Na. Itt lehet spoileresen beszélni a film eseményeiről. Sehol máshol.
Szerkesztette: Tapion-sama - 2019.02.20. 18:29
Dragon Ball Super: Broly mozifilm (spoileres kibeszélő)
deadtom írta:
A végével kapcsolatba lenne egy kérdésem, se ezt inkább spoilerbe rakom.
(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Amikor Cheelai vagy Chirai megkérdezi Goku nevét akkor azt mondja, hogy Gokunak hívják viszont Broly hívhatja Kakarottonak? Oké hogy Goku már rég elfogadta, hogy saiya-jin és valószínűleg büszke is rá, de ilyenre azért még nem volt példa a sorozat során.)
Ma végignéztem a Broly movie-t, és azt kell mondjam, hogy gyöngyszem lett.
Hihetetlen jó volt ahogy Vegita és Goku is külön-külön helytálltak, hihetetlen hac volt, mozdulatokkal stb....
Tetszett, ahogy könnyedén ugrándozott Whis Broly támadásai ellen...
Freezat olyan könyörtelennek mutatták mint amilyen valójában és jó látni, hogy többször nem fog összeállni a Saiyan-ekkel.
A végére vártam volna valami plussz jelenetet amúgy mint a marvel filmekben, ahogy a sorozatra kitérően felvezetnek valamit legalább csak egy jelenettel...
Jó. Leírom százhuszonkilencedjére is.
"A Dragon Ball Super: Broly című mozifilm a tapasztalatokból kiindulva 2019. nyarán jelenhet meg DVD-n és Blu-Ray lemezen. Fontos, amit már párszor leszögeztünk: mozis felvételekhez nem vagyunk hajlandóak feliratot készíteni!"
Amugy elvileg ma jött infó,hogy az USA-ban már áprilisban is megjelennik a Broly mozi DVD és Blu-Ray-en és általában azon a lemezen is van japán szinkron.
http://www.kanzen...per-broly/
Teszem hozzá ha igaz mert nem 100% még, de van rá esély.
deadtom írta:
A végével kapcsolatba lenne egy kérdésem, se ezt inkább spoilerbe rakom.
(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Amikor Cheelai vagy Chirai megkérdezi Goku nevét akkor azt mondja, hogy Gokunak hívják viszont Broly hívhatja Kakarottonak? Oké hogy Goku már rég elfogadta, hogy saiya-jin és valószínűleg büszke is rá, de ilyenre azért még nem volt példa a sorozat során.)
Szerintem egy easter egg
Az angol szinkron kicsit eltér a japántól
Japán szinkron: Son Goku vagy pedig Kakarot
(érdekes módon Kakarot-nak ejtette nem Kakarotto-nak)
Angol szinkron: Goku-nak. Broly, te viszont hívj Kakarot-nak.
Gokunek ez az elköszönése az eredeti Broly-s filmre utal, illetve Broly eredeti karakterére, akinek a szókincse nem áll(t) másból, mint: "Kakarotto"
Azt kell hogy mondjam,hogy szerintem a legjobb rajzolás Broly vs Vegita jelenetek voltak... Mikor átalakul ssj-be, majd God formába....a hideg ráz.
Nekem valahogy a Gokus harcjelenetek rajzolása nem tetszett.
Viszont Goku új? technikája tetszett, ezt használta már valahol ?
1. kérdésem: japán szinkron camrip vagy DVD minőség?
2. kérdésem: találtál valahol az oldalon angol szinkronos animét?
Nincs több kérdésem. Amíg nincs DVD/Blu-Ray minőségű japán (5.1) szinkronos verzió, addig nem foglalkozunk a mozifilmmel.
De most komolyan, ha Coca Colát akarsz venni a boltban, de csak holnap lesz, akkor megveszed a Teszkós Kóla Ízű Üdítőitalt? =/ Na, nekem kicsit ilyen érzésem van az angol szinkronnal kapcsolatban.
Spoileresen írok.:
A Gogetás trailerből kiindulva már kezdtem félni, hogy túl tolják az effekteket de...nem,nincs de,tényleg sok lett,a sok eszeveszett rángatózással összekötve szinte élvezhetetlen lett a végső harc, többet kellett volna a rajzolásra fordítani,és kevesebbet ezekre a hülye CGI-kre,a Vegetás harc sokkal jobban sikerült.
A betekintés a harcba mint az egyik fél is jó ötlet,de azért a néző a hiperszónikus repüléshez nincs hozzászokva,a rajz sokszor a régi rajzolást idézte, a harcot is igazithatták volna a DBZ hez, belefér egy kis odaverés is persze,de egyszerűen a készítők szerintem azt hitték már annyira magas az ingerküszöb,hogy ez kell a népnek,nekem kifejezetten soknak hatott,az elejére mindenképpen ki kell írni hogy epilepsziás tüneteket okozhat. XD
A történet az egyik legokosabb a DB moviek történelmében,szerintem ezért is lett ilyen sikeres,nagyon tetszett (már ahogy nekem leesett),hogy bár változtatgattak a régi Bardock movie-n,de nem felejtették el,erre nagyon jó példa,hogy mikor Frieza elindítja a Vegeta bolygót elpusztító gömböt,Bardock épp harcol az emberei ellen az űrben,magyarán minden megtörtént a régi filmből,csak változtattak pár dolgon,de ez még nekem belefér.
Még ami talán negatíum,az Piccolo behozatala, teljesen feleslegesnek éreztem, végülis Goku tanította Piccolonak a fúziót,erre tőle ker segítséget hozzá,mégis miért?
Nem két taknyosnak kell megtanítani hanem Vegetának, Goku meg fújja kívülről belülről a technikát.
Ehelyett inkább kaphatunk volna egy Gohant meg Trunks-Goten párost,ha már a régi Moviekból merítettek,és nyomhattak volna nagyobb drámát(Saiyan leszámolás, családi Kamehameha stb...)még Piccolo is befért volna az elején a harcba, láttuk Vegeta Ssjben keményen lepofozta az elején Brolyt, Piccolo oda befért volna ehelyett az értelmetlen szereplés helyett.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, majd még ecsetelem ha eszembe jut valami.
Szerintem pont hogy a Goku vs Broly harc sikerült a legjobban.Az animáció olyan szinten fluid volt ott,mintha késsel vágnánk a vajat.
A Vegita vs Broly ebből a szempontból a legrosszabb lett,ott a rajzolás jó volt,de nem volt annyira jól meganimálva
Történet szempontjából viszont egýértelműlen nálam a Vegita vs Broly a nyerő,nem azért mert "hű de állat volt" (mindegyik az volt) hanem mert képesek voltak egy értékelhető drámát felhúzni a harc köré (Broly és az apjának kapcsolata) ami azért valljuk be ritkaszámba megy a DB világában
Egyesítve 2019.01.31 22:01:55:
Ez esetleg annak az eredménye, hogy a movie gyártás tekintetében hamarabb lett kész, mint a DBS utolsó részei.
S a vizuális hatáson már utólag nem akartak változtatni
Javítson ki más ha rosszul gondolom, de szerintem mivel ez maga a film fóruma ide már nem kell spoiller, mert aki megnézi beleolvas az már tudhatja hogy róla írunk aki kímélni akarja magát az meg bele se néz. Szóval én nem használok spoillert!
A többiekre írva nekem a legjobban tényleg a fúzió tetszett! NA ne már hogy csak ezért is megérte várni megnézni hogy láthassuk ahogy Vegita eltáncolja a fúziót!
És még itt is eljátszották a régi gyerekeknél is eljátszot téves fúziókat a kövér és a sovány Gogétét!
Ami különösképpen tetszett az pedig tényleg az volt hogy Gogéta sokkal jobb volt mint Broly! Lényegében simán fölötte volt. Míg a Goku Vegita összedolgozás messze nem volt elég ellene. Szóval ez a táncos fúzió tényleg sokat dobhatott az erején.
És ami kimagasló hogy nem adták elő a lejárt lemezt miszerint Gogéta jóval erősebb de a döntő csapás előtt szétválnak és valahogy Utána Goku győzi le.
Itt sokkal jobban megoldották hogy inkább Broly tűnt el mielőtt még Gogéta végképp legyőzte volna és még azután se ért véget a fúzió! Pedig ez elvileg fél óra míg a fülbevalókkal 1 óra lenne az mégis hamarabb lejárt eddig.
Őszintén én már tényleg nagyon sajnálom szegén Tapion-samat! Hányszor kell még ugyanazt leírnia mindenhova hogy ne kérdezze meg mindig valami új!?
Ugrás a fórumra: |