Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Tate no Yuusha no Nariagari
goku5
Na valahogy lehetett sejteni hogy tényleg az egyház áll mindezek mögött. Gondolom ők manipulálták a királyt és a vörös ribit is hogy azt tegyék amit.
De érdekes hogy említi a 3 hős hülyeségét amit okoztak de hogy azt a pajzs oldotta meg azt nem. És még ő a démon mi? Biztos azért mert eddig ő tette itt a jót és nem tudott az egyház tündökölni.
Azt meg nem tartom igaznak hogy tényleg meghat volna a másik két hős. Így nem érhet véget a történet. Elvileg kell mind a 4 hős, hogy a harc folytatódjon. Szóval biztos élnek. Már csak az a kérdés hogy élték túl és hogy mikor érkeznek meg ők is.
Már csak az a hülye agy mosott lándzsásra vagyok kíváncsi hogy az igazság kezd kiderülni és hogy mi is fog tenni ezután. Ősze tud e fogni azzal akit eddig legjobban gyűlölt. Vagy egyáltalán képes lesz felfogni az igazságot?
 
Binda
Én azért nem vagyok teljesen kibékülve a főszereplővel. Az előző 2 részben az unalomig kötöm az ebet a karóhoz hogy nem lehet beszélni... Jó értem én hogy kellett a story miatt, így szembehelyezkedhetett Fitoria-val, de akkor is annyira gagyin erőltetett... a bizalmatlansága és makacs idióta gondolkodása. Pedig basszus, 2 hónap telt el mikor idekerült! Nem az hogy valaki 5-10 év alatt "megkérgesedik". És főleg úgy, hogy kapott több utazó társat, akikkel kis túlzással de naphosszat mókázhat... na mindegy is, remélem mostantól normálisabb lesz.

De ezt a 4 országos dolgot nem értem... ott is van hullám? Oké... de mi értelme? A hullám kezdetén UGYANAZON helyre teleportálódik mind a 4 lovag, tehát hiába van más országban, ugyanoda fog kerülni mind. Pont akkor amikor a hullám tart. Max az utólagos gyógyítás meg egyéb dolgokban segíthet "külföldön" de ha jól értettem, pont akkor amikor kell harcolni mind egy helyen harcol.
Vagy nektek ez nem zavaró tényező?
 
Blader
A "bizalmatlanság és makacs idióta gondolkodás" alatt Naofumira gondoltál?
Azok után amik vele történtek, hülye lenne megbízni akárkiben egyik pillanatról a másikra.

Szerintem más országokban is van hullám, és ha pl. az adott ország területén vagy, akkor automatikusan odateleportálódsz a hullám idején, és nem egy másik országbeli hullámhoz, de ez sem biztos még. Az sincs kizárva, hogy több hős is van, akik más országokban vannak.
 
fream
Én is arra tudok gondolni, hogy mivel minden országban megtalálható az a homokóra ami jelzi a következő hullámot, akkor az képes el teleportálni az ott lévő hullámhoz is. Legalábbis számomra ez lenne logikus, aztán ki tudja hogy is van ez, lehet rosszul gondolom. :D
 
Nester
Valami olyasmi is lehet a dologban, hogy az ország megakadájozza, hogy az idézésnél a hősök szétszóródjanak a többi országba. Kicsit önző dolog (bár már hozzá szokhattunk), hogy csak magukra gondolnak es a többiek le vannak ejtve. Valahol azt olvastam hogy vannak kissebb hősök is mint pl közűlük Fitoria is akik a többi hullámról gondoskodnak. Talán holnap ismerhetjük meg őket a cím alapjan. Az OPben is láthattuk már őket.
Először azt reméltem hogy Fitoria Enék mellé teleportálja a kis csapatot így menekülnek meg de így csak a többi hősbe reménykedhetek.

Amúgy Fitoria a korábbi pajzsos hős társa volt jól sejtem?
 
goku5
Én úgy gondolom hogy minden homokórának megvan a maga területe amit lefed és az azon belüli hősöket teleportálja az adott helyre.
A bizalomról meg annyit hogy tényleg teljesen meg lehet érteni Naofumit azok után ami történt vele hogy nem bízik senkiben, de ami még inkább itt a baj hogy a többiek lökték el maguktól és még nem is voltak kíváncsiak rá hogy tényleg úgy történt ahogy elmondták nekik. A másik 3 hőssel volt itt a gond teljes bizalmatlanságuk van Naofumi felé. Na meg őket tudták manipulálni később. Nézzétek a hülye lándzsást ő még amikor kiderül hogy nem Naofumi a ludas még akkor se igen akar hinni neki. A másik kettő is más csak igen későn kapott észbe hogy itt valami nagyon nem stimmel. Ilyenekhez mégis hogy mennyen oda az ember barátkozni kimagyarázni magát ha már előre elítélik és nem is kíváncsiak rá?
 
Nester
De az a legvicesebb, hogy erre is Naofumi èbresztette rá őket hogy itt valaki túl sokat hazudik. Csak emiatt tűnt fel nekik hogy túl sok az ellentmondás meg az efy iranyba vivő mutogatás. A Lándzsástól nem várok igazán sokat.talán Ren lesz az egyetlen aki elismeri a pajzsos hőst. Neki bem akkora a büszkesege.
 
Binda
Azért ha külső szemmel nézzük: igen, az elején hogy nem lesz egyedül és kap egy kedves lányt, és ő az ELSŐ nap azonnal elárulja... pont hogy normális esetben a bizalomnak fel kéne épülnie. 1 nap után hátbaszúrni tény nem szép, és igen durván kiszúrt vele, de azért mégis csak 1 nap volt. És nem hülye a gyerek, utána átgondolhatta hogy ez a nő az elejétől ezt tervezte. Ez oké. De utána ki árulta el még? Tiszta sor, hogy rossz hírét keltették, hogy ellene fordítottak pár embert. A 3 másik lovag, sosem volt a barátja. Már az elejétől kilógott a sorból. Már a legelső pillanatban látszódott, hogy valamiért őt nem kedvelik az udvarbeliek sem, és mivel emberként nem ismerhették, egyértelmű: a pajzzsal volt a gond.

De ezeken kívül, kvázi ahova ment, ott ha nem is azonnal feltétlenül, de fogadták, és nem árulták el.
Szóval a mai részben, ezt az idióta szöveget amit letolt, nagyon idegesített. Főleg annak tükrében, hogy az ellenség pont erőt gyűjtött, ő meg saját sértettségével kezdett foglalkozni, amibe akár még a teljes csapata is belehalhatott volna. Csupán hogy az író a saját depresszióját és szorongását, sértettségét éli ki a főhősön keresztül, és ezért nem halhat meg, élte túl a támadást....

És persze ő sem makulátlan, Fitoria fel is hívta rá a figyelmet, ő maga is hibás a kialakult helyzetért. Pl ha a fogadóban nem nagyképűsködik, hanem visszaküldi mind3 hőst a városokba, hogy kérdezzenek utána a HELYIEKTŐL hogy mekkora kárt okoztak... de nem, ő sértett, és legalább ugyanannyira lenézi a többieket, ha nem jobban, mint amennyire őt nézik le.

Meg különben is, ha hamis vád ér, akkor az álláspontom bizonyításának kéne lennie a célnak, nem a duzzogás és sértődöttség őrizgetésének. Egyetlen egy dologban láttam helyénvalónak a bizalmatlanságát: Melty-vel szemben. Az udvarból jött, pont azok közül akik többszörösen kiszúrtak vele. Ott teljesen jogos volt, hogy kezdetektől bizalmatlan.

De legalább őszintén kijelenthetjük, hogy hősünk sem tökéletes, van még hova fejlődnie. Remélem a többi hős őt is kiosztja, hogy mekkora antiszoc gyökér.
 
bakod
Binda ez Naofumi részéről egy nagy letolás volt a 3 hős felé. hogy végre ráébredjenek, hogy ez nem egy játék. ez a valóság és annyit hibáztak, hogy eljutottunk a mostani helyzetig.

Abban igazat adok neked és Fitoriának, hogy ő is baromi makacs volt, de valamilyen szinten ez azért érthető. az ártatlanságát meg hogyan bizonyította volna? a király szava mindent felülírt. láttuk ezt az arénában Motoyasu ellen is.

Úgy mosta egyre inkább tisztává a nevét hogy tette amit tett. igaz hogy csak a falusiak szemében, a fővárosban a kovácson kívül senki nem látta benne ezt.

Viszont lesz ennek is feloldása, végülis most össze fognak dolgozni.
 
goku5
Ez a letolás itt teljesen kellet. Bár hogy őszinte legyek ez lényegében csak időhúzás volt. Ezt megejthették volna a harc után is. Ezzel tényleg csak az idő telt és harc közben ez nem jó. Időt ad az ellenfélnek és a csapatmunkát is zilálja.

Naofumi védelmére de mindenkit manipuláltak. Nem sok valaki volt aki az első nap után megbízott volna benne.
A 3 hős még ellet volna vele ha a vörös ribi nem uszítja ellene őket és nem manipulálja valamennyire őket. Aztán meg mindenki megvetéssel nézett rá. Első nap után ez azért sokat vet az ember bizalmán, ha egy nap után egy új környezetben mindenki így bánik vele.
És úgymond a bizalmat nem utólagosan szerezte vissza hanem anélkül hogy tudták volna az emberek hogy ő a pajzsos hős. Előbb segített (mennyei szárnyas megmentő) aztán kiderült róla hogy a a pajzs hőse, amikor már bizonyított. Na meg falun mindjárt más a helyzet (nem jut úgy el az infó és kevésbé bíznak a nemesekben) mint a fővárosban. Így jó hogy vidéken a tettei miatt elismerték. Viszont ha bemenne a fővárosba ott még mindig lenéznék megvetnék. A király és az egyház igencsak manipulálja a tömeget.
Itt is agy mosott istenhívők. Nem veszik észre hogy a pápa csak magának akarja a hatalmat és kihasználja őket.

Amúgy a következő részben ha jól sejtem legyőzik a pápát aztán meg mennek a királynőért és visszaveszi az a hatalmat megönteti a királyt és a vörös ribit. Tisztázzák Naofumit! De ez kb 2-3 rész! Utána vajon mi lesz? mert csak 25 részes. Új arcba biztos nem kezdenek bele. Bár tegyük hozzá elég sok valami van az Openingben új szereplők és helyszínek. Azok meg szerintem már másik arc.
 
bakod
még beleférhet egy kasztfejlesztés és hullám is. de nem is szabad sietniük már, legyen csak 2. meg akár több évad is :D
 
Mextil General
Azért megnéztem volna, hogy mire lett volna képes, ha szabadjára engedi a dühét :D. Kíváncsi vagyok a folytatásra, gondolom most jönnek a happy részek :/.


 
bakod
Azért az évad végére egy elég király összecsapást láthattunk. tény hogy Naofumi egyre kevésbé tudja uralni azt a Düh pajzsot, és hanyagolnia kellene. Talán Fitoria mestere is ebbe bukott bele.

persze hogy a végéhez közeledünk, már én sem számítok nagy dolgokra bár azért egy hullám méég bejöhet.
 
vincentlll
kövi részbe valószinű királyságba elmennek utcsó 3 rész simán lehet a hullám akár
 
goku5
A anime megnézése után gyorsan belelapoztam a mangába is hogy ott is így csinálták-e meg ezt a végső csatát. És hát nem. Azért jócskán eltértek tőle.
Valahogy ez a katedrális nem jött be nekem. Valahogy eleve nem értettem minek is kellet? Lényegében bezárni őket? Vagy minek? Mert a végén amikor jött a nyílzápor azon kívül semmi értelmét nem láttam. És a mangában nem is volt.
Valahogy ez a nagy csapatmunka se igen tetszett. Mindenki támad de mégse igen tudnak egy rendes végső támadást intézni vele, aztán meg pont a pajzs fejezze be? Hát valahogy ez se így volt a mangában.
De ami tényleg kimaradt nem tudom minek az hogy tényleg volt a mangában vérontás. Haltak a hívek és a királynő emberei is. Itt csak simán összesetek. Csak Naofumi vérzett itt.
De a végén ez a jó kis támadás Naofumitól tényleg jó volt. Jobb mint a mangás.

Na de ami nálam tényleg kiverte a biztosítékot az az volt amire tényleg sokan panaszkodtak a sok lány nyafogás! (Naofumi gazdám stb.) Minek ennyit mutatni hogy külön mindenki elmondja.
És ami tényleg nagy ütés volt a részen! Hát az hogy Naofumi haldoklik és erre a királynő elmondja a beszédét hogy győztek majd szép lassan odasétál kihúzva büszkén Naofumihoz és elmondja hogy nem hagyja meghalni és végül bemutatkozik! Ember most tényleg??????:ehh Nem azonnal rohannia kellet volna és gyógyítania (vagy orvosokat küldeni azonnal ahogy a mangában) aztán ráért volna a többire.

Nem mondom hogy rossz rész volt, viszont nekem valahogy nem jött úgy be. Sok a kifogásolnivaló időhúzás benne. Csatában pörögjenek már jobban az események és ne legyen ennyi mellé duma, ha nincs vita, meggyőzés vagy taktikai megbeszélés. Összességében szerintem a mangában jobban megoldották ezt a végső csatát. Szerintem!

Már csak az a kérdés tényleg mi lesz itt még a következő 5 részben? Mert hogy a cím alapján a kövi 2 részben visszatárnék a fővárosba. Leváltják a királyt és a vörös ribit és megbüntetik őket majd megjutalmazzák Naofumit! Na de aztán még 2-3 rész híja lesz? Oda beraknának egy új hullámot ahol a 4 hős együtt küzd (mondjuk hogy remélem mert azt megnézném izgalmas és akciós lenne gondolom) vagy mit akarnak? Bár ha már ilyen ellenség jött előzőnél is mint a legyezős akkor ki tudja mi jönne most mert még az ellen se igen lenne most se sok esélyük. Esetleg kasztválasztás Naofumi csapatának. Majd meglátjuk.
 
Ugrás a fórumra: