Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
5Toubun no Hanayome
goku5
HA tényleg ilyen fontos is van benne és lesz folytatás akkor ilyen visszaemlékezéssel is kezdhetik.
De ami még érdekesebb semmi utalás hogy melyik lány volt azon a képen ami gyerekként készült róluk. Gondolom erről is lenne szó a folytatásban. Na meg hogy ez mennyire kapcsolódik a választásához. Gondolom biztos valami érdekes volt köztük.
 
Bastian
Pont erről szólna a beszélgetés, és onnan már jönnek utalások, már ha nem számítod utalásnak, hogy ha balról a negyedik lányt keressük a képen, az vélhetőleg Yotsuba lenne logika, információ, viselkedés és hasonlóság alapján, de konkrétum továbbra sincs. Viszont már nagyon a közelében járunk a mangában az egyértelmű válasznak.

Annyit segítek, hogy az eddigiek alapján a legnagyobb jóindulattal is maximum pár órát lehetett együtt Fuutarou és a lány, így nekem illúzióromboló lenne, akárki is legyen a lány, ha a közös múltjuk óriási faktort képezne a választásban. De nem én vagyok a mangaka, így irreleváns a szavam a témában.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Hát szerintem se zavar majd olyan sokat. De mivel elég sok spoillerezés lehet ezután én lehet ki is szállok most innen és várom a folytatást. Mivel gondolom magyarul nincs fenn sehol a manga. Néha jobb pár dolgot nem tudni, gyakorlatom szerint.
 
Bastian
Könnyen lehet, hogy a manga 20-25 fejezet múlva véget ér, így ennek tudatában nem biztos, hogy lesz 2. évad, mindenesetre a számok és a népszerűség nem lenne akadály. De onnantól pedig kellene egy 3. évad is.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Hasler
Nem feltétlen mert ha megvan a befejezés akkor egy hosszabb season-al akár meg is oldható hogy a 2. évad végig vigye, de ki tudja mit hoz a jövő.
 
Bastian
Igen, de ritkaságszámba megy, ha valamit befejeznek azt követően, hogy a manga véget ért.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Weekly Shounen Magazine-ban fut, amiből mostanában az FT az egyetlen, ami elérte a teljes feldolgozást. Ellenben a mérleg másik oldala halomszámra tele van egyszezonos, népszerűsítő adaptációkkal. Az is intő jel lehet, hogy már a 49. fejezetben megvolt a bejelentés, hogy animét kap a manga. Ez egy Weekly Shounen Jump-os mangánál is legelőbb a 70-es fejezetek közepén szokott történni. A szokásos fél év helyett, 3 hónap alatt gyártották le az animét, ami látszott is a rajzolás, animálás minőségén. Mintha siettek volna a népszerűsítéssel, mert ha tovább várnak, akkor az anime kezdetekor a manga tényleg az abszolút végjátékban lenne.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Csinálnak 18-20-22 részes animéket is. Csak ha hosszú de nem lenne 2 szezonos.
 
dungeonlord
3.évaddal szépen lelehetne zárni az egészet.^^Max 3.évad és film zárás, ami még okés .

Befejeztem az 1.évadot ami egyszere kedvcsináló + szép zárás lett.Magyar fórumnál is mennek a viták,hogy ki lesz a menyasszony^^.(csak ne harem zárás :D )és igen (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Miku parti vok,bocs XD)
Őszinte leszek, pont az esküvői résszel kezdtem bele, ami később 5 ikres dologgal felkeltette a figyelmem .
Mitől félek ?Időhúzástól .Remélem az író nem adja be derekát és nem fogja húzni Nisekoi stílusban .
 
Bastian
Ha már szóba került az időhúzás, akkor beszélek róla, hogy honnan is jött nekem ez a "hamarosan vége lehet a mangának" gondolat.

Egyrészt Haruba-sensei nyilatkozta, hogy amikor a 7. kötet borítóját megtervezte, akkor már tudta, hogy meddig szándékozik írni a mangát. Akár idén is véget érhet, tette hozzá.

Miért idén? A kötetborítók egy sémát követnek.
1. kötet - Az ötösikrek (1-5. fejezet)
2. kötet - Ichika (6-14. fejezet)
3. kötet - Nino (15-23. fejezet)
4. kötet - Miku (24-32. fejezet)
5. kötet - Yotsuba (33-41. fejezet)
6. kötet - Itsuki (42-50. fejezet)
7. kötet - Menyasszony Ichika (51-59. fejezet)
8. kötet - Menyasszony Nino (60-68. fejezet)
9. kötet - Menyasszony Miku (69-77. fejezet)
----------
Marad nekünk biztosan:
10. kötet - Menyasszony Yotsuba (78-86. fejezet)
11. kötet - Menyasszony Itsuki (87-95. fejezet)

És ezt követően ha keretbe akarná foglalni a Sensei, akkor egy ötösikres borító lesz az utolsó:
12. kötet - Az ötösikrek menyasszonyi ruhában (96-102/104. fejezet)

Nem hinném, hogy Menyasszony Itsuki után lenne még egy "reset", és újabb 45-52/54 fejezetet kapnánk. Felgyorsultak mostanában az események, és 7 fejezet alatt ugrottunk több, mint 1 hónapot. Ennek fényében kétséges, hogy majd hirtelen befékezés lenne, de ha nem is a 12. kötet lesz az utolsó, szerintem 120 fejezet környéke a maximum.
----------

Kezdődik a mészárlás...
80. fejezet

A fejezet azzal indít, hogy az ötösikrek pókereznek a vonaton. Miku fáradt, mert reggel korábban kelt, hogy a pékség konyháját használhassa, ahol dolgozik, annak érdekében, hogy elkészíthesse a kenyerét Fuutarounak. Yotsuba megjegyzi, hogy keményen dolgozott, ezért támogatni fogja. Ichika felfigyel valamire. Megegyeznek, hogy aki a következő kört nyeri, az parancsolhat a többieknek.

Megérkeznek Kyotóba, de Fuutarou csoportját szem elől tévesztik. Ichika, Nino és Itsuki mind azon tűnődnek, hogy hol lenne érdemes a legtöbb időt eltölteniük, miközben Fuutarou sziluettjét képzelik a bubijukba maguk mellé. Itsuki az állomásról beszél, ami utalás lehet a kyotói lány mivoltára. Yotsuba rá is kérdez, hogy mi van vele, de hallgat...

Az ötösikrek készítenek egy képet, és arról beszélnek, hogy nincs nagyon közös képük a régi kyotói képen kívül. Nino a fotós, de ha a kezeket alapul veszem, akkor egyedül Yotsuba mutatja fel a jobb kezét, akárcsak a kyotói lány a képen, ha ő balról a negyedik. És mivel Nino lenne balról az első, a másik jobb kéz használó, így azzal, hogy ő fotós, ez Yotsuba kyotói lány mivoltjára lehet jel.

Nino beszól Ichikának, hogy sötét a szíve Yotsubával ellentétben, és hogy tuti tervez valamit. Ichika tagadja...

Yotsuba nyert pókerben, ezért két csapatra osztja őket: Miku és ő, valamint a többiek. Miku és ő mennek az egyik irányból, a többiek a másikból. Ezzel el akarja érni, hogy Miku odaadhassa a kenyerét Fuutarounak.

A másik csapat megáll egy WC-nél Itsuki miatt, ahol Ichika akcióba lendül, és elfut a többiektől, amikor nem figyelnek: Érzi, hogy Miku tervez valamit, ezért ha nem tudja a hazugságát semmisé tenni, akkor ismét hazuggá válik, és újfent Mikunak adja ki magát.

Pechére viszont a Mikut cipelő Yotsuba hamarabb a megbeszélt pontra ér, mint Fuutarou. Miku bízik benne, hogy Ichikának van magyarázta a dolgokra, de Yotsuba világosan látja, hogy a Scrambled Eggs alatt történő beszélgetésük hatására teszi ezt Ichika, és számon kéri, hogy tényleg ezt akarja-e?

Miku nem érti, hogy Yotsuba miről beszél, amikor Fuutarou feltűnik a lépcső tetejéhez közeledve, és Miku próbálja leállítani Yotsubát, de késő... Yotsuba kimondja Fuutarou szeme láttára és füle hallatára, hogy Ichika próbálja megakadályozni Miku vallomását. Fuutarou meglepődötten visszakérdez, Miku hevesen szorítani kezdi a kenyeres zacskót. Itt ér véget a fejezet.i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Capac
Na az anime egész jó volt, a ratyi grafika ellenére is. Az biztos, hogy a szinkron vitt mindent, mert azt nagyon eltalálták. Nagyjából a Sora Yori óta nem láttam ilyen erős női szinkron csapatot, akik ennyire jól működtek volna együtt. A grafika meg... még mindig jobb, mint a Boruto. Anno mondta Bastian, hogy a Shaft besegített a 11. rész gyártásába, és ez meg is látszódott rajta rendesen, mert látványra az a rész volt egyedül rendben.
Remélem, hogy jön majd belőle egy tisztességes 2. évad, viszont akkor tökön lövöm magam, ha Ichika, vagy Nino nyer. Miku lenne a tökéletes választás, de valószínűleg sajnos nem ő fog nyerni, hanem Itsuki, mivel Futaro az anime jelenében őt ismerte meg elsőnek. Reméljük a legjobbakat, és ez nem fog jelenteni semmit a végkifejlet szempontjából.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
goku5
Hát lehet sablonosan hangzik de tényleg van egy ilyesfajta sablonja a hasonló történeteknek hogy elsőnek találkozik egy lánnyal akivel van némi összetűzése végül pedig összejönnek. Még ha a történet közben jön egy másik lány is vagy kezdettől másba szerelmes a fiú. Mondjuk én kezdettől erre gondoltam a Domestic na Kanojo animénél is. Csak az még kevésbé lett befejezett. Ennek legalább sokkal jobb a története és kevésbé drámás. Jobb vidámabb hangulatú.
 
Bastian
Nino átesik majd a klasszikus tsundere karakterfejlődésen, és gyakorlatilag Marikává avanzsál a Nisekoi-ból. Tehát sokkal kedvelhetőbbé válik, de ennek az is ára, hogy egyértelműen ő szerepel a legtöbbet lassan már 40 fejezete...

Egy friss interjúban azt nyilatkozta Haruba-sensei, hogy nincs egyértelmű főhősnő, és kizárólag a szerkesztője erőltette, hogy Itsuki kapjon kiemelt szerepet az első fejezetben, mert úgy egyszerűbb beadagolni a dolgokat az olvasóknak, mintha Fuutarou tetszőleges sorrendben találkozna 5 lánnyal. Ez persze nem zárja ki, hogy Itsuki nyerjen, de a szerzőnek pont az volt a szándéka, hogy ne legyen senki sem kiváltságos.

A hárem befejezés/poligámia sem játszik, mert szót ejtett róla, hogy azért a menyasszonnyal indul az egész, mert a befejezés nem fog mindannyiukhoz kötődni.
----------

Mikuból a Passione vezére lett...
81. fejezet

Yotsuba asks Fuutarou, if he have heard about what she said. A teary eyed Miku runs away next to Nino and Itsuki.

Nino calls out Ichika, if it's fine for her that she made Miku cry. Yotsuba wants to interrupt Nino, but Ichika says it's fine, cause whatever the result, she intented to do this. Nino calls out Ichika again for how far she wants to go, but Ichika doesn't want to hear that from Nino, after saying in the onsen that she would knock down others to achieve what she wants. To Ichika, there is no difference between them. Nino admits that she said that, she won't give up for anyone, but their bonds as sisters are more important than that. Even if Ichika gets chosen someday, she wants to congratulate her. In the confusion, Nino orders Fuutarou to go after Miku.

Yotsuba called Itsuki, Miku is with her. After a bit of denying, Fuutarou admits he heard what Yotsuba said. Yotsuba thinks it's her fault for telling Ichika that advice back at the onsen, even though Miku tried so hard. Fuutarou agrees, it's her fault for speaking about something like that in the open, not paying attention to her surroundings.

Suddenly, Fuutarou reveals that he knew all along that Miku had some feelings for him. He notes that when Miku said she supports him, that wasn't the real Miku. He was confused, but he wasn't wrong.
(200 IQ play with that question about the preview screening in Chapter 74. Although it condtradicts Chapter 72 about the sincere feelings, cause Fuutarou only thought about Nino and the Bell Kisser, unless Miku will be the Bell Kisser. This was before Ichika's stunt.)

Fuutarou tells Yotsuba that she exceeds her limit about wanting to make everyone happy. Yotsuba tells him it's fair to make everyone enjoy the trip, and make them happier then her. Yotsuba wants to know how to make everyone. After a bit of thought, Fuutarou says there is a limit, and nothing can be done about that. The day will come when she has to choose something, make a choice.

Nino talks about the camera noises corresponding to a stalker. It's in the newspapers that someone targets students from the Field Trip, and she is sure that was him starting from the Kyoto station. She hears the sound again, but it's just the two girls from the class. Itsuki has no idea why Miku suddenly moved in the room alone. Yotsuba wants to see her, but Nino asks her to go together, but firstly she finished her meal. Itsuki already finsihed her own portion. What a surprise...

Miku is alone within their room, covered in a blanket with dead eyes. She doesn't respond to words or phone calls. Yotsuba says it's her fault, but two days are still left from the trip, so Miku should just give her a chance to correct her mistake. Miku thinks it's not Yotsuba's fault. Thanks to Nino's words, the others also started getting paranoid about camera noises.

A camera appears in the corner of the corridor, takes a picture of Nino, Yotsuba and Itsuki. They all freak out. (Maeda supposedly is in the toilet, so it could be him, but I doubt it's some sort of stalker mentality) Ichika and Fuutarou runs to the scene. Miku finally answers Nino's call, and asks what was that sound. Ichika asks Fuutarou about having free time tomorrow.

Nino to Miku - Ichika to Fuutarou: "I have something to tell you."
End of the chapter.

Szerkesztette: Bastian - 2019.04.08. 13:00


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Valami hír a kövi fejezetről? Bastian féle spoiler? *-) :D
Amúgy hol szoktad ezeket az összefoglaló "spoilereket" találni? :)


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
A 4chan/4channel nevű pöcegödörben. Amint kijönnek a koreai szkenek, még rá is szerkesztik gyorsan a szöveget, de azokat lusta vagyok külön kimenteni.

82. fejezet

The chapter starts with the quints sleeping together in their rooms. Itsuki sleep talks about not wanting a picture get taken of her, probably referencing the stalker, Nino looks at a pic about the five of them in her phone, while Ichika is also awake.

The second day starts. Only Fuutarou, Yotsuba and Itsuki are present. Fuutarou has a business with Miku, but Miku is sick according to them, while Ichika and Nino are supposedly with other friends. Itsuki clenches her fist, while her face turns red, and she explains that it's not a bad thing that there is only few of them present once in a while, because they are at Kiyomizu-dera. Itsuki wants Yotsuba to take a picture of her and Fuutarou, while she clings to Fuutarou, and realizes what a bold thing she is doing. She wants Fuutarou to remember what happened there 5 years ago. Fuutarou thinks about how that girl bought the 5 charms there, and how the photo got taken there. Fuutarou realized something, and Itsuki asks happily if he came to a realization, but the scene cuts away.

Nino disguised as Miku goes to the sick-room, even quoting Miku when she used the Yotsuba disguise during the First Exams. Miku says she needs no comfort from her, so Nino goes reverse psychology route that it's only good for her if a rival drops out, now she only needs to take care of the vixen Ichika. She uses Fuu-kun again, and Miku wonders when did she got so close to Fuutarou, while Nino mentions that just because Miku fell faster than her, don't assume she would just give up, but Miku didn't mean anything like that. Nino says it's her first love, but she knows that she is the one that loves Fuutarou the most, while dominantly looking down on Miku on the bed.

Miku says she didn't give up, but Nino says that holing up in the sick-room is as good as giving up. Miku's turn is over, at least she tried. Miku doesn't want to give up, but she is afraid. When her feelings got revealed to Fuutarou, she thought she was not worthy of him, and Fuutarou wouldn't like a girl like her. She starts crying that she didn't know fighting fairly is this frightening. Nino scolds her that she shouldn't assume she already lost. But Miku insists that Ichika is cute, popular with boys, and how Nino also is cute. Nino knows already that she is cute, but she is mad that even though she didn't want a reply from Fuutarou, he still didn't say yes when she confessed. A dense boy like him is not gonna get it, if Miku doesn't say it. Miku references the babysitting that she said it there, but now she completely lost her confidence. Getting the best grades, baking a delicious bread... She is the one that delayed things and put hurdles for herself, while Ichika and the others did nothing wrong (Fuck you, Negi!). You reap what you saw. Nino says that she then should just keep holed up in there. She is hesitant, indecisive, different from her, but Nino thought of her as a rival. If Miku thinks Nino is cute, then she should be cute as well, because they are quintuplets! Flashback to Miku cutting Nino's hair during Seven Goodbyes. Nino leaves, Miku says "Sorry!".

Back to Kiyomizu-dera. Yotsuba finds a cute love talisman, and says they should buy that for Miku. Itsuki doesn't react, and asks where is Fuutarou, but they lost track of him. Itsuki think it's a rare chance, what should she do, then Yotsuba calls her out that she is hiding something from her, while Itsuki gets a blush face.

Ichika disguised as Miku pulled away Fuutarou, and she was the one that said Miku will have a business with Fuutarou. If Fuutarou thinks Miku is in love with him, that will condradict her lie. So to win this battle, she will use whatever she can, and the text bubble references the KG picture. End of the chapter.i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Köszi szépen az infót! :) a fejezet meg..hát egyetértek a fordítóval ott a Mikus résznél, kifejteni a többit meg majd ha több időm lesz írok..


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Ugrás a fórumra: