Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Black Clover manga
Jaeger
Kiváncsi vagyok mi lesz a harc vége :D

Azt nem értem ha Asta blokkol minden mágiát a környéken miért képes Dante is használni a démon miatt?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
sasa87
Szerintem Asta démonánál kettő opció lehetséges: 1. egy olyan ősi démon aki már akkor létezett, mikor a démonoknál lévő kasztrendszer még nem létezett. 2. valóban egy alacsony rangú démon aki ki volt rekesztve a démontársadalomból és ahogy láttuk nem okoz neki nehézségét a saját fajtájának az eltiprása. Ebben az esetben viszont nagyon erős párhuzam van Asta és a démona között, ahogy idővel lépik a ranglétrákat felfelé. Valójában akkor a történet nem csak Astáról szól hogy Ő hogyan fogja elérni a Varázslókirály címet, hanem az antimágia démonról is szól a történet, ahogy Ő is felemelkedik idővel.
 
Blader
244. (KATT)

Asta csúnya sorozatot kapott, JoJo stílusban..

Mikor már az előző fejezetet olvastam, a Greyes jelenetnél gondoltam, hogy valami hasonló fog történni, és megfogja menteni a sérült bajtársát. Viszont kaptunk egy Hamupipőke Greyt aki szerelmes a hugicaimádó Gauchebe.. Hát áldásom rátok. :'D

Grey is Arcane Stage? Ezzel mondjuk megvárom az eredeti fordítást.
Dante háremet akar magának, érdekelne, hogy milyen fejet vágna, ha megtudná, hogy Astának már van.. B-)
 
Jaeger
Többet vártam Astától :D Mondjuk gondolom majd ezután jön egy következő harcban a villantás... Egy jobb kontroll kell neki ahol jobban kitudja hasznánli az erejét. Vajon itt is kapunk egy olyanféle dolgot mint Naruto meg Kurama?

Mondtam én, hogy nem lesz annyi Gauche-nak.

Yami vajon elég lesz a győzelemre?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blade00
A magi az 1001 éjszaka meséiből építette fel a világát ez pedig úgy tűnik szintén elég sok mesét vesz alapul. A kék rózsák kapitánya is a csipkerózsikát veszi alapul ahogy nekem lejött. Vanesa sztoriját pedig aranyhajéval lehetne összehasonlítani bár ebben nem vagyok olyan határozott.
 
Blader
245.

Yami új technikái eléggé OP-k. Kár, hogy sokára lesz adaptálva az animében. :(

Szóval ő és a sötét mágiája az egyik kulcs, ami összekapcsolja az alvilágot az ittenivel. Ezek szerint a másik meg William lesz a világfa mágiájával.

Dante nem lesz valami boldog a következő fejezetben.. noha még mindig 60%-on van, nem hiszem, hogy 80% fölé menne a harc során.
 
Jaeger
Yami szerintem kicsit túl op lett :D

Fiataloknál megértem ha sokat fejlődnek rövid idő alatt mert nem nehéz lvl1-ről lvl50-re kerülni de egy kapitánynál aki évek óta edz nekem kicsit fura ha hirtelen egyet erősödik.

William az nem meghalt vagy túlélte?

Meg nekem Asta leverése is túl könnyen ment ő nem szokta igy feladni szóval ideje felébredni ha Yami bajba kerül.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Zeno említette, hogy Williamért jöttek alapból. A kő mágiás sötét tanítvány pedig alátámasztotta, hogy Arcane Stage mágusokat gyűjt a Dark Triad.

Yami és William pedig különleges eset lehet még az Arcane Stage mágusok között is, mivel ők személyesen keresik fel őket. Pontosan azért, mert ők a "kulcsok" a két világ összeköttetésében.

Yami meg így jó ahogy van. :D Ha belegondolsz, Asta elvesztette a fejét, és túl korai lett volna sarokba szorítania az egyik legfelsőbb démon birtokosát.

Szerk.: Bár lehet, hogy átveszi egy kicsit az irányítást az AM Démon. : D
Szerkesztette: Blader - 2020.03.30. 20:30
 
Jaeger
Csak arra gondolok, hogy Astának egyetlen egy harcra nem volt ahol simán igy legyőzték aztán a harc végén ébredt csak fel szóval várok még valamit.

Szerk:

https://www.manga...clover-246

Legújabb fejezet...

Majd érdekel egy magyarázat szerintettek mi történt :D

Asta démona haragudna a másikra vagy kire vonatkozik ez a kill?
Úgy tűnik Asta nem fog felkellni... Bejött a Yami + William elmélet is illetve lenne egy áruló a Fekete bikáknál?
Szerkesztette: Jaeger - 2020.04.04. 15:56


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
A végén az a titokzatos személy nem áruló, hanem egy kém aki a Fekete Bikáktól jött. Valaki, akit még nem láttunk. Szinte biztos vagyok benne, hogy a kapitányhelyettes lesz. Úgy tűnik, hogy árnyék mágiát használ ami kapóra jön a kémkedéshez, orvgyilkosságokhoz.

Részletesebb elemzéssel a vasárnapi hivatalos megjelenés után jövök. ^^
 
kasza93
Ha jól értettem az nem áruló, hanem kém és az ellenségnél szimatol. Tudnak is róla Spade kingdomba csak még nem kapták el. Van egy olyan sanda érzésem hogy ez bizony Zora lesz, mostanában nem sokat láttuk.
 
Blader
https://mangaplus...er/1006551

Nos kezdjük akkor az elején.

Az Amvil (Anti-Magic Devil) nyilván Luciferre, Dante grimoárjában lakó fajtársára lehet mérges.
Zagred, a Wevil (Word-Magic Devil) elleni harcban is láthattunk rá példát, hogy nem szívleli a többi démont Asta grimoárjában lakó egyén.

Ennek több oka is lehet:
1. Az anti-mágiát alsóbbrendűnek tartják és elítélik az alvilágban, mint ahogy Lucifer is említette, hogy ez egy alsóbbrendű erő (noha ez a legnagyobb hax az egész mangában : D). Ebből adódóan az Amvil is hasonló helyzetbe került, mint Asta. Ha ez a helyzet, alighanem Asta is tényleg csak egy senki aki valamilyen okból kifolyólag nem tud mágiát használni. Ezen a képen például Asta anyja az öltözéke alapján - már amennyi látszik belőle - nem úgy néz ki, mint aki egy dúsgazdag nemesi vagy királyi családból származik, persze ha ő az anyja egyáltalán. Ez egy remek szimmetriát és párhuzamot alkot Asta és az Amvil között.
2. Tételezzük fel, hogy az Amvil egykoron felsőbbrendű démon volt, mint Lucifer, Megicula és Zenon démona. A többiek féltékenyek voltak rá és úgymond letaszították a ranglétráról/kiűzték az alvilágból és most bosszút forral az összes vagy csak a felsőbbrendű démonok ellen.
Az Astaroth teória is egy ideje eléggé népszerűvé vált (Astaroth volt a démonológiában a pokol egyik trónörököse). A teória annyiból áll, hogy a többi démon nem szerette volna, hogy Astaroth kerüljön a trónra idővel, ezért kettéválasztották és/vagy száműzték. Így lett Asta és Roth (Roth, vagyis Asta grimoárjában lakó démon).
Külön érdekesség, hogy csak az Amvilnek vannak szakadt, tépett szárnyai az eddigi ismert démonok közül.

Vagy mindkét teória összekeverve.

Qliphoth fája

Ez a címe a fejezetnek az eredeti fordításban. Dante magyarázata alapján ez egy mágikus csatorna aminek a segítségével összeköthetjük az itteni világot az alvilággal. Amikor ez megtörténik, a démonok elárasztják az itteni világot.
"Qliphoth (Kabbalah héberül), azaz a Halál Fája reprezentálja a gonosz és tisztátalan spirituális erőket a zsidó miszticizmusban, szöges ellentéte szent Sefirot-nak."

Emlékeztek még Szefira (Sefirot/Sephiroth) apostolaira? Akik megidézték a két világ közti mágikus teret, az Árnypalotát. Licht volt a vezetőjük. Ők reprezentálják az Élet fáját. Egyébként lehet, hogy Szefira megjelenik a későbbiekben isten/angyal formájában.
Élet Fája/Halál Fája
i.redd.it/411nocz6gp441.jpg

Ahogyan a képen is látható, a Halál Fáján szerepel Lucifer és Astaroth is, meg ott van Zaraq aki Zagred lesz, szerintem.
Sokan Megiculát mondják Lilithnek, és Zenon démonát pedig Adramelech-nek, mert ők összeköttetésben állnak.

Ha rákeresel Qliphoth fájára, megkaphatod azt a képet is, ami megjelent a fejezetben. Gyakorlatilag bevágták.
Quliphoth Fája
i.imgur.com/wHGQvnH.jpg


Mindegyik ág végén lévő "buborék" jelenthet egy külön világot is, a különböző fajoknak. Ha tényleg One Piece/Naruto hosszúságú lesz a manga, akkor nem kizárt, hogy lesznek itt még angyalok, istenek, óriások.. stb. Az elfek, törpék és démonok mellett.
A fa létrehozását nem biztos, hogy szó szerint kell érteni. Én egy olyasmit képzelek el, mint mikor Szefira Apostolai megidézték az Árnypalotát, csak helyettük Arcane Stage mágusok lesznek ott, Yami ás William meg összeköti őket.

Titokzatos Fekete Bika tag
Az én tippem a kém kilétére nem más, mint a Fekete Bikák kapitányhelyettese. Kétlem, hogy Zora lenne, megemlítették, hogy Magnával lóg valahol néhány fejezettel előbb és a mágiájuk sem passzol. Árnyékmágusnak néz ki, ami talál a foglalkozásához. Nincs kizárva, hogy Julius azért tudott egy s mást a többi királyságról, mert a Fekete Bikák kapitányhelyettese szivárogtatott információkat neki.
Az első fejezetekben a Fekete Bikák sziluettjei alapján nem ismerünk egy tagot még (Charmy nem volt a sziluetten rajta egyébként). Nőnek néz ki, aztán ki tudja. :ehh
Henry debütálásánál (140. fejezet) volt egy panel, ahol mutatta mindegyik tag beléptét a Bikákhoz, gyakorlatilag csak a lábuk és a cipőjük látszik. Már anno észrevették sokan, hogy van egy pár ismeretlen csizma.. ami valószínűleg a kapitányhelyetteshez tartozik, ezért is láthattuk közelről a 246. fejezet végén ugyanazt a pár csizmát.
Sziluett
i.imgur.com/2l0ON2I.jpg

Henrys jelenet
i.imgur.com/ZulyYbc.jpg

Ami az animét illeti.. a holnapi részben új OP/ED lesz és megjelenik Zenon. A 130. részben már az anime-original, canon arc veszi kezdetét ahol Asta és a többiek 6 hónap alatti edzését mutatják be, remélhetőleg a Yuno Light Novellel együtt.
Apropó opening.. Japánban nagy népszerűségnek örvendő Snow Man együttes énekli, ezért nagyon megugrott a Black Clover népszerűsége Japánban (Twitteren Top 10-es Trendinglistára felkerült Japán-szerte). Gyakorlatilag volt rá példa, hogy olyan aki nem hallott eddig a mangáról, megvette egyből az összes kötetet, mert a kedvenc bandája énekli a következő openinget az animének. A manga és az anime egyaránt sokat profitál ebből, a számok meg csak felfelé mennek. Ez azért jó hír. ^^

Fuhh, hát nem két mondatból jött ki ez az egész.. A teóriákat természetesen nem én találtam ki, csak összegyűjtöttem őket különböző platformokról és hozzáadtam a saját gondolataimat. AnimeBallsDeep csatornáját ajánlom figyelmetekbe, ha érdekelnek még ehhez hasonlók, szinte már ijesztő, hogy mennyi teóriája bejött már.
Szerkesztette: Blader - 2020.04.06. 23:30
 
Jaeger
https://www.manga...clover-248

Luck nagyon sokat erősödött viszont Magna senpai vajon mennyit haladt?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blade00
Magna, és Zora együtt mentek sok felé a elmúlt fél évben. Szóval egész érdekes dolgokat sajátíthattak el mind a ketten a másiktól tanulva.
 
Blader
Tetszett, hogy Luck alkalmazta a tanultakat és megparancsolta a varázslatának, hogy legyen gyorsabb, a rúnák segítségével.

Gajanak 2 évébe telt elsajátítani az Igaz Villám mágiát, Lucknak elég volt hat hónap is. :ehh

Fogadni mernek, hogy Magna Stage 3 lesz, mire visszajön. B-)

Ami viszont nem volt ínyemre, - főleg a 247. fejezetben - ,hogy a maradék 4 db. Spirit Guardian, akik mellesleg Stage 0 mágusok egytől egyig, kikaptak offscreenben. Hármójuknak még a nevét sem tudjuk.. Igaz, hogy 50% -on vannak Vanica tanítványai, de akkor is.
Az egyetlen logikus dolog ami most eszembe jut, hogy miért tudott Luck nyerni, miközben ő Stage 1 jelenleg, az az affinitás. Végül is nem igazán tudod kivédeni azt, ha beléd csap a villám.
A maradék 4 Spirit Guardiannak valószínűleg rossz affinitásuk volt az ellenfél mágiájával szemben, de azért nagyon remélem, hogy felkelnek és csinálnak is valamit..
 
Ugrás a fórumra: