Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Dr. Stone anime
Ningen
KaukazusiGyikember írta:
Senku egy zseni, aki csak a tudománynak él és csak a tudományban hisz, a hideg realitás embere, Taiju pedig egy elég egyszerű gondolkodású, már-már bárgyú ember, aki ezt viszont hihetetlen kitartásával és erejével kompenzálja, továbbá nagyon szenvedélyes. Ennyi. Ezzel mindent elmondtunk a két karakterről. A valós emberek és az ennek megfelelően jól kidolgozott karakterek ennél jóval bonyolultabbak, és nem illenek úgy össze, mint a legódarabkák, teljes mértékben kiegyenlítve egymás hiányosságait.


Azért gondoljunk csak bele, aki mindenre a reális magyarázatokat keresi és konkrétan egy tudós, az nem is igazán törődik mással, a mindennapjai a kutatásból állnak, ilyennel találkozni lehet a valóságban is. Taiju személyisége pedig a tipikus animés főszereplőkére hajaz, akik buták, mégis erősek. Túlzás lenne azt állítani, hogy tökéletesen kiegészítik egymást, sőt szerintem egyáltalán nincs így. Akkor lenne igaz, ha Senkunak nem is kellene megyarázkodnia a dolgokról, hanem Taiju is hasonlóan okos lenne és zökkenőmentesen tudnának haladni. Plusz itt jött be a 3. szereplőnk, aki fizikailag nagyon ott van, de intelligenciában sem utolsó. Ő szerintem ellenség lesz, vagy valami hasonló, mert van egy saját elgondolása a világról, egyedi célokért küzd, ami nekem kifejezetten tetszik. Ha jobban belegondolsz, ezek a karakterek jól össze vannak rakva, és ahogy írták felettem is, 2 rész után még nem szabad megítélni őket.


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
Hasler
Nekem nagyon tetszik eddig érdekes alapötlet plusz belevettek egy olyan gonoszt akit nem tudnak könnyen legyőzni. De ami szerintem a legjobb benne hogy foglalkoznak mélyebb kérdésekkel is ami nagyon átjött benne hogy nem ébresztenék fel a korrupt hataloméhes felnőtteket .(Ami valljuk be ilyen helyzetben mindenki fejében megfordulna)
 
KaukazusiGyikember
Én a véleményemet alapból első 2 rész utáni benyomásnak, véleménynek szántam, és az első 2 rész után ez lett a véleményem a karakterekről. Természetesen fönntartom az jogát, hogy változtassak a későbbi részek folyamán a megítélésemen, elvégre ez még nagyon a sorozat eleje volt, és nagyon érdekesnek néz ki ez az anime, így valószínűsítem, hogy lesznek még itt érdekes helyzetek.
Amit te írtál, Ningen, az nem számít kiegészítésnek. Ha ugyanolyan tulajdonságai lennének a két karakternek, akkor alapvetően szinte teljesen meglennének egyedül is. Most mondok egy kissé ostoba példát: ha veszel egy tálat, amin van sültkrumpli meg hús is, majd veszel még egy ugyanilyen tálat, akkor a kettő nem egészíti ki egymást, mindkettő egy teljesen jó, 2 tál külön menü. Ha az egyiken csak hús van (de abból jó sok), a másikon meg csak sültkrumpli (szintén elég sok), akkor viszont a két tálat egymás mellé téve egy nagyon kiadós főétkezést kaphatunk. A két főszereplő tulajdonságai is valahogy így egészítik ki egymást. Csak ez az a fajta kompatibilitás, ami nekem kicsit túl sok, túl éles határú (az előző buta példához visszatérve, lehetene a sültkrumplis tálon egy kis hús is és fordítva.) Bár mondom, Senku karakterével nem nagyon van bajom, meg azért ő nem teljesen újszülött szintű, ha erőről van szó, elvégre jó pár hónapig csak egyedül dolgozott. Inkább Taijunál örülnék, ha nem lenne teljesen hülye (bár ez részben megint a jól ismert shounen anime technika: az ostoba szereplőnek mindent el kell magyarázni, és így jól el lehet neki mondani a néző számára a sorozat nézése közben felmerülő aktuális kérdéseket, és nem kell értelmezést segítő kisfeliratokkal ellátni az egész animét). A kettejük közti éles határ zavar. A valóságban nem is valószínű, hogy legjobb barátok lettek volna, elvégre, mivel teljesen eltérnek a tulajdonságaik és nagy részben az érdeklődésük is, nem lenne közös témájuk sem.
De mondom, nekem alapból eléggé tetszik eddig ez a sorozat, pozitív a véleményem róla, csak a karakterekkel kapcsolatban vannak ezek a kisebb negatív érzéseim. És az is tetszik, amit az előző kommentben Hasler írt, hogy mélyebb témákat is érint az anime. Az a "Kit hozunk vissza?" kérdés is olyan, ahol igazából mindkét fél álláspontját meg tudom érteni: a gonoszok sorsukra hagyását és az általános segítségnyújtást is. És egy ilyen helyzetben nekem is nagyon nehéz lenne döntenem, melyiket válasszam.
 
Ningen
Értem a tálas példádat, de sajna ebben a szituációban semmi értelme. Ha lenne egy kis eszük, márpedig lenne, akkor az a 2 ész összefogna, nem kellene napokig kísérletezni egy dolgon, hamarabb rájönnének. Tudod, pl egy kísérlethez a valóságban nem egy tudóst (a hús) és egy takarítót (a sültkrumpli) tesznek, hanem több tudóst, (több húst) hogy hatékonyabban dolgozzanak. Legalábbis én így látom.


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
KaukazusiGyikember
Hát igen, ha mindketten nagyon okosak és erősek lennének, és ilyen esetben nyilván gyorsabban haldnának a dolgok (elvégre két teljes tál ételről lenne szó egy helyett), de akkor meg a ló túloldalára esne át a sorozat, és a karakterek nem lennének elég jellegzetesek, eltérőek.
 
bakod
a karakterek így jók ahogy vannak, nem kell változtatni rajtuk. és remélem alapjaiban nem is fognak változni az esetleges rajongói nyomásra. NE a rajongók írják a történetet arra ott a mangaka. a rajongó meg csak nézze és döntse el hogy tetszik e vagy sem, folytatja e vagy sem.

3. rész
nekem nagyon tetszik, sok karakter még nincs de már is kaptunk egy ellenséget, aki tényleg nem elveszett és még az ereje is mármár nevetségesen nagy. nem tudom hogyan akarják összerakni a pisztolyt, vagy hívja bárhogy Senku, de csak úgy nem lesz puskaporuk sem, és a fegyver többi részéről még nem is beszéltünk. nekem most kissé az az érzésem hogy idővel nagyon rosszul állnak, hisz Tsukasa már rájött mindenre..
mindenesetre Yuzuriha karaktere frissítően hatott.
 
kasza93
Yuzuriha tényleg üde színfolt, de lesznek itt még étdekesebb karakterek is bőven. Nem mondom hogy némelyik nem lesz sablonos, de érdekes lesz ahogy " kulturális " különbségeket kezelik majd. Senkuékhez képest egy teljesen más látásmódot fognak képviselni ( és itt most nem tsukasa világnézetére gondolok. )
 
KaukazusiGyikember
Kezdenek érdekesek lenni a dolgok :) Tetszik, ahogy a nyers erőt szembeállítja a történet a tudománnyal. És nagyon jó, hogy Yuzurihát visszahozták. Ha a karakterekkel kapcsolatban többnyire ez nem is mondható el, a történet a legkevésbé sem sablonos. Attól tartottam, hogy valamilyen okból kifolyólag megint nem fog sikerülni Yuzuriha felélesztése, és így ez lesz Taiju nagy célja, amiért jó sok részen keresztül küzd, minthogy jó sok történetben ez szokott lenni a koncepció: meg akarja menteni a főhős a szerelmét, de nem tudja, és végig azért küzd, hogy a sorozat végén majd ez sikerüljön. Szóval nagyon jó, hogy itt nem játsszák ezt.
 
Nester
Oh... Akkor nem fogsz csalódni. A következő két részben indulnak be a dolgok XD hamarosan láhatóak lesznek az OPben szereplő többiek. Már alig váom
 
kasza93
És ugyan csak egy pillantra de már a kedvenc karakterem Kohaku is feltűnik.

A jövőhéttől meg talán végre tényleg elkezdődik a fő story.
 
bakod
najó, nem tudom hogy a végén mit láttam de tuti nem halt meg Senku. csak az zavar hogy tényleg nem tudom mit láttam.

kiderült hogy vannak más emberek is, ami logikus, bár nem gondoltam volna hogy ilyen közel egymáshoz. lassan lehet civilizálódni :D

Egyesítve 2019.08.03 14:24:24:
5. rész:
inkább visszaemlékezés volt, de nem éreztem, hogy untatna. jó volt látni ahogy fejlődött Senkuu környezete. azok a majmok most miért beszéltek?? (valószínű érthetőség miatt) :D ez fura de vicces volt.

Senkuu ahogy az várható volt, túlélte. jó kis taktika volt, de eddig senki se vette észre azt a kis kövesedést? :O
Szerkesztette: bakod - 2019.08.03. 14:24
 
kasza93
És a legújabb résszel vége a prológusnak, és kezdőthet a fő történetszál.

Még a legelején meg volt bennem a félelem hogy túl gyorsan fogják adaptáltni a mangát, de szerencsére ez nem igazolódot be. Így viszont már korántsem biztos hogy a Stone Wars történet szál végére fognak érni, talán annak a feléig.

És végre Kohaku is színre lépett, mondjuk a hangja elsőre meglepetr de, egyáltalán nem rosz. Egy párszor még hallani kell hogy megszokjam.
 
bakod
nekem az tetszett még az előző részben hogy mennyire előre gondolkodott Senkuu.

a mostani rész pedig érdekesre sikeredett. Taijuuék feladata nem lesz gyerekjáték, tényleg várom már mit hoznak ki belőle.
Viszont Kohaku meglepett. mármint nem az hogy van több ember, hanem hogy ő nem 3700 éve élt és kövült meg :O ez tényleg meglepett, bár logikus hogy adott esetben évtizedekkel korábban is kiszabadulhattak emberek.
 
Ningen
Egyre jobban tetszik ez a sorozat. Első rész alapján arra gondoltam, hogy Senkuu és Taiju majd ketten csak a tudománnyal lesznek végig, de kezdenek kibontakozni a dolgok szerintem. Ez az új szereplő elég rejtélyes még, és szerintem sok érdekes dolgot fogunk megtudni róla, remélem olyanokat is, amik egészen kiszámíthatatlanok és új fordulatokat vesznek a dolgok :)

Kíváncsian várom, hogy Tsukasa hogyan fogja fogadni Taijuékat, elég okos srác, tehát én kinézném belőle, hogy könnyen leesik neki mi is történik valójában, aztán jól keresztbe tesz nekik :hmm


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
KaukazusiGyikember
Kezd kibontakozni a történet :) És végre valaki, aki tud küzdeni Tsukasával! Én is kíváncsi vagyok, milyen sztorit fognak tudni Taijuék beadni neki, amit el is hisz és visszafogadja őket. Nagyon durva, hogy csak egy pár másodpercen múlt, hogy Senkuuval elkerüljék egymást! Szerencse, hogy úgy néz ki, az eddig is ébren lévők sem fognak túlzottan szimpatizálni az elveivel :)
 
Ugrás a fórumra: