Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Dr. Stone anime
bakod
A 100 történet is lehet, de a könyvek tuti nem élték túl a 3700 évet. vagyis lehet hogy valahogy megmentettek 1 könyvet, de nekem elég valószínűtlennek tűnik. egyszerűen túl sok év telt el ahhoz, hogy óvás nélkül kibírjon ennyit. persze az is fura nekem is ha tényleg felébredt Ruri, mert akkor meg hogyan került a törzshöz? szemmel láthatólag nem igazán kedvelik a kívülállókat.
 
Hasler
Az nem lehet hogy az apja korábban felébredt ? És benne van valahogy a 100 történetben ?
 
Tapion-sama
A harcra van egy tippem: szerintem Magma nemhogy nem veszített, de legközelebb nagy valószínűséggel leveri Kinrou-t. Máskülönben mi értelme lenne annak, hogy Senkuu is részt vesz a Küzdelmen? És szerintem ő fogja legyőzni Magmát, és így olvasztja be a falut a Tudomány Királyságába.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
bakod
Hasler a keresztneve Senkuu, nem a családneve/vezetékneve. bár lehet hogy az apja mesélt volna mindenről, de akkor is túl primitíven állnak mindenhez. én továbbra is tartom, hogy Rurin kívül senki nem tud semmit. Kohaku még anno ki is nevette, hogy na persze meg majd a kőemberek felébrednek.

Senkuu is nyerhet, bár ha úgy alakul, Króm győzelme esetén is hasonló lehet a végeredmény.
 
KaukazusiGyikember
Én nem látom túl nagy valószínűségét, hogy Senkuu nyerjen, mert ez a küzdelem itt tényleg csak a harci képességekről szól. Persze, ismerhet Senkuu egy-két fizikával kapcsolatos praktikát, ami őt segítené a harcban, de ha a realitások talaján maradunk, biztos nincs olyan, amivel a szinte nem is létező harci képességeit teljesen kompenzálni tudná a szabályokba nem ütköző módon (gondolom, az nem számítana épp érvényesnek, ha például kénsavat locsolna Magma szemébe). Tsukasával szemben is teljesen tehetetlen volt, ha fizikai képességekről volt szó.
Én is valószínűnek tartom, hogy csak Ruri ismeri a teljes Száz Története, elvégre azt mondták, a papnő legfőbb feladata a Száz Történet továbbadása, ami arra enged következtetni, hogy az már hosszú generációk óta papnőről papnőre száll. Az apja ráadásul elég bizalmatlan Senkuuval vagy bármiféle idegennel szemben, és az eddigiek alapján nem tűnik túl nyitottnak az új (ha úgy tetszik, régi) dolgokra sem, ami szinte kizárja, hogy ismerje a Történeteket.
 
Hasler
Tökéletesen tudom hogy a Senkuu az a keresztneve. Nem tudom honnan vetted hogy ezt nem tudom hisz ilyet nem is írtam.
Én erre gondoltam hogy ha például felébredt az apja 100-200 éve és ott van az öreg kézműves mester aki segíti őket ő nem lehet az apja leszármazottja például ?
És a 100 történetben lenne valami az apjáról és onnan ismerheti őt ?
 
bakod
én ezt értem, ezt úgy értettem, hogy a Senkuu nevet HA az apjától hallotta, akkor megmagyarázza azt hogy Ruri miért ismeri. de ha tegyük fel valamiért nem beszélt a fiáról, vagy csak a nevéről, akkor nem ismerné. viszont ha tudja az apja vezetéknevét, és beszélt Senkuuról neki, akkor beleillik a képbe.
Nem tudom, valahogy számomra mégis az a reálisabb, hogy Ruri is modern kori. nem olvasom a mangát, passz hogy beletrafáltam, vagy messzebb nem is lőhettem volna, bár van egy érzésem, hogy 1-2 részen belül megtudjuk.
 
KaukazusiGyikember
Kár, hogy Kinrou kiesett, de végső soron így még jobban alakult a küzdelem, és az előbbi részhez hasonlóan reális mederben folyt. Vicces, hogy nekünk, akik az előző rész után ötleteket írtunk, gyakorlatilag egyikünké se vált be :) Nagyon jól megoldották a készítők, hogy hogyan tudjon Króm ekkora hátránnyal is győzni, és Asageri felbukkanása és mentalista húzása is zseniális volt. Most már elvileg tényleg a királyság nyert, szóval remélhetőleg mindjárt megtudjuk a Száz Történet titkát, az új intró is erre engedett következtetni.
 
bakod
nekem átjött ez a harc, bár a tűzgyújtásos kísérletnél éreztem azt hogy mi a francért nem mozdulnak meg? aztán jött Gen aki gyorsan intézkedett :D mocskos módszer, de igazából kijelentették az elején hogy el fogják csalni ahogy csak lehet az egész tornát :D
illetve a törzsfő sem tűnt szomorúnak amikor vitatható módon kiesett Magma. így viszont én azt érzem hogy Krómnak kell nyernie. Mármint nyerhet bárki, a Tudomány királysága nyer, de az ő szálát vezették fel eddig mint Ruri gyerekkori barátja, és ahogy néztem lehet ő is kicsit többet érez a srác iránt.
 
KaukazusiGyikember
Nekem is a tűzgyújtós kísérlet volt az egyetlen kicsit furcsa dolog. Az oké, hogy Magma nem mozdul el, de hogy még egy picit se csúszik odébb rajta a ruha vagy másfél-két percen keresztül, azt kicsit túlzásnak éreztem. Nagyon ötletes és jó megoldás volt, biztos minden néző átizgulta, hogy gyulladjon már végre be az a szövet, de valószínűleg ez a valóságban úgy nézett volna ki, hogy céloz Króm a nagyítóval, majd 8 másodperc múlva felkiált, hogy "Basszus!". Azért a ruhaelmozdulás valószínűségétől eltekintve tényleg minden nagyon jól a helyén volt.
 
bakod
15. rész:
hát.. ez a torna meggyalázása volt, de baromi viccesen jött ki :D ahogy a falu hagyományait is megtiporta a legrövidebb házassággal XD

az biztos, hogy olyan savakat sorolt Senkuu, hogy én is úgy néztem volna, mint Gen :D de a srác is megkapta amit akart, kóla behúzva az antibiotikummal együtt (amit fél év alatt hoztak létre, ez nem semmi).
Bár volt feszültség keltés, várható volt, hogy nem TBC lesz a diagnózis Rurinak.

Végül Senkuu lett annak a falunak a vezetője, ami a saját vezetéknevét viseli. így akkor több mint valószínűsödik, hogy vagy tényleg az apja alapította a falut, vagy Ruri is egy a régiek közül, ami egyre kevésbé lehet szerintem.
Szerkesztette: bakod - 2019.10.16. 20:56
 
KaukazusiGyikember
És persze az eddigi legdurvább összefüggés kiderülésénél kellett abbahagyni.. :D NAGYON kíváncsi vagyok, mi lesz a magyarázata a névazonosságnak.
 
bakod
Az nyilvánvaló volt, hogy a 100 történet valahogy kapcsolódjon a régi világhoz. De hogy így, azt nem gondoltam volna :O Szóval az apja meg se kövült. nyilván ez megmagyarázza a fejletlenséget a faluban, bár 3700 év alatt szerintem ennél azért több összejönne. Várjuk ki a végét, én még sejtem, hogy ez nem lesz annyira egyszerű hogy visszamennek és létrehoznak egy falut.
 
KaukazusiGyikember
Na ERRE a megoldásra nem számítottam! Pedig tök logikus, és mikor kiderült, hogy az apa felmegy az űrbe, már sejtettem hogy ez lesz, de korábban eszembe se jutott volna, Ezek szerint minden falulakó Senkuu sokgenerációs félunokaöccse/húga :D
 
Peti94
KaukazusiGyikember írta:

Na ERRE a megoldásra nem számítottam! Pedig tök logikus, és mikor kiderült, hogy az apa felmegy az űrbe, már sejtettem hogy ez lesz, de korábban eszembe se jutott volna, Ezek szerint minden falulakó Senkuu sokgenerációs félunokaöccse/húga :D


Azért egy ilyet nem mernének beletenni, hogy egy karakter, (még véletlenül is) összejöjjön az egyik rokonával, ezt egyszerűen azzal oldották meg, hogy Senkuu-nak nem ő a vér szerinti apja. Mert egy idő után Senkuu-nak is családot kell alapítania, bár ez már biztos nem lesz benne a történetben.
A 16. rész után, inkább olyan kérdések merülnek fel, hogy 6 emberből, hogyan lehet még 3700 évvel később is emberiség, és miért nincs technológiájuk, ha végig volt emberiség a bolygón?
 
Ugrás a fórumra: