Hozzászólások
Naruto - Technikák, képességek
Germa66
Már nem azért de ti figyeltek animére/mangára?

A legtöbb jutsu ki van fejtve.

Konan jutsuja saját találmány, Jiraiya segítségével fejlesztette ki. Technikailag valóban bárki megtudná tanulni. A lényege annyi hogy a chakrájával befolyásolja a papírt.

Onokinak nem kekkei genkaija hanem kekkei tota-ja van, ami három elemet vegyít: tűz, szél, föld. Az hogy a kekkei tota miben különbözik a kekkei genkaitól nem tisztázott, de valószínűleg ezt is meglehet tanulni hiszen Onoki is Mutól tanulta a por elemet.

Obito azért nem tudott Susanoot használni mert az eredeti Sharinganjának csak a felét birtokolta. Itachi elmondta a Susanoo akkor éled fel amikor a használónak mindkettő szeme Mangekyo Sharingan lesz. Mivel Obito szemei különböző tulajdonosnál voltak, Obito nem volt képes használni ezt az erőt. Amikor Kakashinak adta utolsó erejével a másik szemét is Kakashi egyből tudta használni a technikát.

A tízfarkú minden Jinchuja tud repülni valszeg egy jutsu, ez tényleg nincs kifejtve.

Gaara dzsutsuja valóban az anyja szeretetének a manifesztációja. Az egyfarkú viszont mágnes elemmel irányítja a homokot. A procedúra számtalanszor el lett mondva, Shukaku a mágneses chakrájával irányítja a homokot, ezt másolta le a harmadik és a negyedik kazekage is, csak az előbbi vas homokkal az utóbbi meg arany porral.

Deidara keze Kőrejtek tiltott jutsuja amit Deidara ellopott amikor csatlakozott az Akatsukihoz. A bombái föld típusúak, abba oltja bele a robbanó elemű (szintén kekkei genkai) chakráját.

A fekete villám a 3. Raikage találmánya volt, amit valóban megtanított Daruinak, viszont ez csak a villám elemnek egy erősebb változata, pont olyan mint az Amaterasu a tűz elem esetében. Amiről te beszélsz az Darui kekkei Genkaija a vihar elem ami valóban víz és villám elemből áll.

Az Ino-Shika-Cho trió képességei, az Aburame klán bogárjutsuja, Sai jutsuja titkos jutsuk aminek a titkát az adott családok őrzik, azonban ha felfedik a módot valakinek más is képes lenne megtanulni.
 
Jon
Nagyon jó válasz, most, hogy mondtad, nekem is beugrott mind, de azért nem kell arrogánsnak lenni. Két évvel ezelőtt valószínűleg én is tudtam volna kapásból a válaszokat mindre :lol Ez nem azt jelenti, hogy nem figyeltünk rendesen.

De egyébként teljesen igazad van minddel kapcsolatban.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Germa66
Bocs ha arrogánsnak tűnt nem úgy akartam. Csak a legtöbbet elmondták és nem értettem hogy most komolyak-e a kérdések. Mert ahogy látom itt jó sok ember böngészi a narutowikit, és ott elég jól le van írva am. De akk mégegyszer bocsi a hangvételért.
 
goku5
A repülés azoknak a gömböknek köszönhetőek. (nem jut eszembe a nevük)
Igaz pl azok is hogy jönnek össze mert mind az 5 elemet tartalmazzák.

Amúgy is ilyen rejtélyes dolgok betudhatók annak is hogy volt amit nem igen magyaráztak meg. Pl a fény és sötétség dolgok. Ez volt mikor Naurtó edzett Kakashival vagy hogy Obitó mit is használt az edó tenseiies kagék ellen.
 
Shiro
A fény-sötétség itt van:
http://naruto-kun...uto/510/13Klán jutsukról,

Bár nem hangzottak el a a mangában, de azért valamelyes t ki lehetett következtetni a működésüket.


A csakra nem csak energiaként, hanem adattárolóként, vagy szimplán adatként is funkciónál.
Pl ha valaki belepecsételi valakibe a csakráját, akkor az megjenhet annak tudatalattijában.
Pl mikor Minato Narutoba pecsételte a Kushina és a saját csakráját, évekkel később is tudtak beszélni Narutoval a tudatalattijában.
De pl a bujuk is mondhatni akarattal rendelkező csakrák


A Kagebunshin véleményem szerint egy szimpla materializációs technika ami anyagi formába "kényszeríti" a csakrát, és automatikusan azt az alakot veszi fel amihez rendelkezik kellő információval. A használó fizikai fellépése és tudata.
(Itt lehetne az, hogy akkor a ruha az honnan jön? 1. Korhatáros anime, 2. mivel évekig hordják, és átitatódott a csakrájukkal, tulajdonképpen a testük részét képzi. 3. csupán egy illúzió, vagy alak formáló technika.Akamichi klán jutsuja (Baika no Jutsu.)

Rengeteg csakrát használnak.
Ha a csakrát anyagi formába lehet kényszeríteni, akkor miért ne lehetne a (szerves) anyagot csakrává alakítani.
Tulajdonképpen egyfajta fordított kagebunshin amikor a zsirjukból csakrát termelnek.

A testnövesztés, meg tulajdonképpen a kagebunshin egyfajta módosított változata. A saját testének csinálja meg a nagyobb változatát.
Úgy néz ki, mintha megnőne, de mikor hirtelen megszűnik a jutsu, akkor úgy pukkan ki, mint egy kagebunshin.

Másképpen magyarázva Chouji egy Titan Shifter.


--------------------
Inuzuka klán justuja

A klán ninja kutyákat használnak segítőként. Ezek a kutyák képesek a Henge no Jutsu alkalmazásával felvenni a gazdájuk alakját.
De hiába öltenek emberi alakot, akkor is vadállatok maradnak, emiatt mozgáskultúrájuk korlátozott.
Az Inuzuka klán olyan taijutsu stílust fejlesztett ki amit mind az ember, mind az emberi formát öltött vadállat el tud sajátítani.


----------------------
Aburame klán jutsuja

Bogarak vannak beültetve a klán tagjainak testébe. Ezek a bogarak a gazdatest csakrájával táplálkoznak, ezáltal mondhatni rendelkeznek a gazdatest csakrájával, ami által a gazdatest képes őket irányítani.

A nyers változat az lenne, hogy a bogarakban lévő csakrájukat irányítják. Ugyanakkor a szimbiózis és a hosszútávú együttműködés érdekében sokkal kifizetődőbb, ha csakra által érik el a bogarak kollektív tudatát. A bogarak számára voltaképpen az Aburame klán tagjai voltaképpen a kaptárt testesítik meg. De mondhatunk akár kaptár-királynő kettősséget is. (Shino-hime :lol)

----------------------------

Yamanaka klán jutsuja (Shintenshin no Jutsu)

Szimplán annyi, hogy a saját csakráját, aminek része a saját tudata, belevezeti a célpontba és annak átveszi a tudata felett az irányítását.
Bőségesebben mondva képzettek csakra érzékelésben és olvasásban, aminek következtében alkalmasak fenti végrehajtására.
Tulajdonképpen olyan mint egy számítógépes vírus ami képes olvasni és felülírja az adatokat, fájlokat.
Valószínűleg nem véletlen, hogy virágboltjuk van. Amellett, hogy pénzt keresnek vele, tanulmányozzák vele az emberi viselkedést, és a tudat befolyásolását. (Igen a marketing az mondhatni tudat befolyásolás)----------------------------
Nara klán technikája (Kagemane no Justu)

Ez sötétség manipiláció, (Yin releasa, Yin elem? hogy is neveztük annó?)

A képzeletük segítségével az árnyékból, mint fizikailag "nemlétezőből" csinálnak fizikailag "létező" dolgot
Mivel az árnyék valóssággá tevéséhez és irányításához a puszta fantázia kevés lehet, emiatt szükséges, hogy a a használó magas szintű intelligenciával és logikai készséggel rendelkezzen. Magyarán szólva valószínűleg a legapróbb mondhatni jelentéktelen részletig el kell képzelniük a dolgot, ezt a gondolatmenetet fenntartani, majd alkalmazni.

Mivel aklán tagjai örökletesen magas intelligenciával rendelkeznek, teszi lehetővé jutsu kivitelezését számukra.
Itt mondhatni az okosság egyfajta "vérvonal képesség", de csak annyira, mint hogy az Uzumaki klán tagjai az erős fizikumuk miatt alkalmasak rá, hogy junchurikik legyenek.
A klán jutsuk, voltaképpen tök egyszerűek, főleg, hogy mint olvasók a történet folyamán megismerhettünk vagy ezernyi jutsut és azok közül számtalannak a magyarázatát.

De a történetben még a Kakashi kaliberű karakterek sem rendelkeznek annyi információval, mint mi olvasók, egy szimpla shinobiról nem is beszélve.
Másrészt ezeket jutsuk mondhatni hozzá tartoznak a kán tagjainak az életviteléhez.

Magyarán akik irigykednek ezekre a jutsukra, egyrészt nem rendelkeznek a kellő információkkal másrészt nem rendelkeznek a jutsut használó klán szemléletmódjával, filozófiájával, életvitelével. Ezeket alkalmazni, ezeket elsajátítani és ezekhez alkalmazkodni egy élet kell.

Ráadásul más jutsukkal hasonló eredményeket érhetnek el amik jóval egyszerűbbek és rövidebb az elsajátítási idejük.

Voltaképpen a klán jutsuk egyfajta hagyományőrzésként is tekinthetőek amivel egy időben a klán mondhatni egy stabil erőhöz is jut.
 
Foxx666
Valaki leírná, hogy működik pontosan a testcsere jutsu?

Mikor egy támadás betalálna, kicserélik magukat, ( legtöbbször egy farönkkel, vagy kővel, de bármilyen tárgy is lehet, sőt személy is)hogy megtévesszék az ellenfelet.

Egyrészt honnan a fenéből szerzik ezt a sok farönköt?:D
Másfelől meg, szemtől szembe állnak az ellenféllel és megtudják csinálni ezt a jutsut, úgy hogy nem veszik észre a turfisságot.Ezt még is hogyan?Milyen gyorsan csinálják ezt?

És ha van egy ilyen op jutsu, akkor miért nem használják minden támadás elhárítására? nem értem..:hmm
 
goku5
Testcserében nem vagyok teljesen biztos, de ott nem cserél ember emberrel.
Én leginkább úgy képzelem el, mint egyfajta klón technikát. És így lényegében eleve nem feltétlenül az eredeti testet támadják, hanem a farönköt ami meg lett személyesítve.
A másik hogy az is egyfajta normál vagy fordított idézéshez hasonló technika, amit láthattunk a a varangyoktól is, miszerint megidéznek egy kijelölt tárgyat a személy meg a helyére kerül. Gondolom a fegyver idézéshez is hasonló lehet amit tekercsről idéznek meg.

De ezek csak az én okfejtésem, koránt sem biztos. Hátha a Wikin többet meg jobban találsz.
 
Jon
Egyébként az már nekem is eszembe jutott, hogy a testcserét miért nem használják gyakrabban :D Gondolom van egy hatóköre, tehát egy nagy területű támadást nem tudnának kivédeni vele, másrészt elő kell készíteni a terepet hozzá (tehát a tárgyat, amivel kicserélik magukat, mint ahogy még a Zabuzás részek előtt, Kakashi észrevette a fehér nyulat kifelé a faluból, és leesett neki, hogy ezt ehhez a jutsuhoz hozták ide- magyarul előkészítették a terepet).
És gondolom erre egy háborúban nem nagyon van lehetőség, legalábbis egy olyanban, mint a negyedik, nem volt. Ahol területfoglalásról van szó, ott már sokkal inkább, ha a védekezőfél előkészíti a terepet.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Foxx666
Elvileg ettől a jutsutól szuper gyorsak lesznek és azért képesek ilyen gyorsan mozogni. Hasonlít a Body Flicker jutsura( nemtom, hogy van magyarul) csakrát áramoltatnak a testükbe és akkor szuper gyorsan tudnak mozogni, mikor csak úgy pukk eltűnnek.

http://naruto.wik..._Technique
Wiki szerint Shisui volt a nagy mestere meg a Raikagek és attól mozognak ilyen gyorsan. Nem értem ezt az egész Jutsu-t, kibaszott op, ennyi erővel miért nem használja mindenki, mindig harcban?

Talán túl op, aztán Kishi is rájött és azért nem használta túl sűrűn? Tök érthetetlen...
Szerkesztette: Foxx666 - 2017.06.05. 15:44
 
Shiro
Magyarul Shunshin no Jutsu
Nem igazán fordítottuk le a jutsukat. Amikor felbukkant akkor oda lett írva, hogy mégis mit jelent, de mindig az eredeti nevét használtuk.

Amiért nem használják folyamatosan az talán az lehet, hogy nehéz kontrollálni.
A Chidorihoz is azért kell a Sharingan, mert normál esetben a túl gyors mozgás miatt nem tud rendesen figyelni a környezetére.
Vagy a Hirashin no Jutsu sem működött volna, ha Minato nem rendelkezik fejlett csakra érzékeléssel.
Szóval lehet Shisui gyakran szökkelgetett vele, de Uchiha révén rendelkezett Sharingannal.

Jon jól mondja, hogy elő kell készíteni a terepet, de hozzá tenném, hogy még magát a lépést is előre ki kell számolni. Kell egy elérhető közelségben lévő helyettesítő amire kicseréled magad és egy rejtekhely ahova bebújsz. S mindezt még mielőtt a támadás betalálna.

A hasogatni valót simán megidézéseik egy tekercsből is. De azon se lepődnék meg, hogyha Tenzou rendszeresen járná Konoha erdeit és teleszúrná farönkökkel.

Egyébként itt van a magyarázat Szöszkétől:
http://www.mangap...naruto/6/5

Vagy vizuálisan talán jobban kivehető A 4. epizód végén.


ui.:
Lehet kicsit megkopott a memóriám, de mintha igazán hatékonyan mindig egy erősebb/képzettebb shinobi használta a gyengébb ellen
 
Foxx666
"Amiért nem használják folyamatosan az talán az lehet, hogy nehéz kontrollálni.
A Chidorihoz is azért kell a Sharingan, mert normál esetben a túl gyors mozgás miatt nem tud rendesen figyelni a környezetére.
Vagy a Hirashin no Jutsu sem működött volna, ha Minato nem rendelkezik fejlett csakra érzékeléssel.
Szóval lehet Shisui gyakran szökkelgetett vele, de Uchiha révén rendelkezett Sharingannal."


Ezt értem, de kb az összes Shinobi használja utazásra, csatában meg nem nagyon szóval azt nem értem..


"Jon jól mondja, hogy elő kell készíteni a terepet, de hozzá tenném, hogy még magát a lépést is előre ki kell számolni. Kell egy elérhető közelségben lévő helyettesítő amire kicseréled magad és egy rejtekhely ahova bebújsz. S mindezt még mielőtt a támadás betalálna. "

És a jutsutól lesznek tök gyorsak?:D Nekem ez ilyen tiszta magic stuff.
 
Shiro
Tegyük fel, hogy van egy Shinobi megtanulja Shunshun no Jutsut majd nagyon vigyorog magára, hogy olyan gyors vagyok mint a Flash.
Majd beveti a csatában, de szembe kerül egy szenzor típussal és ott lesz neki annyi.

KB így történne.
http://naruto-kun...all/128/13
http://naruto-kun...all/128/14

Ha egy olyan Shinobi használná aki nem rendelkezik fejlett érzékeléssel, akkor elvesztené közben a tájékozódási képességét, nem tudná, hogy most mi merre van. S itt elég egy pillanatra elveszíteni a tájékozódást, hogy végzetes legyen. De még az se kell, hogy a használó szenzor típus legyen. Elég ha van egy területre ható Jutsuja, vagy valami jó fajta védelme, mint PL Gaarának.

Na meg lehet van némi felkészülési ideje is. Kb mint a helyből távolugrás. Nem megy egyik pillanatról a másikra.
Vagy esetleg hosszú távon túl sok csakrát emésztene fel.


Illetve ha jó emlékszem egyedül csak Naruto és a Raikagék mozogtak hihetetlen gyorsan, de ők is kb olyan érzékekkel és reflexekkel rendelkeztek amik pl erősen vetekszenek a Sharingannal, vagy a Byakugannal.
 
Foxx666
Nekem ez így elég ködös, kár, hogy Kishi nem magyarázta el rendesen.
 
goku5
Kishimotó se magyarázhat el mindent. Sok megválaszolatlan kérdés maradt az animében. A technikákról nem is beszélve. De mivel lényegében ezek is kitalált technikák direkt nem is tért ki rájuk nagyon. Nem igen volt ott eleve sok technika mit megmagyarázott volna.

Amúgy szerintem Shiro remekül leírta őket. Nagyon jól megfogalmazott és elég érthető is. Legalábbis amennyire mi meg tudjuk őket érteni el tudjuk képzelni.

Amúgy én nem hinném hogy annyira gyorsak lettek. Az már egyfajta teleportáció. Legalábbis a testcserés támadás.
A raikage is már valahogy genetikailag (az apja a 3. is) volt ilyen gyors, szóval lehet örökletes is. NA meg gondolom eleve ha nem is feltétlenül az nem lehet rá mindenki képes. Sok chakrát igényel a használata is. Kimerítő lehet használni és így van akinek eleve kockázatos is. Emellett tényleg pontos chakra irányítást igényel amit nehéz elérni.
Minató is eleve gyors volt nagyon jó érzékekkel ellátva. Na meg ő inkább teleportálgatott mint gyorsult.
 
AFR
Én most vette a lendületet ahhoz hogy végigolvassam a Naruto-t.
Anno a háborúnál kaszáltam :D

Na szóval lenne egy kérdésem.
Hogy került Naruto fő testébe Itachi Shisui Sharingan-jával rendelkező varja?
Mert az tiszta hogy amikor Itachi találkozott Naruto-val közvetlenül a Sasuke elleni harca előtt akkor lenyelette Naruto-val a varjút és így lényegében belé pecsételte vagy mi. De az nem Naruto fő teste volt hanem csak egy klón. Tehát hogy került az a fő testébe?

Oh és valahol el lehet olvasni a régi fórum hozzászólásait?
 
Ugrás a fórumra: