Kint a legújabb 2 fejezet, név szerint a 372 és 373 fejezetek, amelyek főhősnőnkre és családjára fókuszál.
Gondoltam, hogy a megjelenés és magazin váltás miatt próbálja majd a mangaka a harcokat rövidre fogni, de így is élvezhető, legalább nem fejezeteken keresztül kell szenvedni 1-1 harcot.
Először Mereoleona, most meg Noelle, valamiért Tabata nem tud a női karaktereivel rosszul bánni egyesekkel ellentétben.
Legközelebb, ha igazak a hírek, októberben jön újabb két fejezet, amik a sötét triumvirátusra fog összpontosítani.
Ha a Made In Abyss megjelenését megszoktam, 2-3 havi megjelenés nem probléma.
Egyesítve 2025.04.02 16:58:57:
Na, bepótoltam a lemaradt fejezeteket.
Yami testvérek és Nacht kontra Morgen: Ilyenkor örülök, hogy a mangaka nem nyiffantotta ki Yamit és/vagy Nachtot, csak hogy kedvezzen a mainstreamnek, mert akármelyikük halála esetén soha nem láthattam volna ezt a harcot. Rövid volt ugyan a megjelenési időpontok miatt, de ugyanakkor érzelemdús volt és hiába nyertek, Nachtban ez örökre mély sebet fog hagyni, hogy ismét meghalt a fivére miatta.
Asta és Yuno kontra Lucius: Teljesen hozta az elvártat, bár most azon lehet gondolkodni, hogy mi lesz. A szívhangok miatt mindenki azt hiszi, hogy Lucius nyomni fog a respawnot ezúttal a tesóival. Szerintem viszont a kis rituáléja most fog aktiválódni és elszívja mindenki varázserejét, mint Father a város lakóinak a lelkét az FMA-ban, beleértve Yunoét is, aki nélkül viszont Lucius idő mágiája gond nélkül mehet.
Sejthetően majd május végén jön az újabb adag, mint múlt évben.
Egyesítve 2025.05.10 06:45:37:
Na, végre volt időm elolvasni a legújabb fejezeteket (379+380). Szép kis shiping wart váltott ki a mangaka az új színes képpel. Amit meg kell jegyeznem, a fejezet tartalmával szöges ellentétet súgat.
Je, szóval amelyik a trónon ült az is csak a tesco-gazdaságos klón volt! Van még klón? Utolsó lehetőség? Nincs? Na végre!
Tetszett nekem a grimoire és a grimoire tower lore. Szóval amikor egy varázsló meghall, akkor a grimoire a tartalommal együtt visszatér a toronyba és a benne lévő varázslatokat az új mágus feltudja ébreszteni, persze saját affinitására szabva. Ez érdekes. Ellentétben az, hogy megint van egy "minden skillt tudok" fő gonoszunk.
Lucius új húzása meg undorító, de logikus. Astat már nem tudja lelkileg megtörni, de Liebet igen, így logikus volt, hogy Liebet fogja pszichológiailag támadni. Azt viszont nem hittem volna, hogy a DU is feloldódik majd a sokktól. Lucius ezután respawnolja az összes angyalkáját, de ezúttal kimutatta a foga fehérjét az ő "ideális ember" képéről. Ezek már nem csak nem emberek, de most már csak árnyékuk önmaguknak. Tényleg elhiszem, hogy Lucius simán átmenne egy "I Have No Mouth But I Must Scream" szadista szörnybe.
És ugye nem BC lenne, ha nem egy olyan képpel zárva a mangaka, ami egyszerre menő de bosszantó is, amire magyarázatot majd csak 2-3 hónap múlva kapnak az olvasók, addig lehet olvasni a fórumokat, hogy miért logikus vagy bullshit, ami történt.
Viszont a nyári Giga Jump a leírtak szerint megünnepli a sorozat 10-ik évfordulóját. Kíváncsi vagyok, lesz-e valami, vagy a shueisha tojni fog az egészre, mint az összes 30-40 millió alatt eladott példányú mangájára (Toriko, Keiji stb).
Szerkesztette: ToToAdventures - 2025.05.10. 06:45