Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Enen no Shouboutai (Fire Force)
BladerTM
Műfajok: Akció, Sci-Fi, Természetfeletti, Shounen

A mangát írta és rajzolta: Atsushi Ookubo (Soul Eater)

Kiadó: Kodansha

Magazin: Heti Shounen Magazin

Stúdió: David Production (JoJo's Bizarre Adventure, Cells at Work!)

Premier: 2019.07.05

i68.tinypic.com/2coqxzq.png


2. Trailer

Rövid összefoglaló: A Fire Force egy olyan világban játszódik, ahol az emberek spontán meggyulladnak és lángoló démonszerű teremtményekké válnak, a legféltettebb és legismertebb Human Body Ignition Phenomenon [Begyulladó Emberi Testi Tünet (?)] betegség által. Főszereplőnk Shinra Kusakabe csatlakozik a 8. Különleges Tűzvédelmi Társulathoz [Special Fire Force Company 8] annak érdekében, hogy harcoljon a Lángemberek ellen.

Megjegyzés: Shinra Kusakabe szinkronhangja Gakuto Kajiwara lesz, aki Astát szinkronizálja a Black Clover c. animéből, szóval nem tudom mennyire lesz itt ordibálás, bár ez karakterfüggő. :D

Nem olvasom a mangát, de ígéretes animének nézünk elébe, már várom. ^^

------------------------------
Szerk.: Így az első két rész után, azt kell mondjam, hogy tetszik. Eléggé bejön. Anno felhypeoltak a trailerek, de már az első rész szimplán túlszárnyalta azokat. :D

A rajzolás, animáció is jól kidolgozott, alapos munkára ad okot következtetni. A David Productiontól ezt el is vártam. Összességében ez egy jó start volt. :)
Szerkesztette: BladerTM - 2019.07.19. 16:37
 
Ningen
Nekem eddig a történet nagyon szimpatikus. Érdekesnek találom, hogy nem működnek együtt a lánglovagok és a 8-asoknak kell kideríteni a dolgokat. Kíváncsian várom miket tudunk majd meg a főszereplő családjáról és erejéről. Mivel már az 5. résznél tartunk, ezért remélem az 5-ösöknél megtudunk valami nagyobb dolgot. Összességében nagyon tetszik eddig ez az anime, a rajzolás és az animáció is nagyon a helyén van :)


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
BladerTM
A történet mellett én még szót ejtenék az OP / ED - ről is. Mindkettő nagyon fülbemászó, és vizuálisan is egész elképesztő. :)

Egyébként az 1. Tűzvédelmi Egység Kapitánya picit nekem gyanús.. Az Openingben is Tamaki Kotatsu -t láthattuk a 8.-asokkal karöltve, szóval szerintem valamilyen okból kifolyólag átfog menni hozzájuk.
 
Ningen
Még nem figyeltem meg részletesebben az openinget vagy az endinget, de tény, hogy fülbemászóak. Az 1. Egység kapitánya valóban furcsa kicsit, az eddigiekből az jött le, hogy tudja mi történt a főszereplőnkkel, vagy legalább 1-2 dologgal tisztában van. Bár kicsit szúrja az oldalam, hogy Joker (asszem így hívták) azt mondta él még az öccse. Ide megint azt a kapitányt lehetne felhozni, ő ott volt az esetnél, biztosan tud valamit. Egyébként ő még értelmesnek is tűnt, szóval tényleg nincs kizárva, hogy majd segíti a 8-asokat a továbbiakban.


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
BladerTM
Tetszik, hogy Shinra nem az a tipikus Shounen MC, aki egy értetlen hülyegyerek. Nyilván nem egy lángész, de tud logikusan gondolkodni. A hetedik rész alapján, Arthurba kevesebb ész szorult, úgy néz ki. :D
 
Ningen
Igen, pedig én tőle vártam többet. A túlzott önbizalma és nagyképűsége alapján az elején arra következtettem, hogy okos.

Az 1. állomástól vártam azt, hogy segítenek a 8-asoknak, nem pedig, hogy utánuk kell nyomozni. Kíváncsi vagyok, valóban van-e közük az öngyulladásokhoz. Egyébként a kapitányuk még mindig szimpatikus, nem hinném, hogy tényleg valami rosszban sántikálnak.


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
bakod
Az már korábban is látszott hogy Arthur nem épp lángész (háhh tüzes poén :D ), hisz az 5. állomáson is elfelejtette hogy a kardja a balkezében van pedig jobb kezes.. :'D nekem is tetszik hogy a legostobább végre nem a főhősünk, ő egész jól nyomja.

nem tudom mit várjak az 1. állomástól. az 5.ből kiindulva nem lesz könnyű dolguk, még akár meg is menthetik/észhez téríthetik a "bűnös(öke)t" mint ahogy a lánnyal is volt. bár itt meg nem érzem ezt szóval vagy nagyon jól leplezi mindenki és sunyulnak, vagy igazából csak infójuk van de közük nincs a sok környékükön lévő gyulladásokhoz. mondjuk nem tudom létezik-e ilyen véletlen.
 
BladerTM
Arról még szót ejtenék, hogy mindegyik részben eddig lehengerlően szép animációk voltak. Rendesen élvezet nézni a tűzpárbajokat (igen, még egy tüzes poén), a zenék pedig, valami iszonyat jók.

A 8. részben Shinra belépője volt az egyik legkirályabb dolog eddig. :D
 
Ugrás a fórumra: