Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
caranox96
Hát így elsőre amikor a démon ölő hadtest mestere a szája elé tette a mutató ujját , hogy mindenki fogja be akkor arról az jutott egyből eszembe amikor Muzan is eljátszotta ugyan ezt a démonnal még kb az 4. 5. részben hogy nem mondhatja ki a nevét. Nem tudom milyen kapcsolat lehet a mester és Kibusutji között de már biztos találkoztak
, de még azon gondolkoztam hogy fejlödhet egy démon olyan szintre, hogy a nap fénye nem öli meg egyből hanem olyan égési sérüléseket okoz neki ,mint a mesternek volt a fél arcán. Ezek csak ilyen semmiből kapott dolgok csak elsőre ezeken filoztam , plusz megkapta a 97es Berserkből Griffith hangját (Toshiyuki Morikawa) aki egy hatalmas szarkavaró volt, szóval nem lennék meglepődve ha itt is hasonló lenne a helyzet:D

Meglepett még ,hogy az összes Hashira közül itt Shinobu tünt a legracionálisabbnak illetve legempatikusabbnak, hogy figyelmet szentelt Tanjirou véleményének.
Szerkesztette: caranox96 - 2019.09.02. 01:05


[img]https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-cc2c1558d8bc3a97961196b7d9f37fa1.webp[/img]
 
Bastian
2 fejezetet + 5 oldalt dolgozott fel a heti epizód. Relatíve egyszerűnek mondanám, elhanyagolható eltérések mutatkoztak csak a mangához képest.

Mielőtt Tanjirout felébresztette volna az a Kakushi, a Pillérek kaptak néhány extra sort. És ha már az a Kakushi, ugyan az ED-ben lévő szereposztásnál nem írták ki a nevét, de rendelkezik eggyel: Gotou. Roppant ismerős volt a hangja. Először Toriumira gondoltam, de többszöri visszahallgatás után csak leesett: Furukawa Makoto az, alias Saitama. A Pillérekről adott minimális narrációt Gotouval mondatták ki az animében.

Amikor Mitsuri orra bukik, utána Tomioka segíti fel. Az animében ezt nem mutatták.

Sanemi kapott két extra sort, mielőtt megvágta volna a kezét. Ezzel arra próbáltak utalni, hogy bizony a Pillérek közül is sokan átéltek olyan borzalmakat, mint Tanjirou, így nem hibáztathatók, hogy még Oyakata-sama szavai sem elegek nekik ahhoz, hogy csak úgy eltűrjenek egy démont közöttük.

Az OP-ben szépen kiemelték, vagy pont nem emelték ki azt a két Pillért, aki gyűlöli Tomiokát. Zseniális. :lol

Olvastam egyébként, hogy a mangaka rendesen érintett volt a munkálatokban, végig felügyelte a projektet. B-)

caranox96 írta:
plusz megkapta a 97es Berserkből Griffith hangját (Toshiyuki Morikawa) aki egy hatalmas szarkavaró volt, szóval nem lennék meglepődve ha itt is hasonló lenne a helyzet:D


Morikawa volt az első választásom Muzan szerepére. Látok Muzanban némi Narakut, Kira Yoshikagét is viselkedésileg, és pont mindkettejüknek Morikawa adta a hangját. A szerző továbbá szereti a JoJo-t, így nagyon adta volna magát, de Seki Toshihiko tényleg kihozta a természetfelettit a karakterből, így nem bánkódom. Azért pedig pláne nem vagyok szomorú, hogy a jófiúk főnöke lett végül, az ilyen szerep sem áll távol tőle, elég csak Minatóra gondolni a Naruto-ból.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Hát valahogy elég érdekes volt ez a rész. Jó volt történt is benne pár dolog de valahogy már semmi olyan nagy érdekes dolog. Valahogy ez egy tipikus levezető rész volt.
Az egyedüli nagy dolog Nezuko volt, de az meg valahogy szerintem senkit nem lepett meg. De azt jó volt látni hogy még ő duzzog hogy felébresztették és próbára tették.
Ezek a fekete ruhás takarítók meg elég pimaszok Tanjirou magasabb rangú mint ők (eleve démonölő) mégis így viselkednek vele. Pláne hogy az ő mestere is egy volt (visszavonult) pillér!
Amúgy még mindig tartom hogy törött állkapoccsal milyen jól és fájdalommentesen tud ennyi beszélni.
A gyűlés megállapítása meg túl nyilvánvaló volt az előző események után.:
Túl gyengék az új démonölők! Minőség kell és nem mennyiség!

A következő rész címéből meg az jött le hogy hőseinket kezelésbe veszik a pillérek. De kíváncsi vagyok ennyivel a vége előtt mi lesz a nagy csattanós évadzáró, ha még most is csak némi edzés jön.
 
bakod
Nezuko aligha lepett meg bárkit is :D

Tanjiro valami brutál szedáló szert kapott azért nem érzi az állkapcsát. mármint gondolom.

kíváncsi vagyok hogy ez a minőségre rámenés azt jelenti-e hogy a pillérek edzik a kisebbeket, és esetleg szanálnak és/vagy a pillérek mennek küldetésekre, ezzel kockáztatva hogy belefutnak egy démonba a Holdak közül.

szerintem a kövi rész címe inkább Tanjiroék rehabja. de nyilván ezek levezetések, milyen szar lenne már ha belekezdenének valamibe, majd meghagyják a következő évadra :|
 
Bastian
Folytatván a múltheti 5. oldal után, ismét két fejezet került érintésre, de a második fejezet utolsó 2 oldalát még nem dolgozták fel.

Miközben Nezuko próbált ellenállni a kísértésnek, extra sorokat kapott a jelenet. Ilyenek voltak Tanjirou szavai visszaemlékezésként, és Nezuko saját gondolatai. Kitou Akari biztos örült, hogy újfent megszólalhatott Nezukóként. A mangában csak Urokodaki szuggeszciója volt kiemelve, plusz a családtagokról volt egy panel.

Oyakata-samáról kimaradt egy narráció. A teljes neve Ubuyashiki Kagaya. (Az Oyakata megszólítás jelentése voltaképpen az, hogy Főnök/Mester, az extra -"samá"-val pedig méginkább érződik a tisztelet.) Ő a démonvadászok vezetője, akinek a hangja felemelően hat másokra, beszédre sarkallja őket. Modern szóval pink/rózsaszín zajnak is lehetne nevezni, mert relaxáló. Karizmatikus személyiség, megvan az ereje, hogy tömegeket mozgasson.

A mangában a tény, hogy Tanjirou nem jött rá, hogy Kanao taposta meg a Natagumoyamán, narrációként szerepel. Jobban tetszett az animében, ahogyan Gotou gúnyosan hívta fel erre a figyelmét.
A Tsuguko egyébként érdekes egy szó. A két kanji alapján "mostohagyermek/mostohatestvér" lenne, ami le is fedi Kanao helyzetét a Kochou családban, de "Tsugu"-nak kell ejteni az elsőt, ami "örökös/következő/átvenni" jelentéssel bír. Vagyis a Tsuguko az voltaképpen a Pillér pozíció várományosa, akiket maguk a Pillérek képeznek ki annak érdekében, hogy méltó utódjukként egy szép napon átvegyék a helyüket, ha úgy hozza az élet.

A Pillangó Rezidencián volt egy narráció a mangában a Tökfej Trió + Nezuko állapotáról, sérüléseikről a harcok után, amit kihagytak. Végül is kihagyható volt, a lényeget megtudtuk mindannyiukkal kapcsolatban.

Tanjirou és Nezuko jelenete a különszobában anime eredeti volt. Ahogyan anime eredeti volt a Pillérgyűlés is az epizód végén. Bizony! Hiába mondja Oyakata-sama a mangában, hogy vegye kezdetét a gyűlés, majd Tanjirou visszamegy, hogy megfejelje Sanemit, a mangában ezt követően semmit nem látunk az egészből. ^^"

Kanaoval és a duplacopfos lánnyal egyébként színre lépett az a két női karakter, akik közül jó eséllyel kerül ki Tanjirou romantikus partnere. A manga ugyanakkor továbbra sem foglalkozik ezzel aktívan, de puszta logikával csak ők ketten játszanak. Majd megértitek. ;)


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Hát akkor ez egy rehab volt lényegében! Hogy visszaállítsák a testi erejüket. Lényegében semmi edzés nem igen lett volna benne.
Ha a kislányok nem súgnak segítenek Tanjironak az nem igen tudja hogy miképpen hogyan edzen és mi a pillangós lányok meg a pillérek erejének oka. Amúgy elég érdekes milyen fiatalok a kislányok és mégis sok mindent tudnak.
A rehabot megítélését és tényleg felemásra ítélem. Biztos nem kellemes, viszont tényleg lehetne élvezni, hogy csupa lányokkal vagy körülvéve akik segítenek.

A végén már egész jól halad Tanjiro az edzéssel. És megismerhettük egy kicsit az egyik pillér múltját. Legalábbis egy kis részét indokát. De amúgy egészen jól elbeszélgetett Tanjiroval. Pedig eddig elég pszichopatának néztem. Igaz mintha nem annak néztem volna a legtöbb pillért. Legalábbis elég érdekes jellemük van a Pilléreknek.

És a szokásos kérdés! Egy rész van már elvileg hátra! Mi is lesz az utolsó részben, hogy legyen eleje is meg vége is. De gondolom valami akció biztos lesz még benne, nehogy valami "unalmas" levezető legyen. Ne csak edzés vége és útnak indulás legyen némi fogadalommal.
 
Tapion-sama
Két rész van hátra :) 26 részes lesz az évad, nem 25 ^^


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
bakod
bakod írta:

kíváncsi vagyok hogy ez a minőségre rámenés azt jelenti-e hogy a pillérek edzik a kisebbeket, és esetleg szanálnak és/vagy a pillérek mennek küldetésekre, ezzel kockáztatva hogy belefutnak egy démonba a Holdak közül.

szerintem a kövi rész címe inkább Tanjiroék rehabja...


hát.. ez a tippem tulajdonképp bejött. Tanjiroék rehaboltak, bár a másik kettő igen hamar feladta. mondjuk Kanao és Tanjiro közt iszonyatos különbség van ha azt veszem, hogy képes a teljes koncentrációra minden egyes percben, ahhoz képest hogy ő is újonc.

plusz a pillérek is mennek démonokat vadászni. így az utolsó 2 részre olyan érzésem van, hogy valaki közülük meg fog halni. és amilyen beszélgetése volt Tanjiroval, valszeg Shinobu húzza a rövidebbet. már ha bejön a rossz érzésem, de mondom, a tetőn a szavai felértek kb az utolsó szavakkal.
Szerkesztette: bakod - 2019.09.15. 22:29
 
goku5
Bocsi akkor még két rész van. De az állítás még így is áll. Valahogy egy jobb befejeztéhez valahogy keveslem a két részt, úgy hogy legyen némi felvezetése esetleg még némi levezetés is.
De azért nagyon várom már hogy mit hoznak mi belőle! Pláne lesz-e meg milyen fejődése még Tanjironak. Kivel küzdhet még meg.
Az meg hogy ezek után kiírják a pillangós lányt én még túl korainak venném. Bár tényleg megfelelhettek ezek egy utolsó beszélgetésnek is. De én még nem venné ki egy pillért se. Bár tényleg igen izgi, tragikus befejezése lenne akkor. És elvileg neki már van utóda is. Bár őt meg még tényleg fiatalnak tartanám új pillérnek. Bár erejéről tapasztalatáról nem tudunk sokat csak hogy igen tehetséges, nagy a tudása pláne a tökéletes légzés terén.
 
burn3000
Kanao lényegében ha teljes erobedobassal harcolnak még verheto is lenne Tanjironak. Ha a víz és tűz teknikat is megint tudja egyszerre hasznalni akkor az egy eleg nehezen vedheto csapas. Itt leginkabb az lehet a kulonbseg ,hogy mig Tanjiro az alqpokat tanulta meg es egybol kuldetesrol kuldetesre a harcok erositettek addig Kanao szeritem nem kuzdott meg olyan demonokkal hanem leginkabb csak edzett. Igy egyertelmu ,hogy mar elsajatitotta az egesz napon at tarto teljes koncentracios legzest. Na jo ez csak spekulacio
 
Bastian
Kicsit újítok most a formulán, és a változatosság kedvéért, kifejezem a frusztrációmat. 33 oldalt dolgoztak fel, valamivel több, mint 1,5 fejezetet.

Fordítóként én is emberből vagyok, hiába szeretem a művet. Minél kevesebbet kell fordítanom, annál boldogabb vagyok. A tény, hogy a heti rész volt az eddigi legszövegesebb, számomra teljesen indokolatlan volt. Nagyjából 80 sornyi anime eredeti szöveg került az epizódba. A végeredmény pedig gyakorlatilag 400 sort eredményezett. Dolgos napom volt, baromira nem hiányzott ennyi kiegészítés.
A három legszövegesebb rész a 24. előtt: 14. rész (348 sor), 11. rész (337 sor), 19. rész (323 sor)
A három legkevésbé szöveges rész eddig: 7. rész (201 sor), 6. rész (218 sor), 5. rész (232 sor).
Gyakorlatilag rátettek egy jókora lapáttal a 14. részben lévő teljesítményükre, ami emlékeim szerint szintén 1,5 fejezet dolgozott fel, de ott nem éreztem ennyire, hogy nyújtanák az eseményeket, vagy azt, hogy túl sokat beszélnek. Mindegy, kifújtam magam, és ezt a részt is behúztam.

Rengoku és Shinobu beszélgetése anime eredeti. Kiemelendő, hogy az animében itt hangzik először el a Telő Holdak kifejezés, ami Muzan legerősebb 6 démonát takarja. A Fogyó Holdak pedig a 6 alattuk lévő démon. Rui, mint az Ötös Fogyó Hold csak a 11. legerősebbnek számított a rangsorban.

A mangában Murata-san csak 2 oldal erejéig ugrik be a gyengélkedőre, hogy elmondja, mi volt a Pillérgyűlésen, és hogy a Pillérek milyen ijesztőek. Az animében kapott pár extra sort, ahogyan Zenitsu ismételt hisztije a gyógyszerét illetően is extra jelenet.

A mangában voltak olyan részek a Gyakorlat során, amelyeket Tanjirou narrált. Ilyen például a Zenitsu csodálatos logikája utáni részek, hogy megemelkedett a moráljuk tőle, hogy Zenitsu próbált menőnek tűnni a lányok előtt, de felsült. Kihagyhatók voltak, mert láttuk, mi történt. Ellenben nem biztos, hogy egyértelmű volt, hogy Zenitsu és Inosuke miért hagyta ott a Gyakorlatot. Erről is volt egy narráció. Zenitsu egyszerűen feladta, de cserébe próbálta győzködni magát, hogy ő mindent megtett, jó munkát végzett. Az, hogy a Kakushi egyik női tagjával akar teázni, anime eredeti ötlet. Inosuke pedig szimplán nem bír veszíteni, elege lett az egészből.

Aoinak volt a mangában egy sora, hogy Tanjirounak sem kötelező többet a Gyakorlatra jönnie, ha nem akar, miután a másik kettő abbahagyta. Ezt kihagyták az animében. Tippre valószínűleg azért, mert Aoinak semmi oka nem lenne a látottak alapján feltételezni, hogy Tanjirou is bedobja majd a törölközőt, vagy javasolni ezt, hogy neki sem muszáj ott lennie.

Tanjirou futkározása és az "erőfeszítés"-es részek anime eredetiek, hogy szemléltessék a napok telését. A rész végi gondolata az elvesztett családtagjairól, és a szokásos visszaváltoztatós Nezukóról szintén.

Két dolgot vélek sejteni a következő résszel kapcsolatban:
- A cím alapján jó eséllyel fel fogják dolgozni Kanao háttértörténetét, ami még a Jump GIGA-hoz jött egy 7 oldalas extra fejezetként.
- Szerintem lesz egy sorrendcsere is, és majd kihagynak 1,5 fejezetet, amit az utolsó részben fognak feldolgozni.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
caranox96
Bastian még régebben emlitetted itt a forumon, hogy reméled az anime eljut egy bizonyos részig a mangában. Az a rész már megtörtént vagy a maradék két részben lesz ,esetleg csak a 2 évadban lesz látható ?


[img]https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-cc2c1558d8bc3a97961196b7d9f37fa1.webp[/img]
 
Bastian
A második évadban lesz.
Röviden és tömören, nagyobbat szólt volna, ha harccal ér véget az évad, mintsem levezetéssel. Ha féltáv után felgyorsították volna a tempót, akkor elértük volna azt a részt, de ez nem történt meg.

Ebből kifolyólag, gyorsabb tempót szeretnék a folytatásban. Ha továbbra is lassan haladnak, akkor olyan 44 fejezetet kell majd 24-26 részben feldolgozniuk, ahelyett hogy a gázpedálra lépnének, és adaptálásra kerülne 73+ fejezet. A lassú tempó pedig szerintem kínkeserves lenne a továbbiakban.
Lassú tempóval: 6 rész + 2 rész átvezető + 13 rész, és feltűnik, hogy húzniuk kell még valamivel az időt, mert nem jön ki még 24 rész sem.
Gyors tempóval: 5 rész + 2 rész átvezető + 9 rész + 2 rész átvezető + 8 rész = 26 rész. A 9 és a 8 rész akár felcserélhető.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Na akkor Bastian írásaiból az jön le hogy a következő két rész is csak levezető lesz és semmi nagy dolog nagy harc nem lesz már benne.
Amúgy valahogy az animátorokat is meg kell érteni, meg a nézőket is.
Biztos jó ha nagyobb sebességgel futnak az események, viszont azt nehezebb egy kicsit meganimálni, meg (csak az anime néző számára) meg lehet kicsit nehezebben érthető. Na és arról nem is beszélve ami más animéknél is van lefut egy évad és nem győzzük kivárni a következőt mert nincs elég anyag. Ebbe az esetbe meg azért lehet jobb a lassabb érthetőbb évadok. De legalább több részel. Vagy legközelebb csak 24 rész lesz.
De a lényeg mondja aki nem ért velem egyet de még nincs vége ennek az évadnak sem de már alig várjuk a következő évadot.
 
bakod
nos az edzés folytatódott, és a másik 2 srác is végre elkezdi újból. Kanaot már kezdi utolérni főhősünk, ami egy elég jó kis powerup.

Shinobu hogy átlátott Inosukén és Zenitsun XD mindegyik gyenge pontját kihasználta a motiváláshoz :D

Kanao múltja elég érdekes volt, nem is tolták túl. Haganezuka-san kissé bepörgött, elég egyedi emvberkék voltak a kardkovácsok, és ilyenkor Inosuke megint hozta a formáját XD

úgy néz ki, hogy nem békés befejezést szántak az évadnak, máris feltűnt egy elég erősnek tűnő démon. és mivel a következő rész "az új küldetés" címet viseli, Tanjiroéknak lesz melójuk.
 
Ugrás a fórumra: