Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
5Toubun no Hanayome
DieHardy
Ez a fejezet most alátámasztja amit írtál Yotsubáról. Tuti nem tartja magát méltónak hozzá képest és ezért sem fedi fel, hogy ki is ő valójában.. Viszont az utolsó oldal, ahol Yotsuba mondja, hogy nem lehetnek többé együtt esetleg nem lehet, hogy azért van, mert pont itt váltanak sulit? Mert kétlem, hogy a féltékenység miatt mondana ilyet, az alapján amilyen volt eddig.. bár lehet neki is van egy másik oldala, amit most kezd majd bemutatni a Sensei.


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Nem stimmel az egyenruha, és az időpont.
Ha jól tudom, akkor a középiskola 12-15 éves korig van a japánoknál, 16-18 pedig a gimnázium. Ha most lettek középiskolások, akkor 12 év körül lehetnek a fejezet végén. Amikor Itsukit látjuk az 1. fejezetben, akkor fekete egyenruhában van, és arról beszélnek a 2. fejezetben, hogy majdnem kibuktak az előző sulijukból. A sztori akkor szeptemberben járt, a tanév pedig áprilisban kezdődik mindig. Tehát a középiskolás időszakot végig fogják csinálni, de lehet, hogy már akkor kezdetét vette a bukdácsolásuk a tanulmányaikat illetően. Illetve Yotsuba bukdácsolása, hiába tett ígéretet.

Yotsuba akár kontrasztba is állítható Ninóval. Eddig úgy tűnik, hogy egy Seven Goodbyes ellentétre megy ki a játék. Nino nagy becsben tartotta azokat az időket, amikor együtt voltak, és ugyanúgy néztek ki, a személyiségük is hasonló volt. Yotsuba pedig mindenáron szorgalmazta az egyéni fejlődést, kitűnést, változást, a saját karaktere akart lenni. Ha hülyeséget csinált, akkor jól jött, hogy ötösikrekként megosztoznak a balsorson, de amikor pozitív változás történt vele, akkor meg a kredit oszlott meg, ahelyett hogy az érdem kizárólag az övé lenne.
----------

Elég fájdalmas ez a visszaemlékezés. :/
89. fejezet

https://manamoa.n...id=1276712
Gyakorlatilag ott folytatjuk, ahol az előző fejezet abbamaradt. Az ötösikrek már középiskolások.

Ichika levágatta a haját, mert kényelmesebbnek érzi röviden. Miku elgondolkodik rajta, hogy ő és Nino is levágassa-e a sajátját. Yotsuba betoppan, hogy elég a csevejből, tanulniuk kell a vizsgákra. Szót ejtenek róla, hogy az iskolájuk olyan szigorú, hogy ha megbuknak a második javító vizsgán, akkor kivágják őket. Miku aggódik az angolja miatt, amire Yotsuba felajánlja a jegyzeteit, mert példát akar statuálni. Megjegyzik, hogy a példamutatás nagyon megmaradt Yotsubában, amióta Maradona megdicsérte, és hogy megváltozott.

Yotsuba elbüszkélkedik Maruónak, hogy övé lett a legjobb teszt az ötösikrek közül, és hogy a futócsapatba is behívták, de szeretne a tanulásra koncentrálni. Maruo hűvösen áll az egészhez, de azért megdicséri. Yotsuba gondolatban megjegyzi, hogy az anyja biztos jobban megdicsérte volna, és hogy Maruo nem igazán jár haza. Továbbá azon tűnődik, hogy Fuutarou is keményen tanul-e jelenleg.

Yotsuba összegyűjtötte a játékait egy dobozba, mert már kinőtt belőlük. Miku érdeklődik, hogy kölcsönkérheti-e őket. Yotsuba megengedi, és gyerekként kezeli Mikut, aki még nem nőtt fel. Yotsuba elér egy 31 pontos dolgozatot társadalomtudományokból, ami nem túl jó, de alapjáraton gyengék voltak az eredményei, így szépen-lassan tud csak felfelé lépni. Miku azonban jobb eredményt ér el nála a játékoknak köszönhetően, és Yotsuba az apjához hasonlóan csak hűvösen reagál az egészre. Elismeri, hogy ez nem volt szép, de ha Miku jó eredményt ért el, akkor csak még keményebben kell tanulnia, hogy beteljesítse az álmát. Azonban nem jönnek az eredmények, és kezdi megkérdőjelezni magát. Nem érti az anyja szavait, hogy miért fontos, különleges, hogy az ötük együtt legyen.

Az előző iskolájukba ugrunk. Az ötösikrek azon merengnek, hogy mennyit változtak, vagy változtak-e-egyáltalán. Yotsuba egyre sikeresebb lesz a futócsapatban, és rengeteg más sporttevékenységben, hírességnek mondható az iskolában, aki bármilyen sportban segítő kezez nyújt. Miku az aggodalmát fejezi ki ez ügyben, mert újabban állandóan edzésekre jár, és felajánlja, hogy ha gondja van a tanulással, akkor szívesen segít neki. Yotsuba erre csak annyit mond, hogy ne vegye őt egy kalap alá magukkal, ő már különbözik az ötösikrektől. Az anyjához intézett gondolataiban arról beszél, hogy mindenki őt dicséri, rengeteg ember számára fontossá vált, és ez kizárólag rá igaz, a testvéreire nem. "Én vagyok a legjobb a nővéreim közül! Különleges vagyok!"

Azonban... A rengeteg sporttevékenységnek hála, elbukott a vizsgán. Azt hitte, hogy különleges, de most magára maradt. Próbált kitűnni, és ez lett belőle. Nem tudja, hogy mitévő legyen. Egyedül neki kellene iskolát váltania, de a többiek is csatlakoznak hozzá, mivel egy puskát használva, önként csalóvá avanzsáltak. Történjék bármi, mindig ötösikrek maradnak, és együtt bármilyen akadályt legyőzhetnek. Mikunak hála, megértette az anyja szavait, és innentől nem az foglalkoztatja, hogy ki a legjobb, hanem, hogy a többiekért éljen.

Az 1. fejezet végére érünk, ahol Yotsuba elindul felvenni Fuutarou 100 pontos tesztjét.
Nos, nagyon úgy érzem, hogy az elejétől tisztában lesz a dolgokkal, de az még várat magára, hogy a Renás dologban benne volt-e Itsukival, vagy sem. Mármint az első alkalomnál.i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Huhh Yotsuba régi gondolkodásmódja eléggé...furcsa(negatív értelemben) vagy hogyan is fogalmazhatnék. Elég nagy pofont kapott, hogy végre észbekapjon.. és így mégjobban megerősíti a tényt, hogy nincs semmi önbizalma, hogy elmondja Fuutaronak, hogy Ő volt akivel találkozott...

És a fejezet alapján szerintem egyértelművé vált, hogy a legelejétől kezdve tudta, hogy Ő kicsoda, mivel gondolom a dolgozatra a név rá van írva és ezért is ment oda, hogy visszaadja neki és újra lássa őt.
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy tudott-e Itsukiról. Remélem, ha már visszaemlékezésről van szó ezt is elmagyarázzák + azt is látni fogjuk, hogy érez-e Fuutaro iránt valamit vagy sem. Pl.: egy képkockában az érzéseit leírhatnák vagy hasonlók mikor terjengett a pletyka, hogy Ő meg Fuutaro együtt és ő mondja, hogy az lehetetlen.., mellette meg mondjuk egy szövegbuborék a rendes gondolatairól.


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Ezek után szerintem "Rena" első megjelenése mögött ketten állnak, és Yotsuba szándékosan kérte, hogy Itsuki játssza el a szerepet. Megjegyzem, ha fúj Ichikára a múltban történtekért, akkor érthető, hogy miért nem a színésznőt kérte meg, bár az is ellentmondásos lenne, hogy mi a fenét keresett kint az éjszaka közepén, mert gondolom onnan jött az ötlet neki, hogy ő volt az, aki kihallgatta Itsuki és Fuutarou beszélgetését. Itsuki mondta is, hogy összefutott Yotsubával, tőle kapta az iskolás cuccait, és gondolom a "Rena" öltözéket is akkor. Viszont ha ez így van, akkor "Rena" második megjelenése mögött egyértelműen csak Itsuki áll, és már réges-régen kitálalhatott volna Fuutarounak, de csak feleslegesen húzta az agyát a "Ki vagyok én?" játékkal és a furcsa viselkedésével.

Ha érez Fuutarou iránt valamit, akkor a 21. fejezet, a hazugsága(?) szerintem terítékre fog kerülni.
https://mangadex....r/12791/17
https://mangadex....r/12791/18
Illetve itt van ez is a 3. fejezetből:
https://mangadex....r/98217/13
Pár oldallal korábban pedig lehet, hogy szándékosan avatkozik közbe, amikor Fuutarou beszélgetni akar Mikuval.
Bár továbbra is tartom magam hozzá, hogy hiába az ígéret mindkét fél részéről, nekem irreális lenne, ha Yotsuba 6 éven keresztül szerette volna Fuutarout, a fordítottjáról már nem is beszélve. Ha a jelenben történt a dolog, az meg nem a 0-ról indult, mert volt már ismerete Fuutarouról, tudta, hogy nem rossz ember, és a 100 pontos tesztet látva, még nagyobbat nőtt a szemében.

----------

Elég jól összeraktuk a képet.
90. fejezet

https://manamoa.n...id=1324846
Yotsuba az elejétől kezdve tudta, hogy kicsoda Fuutarou. De mivel hozzá képest szégyenben maradt, Fuutarou-kun helyett Uesugi-sannak kezdte el hívni. Fuutarou nem emlékszik rá, de Yotsuba nem felejtette el. Boldog, hogy ő lett a korrepetitoruk, és talán ha többet tanul, akkor képes lesz elmondani neki.

Yotsubának feltűnik, hogy a tűzijátékos fesztivál idején Miku már biztos, hogy szerelmes Fuutarouba, de azért Ichikával is megbeszéli a dolgot, aki szerint szintén ez a helyzet. Közben Yotsuba Ichikát is kérdezi, hátha emlékszik valamire a múltjukból, de abban a pillanatban ez nem történt meg. Ichika mégis elkezd beleszeretni, ami szintén feltűnik Yotsubának. Yotsuba az egész visszaemlékezés alatt a kedvenc parkjának hintáján monologizál.

Eljutunk a kórházi látogatáshoz, ahol Yotsuba végig a termen kívül állt, amikor Fuutarou beszélt a kyotói lányról Itsukinak. A 35. fejezetben pedig szándékosan csendben maradt, amikor Fuutarou rákérdezett, hogy bármelyikük hajlandó-e beismerni, hogy találkozott vele a múltban. Yotsuba nem akarja, hogy egyedül ő legyen különleges Fuutarou számára, mert sokat köszönhet a testvéreinek. Kitalálta hát, hogy Itsuki búcsúzzon el a nevében Fuutaroutól, és tényleg ő volt az, aki kihallgatta a beszélgetésüket az éjszaka közepén, és beszerezte a Rena kosztümöt Itsukinak. Yotsuba nem valami jó, ha hazugságról van szó, és az iskolai cuccaiért cserébe kérte meg Itsukit. Itsuki amint felvette a kosztümöt, elmondta, hogy neki már volt egy sejtése, hogy Yotsubával találkozott Fuutarou.

Fuutarou ugyebár a vízbe esett, majd Yotsuba is egyedül hagyta utána a Seven Goodbyes idején. Továbbra is arról monologizált eközben, hogy nem lehet az, hogy egyedül ő legyen különleges. Nem számít, hogy kibe szeret bele, ő támogatni fogja. (Látjuk a monológja közben, hogy Itsuki próbált Renaként megjelenni az E-útvonalon a kirándulás idején, de Yotsuba lefülelte.)

Visszatértünk a jelenbe, közeledik a nyári vakáció. Itsuki szerint tanulniuk kéne, majd Miku lazán felhozza, hogy nem szeretne egyetemre menni, hanem inkább főzősuliban gondolkodik. A többiek szerint elment az esze, pedig ő lett a legjobb közülük a legutóbbi teszten. Miku visszagondolt arra, hogy Fuutarou milyen élvezettel ette a croissant. Yotsuba kíváncsi rá, hogy Fuutarou mit fog szólni ehhez, és Fuutarou meg is jelenik nem sokkal ezúttal.

Yotsuba és Itsuki beszélgetnek a fejezet végén. Itsuki szerint mindenkinek joga van a saját boldogságának beteljesítéséhez, de Yotsuba szerint minden rendben, rajta kívül mindenki más képes volt Fuutarou szemébe nézni, nincs szükség arra, hogy ő is beszálljon. Elnézést kér tőle, amiért a kényelmetlen Rena szerepbe kényszerítette. Yotsuba a hintáján bevallja, hogy az elejétől fogva szerette.

Szerkesztette: Bastian - 2019.06.17. 12:26


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Hát ezt most tényleg szépen összeraktuk. Kiváncsi vagyok, hogy Yotsuba ezt meddig fogja bírni, mert szerintem előbb vagy utóbb, de belefog fáradni az egészbe és meg fogja mondani neki. Legalábbis remélem.. így ez után a fejezet után Yotsuba kicsit nőtt a szememben, azért ennyi ideig magába tartani az egészet úgy, hogy még jelét se nagyon adja annak, hogy szerelmes...és még mellé támogatni a többieket, úgy hogy közben maga ellen játszik...hát minden elismerésem.

Amúgy akkor most így szerintem az is összerakható, hogy Itsuki ezért akarta mindenáron Fuutarot nosztalgiára bírni, hátha összerakja a képet és emlékezni fog Yotsubára vagy legalább érdeklődni fog újra "Rena" személye után. Igazából akkor Itsuki végig Yotsuba kedvében akart járni ezzel az egésszel.. bár nem tudhatjuk pontosan, mivel igazából romantikus szálon Itsuki maradt ki egyedül. Jó tény, hogy szerintem vele voltak az egyik legkomolyabb beszélgetései Fuutaronak, de ez még szerintem nem vehető nagyon olyan/egyértelmű jelnek. Ha azt nézzük Ő volt az egyik aki a legtovább kételkedett Fuutaroban..(mondjuk lehet csak mint Mentor, de akkor is)
Valószínűleg kövi fejezetben eldől, hogy milyen irányba folytatódik a sztori.. strand? a hegyekbe? ...Fuutaroból kiindulva szerintem a könyvek és füzetek fölé! :D
Szerkesztette: DieHardy - 2019.06.19. 10:32


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
dungeonlord
Élmény olvasni a külföldi oldalakat, ahol legvégsőbbig kitartanak a kedvenc karakterük mellett és drukkolnak nekik .
Nagy kár, hogy a Magyar fórumoknál kevesen vagyunk .
Csodálatos fejezett , és nagyon megsajnáltam Yotsubát.
Néha elég egyetlen fejezett és máris másképp nézzem a szereplőket. Röviden (megkedvelem) .
Remélem Rena sorsát a győztes után valamikor vagy örökké titok marad a lányok között. Mert így mindenki egyenlő lenne Fuutarounak.
 
Bastian
Ellentétes véleményen vagyok.
Az évek során gyűlölni kezdtem minden "dráma királynő" történést, és emiatt nem tudok boldog lenni. Ha jól emlékszem, akkor Ichika kapcsán megjegyeztem, hogy annyit sír, hogy nem tudom igazán sajnálni, mert magára hozta a bajt. Yotsuba pedig szintén ezt tette. Önként, ismétlem önként döntött úgy, hogy nem kíván bármiféle erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy elnyerje Fuutarou szívét. Emiatt pedig nem tudom megdicsérni. Az internetezők többsége pedig már ezüsttálcán nyújtaná át neki a győzelmet, mert szenvedett. Fantasztikus. És hol marad a következetesség? Nino és Miku aktívan próbálkozik, de mivel egyikük sem a kyotói lány, ezért nyerjen a lány, mert nem akart versenybe szállni, szégyellte, hogy nem tudott felnőni a Fuutarouval kötött ígérethez, és ki is akarta "nyírni" a lányt Fuutarou emlékeiből? Pont, hogy nem önzetlen, hanem önző volt ezzel kapcsolatban, pedig teljességgel érthető, hogy miért bukott el. Fuutarounak megmaradt Raiha, ellenben Yotsuba elvesztette Renát, és vele együtt a motivációját a tanulásra. Az előző sulijukban történtek pedig még mindig béklyóként visszafogják, amit a hinta láncai remekül szimbolizálnak, ahogy előre és hátra ingázik a múlt és a jelen között. Ki fog szabadulni a béklyóból, efelől nincs kétségem, de realisztikusan a győzelme egy olyan győzelem lenne, ahol nem volt senkinek esélye az elejétől fogva a kyotói lány mivolta miatt. Ezt pedig nem akarom.

Hát... Itsukinak továbbra is az "első lány" kártyája van csak meg, azonkívül egy "kövér/zabavicc". Amíg nem látom egyértelmű jelét, hogy bármit is érez Fuutarou iránt, addig nem aggódok miatta. Szerintem őt sokkal neccesebb, már-már lehetetlen értelmesen berántani a buliba ezen a ponton, mint Yotsubát.

Szerintem át fogjuk ugorni a szünetet. :lol


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Félre ne értsetek, én a kijelentésemmel nem arra akartam utalni, hogy Yotsuba legyen a győztes, mert ő volt a kyotói lány vagy azért amin átment, csak szimplán azért, hogy képes volt így viselkedni, annak ellenére, hogy a szerelme ott volt egy karnyújtásnyira. Nem tudom, hogy ezért most erősnek vagy éppen gyengének kéne hívni őt, mivel ha azt vesszük, akkor nem volt képes megtartani az ígéretét és "megfutamodott" a célja elől, amit egyértelműen magának köszönhet(ahogy Bastian is írta), viszont másik oldalról nézve kitartott az elvei mellett (semmilyen jelét nem mutatva, hogy sajnáltatja magát vagy, hogy épp megtörne), hogy csak abban az esetben vall, hogyha elér egy szintet. Nyilván így ismét kapott egy hatalmas motivációt, célt, amit viszont most elutasítani készül a testvérei miatt, de előbb vagy utóbb úgyis "megszabadul" a láncoktól és Ő is belép a versenybe.

Én Itsukit azért is nem szeretném győztesnek, mert Ő volt az a bizonyos "első lány". Lehet hülyén hangzik,de nem tetszene az a végkifejlet, hogy vele kezdődött minden és vele is fejeződik be... (pontosabban, a "jelenben" vele kezdődött minden)

És így végszóra: továbbra is hajrá Miku! :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Bár dungeon kommentjét nem láttam, amikor írtam a hozzászólásomat, de szerencsére pont mehetne arra is válasznak, mert az ellenkezőjét látom a leírtaknak, azaz ugrálgatnak át az emberek a Yotsuba expresszre a fejezet után, egyáltalán nem tartanak ki a kedvencük mellett. És miért? Mert szenvedett, és ezért kell nyernie.

https://mangadex..../168304/15
https://mangadex..../168304/16
https://mangadex..../168304/17
https://mangadex..../168304/18
https://mangadex..../168304/19
https://mangadex....r/214239/7
https://mangadex....r/214239/8
vs.
https://mangadex....r/642616/9
https://mangadex..../642616/12
Szeretném megjegyezni, hogy Ichika, Nino, Miku és Yotsuba is szemtanúja volt annak, ahogy mások beleszeretnek Fuutarouba. A helyzetet mégis Nino és Miku reagálta le szerintem értelmesen. Ichika addig várt, ameddig a végén elmentek neki otthonról, bekattant, Yotsuba pedig még mindig nem hajlandó tenni semmit. Miku ellenben ugyanazzal a dilemmával küzdött, mint Yotsuba (Nem lehet különleges, legyen egyenlőek), de rájött, hogy nem vezet semmi jóra. Nino meg alapjáraton magasról tett a konkurenciára, csinálta a dolgát.

Itsukival kapcsolatban egyetértek. Bár elég irreleváns, a kiváltságai még mindig megvannak.

Mikut elkezdték temetni az útja miatt, mert "abban" az átkozott mangában, az egyik vesztes megsüthette a győztesnek az esküvői tortáját. -.-

Tengerpart vs. Hegyek :D
https://www.youtu...DTslOxbAdI
----------

Haruba-sensei tweetelt pár órája, hogy Fuutarou állítólag a tengerpartra megy a következő fejezetben. Slice of life a 5toubun-ban? Micsoda időket élünk. (Aztán kiderül, hogy egy újabb, óriási dráma robban ki a fejezetben...)
Szerkesztette: Bastian - 2019.06.20. 18:58


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Bastian írta:

Mikut elkezdték temetni az útja miatt, mert "abban" az átkozott mangában, az egyik vesztes megsüthette a győztesnek az esküvői tortáját. -.-

Tengerpart vs. Hegyek :D
https://www.youtu...DTslOxbAdI


Mikut csak ne temetgesse senki :D (*túlságos elfogultság on* :D) De szerintem, ha úgy folytatja mint a "belekényszerített" randin, akkor őt tartanám a legesélyesebbnek. Egy icipicit kéne bátrabbnak lennie és akkor hatalmas előrelépéseket tehetne, viszont mindenképp jó úton jár.

Hát ez a videó valami óriási :D

Bastian írta:

Haruba-sensei tweetelt pár órája, hogy Fuutarou állítólag a tengerpartra megy a következő fejezetben. Slice of life a 5toubun-ban? Micsoda időket élünk. (Aztán kiderül, hogy egy újabb, óriási dráma robban ki a fejezetben...)


Úgylátszik a Sensei azért még tud újat húzni. Kiváncsi leszek mi lesz a tárgya ennek a drámának. Esetleg Yotsuba lehet? vagy szimplán a lányok két részre szakadnak, az ellentétes döntések (tengerpart vs hegyek) miatt és jön a depi, hogy Fuutaro nem velük ment? Áh, túl sok a lehetőség, jöhetne már a kövi fejezet. :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Az is jó dolog szerintem, hogy ő semmilyen formában sem érintett a kyotói lány és Fuutarou történetében eddig. Nem találkozott vele, nem látta, nem játszott el egy szerepet, nem hallott semmit egy bizonyos Renáról. Csak a jelen befolyásolja.
https://mangadex..../605795/16
https://mangadex....r/226705/3
Itt van ez az elmélet is. Megtudtuk, hogy az Uesugi családnak volt egy kis üzlete, ahol házikenyeret szolgáltak fel, és a család szerette az anya kenyerét. Az elmélet szerint az a plakát az éttermen azt jelzi, hogy a hely újranyitott, de az esküvő miatt zárva lesz. Eddig ezt az elméletet Ninohoz kötötték az emberek, mert neki az volt a gyerekkori álma, hogy nyisson egy saját éttermet (Ez persze változhat a jelenben), de Miku főzősulis pályájával, és a kenyérről szerezett információval, vele is beteljesülhet.

A drámát csak én írtam oda "poénból", mert rengetegen azt várják most, hogy nem fog semmi történni, lazulás lesz a tengerpart miatt. De olyan, hogy semmi ne történjen, nem igazán fordult elő egyszer sem a mangában. Yotsubának nőnek az esélyei, ha a drámáját pihenteti a Sensei, de ha a megoldás felé kezdünk el rögtön menni, az könnyen csak "egy elvarratlan szál megoldása" kategória lenne.

Tudom ajánlani a Kaguya-samát, az egyértelmű pár ellenére is. ^^
----------

A spoiler előtt itt van nekünk ez:
https://twitter.c...0402734080
Taketatsu Ayana (Nino) feleségül megy Kaji Yukihoz. Haruba-sensei gratulált Taketatsunak, az emberek pedig elkezdtek Nino x Eren képeket szerkeszteni, készíteni. :"D

És akkor Fuutarou a tengerparton...
91. fejezet

https://manamoa.n...id=1376526
Az ötösikrek visszaköltöztek a régi otthonukba. Az új otthonuk bérleti ideje lejárt, így új helyet kell találniuk. Itsuki elcsíp Ichika telefonbeszélgetésében egy olyan részt, hogy elég, ha csak 4 személyes lesz az új ház. (Ichika ugyebár fontolgatta már jóval korábban, hogy a színésznői karrierje miatt nem fejezi be a sulit, így a jelek szerint ebbe az irányba megyünk ismételten. Persze a többiek elől titokban tartja.)
https://mangadex..../239515/11

Raiha talál valamiféle randizással, randihelyszínekről való könyvet Fuutarounál, és belelkesedik. Fuutarou persze inkább tanulna, vagy melózna, de a menedzserének balesete volt, és Miku menedzsere próbálja ápolni. Akkor gondolom Fuutarou, Nino és Miku sem fog melózni. Elmennek az ötösikrekhez, de nincsenek otthon a költözés miatt, így ketten mennek a tengerpartra.

A tengerpartos rész lényegében arról szól, hogy Fuutarou jól érzi magát az ötösikrek nélkül, de azért a végére csak elismeri, hogy ha ott lettek volna ők is, akkor jobban kifáradt volna. Mindeközben Itsuki elég időben, de arra a következtetésre jutott, hogy a nővérei mind éreznek valamit Fuutarou iránt, és mivel Fuutarou a probléma gyökere, ezért nem tehet mást, minthogy kordában tartja a nővéreit. Azonban összeomlik benne a világ, amikor mindannyiukat meghívja Fuutarou az uszodába a fejezet végén.i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Na ez egy egész jó átvezetőre sikerült. Szerintem ez most pont kellett Fuutaronak hogy kicsit rendbe rakja magában a gondolatait. De vajon kivel készülhet randira? Igazából(lehet elfogultságból) de én Mikura tenném a voksom. Ő volt ugye egyedül aki kijelentette, hogy többet szeretne tudni Fuutarorol, a többiek csak nyomulnak és azon vannak, hogy magukra erőltessék őt. Talán még Yotsubára lehetne mondani, hogy Ő is valamennyire Fuutaroért teszi amit tett. (hintánál elérte, hogy őszintén mosolyogjon, próbált neki segíteni mindenben stb.) Bár szerintem Fuutaronak már biztosan van egy elképzelése, hogy ki irányába szeretne elindulni, meg azért arra is kíváncsi vagyok, hogy mikor hazaindultak a tengerpartról, akkor a többiek vajon csak egy emberre, vagy konkrétan az ikrekre közösen gondoltak, bár az utóbbi a sanszos.
Mondjuk szerintem akik most képben lehetnek, az Miku, Nino és Ichika. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy elég gáz lenne, hogyha Itsuki felé fordulna, továbbá azok után, amit Fuutaro mondott a Yotsuba-Fuutaro pletykáról így Yotsubát se tartanám esélyesnek, ha csak valamilyen módon rá nem jött, hogy vele találkozott régen és emiatt húzna felé. (pl Itsuki elmondta Yotsuba háta mögött....érdekes fordulat lenne)
Bár abban az egy esetben tudnám még elképzelni, hogy Itsuki lenne a "célpont", hogy a Renával való találkozásnál felismerte őt Fuutaro és azt hiszi, hogy vele találkozott régen és ezért.
Kíváncsian várom a folytatást...na meg fürdőruhás ötösikreket *-) :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
A könyv minden bizonnyal Fuutaroué, de nem tartom kizártnak, hogy egyelőre csak feltérképezi a randizás mivoltát. Illetve fordítottan is lehet gondolkodni, hogy az elutasítás lehetőségét is szeretné tanulmányozni. Nino mindenképpen vár egy válaszra, a többiek pedig szeretnének révbe érni. Tudja biztosan, hogy nem tarthatja őket a végtelenségig sötétben, de ha lenne valaki, akkor miért nem személyesen őt hívta? Kezdeményezett, talán először a manga során, de a csoport mellett döntött. Persze rá lehet fogni, hogy majd a csoporton belül fogja azt a különleges valakit szemezgetni, de nem igazán tartanám elegáns megoldásnak.

Ha Takeda csak egyvalakiről beszélt, akkor az valószínűleg Yotsuba, mert ő jelölte az akarata ellenére osztályelnöknek Fuutarout, és bár az elején nem tetszett neki, most mégis jól mulat, hasonlóan a hintás esethez, ami nyűg volt sokáig, de a végén csak elmosolyodott. Viszont ha erre magától nem jött rá, akkor a könyv alapján nem hiszem, hogy Yotsubát hívná el.

Ez a Renás dolog remélem nem történik meg. Ebben az esetben ki lehet dobni mindent a jelenből a többiek részéről, Yotsuba győzelme pedig majdhogynem betonbiztossá válna. Az esélyei nőttek mindenesetre, mert mint említettem, a drámája parkolópályára került, nem pedig azonnali megoldásra.

Már megtörtént. *-)
https://mangadex....er/61477/1
https://mangadex....r/311943/9
----------

92. fejezet

https://manamoa.n...id=1431510
Csalódáskeltő fejezet mindazok számára, akik nem kedvelik Itsukit.

Az ötösikrek szekálják Ninót, hogy biztos olyasfajta nő, aki a karjára tetoválná a kedvese nevét, mert a fürdőbe tilos tetováltaknak bemenni (Vagy friiss tetováltaknak). Nino mérgelődik egy kicsit velük, de aztán azt mondja, hogy tényleg romantikus lenne, és a képen a "Fuu (Kaze)" van a karján a Fuutarouból, azaz elképzelte.

Itsuki próbálja távol tartani Fuutarout a többiektől, de nem jönnek be a számításai. Nino mondja, hogy meg kellene látogatni a főnöküket a kórházban, és Miku is menni akar, de Nino szerint semmi keresnivalója ott (Pedig ugyebár Miku főnöke is ott ápolta a riválist). Egy játék keretében próbálják eldönteni, hogy ki csúszdázzon Fuutarouval, és természetesen Itsuki nyer. Nino bosszankodik, Miku viszont nem igazán, és Ichika meg is jegyzi, hogy megváltozott.

Fuutarou nem tudja, hogy Nino és Miku miért kedvelik egyáltalán, ezért tovább fogja tanulmányozni azt a randizós könyvet, hogy megértse a saját érzéseit. Elmúlatják az időt, majd a leégett Fuutarou karján marad egy fehér volt a fejezet végére, és Itsuki rájön, hogy attól, hogy annyit fogta a kezét.

Idegesítő, hogy egyetlenegy csúszás után máris a fejezet végére ugrottunk. Mintha a többiek nem is léteztek volna.

Szerkesztette: Bastian - 2019.07.01. 13:09


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Ehhez a fejezethez nem tudok túl sokat hozzáfűzni. Kicsit időzhúzósra sikeredett, igazából úgy semmi különleges nem történt. Talán azt tudom mondani, hogy lehet, hogy emiatt az anyáskodás miatt fog Itsuki is becsatlakozni a versenybe. Túl sokat fog Fuutaroval foglalkozni, meg elég sokat lesznek kettesben amiatt, hogy "óvja" a többieket és közben lehet észre sem fogja venni, hogy kötődni fog hozzá és majd rájön, hogy ő is érez valamit Fuutaro iránt - ezzel persze megértve azt is, hogy a többiek miért nyomulnak annyira.
Azért Miku a találkozásnál kicsit vakmerő volt ahhoz képest amilyen szokott lenni :D

Amúgy szerintem is az volt a legfőbb probléma, hogy alig láttunk a történtekből valamit, mintha kicsit el lett volna sietve. Egy jelenetsor kb kivolt emelve a napból és kész. Csúszdás résznél is, amennyi időt töltöttek ezen a "strandon"(vagy minek hívjam), akár mindegyikőjükkel le is csúszhatott volna 1x Fuutaro, de ugye kellett egy kis "konfliktus" a fejezetbe, csak így eléggé erőltetettnek hatott az egész. De legalább a fürdőruhák vitték a fejezetet a hátán, Ninot kicsit merészebbnek gondoltam, viszont a többieké passzolt :D :lol


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Tipikusan az az eset, ahol véletlenül sem szerezhetett volna bárki előnyt, aki érdekelt, ezért a semleges karakternek kellett kapnia a legnagyobb pillanatot. És ilyenkor van az, hogy a semleges karakter majd szépen ráébred, hogy végig itt volt a szerelem az orra előtt. Viszont ha Fuutarou lesz az, aki ráébred erre vele kapcsolatban, azt inkább nem is kommentálnám. -.-"

Sokan el vannak ájulva, hogy látszik, hogy Itsuki lesz a befutó, mert milyen beszélgetéseik vannak... Ja, nagyon igazságos, hogy a szerencsének köszönhetően kapta a beszélgetést, vagy hogy ő volt az az ötösiker, akinek rögtön találkoznia kellett a családjával stb. Nino nem a szívem csücske, de már 20 fejezete nem kapott semmi értelmeset. Nem kertelek, ez a fejezet rendesen megingatta a hitem. Szokás mondani, hogy az utazás számít, nem a végeredmény, de egy szokásostól eltérő végeredmény miatt lesz emlékezetes valami pozitív értelemben. Azt kaptuk gyakorlatilag, hogy 90+ fejezet után Fuutarou még nem döntött, így aki eddig semmit sem csinált, az is nyerhet. Meh.
----------

Igen hasonlít ez a fejezet az egyik Marikás fejezetre a Nisekoi-ból.
93. fejezet

https://manamoa.n...id=1476965
Fuutarou és Yotsuba még mindig le vannak égve. Előbbi tovább folytatta a randizós könyv olvasását, és új dolgokat tanult.

Fuutarou és Nino készek meglátogatni a főnöküket a kórházban, de Nino furcsán viselkedik, mintha a régi, manga eleji önmaga lenne. Ez egy stratégia a részéről. Ha nem működik a nyomás Fuutaroun (deredere), akkor majd magához vonzza a hűvös viselkedésével (tsuntsun). Fuutarou kielemezte a helyzetet, és azt hiszi, hogy Nino is ugyanazt a könyvet olvassa, mint ő, átlát a szitán, tudja, hogy direkt csinálja.

Fuutarou ad egy virágcsokrot Ninónak abból az alkalomból, hogy elérkezett Rena halálának évfordulója. Ezt követően Nino beszámol neki a stratégiájáról, és sajnálja az egészet. Fuutarou megijedt, hogy Nino tényleg utálja. Nino boldog, hogy Fuutarout zavarta a feltételezés. A főnökük irigykedve kileste a beszélgetésüket. (A főnökük jelen van Fuutarou esküvőjén... Ellenben a többi felnőtt karakter, akik másik ötösikrekhez lennének köthetők nincsenek. Lelőtte volna a poént ezzel a Sensei már jó előre?)

Elérkezett a sírlátogatás ideje. Itsuki elmondta Ninónak, hogy Ichika mire készül, és Nino rákérdez erre. Ichika úgy dönt, hogy mindenkinek kitálal róla, hogy be akarja befejezni az iskolát, nem lesz ott a következő félévben. Ezzel ér véget a fejezet.

Szerkesztette: Bastian - 2019.07.08. 11:10


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Ugrás a fórumra: