Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
5Toubun no Hanayome
Bastian
Nem egyértelmű a dolog, de bele lehet sok mindent magyarázni.
Ugyebár kezdődik az egész azzal, hogy Miku randira hívja Fuutarout, majd rögtön korrigál, hogy ne gondoljon semmi "furcsára", hanem menjenek el vasárnap valahová. Fuutarou bele is megy, bár hullafáradt a fesztivál szervezése miatt.

Miku fel akarja hozni neki, hogy főzősuliba menne, de Fuutarou is mondani akar valamit. Szerencsétlen Miku már reménykedik, hogy valami jó lesz, de megint a tanulás az egyetlen, amiről Fuutarou beszélni akar. Miku A-osztályzatot kapott az egyetemi esélyeit latolgató teszten. A jelenet kísértetiesen hasonlít arra, amikor Fuutarou megette a Valentin-napi csokit, és mielőtt Miku megemlíthetné neki, hogy az az volt, Fuutarou azt mondja, hogy ő a legjobb, de persze a tesztpontszámára gondol. Lényeg a lényegben, Fuutarou büszke rá, hogy eddig jutott, mert ez annak is a bizonyítéka, hogy nem volt felesleges a munkája korrepetitorként, ha egyetemre mennek. Megjegyzem, az soha nem volt célkitűzés, hogy egyetemre menjenek, csak az érettségizés, valamint az álmaik megtalálása.

Mikunak továbbra is problémát okoz felhozni a főzősulis témát, ezért időt akar nyerni magának a pingvinek megtekintésével. Teljesen véletlenül a pingvinek között is van 5 lánytestvér. Miku megjegyzi, hogy amelyik csipkelődik a többivel az olyan, mint Nino. Az egyik pingvin elesik, amire Fuutarou a pingvint Mikuhoz hasonlítja. Az a pingvin gyengének tűnik fizikálisan. Miku elgondolkodik Nino szavain, hogy talán mégsem lenne rossz ötlet Fuutarouval azonosa egyetemre menni. De nem sokkal ezt követően a pingvin beleugrik a vízbe, és Miku is kimondja, hogy főzősuliba szeretne menni. Fuutarou azt mondja, hogy támogatja, de az arckifejezése másról árulkodik. Miku szerint nem lenne helytelen egyetemre menni, de nem tudja, mi a helyes döntés, azonban szeretné beteljesíteni az álmait. Azért mondja ezt el Fuutarounak, mert különleges személlyé vált a számára. Fuutarou rákérdez, amire Miku azt mondja, hogy igen, természetesen gondoljon valami "furcsára". Ő elmondta a saját részét, Fuutarou következik.

Fuutarou elgondolkodik a dolgon. Biztos, hogy Miku nem csak az álmairól beszélt. Mit kellene válaszolnia neki? Fuutarou arról is tudomást szerzett, hogy Itsuki alulteljesített. Megjegyzi neki, hogy ha ő sem tud bekerülni egyetemre, akkor minden felesleges volt, amit értük tett. Itsuki nem ért egyet, és felhozza, hogy feleslegesnek mondaná azt, hogy Ichika színésznő, Miku pedig szakács akar lenni? Természetesen nem. A többiek is egyetértenének vele, tehát még ha kudarcok is várnak rájuk, nem bánják meg, hogy ugyanabba a suliba jöttek, mint Fuutarou, vagy azt hogy megismerték. Fuutarou Mikura gondol, "Ez a kapcsolat nem volt felesleges. Én következem".

Azért nem egyértelmű a dolog, mert amikor Fuutarou visszagondol Mikura, akkor az ő szemszögéből van ábrázolva a pillanat, hogy Miku főzősuliba akar menni. Ebből kifolyólag az "Ez a kapcsolat nem volt felesleges" simán utalhat arra, hogy attól még, hogy a legjobb tanítványa nem akar továbbtanulni, a vele töltött idő nem volt felesleges. Ugyanakkor ott a másik lehetőség, hogy Itsuki szavai leveszik Fuutaro válláról a terhet, vagyis attól, hogy elutasítja a lányokat, ami ugyebár kudarchoz vezet az ő szemszögükből, attól még a lányok nem fogják utálni, vagy bánni a napot, amikor megismerték. Az "Ez a kapcsolat nem volt felesleges" simán utalhat arra, hogy kész elutasítani Mikut, és őszintén szólva, én is óriási death flagnek érzem az egészet, mintsem pozitívumnak. Ezért sem volt kedvem spoilert írni, mert csalódásnak ítéltem meg.

Az utolsó iskolás esemény szerintem úgy értendő, hogy amivel hosszabban foglalkozunk. A harmadévesek a téli szünetig a suliban maradnak, utána már nem lesznek jelen. Az még 2 hónap, de addig lehet, hogy a fesztivál lesz az utolsó komolyabb dolog, ami ábrázolásra kerül az érettségire való felkészülés előtt.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Így belegondolva, hogyha azt vesszük, hogy a suli nemsokára véget ér és ahogy írtad már lehetséges, hogy nincs is túlzottan sok a mangából én is attól tartok, hogy mivel most Ő van kicsit "főszerepben" így lehet ő lesz az első(?), akit visszautasít Fuutaro. Tényleg csalódás, hogy végre örülnek a Miku fanok, hogy történik valami, erre inkább baljóslatúnak tűnik az egész, ahelyett, hogy előrelépés lenne. Lehet pont tényleg Itsuki hatására fogja Fuutaro elhatározni magát, hogy elutasítsa Mikut és akkor igazából egy szereplővel kevesebbre kell fókuszálni a megmaradt fejezetekben... bár nagyon örülnék ha nem lenne igazunk. Amennyire vártam a fejezetet(98.), hogy történik majd valami, most kb annyira nem várom a következőt.. valahogy mintha kezdené elveszíteni a varázsát a dolog, de lehet, hogy csak az én hangulatom miatt van és pár fejezet múlva újra majd lerágom a körmeimet, hogy mi fog történni a köviben...


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Volt egy interjú a szerkesztővel, amiben két fontos fontos hangzott el:
- A manga idén még nem fog véget érni. Kimatekozva, figyelembe véve a köteteket, és fejezeteket, ez azt jelenti, hogy legelőbb a 122-125. fejezet környékén érhet véget.
- Megkérdezték a szerkesztőt, hogy mi volt a manga alapja. Elmondása szerint a Sensei mindent abból az ötletből indított, hogy Fuutarou első szerelme egy ötösiker, így Fuutarou nem ismerné fel évekkel később. Magyarán sokan ezt célzásnak vélték, hogy Yotsuba köré épült a manga, a többiek pedig utólagos gondolatok. Nőtt a Yotsuba támogatók száma. Persze ez megint csak simán elterelés is lehet, mint annyi minden más.

Nincs kedvem most részletes spoilert írni, úgyis holnap kint lesz a fejezet. A fejezet vége az "érdekes".
99. fejezet

https://manamoa.n...id=1809819

Fuutarou összegyűjtötte az ötösikreket az osztályterembe, és azt mondja nekik, hogy kedveli őket, de tudja, hogy döntenie kell, és ezen agyal jelenleg is, de szerinte a fesztivál végére megszülethet a döntés. Már elnézést, de ez szerintem így bunkóság. Két emberről tudja biztosan, hogy szereti. Közülük Miku mondta, hogy Fuutaroun a sor. Miért kell akkor a többiek orrára kötni a dolgot? Ha nem Nino, vagy Miku neve hangzik el, az egyszerűen gáz lesz. A fejezet ráadásul úgy ér véget, hogy koccintanak az első napra, de az első nap nem ért véget biztonságban... Baljóslatú, sötét háttérrel rendelkező panel.


---------

A "Legkedveltebb Fejezetek" szavazás végeredménye:
#1 - 67. fejezet: Scrambled Eggs (7) - 5372 szavazat
#2 - 37. fejezet: Labour Thanksgiving Tour (2) - 2038 szavazat
#3 - 84. fejezet: Sisters' War - Seventh Battle - 1891 szavazat
#4 - 59. fejezet: The Last Exam - Nino's Side - 1857 szavazat
#5 - 60. fejezet: The Conquest Begins - 1622 szavazat
#6 - 21. fejezet: Spell - 1374 szavazat
#7 - 50. fejezet: Seven Goodybes (12) - 958 szavazat

100. fejezet

https://manamoa.n...id=1853157

Takebayashi, a lány, akibe Fuutarou vélhetően szerelmes volt mielőtt találkozott volna Yotsubával Kyotóban, megjelenik a fesztiválon, és természetesen az ötösikreken úrrá lesz az aggodalom, minimális féltékenység, ahogy a lány Fuutarouval járja a fesztivált. De szerintem nincs hátsó szándéka, csak kicsit próbálja őket ugratni, hogy ő közelebb áll Fuutarouhoz. Meg amúgy is, nem nyerhet.i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Következő rész tartalmából:
Fuutaro: -lányok sajnálom, de én Emiliát szeretem. :lol ( Re:Zero reference :D )

Végre eljutottam addig, hogy angolul végigolvassam a teljes fejezetet...valahogy nekem ez a fejezet kicsit úgy jött le, mintha Itsukit akarja jobb fénybe hozni a Sensei, egyedül ő viselkedett "felnőtt" módjára, Miku és Yotsuba teljesen féltékenyek voltak és képesek lettek volna jelenetet rendezni, Nino felvette az aggódó szerepet, sőt azt se tudta mit kezdjen a helyzettel.. és olyan érzésem van, hogy Mikunak az esélyei mintha még alacsonyabbra süllyedtek volna, mint voltak.. valahogy teljesen azt érzem, hogy ő már nem nyerhet...de lehet csak belemagyarázom. Na de kíváncsian várom a következő fejezetet, remélem semmi trollkodás nem fog kijönni ebből és végre komoly döntésre jut Fuutaro.
Szerkesztette: DieHardy - 2019.09.05. 11:28


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Rem hangját Minase Inori adta, aki a 5toubun-ban Itsuki. :lol

Foglaljuk össze mi is történt:
1. Miku azt mondta, hogy Fuutarou különleges a számára, és Fuutaroun a sor legközelebb. Ez a kijelentés nem járt bárminemű határidővel. Ha Fuutarou ugyanúgy érez, akkor ki kell mondania neki is, mihelyst rászánta magát, vagy épp az ellenkezőjét, hogy sajnos, ő nem érez ugyanúgy.
2. A 3 napos iskolai fesztivál keretében, Fuutarou az osztályterembe hívta a lányokat az 1. nap végén, és kijelentette, hogy mindannyiukat kedveli, de tudja, hogy döntést kell hoznia, ugyanakkor nem akkora szemét, hogy ezt a fesztivál közepén tegye, még mindig agyal a dolgon, de a fesztivál végére igyekszik meghozni a döntést. Koccintanak az első napra, majd Fuutarou a monológjában arról beszél, hogy csak utólag értesült róla, hogy az első nap korántsem ért véget problémamentesen.
3. A 2. nap során megjelenik Takebayashi, Fuutarou kijelenti előtte, hogy az ötösikrek a kevés barátai közé tartoznak, mindegyikük különleges. Látszólag átugorjuk a 3. napot, de kapunk egy montázst az eseményekről, és Fuutarou készül a döntésre.

Kétlem, hogy a következő fejezetben megszületne a döntés.
- Egyrészt a fejezetcímekben előfordult, hogy 1. nap, 2. nap. Nem fogjuk a 3. napot csak úgy átugrani, amikor olyan elemek lettek felvezetve, mint Maruo megjelenése, Yotsuba szereplése a színdarabban, egy lehetséges tűzeset a takoyaki árusító standnál, az a bizonyos probléma az 1. napról, illetve Fuutarou is kíváncsi volt a palacsintára, de még nem kóstolta meg. Továbbá volt még egy érdekes eset Ninoval, aki bujkált a fiúk elől, akik látni vélték őt valahol totál máshol, amit Nino barátnői furcsálltak. Nem hiszem, hogy összekeverték volna mással, mert az idolos ruhája alapján szólították meg, és Nino végig azt viselte.
- Másrészt a Sensei beszélt valamit arról, hogy 24 oldalt szeretett volna előre, de csak 20-at kapott, és az ominózus fejezet a kötetzáró lenne, a 104. fejezet. Valahogy nehéz elképzelnem, hogy 4 fejezettel a kötet vége előtt kapnánk egy végleges döntést, úgy hogy a felvezetésen átszáguldottunk. De azon sem lepődnék meg, ha Fuutarou döntése az lenne, hogy majd érettségi után hozza meg a döntést.

A fejezetet illetően, Itsuki megint élvezhette, hogy ő a semleges karakter, így más még véletlenül sem tehette volna helyre Takebayashit. Miku nem hiszem, hogy akkora jelenetet rendezett volna, de Yotsuba kész volt rázúdítani a poklot, elég csak az auráját megnézni. Szerintem ott Miku hallotta, amit Yotsuba mondott, és Yotsuba nem állt le, amikor Itsuki előlépett. Miku próbálja is megbeszélni a dolgot Yotsubával, aki inkább elviharzik. Miku szerintem ráébredt a hallottakból, hogy Yotsuba is szerelmes Fuutarouba. Az egész nagyon hasonlított ehhez a jelenethez:
https://mangadex....r/637707/9
https://mangadex..../637707/10
https://mangadex..../701842/18
https://mangadex..../701842/20
Lehet, hogy érik a konfliktus kettejük között, de talán említettem már az iglus beszélgetést is az Igazságosságról és az Egyenlőségről, ami szerepet kaphat a dologban.
---------

Úgy tűnik, hogy igazam lett, de a kelleténél jóval kínkeservesebbnek ígérkezik ez a történetszál.
101. fejezet

https://manamoa.n...id=1893648

Visszaugrottunk az 1. napra.

Kezdem a legrosszabbal: A fejezet címe hasonló, mint a The Last Exam - XY's Side, jelen esetben Ichika. Igen ám, de ott virít egy 1-es is a végén, az a karikában lévő számozás, ami folytatásos dolgoknál használatos. Magyarán mondva, Ichikának lesz legalább 2 fejezete a nézőpontjából, legalábbis ez a logikus következtetésem. Valószínűsíthetően ugyanez érvényes lesz a többiekre is, így kétségessé vált, hogy a 104. fejezetben tudjuk meg a választ. A fesztivál akár elhúzódhat a 110. fejezetig is.

"Továbbá volt még egy érdekes eset Ninoval, aki bujkált a fiúk elől, akik látni vélték őt valahol totál máshol, amit Nino barátnői furcsálltak. Nem hiszem, hogy összekeverték volna mással, mert az idolos ruhája alapján szólították meg, és Nino végig azt viselte. "
Erre megkaptuk a választ. Ichika úgy akarta elkerülni a tömeget, hogy Ninónak adja ki magát, de Nino hirtelen jött népszerűsége keresztbe tett neki.

Állítólag Fuutarou tévedésből küldte el az osztályterembe gyűlős üzenetet mindannyiuknak. Fantasztikus...

Ichika felhozza, hogy a szakmájából adódóan előfordul, hogy meg kell csókolnia valakit, de Fuutarounak is van tapasztalata. Ichika csak ugratta, de Fuutarou előhozza a csókadót, és hogy fogalma sincs róla, ki volt. Ichika azért érdeklődik, hogy szerinte ki lehetett. Fuutarou szerint "baleset" volt az egész.

Ichika lehet, hogy nem tud a 3. napra eljönni, ezért szeretné hallani Fuutarou válaszát. Nem számít neki, hogy kit mond, csak meg szeretne könnyebbülni. Fuutarou azt mondja, hogy a válasza az, hogy nem választ senkit. Ezzel ér véget a fejezet.

Szerkesztette: Bastian - 2019.09.09. 11:50


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Ezt most annyira időhúzásnak érzem, ami a mostani(101.) fejezetben volt. Most vagy Ichikának tényleg nem mondta meg, hogyhogy döntött vagy nemtudom, de így elég gáz. Félrehív mindenkit, hogy közölje, hogy nem dönt? Ez lett volna a nagy terv arra, hogy kijavítsa, hogy mindenkinek elküldte azt az üzenetet? Fantasztikus... Megint stagnálunk..
Másik meg, véletlen mindenkinek üzit küldd.. na ez kabaré szint szerintem, még hogyha Fuutarorol van szó, aki laikus az ilyen dolgokban :D

Csak kérdés vajon, mi fog még történni Ichika oldalán, hogyha ugye lesz még legalább 1 fejezet itt vele kapcsolatban.. előző fejezetből ítélve, azon sem lepődnék meg, ha Ichika lekapná őt és utána "elszaladna". Na de majd meglátjuk.


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Majdnem igazad lett.
https://imgur.com...

Pénteken voltak már spoilerek a heti fejezethez, és elvileg a következőhöz is hamarabb fognak jönni, de persze ki tudja.

Mit mondjak a fejezet után? Nem lettünk okosabbak, mert a kétértelműség továbbra is fennáll. Viszont Ichika legalább azzal a hasznos dologgal szolgált, hogy nem az a fontos, hogy ki csókolta meg Fuutarout, hanem az, hogy kinek a csókja tenné boldoggá Fuutarout, kit szeretne a csókadónak.

---------
103. fejezet

https://manamoa.n...id=1961522

Nino a következő. Nem tudom, hogy ezzel megerősítést nyert-e, hogy születési sorrendben haladunk, de jó esély van rá. Ez egyben azt is jelenti, hogy ő zárja a kötetet, és Miku kezdi a következőt. Majd kiderül.

Ugyebár az egyik ötösiker össze fog esni. A Sensei nagyon hangsúlyozza Yotsubát, illetve azt, hogy annyi feladatot bevállal megint. Nino és Fuutarou meg is jegyzi neki, de ő valami olyasmit mond, hogy bírja, majd Fuutarou az állóképességének nagyságát méltatja szarkasztikusan.

Isanari, Maruo és Shimoda osztálytársak voltak, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy Rena tanította őket.

Nino része tömören arról szól, hogy várja Maruót a fesztiválon, aki fel is tűnik, de el kell mennie, így Ninóval nem találkozik. Fuutarounak elege lesz a várakozásból, és motoron szándékozik bevinni Ninót hozzá.

Szerkesztette: Bastian - 2019.09.21. 09:23


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
102.
Ehhez a fejezethez sokat nem tudok hozzáfűzni.. csak annyi kérdésem lenne. Ott a padon biztos nem kapta le Fuutarot Ichika? Mert eléggé kétértelmű a dolog, főleg, hogy azután kb végig elpirulva volt Fuutaro. Nem hiszem, hogy csak simán belehajolt az arcába. Mondjuk eléggé csak átfutottam a fejezeten.

103.-ról meg majd írok, hogyha elolvastam végig angolul. :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Lekapta, pont ezért írtam, hogy a kétértelműség továbbra fennáll. Ichika azt mondja, hogy hiába bevett dolog színésznőként, hogy másokkal smároljon, egyelőre nem áll készen arra, hogy más férfiakkal tegye, így a drámában, amiben szerepel, egy női dublőrt csókolt meg. Tehát az első férfi, akit megcsókolt az Fuutarou volt, de azt nem mondja, hogy a padon történt volt az első csókja vele. És erre az is ráépít, hogy amikor a csókadóról beszélnek, Ichika azt mondja, hogy nem a kiléte a fontos, hanem hogy Fuutaoru kit szeretne, kinek a csókja tenné Fuutarout boldoggá? Miután megcsókolta, megkérdezi, hogy boldog volt-e Fuutarou tőle, illetve azt is, hogy ő volt-e a csókadó, mert egy újbóli csókkal Fuutaou szűkíthetné a kört. Egyértelmű választ nem kapunk.

A 103. fejezethez érkezett már egy fordítás, de a jobb az estére várható.
https://imgur.com...


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
103.

Ehhez a fejezethez sincs túlzottan sok hozzáfűzni valóm. Nino túlzottan is megváltozott mióta szerelmes. Átment eléggé nyusziba, túl aggodalmaskodó, meg állandóan zavarba jön és most már nem nyomul annyira mint előtte.. na mindegy.
Kiváncsian várom mi sül ki ebből, Maruoval való találkozáskor lehet kapunk egy kis visszatekintést Renáról. Örülnék ha Fuutaro is jelen lenne és hallana mindent, bár erre eléggé kevés az esély..
Szerkesztette: DieHardy - 2019.09.30. 09:01


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Csak kérned kellett, bár lehet, hogy lehetett volna vaskosabb.

104. fejezet

https://manamoa.n...id=2013164

Muszáj lesz keresgélnem, de szerintem ez már a sokadik alkalom, hogy Rena úgy van rajzolva, hogy Mikura hasonlít a legjobban. Maruo pedig tiszta Fuutarou.

Nino nagyon olyan arckifejezést vágott, mint a csókadó, de nem hunyhatok szemet afelett, hogy ez a csók időrendileg Ichika csókja előtt játszódik, azaz utána Fuutarou leellenőrizte Ichikát is. És akkor adja magát a kérdés, hogy mi van a többiekkel? A fesztivál 3. napját eddig nem érintettük, és nagyon esélyes, hogy nem is fogja a többiek két fejezete sem. Az is egyértelmű, hogy az 1. napon nem lesz akció. Magyarán, ha Ichika és Nino kapott egy kitakart csókot, akkor a másik három is előtte a puskaporát előttük a 2. napon? Vannak dolgok, amik ellent mondanak ennek, viszont ha ők nem kapnak csókot, az burkoltan azt is jelezheti, hogy kiestek.

----------

105. fejezet

https://manamoa.n...id=2052454

Nem kapunk mostanában részletes összefoglalókat...

Miku része kezdődött el.
Az egész fejezet a fesztivál 1. napján játszódik. Miku próbálja elsimítani a takoyakisok (fiúk) és a palacsintások (lányok) közötti ellentétet. Látszólag áttörést ér el, Fuutarou meg is dicséri, de a nap végére kigyullad a takoyaki stand, és nem tudja, mi tévő legyen a helyzetet illetően. Valami olyasmit ígért, hogy majd a lányokat átviszi hozzájuk takoyakit enni, de a stand leégésével erre már nincs lehetősége. A tűzesetig a fejezet időrendben az előtt játszódik, hogy Ichika megérkezett a fesztiválra, azt követően pedig már az 1. nap után, mert 17:10-van, a programok pedig 17:00-ig tartanak.
Jó eséllyel az utolsó panel már előre jelezte, hogy mi lesz a tűz forrása:
https://mangadex....r/697885/4

Szerkesztette: Bastian - 2019.10.07. 11:52


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
104. Hát tényleg megkaptam amit szerettem volna. Flashbackben Rena egyértelműen Mikura hasonlít.. kérdés ez jelent-e valamit a jövőre nézve vagy csak simán hasonlóra rajzolták.
Nino végre egy kis erőt vett magán, ez a rész tetszett viszont... nekem valahogy nem jönne át az, ha mindenki lekapná Fuutarot a fesztivál alatt. Számomra az olyan...hülyén jönne ki. Így is már 2 testvért is kicsit soknak érzek, nem hogyha mind az 5 megteszi.. mondjuk az nagy csavar lenne, hogyha a kövi 3nak valamelyik sztori részébe Fuutaro kapná le azt a bizonyos testvért, bár erre szerintem nagyon kevés lesz az esély.
Itsukiból egyáltalán nem nézném ki, hogy lekapná Fuutarot, Mikunak is hatalmas löket kéne hozzá szerintem.. Yotsubáról meg egyáltalán nem tudok nyilatkozni.. bár amikor a gyerekkori baráttal találkozott Fuutaro egy hajszál választotta el Yotsubát, hogy kitörjön, kitudja lehet ehhez is tudna elég bátorságot szerezni magának. Na de majd meglátjuk a kövi részekben mi lesz.

105. Egyelőre csak ennyit: Végre Miku! :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Egyetértek. Gondolj csak bele. X év múlva egy családi összejövetelen, milyen kínos lenne, ha kiderülne, hogy egy bizonyos ponton mindannyian megcsókolták Fuutarout? Vagy legalább 4-en? És ezt Fuutarou tudni fogja. Szabad joguk van rá, de ezzel a győztes csókja, már ha az a Scrambled Eggs végén lévő csók volt, veszít az értékéből. Még akkor is, ha az volt a "különleges" csók. Lehet, hogy Fuutarou fog kezdeményezni a győztesnél? Lehet, hogy pont a győztes fog kimaradni? Mikut el tudom képzelni, mert az a letaglózó ölelés is érzelmektől túlfűtött volt. Yotsubát meg aztán nem kell félteni. Itsuki viszont baromira kérdéses. Na, nála valamiféle véletlent tudok csak elképzelni, már amennyiben nem derül ki a semmiből, hogy jaj, ő is szereti ezért tesz egy karakteridegen dolgot.

https://i.imgur.c...Z3FSH1.png
Nem tudom, hogy a Sensei csak szórakozik-e, vagy Fuutarou és Miku ennek a generációnak a Maruója és Renája? Bennem az élesen megmaradt, hogy Shimoda azt mondta Itsukira, hogy Renának a kiköpött mása, amikor baromira nem hasonlít rá. Ellenben Miku...

----------
Ismét hamarabb jöttek spoilerek valamilyen Japán ünnep miatt.

A 105. fejezetben sor került arra a bizonyos Maedás dologra, amiről korábban beszélgettünk az esküvő kapcsán. Maeda hivatalosan is tudja, hogy Miku volt az, aki kiadta magát Ichikának a 22. fejezetben, szóval már nem lehet azzal érvelni, hogy abban a hitben volt, hogy Ichika és Fuutarou táncoltak a tábortűznél.


Szerkesztette: Bastian - 2019.10.11. 12:33


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
105. Miku most elég sok bátorságot vett magán, hogy képes volt elmondani a véleményét a lányoknak, hogy biztos jobb lenne a fiúkkal, de szerintem kellett a löket Fuutarotol(főleg, hogy előtte láttuk, hogy ő teljesen úgy érzi, hogy nem sikerülhet közte és Fuutaro között a dolog...), hogy a fiúkhoz oda tudjon menni, de megtette, én ezt én bőven fejlődésnek veszem. Na meg akkor valószínűleg ő volt az, aki kórházba került. Gondolom nem csak túlhajszolta magát a gyakorlással és azzal, hogy pörgött egész nap, még a baleset miatti lelki stressz is rátett, hogy rosszul érezze magát. Nem volt rossz fejezet.

106. Hát akkor végülis Miku is megteszi...de még hogyan.. azért kíváncsi leszek a körülményekre. Többit teljes fejezet után majd..


Igen ezzel kilőtte a táncos dolgot vagyis, nem vagyok benne biztos, hogy pontosan hogy gondolta. Mert az esküvőn azt állította, hogy ott együtt táncoltak a tűbortűznél Fuutaroék.. de ha nem Ichikára gondolt, akkor kire másra gondolhatott? Mivel ugye akkor már tudta, hogy Ő nem Ichikával beszélt akkor annó... meg akkor miért mondta ezt? Ichika leadott volna valami sztorit? kicsit zavaros számomra az egész így..
Esetleg még arra tudok gondolni, hogy a mostani fesztivál végi tábortűznél fog valakivel táncolni Fuutaro, bár akkor az meg túl egyértelművé tenné az egészet...


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Nem ő lesz a kórházban, legalábbis nem hiszem, mert akármi is történt vele a 105. fejezet utolsó oldalán, az még az 1. nap eseményei után játszódik. A 2. napon láttuk, hogy egy interjú keretében népszerűsítette a palacsintázót, és Yotsubával leskelődött Takebayashi és Fuutarou után. Akárki is esik össze, azt követően történt a dolog, vagy aközben történik a dolog, hogy Nino és Fuutarou készek elhagyni a kórházat. Nem tudom kivenni a 106. fejezet képeiből, de szerintem nem egy kórházi szobában vannak.

Több fordítással is láttam azt a bizonyos mondatot. Van, amelyik említi a tábortüzet a kirándulásról, valamelyik meg csak sejtelmesen fogalmaz, hogy "Tudtad, hogy Uesugi is (összekötötte magát), azon a bizonyos napon...". Lehet, hogy 3. nap tábortüzére gondolnak. Amit még kiemelnék, az Maeda barátnője, Matsui. Fuutarou reakciójából nekem úgy tűnt, hogy nem tudta, hogy meg vannak hívva. Vagyis ha a barátnőn keresztül lettek meghívva, akkor Matsui eddig egyértelműen Mikuhoz áll a legközelebb.
----------

Megjöttek a koreai szkenek.
https://manamoa.n...id=2077502
Mindig a legkevésbé beszédesek bizonyulnak a legnagyobb vadállatnak...
Szerkesztette: Bastian - 2019.10.11. 17:28


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Ugrás a fórumra: