Hozzászólások
Naruto - Technikák, képességek
goku5
Na ez a kérdés már tényleg csak szőrszál hasogatásra jó! Szerintem az teljesen felesleges.
 
Foxx666
Gaara hogy tudja használni a homokot valaki tudja?
 
goku5
Ezt hogy értve?
Lényegében a homok is egyfajta föld. És a homokot ösztönösen tudja mozgatni, mintha csak föld lenne. Még könnyebben. A homok pajzs meg tényleg ösztönös anélkül védi őt hogy azt ő irányítaná.
Remélem azért jól írtam és megfelelő a válasz.

Amúgy tényleg inkább ide kéne írni a vitát a Sharingan Byakugan témában.
 
Nester
Gaarának nem különleges, egyedi chakrája van? Ez nem olyan mintha a szelet és a földet egyszerre irányítaná? Ha jól emlékszem annak az öreg törpe kage-nak is egyedi chakrája van.
 
goku5
Az a vérörökség. Vérbeli genetikai vég által öröklődő képesség. Mit pl a sharingan vagy Byakugan vagy egyéb dolgok. Gaarának ha jól tudom nincs ilyenje. Az inkább egyfajta föld mozgatás manipulálás. Bár az apja is képes volt valami hasonlóra.
 
Foxx666
Kicsit utána olvastam és a legtöbben azt írták, hogy:
https://scifi.sta...ntrol-sand

Amikor találkozott a feltámasztott apjával akkor bevallotta neki, hogy igazából szerette az anyja.
Ez az anyai szeretet védi meg, ami a valóságban a homok.Elvileg olyan mint a Harry Potterban, hogy az anyja védi meg..

Nem tudom... nekem ez kicsit hülyén hangzik :D
Bár mondjuk a Naruto világában lehet előfordulhat, ha már képességeket meg chakrát lehet átadni érintéssel..

Onokinak véröröksége van, por stílust használ ami a tűz, szél, földből áll össze.Naruto wiki szerint Gaarának nincs véröröksége..

Más:Konan is, hogy tudja a papírt használni?:D
Sai a tintát?
Deidara az agyagot?

Francokat nézem újra az animét, egyre több ilyen dolgot találok.. XD
Szerkesztette: Foxx666 - 2017.05.09. 21:54
 
itachi01
Angolul nem értek, amire így reagálnék első sorban az Deidara robbanó agyaga , ami Doton alapú . (Sasuke elleni harca)
Tinta alapvetően folyékony, így talán köze van a Suitonhoz.
Konan papírjait szerintem sima, precíz chakra használattal irányíthatja.
Gaara homokja is Doton alapú az fix. Csak annyira prő benne, hogy nem igen igényel kézpecséteket. Durvábbakhoz kellettek azért ugye.
 
https://jobbik.hu/
Foxx666
Ezek annyira speckó képességek, hogy kekkei genkaioknak kéne lenniük, de nem azok. Akkor miért nem használja más shinobi is? Gaara homokja nem jönne rosszul senkinek sem..

Felidegesít, hogy nincs megmagyarázva a mikéntje, csak úgy van azt kész..

Vagy ott van a Narak titkos képessége az árnyékhasználat, vagy Choji részleges test növése, vagy Ino elme képessége. Ezek mind titkos jutsuk, amik a klánon belül öröklődnek. Ezeket elvileg megtanulhatja más is, csak nyilván nem adják ki a titkokat.

A fent említett képességek is ilyenek lennének, vagy milyen jutsu fajtákba lehetne őket besorolni?
Szerkesztette: Foxx666 - 2017.05.10. 18:07
 
faiden
Ott van még az Aburame és számtalan más klán is. Ezek szerintem öröklődnek családon belül, csak úgy nem tudja valaki megtanulni, ez biztos. Valamilyen szinten vérörökség, csak az anime másképp kezeli. Kicsi tekinthető bakinak is, valahogy elfelejtették ezt az egészet elnevezni. Orochimaru is egy félig kígyó valami, ő vajon hogyan lehet ilyen? Ezek már sosem derülnek ki, de nyilván öröklődik.
 
http://indavideo.hu/profile/Pixaa
Foxx666
Naruto wikin az van írva, hogy technikailag bárki megtudja tanulni, meg hogy a legtöbb ilyen klán technika ying-yang elemet használ.Szóval egy olyan egyén pl aki nem tudja ezt az elemet irányítani az nem tudja megtanulni.Mondjuk e logika mentén Naruto simán megtudná tanulni Shikamarutól az árnyékirányítást...
De furcsa ezen elmélkedni..

Orochimaru dolgaira meg még az anime "böfögött" is egy választ, mi szerint "kísérletezgetett" aztán ennyivel le is van tudva :D


Konan is tudja használni a papírt.Miért?Mert csak. Kb ennyi választ kapunk, és ez tök idegesítő, hogy nincs megmagyarázva :D

Mennyivel egyszerűbb a one piecnél.."megettem a gumi gyümölcsöt, így gumi ember lettem!"

Voilá, meg is van magyarázva.Na a Narutonál ezt kifelejtette Kishi...Vagy valaki tud valami magyarázatot?Vagy csak tudjam be, hogy nincs magyarázat és ne rágódjak ezen?xD
Szerkesztette: Foxx666 - 2017.05.10. 18:33
 
goku55
Hát igen sajnos sok az ilyen meg nem magyarázott dolog. Sajnos máshol is van ilyen.
Én pl a boruto movie-ig azt hittem hogy az ino-shika-sho trió képességei mind vérörökség által öröklődő családi spéci képességek. erre kiderül hogy más is képes az árnyékra. Bár még most sem tudom hogy miért és hogyan. Jobb és érthetőbb ha tényleg azok.

Gaara vagy akár daidara valamire gondolom valami spéci egyedi képesség alapján tudják ezt amit még maguk tovább is fejlesztenek és ezáltal váltak ilyenné a képességek tudás.

Orochimaru meg azért fél kígyó mert magán végzett kísérleteket amivel változtatta a DNS-ét. ezért lett olyan amilyen akárcsak Kabutó is.
Szerkesztette: goku55 - 2017.05.10. 18:38
 
faiden
Orochimaru kisgyereknek is ilyen volt, mikor mutatták. a One Piece-t meg nem nézem, de ha ilyen magyarázatok vannak benne, akkor azt hiszem nem vesztettem semmit. Visszatérve, szerintem a hajlamot mindenféleképpen örökli, egyfajta különlegesség.
 
http://indavideo.hu/profile/Pixaa
goku5
Kabutós dolog tényleg igaz. Mutatták ahogy magán végez kísérleteket.
És biztos Orochimaru is csinálhatott valamit hogy olyan legyen.

A többire meg azt mondanám hogy esetleg valamiféle chakra manipulációvá lehetnek erre képesek.
Amúgy ott van az 5. raikage. Ha jól tudom neki sincs vérvonal képessége mégis különleges volt a fekete villáma miatt amit víz és villámból hozott létre.
 
Foxx666
Hát engem irtó mód felidegesít, hogy ilyen nagy megmagyarázatlan dolgok vannak a Narutóban...Most nézem újra 3. jára és csak most tűnnek fel ezek a dolgok...
Hajtépés..
 
Jon
faiden írta:
a One Piece-t meg nem nézem, de ha ilyen magyarázatok vannak benne, akkor azt hiszem nem vesztettem semmit.


Végülis, csak a világ talán legnépszerűbb, és legzseniálisabban, legrészletesebben kidolgozott mangáját hagyod ki :ehh
Hihetetlenül alaposan megtervezett, és végtelenül sokrétű történet, ami alapvetően bugyutának tűnik, aztán ha olvasod, olyan emberi sorsokat, tanulságokat és érzéseket ad át, hogy csak fogom a fejemet. De egyébként van egy olyan stílusa, ami miatt nem való mindenkinek, ez tény, és lesz, meg van, aki csinálhat akármit, nem fog tetszeni neki. Szubjektív minden. De a fenti mondat alapján levonni egy ilyen ítéletet, kicsit elhamarkodott, úgy érzem ;)

Jóóó régen jártam itt, a manga vége előtt még mennyi ilyen vitában részt vettem én is :D Foxx írt, hogy mondjam el a véleményem. Nos, az én véleményem az, hogy egyrészt nem kell mindenre magyarázat. Engem egyáltalán nem zavart, hogy nem kapunk mindenre magyarázatot, addig, amíg beleillik a világba.
Honnan tud Rikudou Sennin repülni? pl. ami csak úgy, hirtelen eszembe jutott. Vagy, Obito miért nem használt Susanoot? Erről régen sok vita volt.
Mindenesetre, ha emlékeztek Naruto edzésére a rasenshurikennel, akkor ő feltett ilyen kérdéseket Kakashinak. Minden a természeten meg a formázáson alapul, alapvetően, de vannak különleges jutsuk és képességek.
Deidaráé, ahogy mondták, doton, csak ezt specifizálta. Az, hogy mi az a kéz neki, fogalmam sincs, szerintem kísérlet eredménye.
http://naruto-kun...uto/316/11
Ezekre hivatalosan nem kaptunk magyarázatot. Legalábbis a mangában nem. Viszont nem lettek elfelejtve, csak Kishi úgy döntött, hogy nem fontos (meg lehet, hogy túl nyakatekert lett volna a magyarázat :D ).
És szerintem nem is probléma :) Egyáltalán nem ez a lényeg.

Mindenesetre az eredeti kérdés Gaara volt. Sokáig ugye azt hittük, hogy az Egyfarkú miatt működik neki automatikusan a homok, de kiderült, hogy ez nem igaz. A hivatalos magyarázat az az anyja, így van, ahogy fentebb mondták is. Hogy ezt hogyan lehet megmagyarázni... nem tudom. De őszintén, minél több idő telik a történet végétől, egyre kevésbé érdekelnek az ilyen apróságok :D Sokkal inkább már az egészet, a nagy képet, a szép emlékeket figyelem, mintsem az erősorrendet, hogy ki nyerne ki ellen, a mindenféle logikai kérdésekre a magyarázatot, meg hasonlókat. Ezért nem követem már a topicokat sem.
Na, nem segítettem sokat :D
Szerkesztette: Jon - 2017.05.10. 22:24


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Ugrás a fórumra: