba. Tudják fokozni a kedélyeket. De mintha nem sejtené az ember hogy most Nezukó dolga nem az lesz hogy segítsen a bátyjának, nem a vér.
 
Dzsiza
atom rész volt szerintetek movie lesz belole vagy azt varhatunk???
 
bakod
úgy néz ki hogy az a fájdalom csillapító hatott Tanjironál mert törött állkapoccsal is sokat beszélt.
A pillérek hangjait is jól eltalálták, elég érdekes különc mindegyikük a maguk módján - bár ugye ez mindig így van a legnagyobbakkal :D

Azért az a fejelés tetszett, ott többen is meglepődtek. nem kevésbé mikor kiderült Kuzannal már találkozott a főhősünk. lehet hogy tudnak a démondokiról is, hisz azt is tudták hogy Tanjiroékat üldözték.

Nyilván nem számítok meglepetésre abban a tekintetben, hogy Nezuko mit fog csinálni. biztos vagyok benne hogy nem fog vért inni, de azért a bátyja után lehet ő is lekever egyet annak a pillérnek :D
 
Ugrás a fórumra: