Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Black Clover manga
Blader
Valószínűleg azt, hogy (elméletileg) a Megiculától kapott erőt mennyire tudják magukon használni.
Úgy tűnik, hogy a Spadeaiak is használják ezt a 0-9 ig tartó besorolást, és aki 0 fokozaton van az 40% körül képes használni a démoni erőből.

Remélem, hogy hamarosan felbukkan egy Mangastreamhez hasonló oldal, ami szintén minőségi fordításokat fog elhozni, de ha jól vettem ki Zenon (és a Dark Triad többi tagja) 1-1 démon birtokában van.

Asta szerintem olyan 60-70% körül tudja használni az AM Démon erejét, és valószínűleg 100% nál átvenné fölötte az uralmat és nyerne egy fizikai testet magának, Asta személyében.

A jóslatra visszatérve, valahogy úgy szólt, hogy vagy Asta hal meg, vagy elpusztul a királyság, nem? Elméletileg csak a közeli jövőt képes látni Julius, szóval ez lehet, hogy csak a Kira házhoz szólt. Mármint ha nem Asta kapta volna meg az ítéletet, akkor a többi máguslovagon verték volna el a port, ami miatt kiszolgáltatott helyzetbe került volna a királyság.

Viszont az is simán lehet amit te mondasz, avagy lehet valami teljesen más is.

Szerk: Az Arany Hajnaltól vajon hány nem no name tag halt meg? Akiket az előző fejezetben láttunk.. rajtuk már nem hiszem, hogy segíteni lehet.

Egyesítve 2020.01.06 18:10:51:
235. (MangaPlus)

Most már világosabb lett az egész így. A Sötét Tanítványok nem közvetlen Megiculától kapták a démoni boostot, hanem a Dark Triadtól (igen, angolul jobban hangzik), ahogy valószínűleg a hadsereg parancsnokok is, csak ők kevésbé kompatibilisek ezzel az erővel, így ők 5% körül tudják használni csak.
Azért ilyet Asta esetében lehetetlen lenne véghezvinni, pont az anti-mágia miatt.

Jobban belegondolva nem hiszem, hogy más-más démonok vannak a Dark Triad birtokában, valószínűbb, hogy személyesen kapták Megiculától az erejüket, akinek talán fizikai teste is van, csak a háttérből irányít.

Úgy néz ki, hogy szeretik gyűjtögetni a Dark Tier mágusokat.
Apropó.. az előző fejezetben a misztikus mágus vagy hasonló az Arcane Stage ra utalt, ami a Dark Tier igazából, csak fordítási eltérés. (Miss u MS :()

William sebhelye is Megicula átka miatt van, nem? Nem nagyon emlékszem, hogy meglett említve, vagy csak elsiklottam fölötte.

Jövőhéten nem lesz fejezet, és úgy néz ki, hogy a Mangatail is offolta a Shonen Jumpos mangákat.
Szerkesztette: Blader - 2020.01.06. 18:16
 
Jaeger
Nem kedves, hogy igy kb 2 hetet kell várni egy fejezetre :(

Ki gondolta volna amugy 2019 végén, hogy 2020-ban mindenki dobja a mangákat?:D

Nagyon kiváncsi leszek, hogyan haladunk tovább. Következő héten kiderül Yuno mennyire lett erős az elmúlt időszakban, de én most innen Astát hiányolom szerintem neki nem lenne gond ez.

Mangatail is kiszokta rakni legalább hamarabb a rawokat, de ha nincs fordítás mást nem tudnak.

Mangapluson kivül akkor mást nem maradt mi?

Én akkor kapnék izét ha az animét fordítása is leállna :ehh
Szerkesztette: Jaeger - 2020.01.06. 19:26


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Szerintem ehhez nem kell hozzáfűzni semmit. :'D.
u/DecadeVietnamese, r/dankclover
 
Jaeger
Mit szóltok a legújabb fejezethez? Yuno szerintem jobban megizzadt mint kellene.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Szerintem meg így volt rendjén, elvégre Asta is bedobta az óriás Black Dividert a fekete formájával együtt, az egyik parancsnok ellen aki 5% -ig tudta használni a démoni boostot.

Lehetséges, hogy Yuno megölte a köves csávót és nem valószínű, hogy visszatér a következő fejezetben, viszont van ott még egy Tier 0 szintű egyén, szintén a Sötét Tanítványokból, aki a következő ellenfele lehet. Vele még el kellene bírjon, de van egy sanda gyanúm, hogy Zenon Williammal együtt fogja eltiporni Yunot.

-----
Egyébként Tabata a fontosabb karakterei elnevezéséhez sok referenciát használ, egy interjúban meg is említette, hogy a karakterek elnevezése az egyik kedvenc része a fejezetgyártások során.
Például a Dark Triad nevét a három nagyobb csoportra sorolható sötét személyiségzavarokból merítette, aminek szintén Dark Triad a neve, ezáltal a mangában szereplő DT tagjainak személyiségét is kilehet következtetni.

- pszihopátia (antiszociális viselkedés, empátia hiánya stb.) --> Zenon
- nárcizmus (önimádat) --> Vanica
- machiavellizmus (az adott cél érdekében felhasználni mindent) --> Dante

Licht/Lumiere, mindketten fényt jelentenek. Gauche magyar megfelelője a bal, míg Droit (az elf aki megszállta Gauchet) jobbat jelent franciául.

Az elf invázió elvileg három napig tartott, majd a végén jelent meg ismét Julius, az animében miután legyőzték, harmadnapra rá megjelenő fejezetben "támadt fel" Julius. Értitek már? :'D
A varázslat amit használt Licht (Patry) támadása ellen - a lakosok megvédése érdekében- , szintén tartalmazza a feltámadást a nevében. (Chrono Anastasis). Ezekről bővebben itt. Ezen kívül úgymond a saját tanítványa árulja el.
Mára elég volt ennyi Easter Egg.:bye
 
Jaeger
Most lehet az Asta rajongó szól belőlem, de azért Asta meggyőzőbb volt nekem mint most Yuno :D

Asta maszívan túlzásba vitte az egészet szerintem a démon forma nélkül is győzött volna.

Kiváncsian várom mi lesz a továbbiakban és remélem egyszer Asta is ideér :D

Szerk:

Amugy elég gyászos a helyzet.

Én nem tudok pontos adatokat de nincs a Black Clover a top 10 legtöbb mangát eladott listán 2019-ben.
Elvileg elég döcögös igy nem tudom meddig lesz anime is.
Szerkesztette: Jaeger - 2020.01.19. 13:23


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Összehasonlításképp:

2018: 3.144.809 db
2019: 1.741.052 db

Míg 2018-ban és 2019 elején a havi eladások száma megütötte a 300-350 ezret, ez a szám jelenleg a 150-200 ezer között vánszorog. Érdekes, hogy pont az Elfes történetszálnál csappantak meg a számok, de most, hogy az anime is ott tart lehet, hogy növekedni fog valamelyest.

A jó hír, hogy az anime bevétele növekedett, valamint a 2020-as Jump Festán bejelentették, hogy a manga egy új stúdiót kap, tehát nem tervezik dobni a mangát egy ideig biztosan.

Az anime esetében sem valószínű, hogy leállítják, maximum a Saga végén / timeskip elején szünetre küldik egy időre, elvégre kb. 30 fejezettel van előrébb a manga jelenleg. Habár a Pierrothoz híven beszúrnak egy filler arcot, ami lehet jó vagy rossz.

Mozifilmről is lehetne szó a későbbiekben, viszont senki sem örülne annak, ha ugyanúgy végezné, mint a Nanatsu no Taizai.
A manga több figyelmet érdemelne, egy-két kivétellel lényegesen jobb, mint az anime. (mint majdnem mindegyik manga esetében) Sokan viszont már az elején dobták mindenestül a kukába és a végletekig mémesítve lett, de ez már régi sztori.

Egyesítve 2020.01.26 16:52:50:
237.

Hamon (az üvegmágus) eléggé halottnak tűnik.

Tetszik, hogy a mágia affinitások egyre nagyobb szerepet kapnak a harcokban.

Letoile mágiája jócskán gyengébb az elf énjéhez képest, A Silvák elleni harcban az Another Atlas legalább egy toronyméretű volt.

Klaus is jócskán erősebb lett, kaptunk egy kis karakterfejlődést is.

Zenot látszólag meg sem izzasztotta William, és itt most nem arról van szó, hogy gyenge lenne.. csak Zeno egy teljesen más szint.

Klaus nagy eséllyel meg fog halni a következő fejezetek során. :(
Szerkesztette: Blader - 2020.01.26. 17:03
 
Jaeger
Nem eszik forrón a halálokat a Black Cloverben :D

Én pedig azt mondom még mindig, hogy Astát akarok B-)


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Egyébként feltűnt, hogy Zeno folyton zsebrevágott kézzel harcol, nyilván azért, mert egyszerűen komolyan sem kell vegye a harcot és már vége is.

Viszont olvastam egy hipotézist, hogy a Dark Triad tagjai feláldozták valamely testrészüket a démoni erőért cserébe, (jelen esetben Zeno a karjait, Vanica a szemét, Dante esetleg egy belső szervét stb.) ezzel megtestesítve Megiculát.
Asta pedig a manáért/mágiáért cserébe kapta meg az AM Démon képességeit.

Nem lehetetlen teória, sőt.. de simán lehet, hogy az első esetről van itt szó. :D
 
Jaeger
Az Astás része az sántit szerintem :D

Astának egy mutáció miatt nincs ugye varázsereje már születése óta.
A démon nem hiszem, hogy kezdetek óta Astában van, hanem csak akkor került oda amikor a történet elején kétségbeesett.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
A kétségbeesés is valószínű, viszont a Patry és Asta féle kétségbeesés között azért van különbség, szóval nem hiszem, hogy ez volt a kiváltó ok főképp.

Másrészről ez az egész az AM Démon terve is lehet, elvégre ha ebben a világban akar testet ölteni szüksége van egy gazdatestre / grimoártulajdonosra úgymond, és az anti-mágiát csak az tudja kezelni akinek semmi mágikus ereje nincs. (És nem is tudunk olyanról, akinek ne lenne Astán kívül)
Szóval meglehet, hogy ő maga készítette/kísérletezte ki Astát valamilyen úton módon, vagy egy emberrel reprodukálta magát, ha egyáltalán lehetséges ez. :ehh
 
Jaeger
Blader ne olvass bele a heti mangafejezet spoilerekbe mert elfogsz ájulni :D

Kicsit átestünk szerintem a ló túloldalára.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Már tegnap megtörtént. (Minden csütörtök --> Mangahelpers/@BlackCow - Twitter) :D
Majdnem mindig nézek spoilereket azokhoz a mangákhoz amelyeket rendszeresen követek, csak a kibeszélésükkel várok legalább egy fan-fordításra. A koreai RAW is kint van, ha nem láttad még esetleg.

A fejezetre térve.. uuooohhh.

Úgy néz ki, hogy Zeno grimoárjában lakó démon nem Megicula, a többi Dark Triad tag is hasonló cipőben járhat. Ez megmagyaráz néhány kérdést és fel is vet néhány újat:
Megicula a DT tagok között van? (Pl. Danténél) Avagy ő áll a három ismeretlen démon fölött is?

Ki idézte meg őket? Megicula, DT vagy valaki más? Plot Twist: A DT igazából Megicula ellen gyűjti az erejét. :'D

A Heart királynő tud a többi démonról egyáltalán? Miért nem értesítette erről Astát és a többieket?

Direkt visszapörgettem a 231. fejezet végére, ahol Dante kérdezi Zeno-t, hogy hozzászokott-e a démoni erejéhez, ami azt jelenti, hogy csak nemrég kapta meg a démonját és a vele járó boostot, viszont Yuno szüleinek (vagy Ralphnak) az emlékeiben 15 évvel ezelőtt is ott volt Zeno homlokán a démoni jel.
Kíváncsi vagyok ennek a miértjére, nem véletlenül emelte ki a előbb elhangzottakat Tabata.

Annyit megértettem, hogy Zeno 50% -át használta először a démoni erejének, mert a 40% al rendelkező alárendeltjeit legyőzték. Ennyi elég is volt a már így is lestrapált Klausnak és Letoilenek.
Nem rémlik, hogy láttam volna Yunot ilyen dühösnek és rémültnek egyszerre..:ehh
Aztán az 55%-ot már Yuno sem bírta meg. Zenon megjelenő fekete szarv a Julius által megemlített Weg nevű átok lehet, amivel Asta és Secre is rendelkezik. A fehér szarv meg szimplán az ő mágiája szerintem, úgy tűnik, hogy szereti a szimmetriát, függetlenül az eltérő színektől.. (= Death the Kid, Soul Eater :nugget)

Meglátjuk, hogy az ismert karakterek közül hányan fognak ténylegesen meghalni, Yuno sokak szerint Fuegoleonhoz hasonló állapotba kerül, csak hamarabb fog felébredni.

Zeno egy instant karakterfejlődés generáló szerkezet kifejezetten Yuno számára. Anno a szüleit, most meg - Mimosa és Langris kivételével - a teljes osztagát veszi el.:ehh Apropó Langris.. vajon miért nem mutatják? A másik meg, hogy mi történt az erősítéssel? A pontos helyét a HQ-nak nem ismerjük, viszont a fővárostól távol lehet. (Yami sem ért oda időben a Julius vs Party harchoz) Az ellenfél csak úgy simán behatol a 'legerősebb' mágusosztag főhadiszállására, eléggé viharvert állapotban van még a királyság.
Egyébként ha kitudódnak az Arany Hajnallal történtek, eléggé nagy lesz a pánik a civilek között. :ehh

Szerk.: Ezzel a kommentel, itt és most átléptem a határaimon.
 
Jaeger
Nagy részét összefoglaltad viszont...

Hearth királynő biztosan többet tud mint amit elárult. Csak gondolom nem akarta feleslegesen terhelni őket.

Nekem túlzás, hogy 55%-on igy kikapott Yuno. Gondolom ő is edzett az elmúlt időszakban vagy pont, hogy nem? Olyan szintű edzést mondjuk biztosan nem kaphatott mint amiben Asta részesült.

Az nagyon durva lenne a mangától ha mindenki meghalt volna az Aranyhajnal bázison kivéve Yunot.

Asta milyen dühős lesz ha megtudja mi történt :D Lehet ez is egy kapocs lesz? Igy jobban eluralkodik Astán a démon ereje ha a szíve is sötétségbe kerül?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Igen, ezt kifelejtettem. Yuno is biztos edzett az elmúlt fél évben, és a manga alatt is mindig csak nem mutatták. (A Book of Yuno c. light novelben elvileg az idejének felét edzéssel tölti). Viszont az 'itthon' való edzés nem volt annyira progresszív a számára, mint a többieknek - kiváltképp Astának - a HK - ban, ahol sok új dolgot is tanultak. Yuno erősebb lenne most, ha ő is ott edzett volna, viszont akkor még gyengébb lett volna a védelme a királyságnak. Másrészt, A Klaussal való beszélgetéséből ítélve, csak nemrég választották meg kapitányhelyettesnek, szóval az időhiány mellékes.

Asta tuti vérszemet kap ettől (is). A 9. endingben lehet erre utalnak. :O

Bármennyire is kevésbé tetszik az ötlet, nagyon arra hajazunk, hogy Yunonak 5 levelű grimoárja legyen.. ki tudja, még jól is elsülhet a végén.

Zeno milyen lehet 80% -on? És a többi DT? :S
 
Ugrás a fórumra: