Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
5Toubun no Hanayome
DieHardy
Ez megint egy olyan fejezet, amihez túlzottan sokat nem lehet hozzáfűzni. Mikut csak sikerült Ninonak lekoptatnia. :( :D De legalább az látszik, hogy Nino próbálkozik és nem csak egysíkúan, viszont a kölcsönös dolgot amit Miku említett a "randin" Ninotól még mindig nem látszik.. vagy csak nem mutatják. Azért remélem ilyen egyszerűen nem lövi le a poént a Sensei. Lehet csak azért láttuk a főnöküket, mert hogy Ő Fuutaro főnöke(volt?) és meghívta őt, nem pedig azért mert mindkettőjük főnöke. Amúgy Ichikával kapcsolatban szerintem Ő direkt csinálja ezt, hogy felhívja Fuutaro figyelmét..hogy hátha Fuutaro nekiáll győzködni majd, hogy várja meg a suli végét(bár ez ellen szól az ami annó a raktárban történt).. vagy lehet azért, hogy utána kettesben tudjanak majd Fuutaroval találkozni és ne legyenek "zavaró" tényezők. Azt kétlem, hogy teljesen letett volna róla és ezzel akar félre állni a többiek elől...


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Jó dolog, hogy Miku nem ment. Meglepően kevés egyéni fejezetet kapnak a karakterek általánosságban, és nem szeretném, ha a Nino-Miku duó egy viccpárrá avanzsálna, akiket direkt ereszt össze a Sensei, hogy állandóan egymást marják, miközben az egyéni esélyeik nem nőnek. Sok volt az Ichika-Miku is, most úgy tűnik, hogy a Nino-Miku hangsúlyosabbá vált.

Nino mellett még mindig Raiha karkötője a legnagyobb nyom, amit Fuutarou visel az esküvőn. Persze erre is lehet logikus magyarázatot találni, mert ez még nagyobb poénlelövésnek számít, ha tényleg azért hordja Fuutarou, mert "akkor" össze lettek kötve a végzet által.

Ichika szerintem vezekelni próbál a bűneiért, és a saját szemszögéből elkönyvelte a vereséget. Nem hiszem, hogy lenne benne rossz szándék, mert ez olyasvalami volt, amit már fontolgatott, de biztos vagyok benne, hogy Kyoto után "feladta", annak ellenére, hogy az érzései változatlanok, és Fuutarou sem választott még senkit. Ha kapni fog valamit, akkor ezt a tényt fogja Fuutarou elmondani neki, és természetesen maradni fog. Viszont ha tényleg távozik, akkor mivel nála van a kép Yotsubáról és Fuutarouról, szerintem ki fog tálalni Fuutarounak búcsúajándékként.
----------

Korai spoilereket és koreai szkeneket kaptunk valamilyen japán nemzeti ünnep miatt.
94. fejezet

https://manamoa.n...id=1510705

Valószínűleg Maruo beszél Fuutarouval a telefonon keresztül arról, hogy Ichika ott akarja hagyni az iskolát.

Visszaváltunk a temetőbe. Nino nehezen viseli a hallottakat, ezért a "Lálálá, nem hallok semmit!" módszert választja, majd belemegy, hogy az ötüknek fél éve van hátra az érettségiig, együtt kellene maradniuk. Ichika hajthatatlan, meghozta a döntését. Itsuki is támogatja. Bár otthagyja a sulit, továbbra is velük fog lakni, így örülniük kellene, hogy Ichika talált valamit, amivel foglalkozni szeretne. Ninónak nem tetszik Itsuki hozzáállása.

Ichika elkezd búcsúzkodni az iskolában, intézi az adminisztrációs dolgokat. Yotsuba Fuutaroura bízza őt.

Miku marasztalni próbálja, megkérdezi, hogy fájdalmat érez-e, amikor vele van. Ichika tényleg vezekelni próbál a bűneiért, ahogyan arra tippeltem, nem tud megbocsátani magának, amikor Fuutarouval van. Miku nem tudja maradásra bírni, és ekkor betoppan Fuutarou. Felajánlja neki, hogy egyénileg tanítja, amikor szabadideje van, vagy épp ünnepnap van, de Ichika nem kér belőle. Fuutarou aggódik a fizetése miatt, mert Ichika nélkül eggyel kevesebb emberért kap majd pénzt, és a cukrászda is zárva van, ameddig a főnöke lábadozik. Miku azt mondja, hogy tud egy helyet, ahol épp részidős munkást keresnek.

Ichika csatlakozik Yotsubához a parkban, a hintáknál, és megkérdezi Yotsubától, hogy emlékszik-e Fuutaroura, a kyotói találkozásukra utalva.

Szerkesztette: Bastian - 2019.07.13. 12:18


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Kicsit nekem úgy tűnik, hogy Ichika amit most csinál lehet vezeklésből átfog menni önsajnáltatásba. Hiába kéri mindenki, ő csak nem enged..oké, hogy rosszul érzi magát, de szerintem nem ez a megoldás..és belegondolhatna, hogy ez a többieknek is fájdalmat okoz. Fuutaro is azért most próbálkozik mégha a fizetése mögé bújva csinálja is. (bár néha úgy tűnik, hogy csak a fizu számít :D)
Remélem most kapunk egy tartalmas beszélgetést Yotsubával és majd ő valahogy ráveszi, vagy legalább eléri, hogy elgondolkodjon rajta és utána még a többiek adnak neki egy löketet amivel ráveszi magát, hogy kibírja ezt a kis időt még velük. De abban azért reménykedem, hogy nem az önsajnáltatás miatt fog visszakerülni a versenybe Fuutaroval..

Folytatásban meg szerintem a Mikus szál következik. Megmutatja majd azt az állást amiről beszélt, ami lehetséges, hogy ott van ahol ő dolgozik és így majd ott is kapunk pár jelenetet, ami persze majd Ninoból tuti kihozza a féltékeny oldalát, így megint lesz egy konfliktus amit meg kell oldani.. :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Papíron nem lett elutasítva, így versenyben maradt, de a döntése szerintem végleges. Úgy ment oda Yotsubához, hogy "Az egyetlen dolog, ami még hátravan az...". Nino hisztizett, de próbálta meggyőzni, nem működött. Miku elől is kibújt. Yotsuba az ügyét Fuutaroura bízta, aki szintén kudarcot vallott. Itsuki pedig támogatta, még ha Nino utalt is valamire a válaszát illetően.
https://mangadex....r/127537/3
https://mangadex....r/664132/4
A történetszál címe Az Elágazás Ideje, és a fa motívum ugyanennél a kérdésnél már korábban is előjött. Nem hiszem, hogy hamis dráma lenne, legalábbis nagyon remélem. Legbelül tudják, hogy egyszer külön fognak válni egymástól, és elkezdik a saját életüket, de Ichika hirtelen távozásával egyre inkább ilyen gondolatok kezdik majd őket foglalkoztatni, hangsúlyos lesz az életpályájuk, álmaik megtalálása. Fuutarou már felajánlotta Maruónak, hogy segít ebben az ötösikreknek.
És hogy ne legyenek megbánásaik, Ichika most szépen be fogja lökni Yotsubát a versenybe a kyotói lány kártyával, ahogyan Yotsuba is elérte, hogy ő se maradjon tétlen.
https://mangadex..../499215/10

A következő fejezet zárja Menyasszony Itsuki kötetét.

Miku milyen lazán feljutott valahogy arra a falra. :lol
----------

Csak említenem kellett azt a falat. Haruba-sensei rajzolt hozzá. "Magasabb, mint ahogy képzelte." Ikszdé
https://i.imgur.c...wrKAAa.jpg
https://i.imgur.c...3xRk7z.jpg
JoJo x Yes - Roundabout
----------

Megint olyan "Meh" érzésem támadt.
95. fejezet

https://manamoa.n...id=1573135
Itsuki és Nino épp Ichika reklámját látja a TV-ben. Itsuki lelkes, és örül a sikerének, de Ninót továbbra is irritálja, hogy el akarja őket hagyni. Itsuki azért próbál hatni rá, és látszólag sikerül is neki. Nino rágugliz Ichika reklámjára.

Fuutarout nem más, mint Miku tanítja a pékségben, miközben Ichika helyzetéről beszélnek. Miku főnöke ha minden igaz az örömtől sír, hogy egy óra alatt Miku sokat haladt az újonc tanításával. Valami olyasmit említ Ichikával kapcsolatban, hogy nem őszinte, és megkérdezi Fuutarout, hogy miért akarja Ichikát annyira az érettségizésre kényszeríteni, vagy valami ilyesmi.

Ichika és Yotsuba beszélgetésében nincs sok. Ichika elnézést kér, amiért anno lecsapott Fuutaroura, gondolom a gyerekkori kyotói dologról beszél, borzalmas nővér volt. Yotsuba azt mondja, hogy ha Ichika ott akarja hagyni a sulit, akkor ő is ott fogja, de Ichika arra kéri, hogy fejezze be ezt a viselkedést. Találja meg, amit akar, csinálja, amit akar. A tanácsa hasonlít arra, amit Yotsuba mondott neki a 66. fejezetben. A nyár lassacskán véget ér.

Fuutarou is Miku megkeresi Ichika menedzserét Ichikát illetően, de Ichika megint visszautasítja Fuutarou ajánlatát. Ekkor jön a B-terv. Ketten összedobták a pénzüket, hogy felbéreljék Ichikát egy saját filmhez, ahol heti 2x3 órában a kamera előtt kell tanulnia. Ichika megkérdezi, hogy miért csinálja ezt Fuutarou, de Fuutarou valami ökörséget mond. Miku fordít neki. Ichikának volt köszönhető, hogy Fuutarout újra fel tudták venni, és hogy megvan a lehetőségük, hogy mosollyal az arcukon érettségizzenek. Ezzel mutatja ki Fuutarou a háláját. Ichika menedzsere azt mondja, hogy a pénz nem elég, ezért Fuutarou kölcsön szeretne kérni Ichikától. Ichika nevet egy jót, és azt mondja, hogy majd akkor, ha a filmje sikeres lesz.

Szeptemberben járunk. Ichika szeretné, ha Miku utánozná őt a reklámból. Miku megteszi, majd zavarba jön. Továbbá ha az iskolalátogatása nem lesz elégséges, akkor megkéri, hogy játssza el, hogy ő Ichika. Ichika elköszön, az ötösikrek folytatják az iskolában.

Éjjel van és Ichika majdnem elalszik tanulás közben, de Fuutarou mondja neki, hogy ki kell tartania, ha szeretne leérettségizni a testvéreivel. Ichika azt mondja, hogy van még valaki, akivel szeretne, Fuutarou majdnem megkérdezi, hogy rá gondol-e *Flashback a 86. fejezet "Minden hazugság volt" részéhez*, de Ichika arról a lányról beszélt a teniszklubból, az előző fejezetből, legalábbis elpoénkodja a választ.

Szerkesztette: Bastian - 2019.07.22. 17:17


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Csak nekem tűnik úgy, mintha ez a fejezet kissé (nagyon) összecsapott lenne?
Olyan gyorsan ugrálunk az időben.. meg olyan gyorsan váltogatjuk a helyszíneket, hogy néha olvasás közbe bele lehet kavarodni, hogy igazából hol is tartunk. Mintha mindenből kb csak egy apró jelenetet mutattak volna...mutattak is meg nem is, mintha nem lenne akkora súlya a dolgoknak így.. lehet ez csak az én véleményem.. a sztori haladt tovább, de a megvalósítás..eléggé hiányérzetem van. Ez most nagyon elkapkodott lett. Nino megint eléggé háttérbe került és Ichika van a központban ami nyomokban Mikut tartalmaz.. :D *-)


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
A kyotói kirándulás valamikor májusban volt. Utána jött a Yotsuba visszaemlékezés. Amikor visszatértünk a jelenbe, akkor csak annyit tudtunk, hogy közeledik a nyári szünet, tehát július 20-hoz voltak közel. Kezdetét vette a szünet, Raiha szavaiból ítélve már augusztus volt, amikor Fuutarouval a tengerpartra mentek, és Fuutarou az uszodába ment. Rena halálának évfordulója augusztus 14. A mostani fejezetben lévő naptár alapján pedig kivégezték a nyári szünetet, és Szeptemberbe léptünk. Tehát 4 hónapot ugrottunk 10 fejezet alatt.

Felépítésileg inkább a vizsgás fejezetekre (55-59) emlékeztetett a mostani. Abban 3 hónapot foglalt össze a Sensei külön-külön az ötösikrek szemszögéből. Itt csak a nyár utolsó két hetén ugrott át.
----------

Feltűnt, hogy az elmúlt hetekben külföldön elég nagy a pangás a manga körül. A nyári forróság az oka, vagy elkezdték unni az olvasók? Nem tagadom, én is érzem, hogy valami nem klappol, de nem jövök rá, hogy mi. Közeledünk a végéhez, és inkább a mezőny szűkítésére várnának? :hmm
96. fejezet

https://imgur.com...

Ugrottunk újabb egy hónapot, és már októberben járunk. Egy háromnapos iskolai fesztiválra fog sor kerülni. Nino megemlíti, hogy állítólag egyetemre akar menni, és hogy reméli, hogy ugyanarra az egyetemre kerül, mint Fuutarou. Gondolom akkor Fuutarou is egyetemre megy.

Yotsuba zavarban érzi magát, ha csak ránéz Fuutaroura, ezért elszalad. Fuutarou üldözőbe veszi. A harmadévesek általában kajával kapcsolatos dolgokkal szoktak készülni a fesztiválra, ezért Yotsubára bízza, hogy nézzen utána, mit csináltak tavaly. Yotsuba örül, hogy a hasznára lehet.

Összegyűjtik az osztályt, hogy szavazzanak a kajáról. Nino lehurrog néhány ötletet. Fuutarou megkérdezi Mikut, aki palacsintát mond. A többieknek is tetszik az ötlet. Szót ejtenek róla, hogy Yotsuba milyen népszerű, és hogy hozzá fordulnak az emberek, és nem Fuutarouhoz. Nino várja a sütést, ahogyan Miku is, és ettől lefagy. Nino aggodalmaskodik, hogy más iskolából is jönnek majd látogatók, Miku a végén még megmérgezi őket. Miku szerint sokat javultak a képességei, és Nino is ott lesz vész esetére.

Yotsuba azt mondja Fuutarounak, hogy hozzanak össze egy olyan fesztivált, ahol nincsenek megbánások. Mint kiderül, Fuutarou nemcsak Mikuval melózik együtt, hanem a cukrászdás melóját is visszavette, így arról megy a beszélgetés, hogy aznap kivel fog melózni.

Fuutarou beszámol az eseményekről Ichikának, megnyugtatja, hogy nincs semmi baj. De közben előkerül egy D-osztályzatos (2-es) dolgozat valakitől, vélhetőleg Itsukié. Valakinek esnek vissza a jegyei.

Szerkesztette: Bastian - 2019.07.29. 15:53


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Bastian írta:


Feltűnt, hogy az elmúlt hetekben külföldön elég nagy a pangás a manga körül. A nyári forróság az oka, vagy elkezdték unni az olvasók? Nem tagadom, én is érzem, hogy valami nem klappol, de nem jövök rá, hogy mi. Közeledünk a végéhez, és inkább a mezőny szűkítésére várnának? :hmm


Nem tudom én is észrevettem, hogy mintha nem vonzana annyira mint előtte... kicsit olyan érzésem van, mintha olyan semmilyen fejezetek lennének most. Történnek dolgok, de nem annyira figyelemfelkeltőek mint előtte.. Egyszerűen elolvasom a fejezetet és nem az van, hogy "uhh, vajon mi lesz a kövi fejezetben" (Utoljára talán a Miku-Fuutaro "randi"-nál éreztem ezt.), hanem nyugtázom, elolvastam és ennyi. Korábban voltak olyan fejezetek, történések amikről oldalakon keresztül tudtam volna beszélni, most ezekről.. 3-4 mondat és ennyi. Várom a következőt, hátha abban már lesz valami előrelépés vagy valami izgalom. Kicsit mintha patthelyzethez érkeztünk volna és átvezetőrészeket olvasnék...

Heti fejezetről majd később írok.


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Mondhatni az időben gyorsan haladunk, de a történések leültek. Bár az is igaz, hogy a nyár alapvetően egy ilyen időszak szokott lenni a mangákban. Amit én nem fogok megemészteni az az, hogy Ichika milyen jól jött ki a kyotói történésekből. Őszintén? Azon sem lepődnék meg, ha ő nyerne a végén, annyira gyorsan és nevetségesen megbocsátottak neki, meg elnézést kértek tőle a semmiért. Simán lehet, hogy ez a különleges szerzői bánásmód egy jele.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Ez már megfordult az én fejemben is és ha belegondolsz a srác aki elakarta hívni a tábortűzhöz táncolni Ichikát, az ott volt az esküvőn és mondta is a párjának, hogy "tudtad, hogy ők is ott voltak és táncoltak?" vagy valami hasonlót.. szóval lehet már ott el volt ez döntve. Sajnos nagyon el lettek neki nézve a dolgok, ahhoz képest, amiket tett és hiába lett mutatva az is, hogy lelkiismeretfurdalása van, sajnos a többiek miatt kb semmi jelentősége nincs. Fuutaro is különórákat tart neki, a többiek is győzködték és még kb ők kértek bocsánatot tőle...
Meg ahhoz képest, hogy úgy volt beállítva Nino és Miku is, hogy most átálltak egy kicsit nyomulósra, nem nagyon tűnik úgy, mintha annyira próbálkoznának. Oké, most Miku volt mutatva, hogy egy kis időt eltöltött Fuutaroval, de semmi extra. Viszont Nino.. kb olyan mint ha ott se lenne, az "agresszív" nyomulós Ninoból lett egy visszahúzódó, távolról féltékenykedő személy.. legalábbis amennyit mostanság mutattak belőle. Nem azt várná el az ember, hogy minden fejezetben a nyakában lógjon, de azt sem, hogy egyik fejezetben ott lóg a nyakában, kövi 5-ben meg azt kapja az ember, hogy 2x mutatják, hogy féltékeny a testvéreire...


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
A legenda szerint a tábortűz fináléjánál a pár két tagjának meg kell érintenie egymás kezét. Maeda valóban úgy tudta, hogy Fuutaraou és Ichika együtt lesznek, de Fuutarou előtte már elhatárolódott a tánctól, és mondta is, hogy Maedánál kimagyarázhatják majd a dolgot. Tehát Maedáék nem láthatták őket a finálénál, és később sem jött egyszer sem elő, hogy most akkor Fuutarou és Ichika járnak, vagy mi a helyzet? Ettől még persze lehet benne valami. Tudom, hogy a hajhossz sem igazán döntő tényező, de felnőtt Ichikának gyakorlatilag változatlan a haja. Két év telik el az érettségi után, és ugyanúgy néz ki. Az esküvő újabb két év után lesz, és a menyasszonynak van egy méretes hajgombóca a fején. Ez is simán lehet, hogy elterelés, csak furcsa, ha hirtelen kedvet kapott a hajnövesztéshez.

Egyetértek a többivel. Hónapokat ugrunk, és látszólag nem produkálnak, vagy produkálhatnak eredményeket.
https://mangadex..../605795/17
Mi történt ezzel a kijelentéssel? Kicsit melóztak együtt, lehet, hogy beszélgettek személyes dolgokról, de hallani nem hallottunk belőle semmit, csak az Ichikás részt az elején.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Igazad van ebben is, hogy lehet elterelés, meg túl egyértelmű is lenne, viszont az megint inkább Ichika felé húzza a dolgot, hogy akit meghívnak esküvőre, az valószínűleg tisztában van, hogy kik esküdnek. Mivel Maedának kétlem, hogy lelett adva a sztori, hogy igazából mi történt a tábortűz idejében(mindenki fogta Fuutaro kezét ha úgyvesszük..) így abban a hitben lehet, hogy Ichikával volt Fuutaro. És akkor ugye: Ha nem Ichika van ott, akkor miért hozná fel ezt a témát így hirtelen?
Ennek ellenére azért szurkolok, hogy ne így legyen.. a szereplőkkel ellentétben én nem tudom őt sajnálni és megbocsátani neki. Tény, a történtek óta egy kicsit enyhült az ellenszenvem vele szemben, de még mindig nem tudok neki szurkolni.

Mikus dologgal kapcsolatban is egyetértek. Esetleg mutathattak volna néhány panelt, hogy pl Ninoval/valamelyik testvérrel dumálnak Fuutaroról és Miku olyan dolgokat mondd, amit más nem tudhat róla, pl: kedvenc kajája, kedvenc könyve, vagy egyebek. Ilyen utalásokkal lehetett volna javítani az egész helyzeten és nem lett volna eltúlozva sem, hogyha esetleg nem ilyen irányvonalat akart volna követni a Sensei, de legalább hagyott volna morzsákat, hogy történik valami.


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Ami érdekes, hogy Ichika menedzserét nem látjuk a vendégek között. Ez megint lehet, hogy csak elterelés, de ő simán ott lehetne Fuutarou miatt is. Miku főnökét sem láttuk, csak a cukrászda főnökét. Ezt is ki lehet magyarázni rengeteg mindennel, például azzal, hogy ő csak később jött be, a harmadik esküvői jelenet után, így a Sensei nem mutathatta előbb.
Ichika mellett szól(hat) a Maedás dolog, plusz a hely is elég extravagáns, így simán kipengethette zsebből, ha nagy színésznő lesz. Ráadásul Fuutarou még tartozik is neki.
Nino mellett szól(hat), hogy Fuutarou azt a karkötőt viseli, amihez csak neki volt köze, és a hely leírása alapján olyan, mint egy "palota", ő meg beszélt róla, hogy minden lány álmodik a hercegéről, akivel táncolhat a palota bálján, vagy valami ilyesmi.
Miku mellett szól(hat), hogy a menyasszony jellegzetes kéztartását tőle látjuk legtöbbször, rajta kívül csak Itsuki csinált hasonlót. És bár nem nagy dolog, sőt elvárás, hogy a menyasszony Fuutarou-nak hívja a jövendőbelijét, ugyebár ő az egyetlen, aki alapból így szólítja már most is. A Sensei ennek kiküszöbölése érdekében, kanjit használt ennél a résznél.
Yotsuba mellett szól(hat) a kyotói lány mivolta, és a rengeteg "első" dolog. Az első, aki beleszeret, az első, aki mellette áll, az első, aki vall, még ha el is poénkodja, az első "randi", az első puszi.
Itsuki mellett szól(hat) a jellegzetes kéztartás, de mint mondtam, Miku gyakrabban szokta csinálni. A menyasszony 3 rózsát visel a fején, 2-őt a ruháján = 5 rózsa. Plusz ugyebár ő az "első lány" az olvasó szempontjából.

Nem tudom egyébként, hogy mikor fogy el majd a türelmem. Lehet, hogy ezt a kötetet még kibírom, de ha nem észlelek semmi jelet Mikut illetően, akkor elképzelhető, hogy inkább abbahagyom, mielőtt később agyvérzést kapnék. Valahányszor Miku kap egy jó pillanatot, utána szüneteltetve van. Jelen esetben pont az a baj, hogy felbátorodott, így ellentmondásos, hogy látszólag semmi nem történik vele.
----------

97. fejezet

https://manamoa.n...id=1673654

Vita van a takoyakit pártolók, és a palancsintát pártolók között, döntés nélkül. A csajok nem értik, hogy ha Nino szereti a palacsintát, akkor miért akar takoyakit készíteni. Itsuki nem akarja zavarni Fuutarout a D osztályzatával.

Nino és Miku beszélgetnek a kialakult szituációról. Nem gondolták volna, hogy így kettéoszlik az osztály. Miku megemlíti, hogy eszébe jutott, hogy Fuutarou anyja sütni szokott Fuutarounak, ezért mondta a palacsintát. Továbbá a palacsinta egyben Nino első étele, amit saját maga el tudott készíteni. Maruo gyerekként nem volt hajlandó olyan helyre vinni, ahol készítették. Miku szerint ettől még Nino visszafoghatta volna magát, de Nino utálja, ha rejtegetnie kell valamit mások elől. Miku akar valamit Fuutaroutól, ezért ott hagyja.

Nino tesztje B osztályzatot kapott, vagyis jó esélye van bekerülni arra az egyetemre, amelyet megjelölt. Itsuki szégyelli magát a D osztályzata miatt, és azért is, hogy tényleg csak anyját másolja. Nino megnyugtatja és Maruo kerül szóba. A tanárok azt javasolták Itsukinak, hogy beszéljen a szüleivel, de Itsuki őt sem akarja terhelni Fuutarou mellett a problémájával. Bár vannak gondjaik Maruoval, a maga módján azért felnevelte őket, és Rena sírján is biztos ő hagyta a virágot. Itsuki ezért Shimoda-santól kér majd segítséget.

Nino és Yotsuba arról beszélgetnek, hogy most akkor meghívják-e Maruót, vagy sem? Lehet, hogy el sem jönne, haza is alig megy. Fuutarout eközben megkörnyékezik a csajok. Nehezményezik, hogy Nino egyedüli nőként a takoyaki pártolók mellett áll, szerintük biztos Takedára hajt, vagy másra. Fuutarou némi nehézség közepette közli, hogy az lehetetlen, mert Nino őt szereti. A csajok lefagynak, akárcsak Nino és Yotsuba, akik távolról figyelték az eseményeket. A csajok ennek ellenére nem hisznek Fuutarounak, szerintük totál nincs képben, és ettől most csak Ninót sajnálták meg. De majd kerítenek neki valakit. Yotsuba azt mondja, hogy néha nem baj, ha rejtegetnek valamit mások elől, ha jó oka van a tettnek. Ninónak ettől eszébe jut, hogy Maruo ugyan nem vitte el palacsintázni, de a receptet és az alapanyagokat beszerezte neki hozzá, hogy maga elkészítse.

A fejezet azzal ér véget, hogy Miku mosolyogva arra gondol, hogy randija lesz Fuutarouval.


Folytatás 2 hét múlva.
Szerkesztette: Bastian - 2019.08.05. 15:42


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Csak kérned kellett és egyből jön Mikunak a TIME TO SHINE. :D Nagyon remélem, hogy senki és semmi sem fog közbeavatkozni. Az utolsó panelen lévő mosoly.. kicsit (nagyon? :) ) megfogott. :D

Nino továbbra is kispadon van Fuutaroval kapcsolatban, de remélem nem a kövi fejezetben veszi elő ismét őt a Sensei ezen a téren és zavar be az egészbe. Lehet nem bánnám ha a kövi fejezet mondjuk csak Miku és Fuutarorol szólna, vagy legalábbis nagyrészt.
Szerintem a randi után Itsuki lesz elővéve, valahogyan Fuutaro megtudja, hogy rossz jegyet szerzett és valahogy összehoznak egy tanulós dolgot. Csak nem értem őt, eddig is szívesen segített nekik, saját idejét nem kímélve, ezt most is megtenné ugyanúgy, attól, hogy most ez van az osztályban... ha Ichikát tudja külön tanítani, őt miért ne tudná? vagy akár a testvéreit is kérhetné, mert lehet ők is tudnának segíteni.. csak utána ne Fuutaro loholjon utána, mert az elég gáz lenne..
Fenébe, hogy pont most kell szünet legyen :( Már várom, hogy mi fog történni azon a randin :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Nino nem érzem, hogy kispadon lenne. A 93. fejezetben ugyebár sikerült kiszednie Fuutarouból egy olyat, hogy Fuutarou aggódott, hogy Nino megutálta, majd jött egy elvörösödés, most meg szinte biztos, hogy Fuutarou azért ment a lelátóhoz, hogy megnézze, hogy a csajok nem-e kezdték ki. Amikor látta, hogy Miku vele van, akkor megnyugodott, és távozott. A beszélgetése a csajokkal a fejezet végén is erre enged következtetni, amikor mondja nekik, hogy Nino őt szereti, próbáljanak meg jól kijönni vele. Ráadásul még arról is kaptunk információt, hogy miért olyan ellenséges Maruoval. Többet profitált ő is az elmúlt fejezetekből Kyoto óta, mint Miku. Plusz még ott van a fejezet címe is. Az előző fejezet: "Az átlagos hétköznapok folytatódnak". A mostani fejezet: "Az átlagos hétköznapok változni kezdenek". Fuutarou reakcióin kívül miféle változás észlelhető?

Itsukit nem bántom, mert egyszerűen túl magasra tört, ennyi a bűne. Nino nem jobb tanuló nála, de Nino olyan helyet célzott meg, ami az elégséges tanulmányi eredményeivel is bőven elérhető. Itsuki pedig egy elit helyet, ahova csak minimális esélye van bekerülni. Ezen nem segít az extra tanulás Fuutarouval. Nem láttunk tőlük konkrét eredményeket már egy ideje, csak azt tudjuk a 90. fejezetből, hogy Miku ismét a legjobb. Örülök neki, hogy Itsuki hagyja, hogy Fuutarou élvezze a fesztivált, és nem kell a kezét fogni mindenben. Ha annyira Renát akarja másolni, akkor szüksége van önállóságra. Az a híres előadó, akiről beszél lehet, hogy valami felvezetés lesz neki.

Végül Miku. Nos, ez vízválasztó lesz. Elfogadom azt az álláspontot, hogy nem feltétlenül jelent hátrányt, ha Fuutarou normálisan viselkedik a közelében, de az is tagadhatatlan, hogy Ichika, Nino és Yotsuba is kiváltott belőle zavarba jövős reakciókat mostanság. Ha faarccal fogja végigcsinálni a randit, akkor szerintem lehúzhatjuk a rolót. Afelől is kétségeim vannak, hogy ez egy rendes randi. Már javában a fesztiválra szervezkednek, így szerintem biztos valami azzal kapcsolatos túra lesz. Mindenesetre, úgy tűnik, hogy már hagyománnyá vált, hogy Miku fejezet jön a szünetek után. A 66., a 83., és most, a 97. fejezetnél voltak legutóbb szünetek.

A fesztivál pedig jó eséllyel Yotsuba centrikus lesz. Rengeteg felvezetést kapott, ideje kezdeni vele valamit.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
98.:
Akkor végül eljutottunk az utolsó iskolás eseményhez és nagyon úgy tűnik, hogy lassan Fuutaronak dönteni kell (ha jól értelmeztem, mert csak gyorsan átszaladtam a fejezeten). Gondolom még lesz a többieknek is egy hasonló panele, mint most Mikunak és Itsukinak, majd utána valamire úgyis jutni fog Fuutaro.
Kicsit mintha felgyorsultak volna számomra az események, de még mindig nem jutottunk egyről a kettőre sajnos. De Mikutól végre jött egy vallomás vagy valami hasonlónak mondható, mondjuk valami másra számítottam, de legalább történt valami..


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Ugrás a fórumra: