Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
5Toubun no Hanayome
dungeonlord
Nem terveztem véleményt írni, mert jó pár véleményt el kell olvasnom ,hogy értsem a storyt .Mert no speak English szitu ,és időm se volt részletesebben elolvasni.
De szeretnék pár dologról véleményt írni.
Az egyik ,hogy addig felesleges románcról beszélni ,hiába harem manga,ha cselekmény másként halad,, mert Fuutarou az ikrek sikeres iskola végzettségre koncentrál, mert kell neki a pénz .

Ameddig a lányok nem végeztek a sulival, addig felesleges erről beszélni.
Résszről,résszre kezd leesni Fuutarounak a dolog, de ő még a tanitásra Focusál ,mert a történet elején majdnem elvesztette az állását, ha Nino nem védi meg .

Sordoran, az a baj Itsukival, hogy a tipikus első találkozó sablont nem akarunk, ami feljebb Bastian összefoglalt.
A manga harem,de sose éreztem szerelmi kapcsolatot Itsuki x Fuutaru között ,inkább baráti ,mint szerelmi .
És ezt nem azért írom, mert hardfan Miku vagyok,hanem azért, mert sose volt igazi szerelemi kapcsolat .

Van pár dolog,ami nem tetszett,mint pl csókok .

Miku és Nino okés, és talán Ichika is elfogadom,akinek a csókja inkább búcsúzás, és egy másik szerelem kezdete .
Mert az a csók számára a karrierjéhez,búcsú és Fuutarunak leesen végre,hogy az ikrek megkedvelték,és nem mint barát, hanem mint barátnő.

Azonban YOTSUBA csókja nem tetszett ,hiába hozott egy érdekes csavart a mangában.

Szerintem ő és Itsuki mi hamarabb ki kellene szállni a haremből.

YOTSUBA kapcsán még írni fogok,de ő inkább olyan karakter ,aki inkább összehozza a nagy ő -vel .


Ha nem lenne elég csókos dolog,még ott van manga lezárása, amit már jó ideje olvasok itt.
Ennek nem örülnék,mert még kellene 1 arc a csajok lezáráshoz, mint YOTSUBA , Itsuki ,Ichika kiszállása ,és Miku és Nino rivalizálásához.
Nem szeretnék Nisekoit 2, de 1- 2 arc még kellene .
5Toubun no Hanayome lehetne az a manga, ami tökéletesen bemutatná, hogyan működne egy normális harem manga .
Bízom az íróban, hogy ezt megfogja tenni .
Szerkesztette: dungeonlord - 2019.11.28. 15:54
 
Sordoran
"Sordoran, az a baj Itsukival, hogy a tipikus első találkozó sablont nem akarunk, ami feljebb Bastian összefoglalt.
A manga harem,de sose éreztem szerelmi kapcsolatot Itsuki x Fuutaru között ,inkább baráti ,mint szerelmi .
És ezt nem azért írom, mert hardfan Miku vagyok,hanem azért, mert sose volt igazi szerelemi kapcsolat ."


Szóval nem írtam, hogy én ezt akarom, vagy hogy ennek örülnék, sőt. Pont hogy én se akarok ilyen sablont. Viszont ettől ez még "sajnos" egy valós opció, mivel nem mi írjuk a mangát. És most megszaporodtak az erre mutató jelek, hogy talán ez lesz a végkimenetel.
Teljesen egyet tudok azzal érteni, hogy itt még Fuutarou nem tekint úgy a lányokra, éppen ezért is nem tudom most mit fog mondani, vagy tényleg választ-e. Idegőrlő a várakozás, de én simán látok esélyt további időhúzásra.
 
dungeonlord
Megértelek, és ezzel nem is szálok vitában, mert ha követjük a tipikus harem szabályt, akkor Itsuki lenne a legesélyesebb.
Minden lánynak megkell adni az esélyt , mert erről szól egy harem ,független esélyes vagy sem .
De remélem nem igy lesz, mert hamarosan egy családban tartoznak ,és kerülni kellene a kellemetlen helyzeteket , és a családi kapcsolatot kellene erőltetni .

Itsuki ,Ichika,YOTSUBA gyönyörűen kizárták a harem részlegből, amit remélek nem fog változni.

Ha vége sulis réssznek, akkor remélem még 1 arc lesz ,ahol Miku és Nino rivalizálássá lenne központban.
Szerkesztette: dungeonlord - 2019.11.29. 08:15
 
Bastian
Jött egy spoiler a következő fejezetről.
Elöljáróban, bízzunk benne, hogy kamu. Ellene szól, hogy nem a szokásos helyről és embertől érkezett, aki ki szokta szivárogtatni a dolgokat. Az is ellene szól, hogy kerek 2 nappal a szokásos szivárogtatás előtt érkezett. Amikor valamilyen japán ünnep van, akkor sem szokott 2 nappal hamarabb érkezni a spoiler. 1, esetleg 1,5 a norma. De most nincs ünnep. Ugyanakkor bennem van a félelem, hogy pont azért lesz valós a spoiler, mert annyira ellene szól minden. Tudom, furcsán hangzik, de történtek már ilyen "csodák".

113. fejezet

Fuutarou belép Miku tantermébe. (Nekem már itt furcsa a dolog, mert a 105. fejezet elején és a 112. fejezet végén, Miku kiválasztott találkozási pontja a folyosón van.) Beszélgetnek múltbeli dolgokról. Fuutarou azt mondja, hogy nem tudja viszonozni az érzéseit. Miku elmosolyodik és megkéri, hogy viselje gondját XY-nak. A név ki van takarva. Fuutarou elvörösödik, Miku fején találta a szöget. Miután Fuutarou elhagyja a termet, Miku sírni kezd.

Magyarán a 13. kötet, ami Miku részével kezdődik, az ő elutasításával ér véget. A kötet, aminek a borítóján feltehetőleg a menyasszony lesz, és kizárólag Miku esik ki idő előtt. Történik mindez azt követően, hogy Miku pesszimistán azt gondolja, hogy tudta, hogy a szerelme Fuutarou iránt lehetetlen, hogy megvalósuljon, majd visszatér a hite a 106. fejezetben, csak azért, hogy 7 fejezet múlva ő legyen az első áldozat. Inkább nem kommentálnám tovább...


Egy újabb hír szerint, aminek várnám a forrását, a 14. kötet lesz az utolsó kötet, és március 17-én érkezik. Ha igaz, akkor a manga bő 10 fejezet múlva véget ér.
----------

Érkezett egy másik spoiler is, ami megbízhatóbb forrásból származik.

113. fejezet

A spoiler szerzője nem kívánja megnevezni a lányokat, de azt mondja, hogy:
- Fuutarou választott valakit.
- Az egyik lány sír.
- Az egyik lány meg lett bízva azzal, hogy tájékoztassa a többieket, ölelkezik valamelyik másikkal.
- Az egyik lány a múlton mereng.
- Az egyik lány érzelgős lesz.

----------

Kíváncsi vagyok, hányszor kell szerkesztem még a hozzászólást, amire a győztes kiléte 100% meg lesz erősítve. Egy kínai forrás mindenesetre mondott egy nevet, és a kínaik komolyan is vették, a rajongói ünnepelnek.
113. fejezet

Yotsuba győzött az elmondása szerint.
Az előző forrásból még ráépít, hogy Nino a síró lány, Ichika a múlton merengő, visszaemlékező. Mikuról semmi, Itsukihoz egy dühös arc lett párosítva.

Szerkesztette: Bastian - 2019.12.01. 20:29


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Hát erre azért kívancsi leszek... De annyi fajta féle spoiler meg teória van, hogy csak a fejezet fog elárulni mindent.
De sorrendben én úgy voksolnék hogy:
Miku(elfogultság: on)>Nino>Yotsuba=Ichika>Itsuki

Amúgy Bastian annyira felcsigáztál a spoilerekkel.... Alig bírom kivárni az eredményt. :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
A kínaiaknak igazuk lett.
113. fejezet

https://manamoa.n...id=2364832

Nem vagyok boldog.

Úgy tűnik, hogy az önpusztítást jutalmazni kell. A gyávaságot jutalmazni kell. Ráadásul a legrosszabb, hogy Ichika tudta a döntést az automatás kérdésénél, mégis lecsekkolta Fuutarou az ajkait, miután Yotsuba kedvenc italát vette meg, az ő reményeit is fenntartva. Maeda kérdezi, hogy melyiküket ismerte fel először, magyarán Miku jelenete mehet a levesbe, mert ebből is ki lesz hozva Yotsuba. Nino és Miku egy normális elutasítást sem érdemelt. Ez egy biztonsági döntés. Yotsuba a világ többségének 2. kedvence. Aki mást preferál, azoknál általában ő a 2., így többen békülnek ki a győzelmével, mint ha a Ninogyűlölők vagy Mikugyűlök miatt lenne vita. Egyelőre ennyi.


Már van fordítás is hozzá.
https://imgur.com...
Szerkesztette: Bastian - 2019.12.02. 08:30


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Nem rég összefoglaltam a manga problémáit ,és reményeit, igy egyszere vagyok csalódott , és egy kicsit kapkodásnak éreztem a legújabb fejezetet .

Egyelőre még várok a
oké
YOTSUBA győzelmével,
mert ha igaz, amit feljebb leírt Bastitan, akkor még fennáll a lehetőség, hogy a győzött személy visszautasítja .
Ha tényleg az uccsó kötet, akkor bármi lehet .
 
DieHardy
Hát még a kövi fejezetet azért megvárom, de ez így elég nagy csalódás lett. Ha tényleg Yotsuba nyert, akkor megmagyarázhatná miért.. mert oké, hogy tényleg keményen dolgozott, kicsit hasonlított Fuutaro-ra, csak ugye ő nem a tanulásban, de akkor is. Lehet kicsit össze vagyok zavarodva, de ha minden igaz, Fuutaro semmilyen romantikus oldalát nem láthatta Yotsubának, akkor meg miért pont ő? Vagy pont ez a nyerő nála? Vagy rájött volna, hogy akivel régen találkozott az ő volt? Á túl sok a kérdés és a választás eléggé irreális.... nagyon keserű a méz..


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
@dungeon
Ebből nincs visszaút. Kikötötték Fuutarounak, hogy kizárólag ahhoz menjen, akit választott. Nem kedvelem Ichikát, de kapott még egy rúgást a gyomrába. Az ő második fejezeténél elküldte Fuutarout italt venni egy automatából, majd elmondta neki, hogy a lányok melyik italokat szeretik, kihagyva magát a felsorolásból. Fuutarou tíz percet tökölt az automata előtt, de mégis vett egy narancslét, Yotsuba italát, ami előre tükrözte, hogy őt fogja választani, miközben a Yotsubától kapott karaage jegy is kilógott a zsebéből, amit 3 napon keresztül szorongatott. És az a legrosszabb, hogy Ichika ezt tudta, de Fuutarounak volt képe fenntartani a reményeit azzal, hogy utána őt is számításba vette, mint lehetséges csókadó jelölt.

De még ha Yotsuba el is utasítaná Fuutarout, akkor is ő nyerne a végén. Láttam már ilyet is. Vagy megegyeznek, hogy Yotsuba szeretne fejlődni személyiségügyileg mielőtt járnának, de később ugyanúgy összejönnek, vagy a többiek mondanák neki, hogy semmi baj, becsületesen győzött, nem kell tovább játszania a mártírt, nem kell menekülnie stb. Mellesleg, ha a többiekben van önbecsülés, akkor nem elégszenek meg a második hellyel, és nem reménykednének abban, hogy Fuutarou majd őket választja akkor, főleg azt követően, hogy még válaszra sem méltatta azokat, akikben volt annyi gerinc, hogy szerelmet valljanak, különlegesnek nevezzék.
----------

Nem Yotsuba személye a baj, hanem a HOGYAN?, MIÓTA?, MÉGIS MIKOR? hiánya. Be lett korlátozva a hülye múltbeli lány kártyával. A Scrambled Eggs után Fuutarou többé nem tartotta ostobaságnak a szerelmet. Viszont Yotsuba fejezetei ugyanúgy korlátozva voltak. Hol volt a pillanat, ahol egyértelmű volt, vagy nagyon erős volt az esély, hogy ő az igazi a számára? Sehol. A mártír személyisége kamu, amit az hozott létre, hogy felsőbbrendűnek érezte magát a testvéreinél, és miután kiderült, hogy nem az, önfeláldozóvá, szolgalelkűvé vált önként mások számára, "halálra hajtja magát másokért". Fuutarou is megjegyezte, hogy ez nem normális viselkedés. Mégis ott tartunk, hogy valószínűleg ezzel nyerte meg. Mondom ezt úgy, hogy a nagy önzetlenségében sok az önzőség is. Az akarata ellenére nevezte ki Fuutarout osztályfelelősnek. Persze, most már lehet okoskodni, hogy megváltoztatta ezzel Fuutarout, sokkal társaságkedvelőbb lett. Akkor is az akarata ellene történt. Ugyanez volt Rena megjelenésénél is. Ő utasította Itsukit, Fuutarou nem akart búcsút inteni a múltnak. Visszaemlékezésekkel magyarázatot adni nagyon olcsó húzás lesz, pedig érzem, hogy sor fog kerülni rá. És ez még csak nem is az igazság leplezésének felfedése, hanem utólagos bizonyíték gyártás. Yotsuba visszaemlékezésben is voltak dolgok, amik egyáltalán nem történtek meg az eredeti fejezetben.

Yotsuba és Itsuki is nyerhetett volna teljesen megérdemelt körülmények között, ha a Sensei szánt volna rájuk egy normális történetszálat, amiben ők vannak a középpontban, és miután az megtörtént, úgy megyünk a fesztiválra. Úgy, hogy Fuutarou tisztában van vele, hogy mindenki szerelmes belé, nem csak Nino és Miku, akiket érdemtelenül eltaposott és undorító módon hitegetett hónapokon keresztül.

Ó, azt pedig elfelejtettem, hogy volt ugyebár az a szerkesztői interjú, amiben a szerkesztőnek volt képe elmondani, hogy a manga alapötlete az, hogy Fuutarou újfent találkozik a régi szerelmével, de mivel ő egy ötösiker, ezért nem ismeri fel. Rengeteg Yotsuba rajongó ezt készpénznek vette, hogy csak Yotsuba számít, mindenki más csak utólagos gondolatok a Sensei részéről a történetükben. Igazuk lett...


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
Bastian írta:


Nem Yotsuba személye a baj, hanem a HOGYAN?, MIÓTA?, MÉGIS MIKOR? hiánya...

Yotsuba és Itsuki is nyerhetett volna teljesen megérdemelt körülmények között, ha a Sensei szánt volna rájuk egy normális történetszálat...Pontosan ezt akartam még írni az előző postomban, csak siettem.
Itsuki és Yotsuba egyáltalán, HOGYAN és MIÉRT kerültek be abba a bizonyos kalapba? Korábban Fuutaro rájött, hogy Miku, Nino és hogy Ichika is szerelmes belé, de HOL és MI mutatta azt, hogy a másik kettő is? Bullshit az egész ahogy van... már egyre jobban érzem azt, hogy akármi is történik a kövi fejezetben már nem számít, menthetetlen, mert kegyetlenü el lett rontva az egész....


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Valóban. És akkor emlékezzünk meg a csodálatos 67. fejezetről, ami mint írtam esélyes, hogy nem fog érni fabatkát sem Maeda kérdése után, sőt az egész Scrambled Eggs történetszál sem, és megkapjuk, hogy Yotsubát ismerte fel először. Pedig a 68. fejezetben még Fuutarou fel is teszi magának a kérdést, hogy mit jelenthet, hogy átlátott Miku álcáján, és kizárólag vele számol, senki mással. "Hehe, nem számít, hogyan sikerült, a tény az, hogy képes voltam megtalálni az egyiküket".
----------

A Sensei megerősítette Twitteren, hogy a 14. kötet az utolsó. 7-9 fejezet van hátra.
Szerkesztette: Bastian - 2019.12.04. 08:35


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
DieHardy
És akkor a kövi fejezet tartalmából.... első oldal:
Yotsuba: -Bocsi Fuutaro.. én Emiliát szeretem...

Félretéve a hülyeséget, azért nagyon remélem, hogy valamilyen magyarázatot kapunk a döntésre és ez alatt a pár fejezet alatt a Sensei megmagyarázza a történteket. Fuutaro szemszögéből, a gondolatairól, hogy mikor és mi fogta meg Yotsubába vagy miért őt választotta.. Mert tényleg ez így borzalmas...remélem nem kapunk egy hatalmas közhelyes magyarázatot, aztán elégedjen meg vele az olvasó... kicsit olyan érzésem van amúgy, hogy jobb is, hogy vége lesz..(lehet ezt nem gondoltam át :D)


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
Meg tudlak érteni. Ott tartunk voltaképpen, hogy ha Fuutarou beleszeretett Yotsubába, az mindenképpen az első 50 fejezet alapján történt, de onnan is borzasztó egyszerű kiválasztani a Yotsubás fejezeteket, mert nincs sok. Magyarán minden, ami utána történt filler. Nem osztott, nem szorzott. Nem számít, hogy ki vallott szerelmet, nem számít, hogy kinek az érzéseiről tudott, nem számít, hogy hivatalosan Mikut ismerte fel először, mert retcon lesz belőle, nem számít a csókadó kiléte, nem számít Kyoto, és az egész fesztivál sem számít. Az 1. nap arról beszélt, hogy dönt a 3. napon, de Ichika már tudta, hogy a 2. napon megszületett a döntése. Mégis azt mondta neki, hogy nem tervez választani senkit sem előzetesen. Klasszikus esete annak, hogy ha a szerző tényleg előre eldöntette, hogy ki nyer, akkor hátradől és baromira nem fektet energiát a felépítésébe, sőt, újfent az történik, hogy a jövendőbeli vesztesek útjai értelmesebben ki vannak dolgozva és a rajongók többsége is sokkal inkább elfogadja őket, mégis félre lesznek dobva a végén, mert a szerző nem ezt akarta az elejétől fogva, de nem hajlandó rugalmas lenni és változtatni, amikor már túl késő az eredetileg eltervezett győztesének.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Várjunk ki a kövi fejezetet, mert addig felesleges erről beszélni . Abban mind 3 egyetértünk, hogy eléggé kapkodósra vette a sensei, amit remélem nem fog rosszul elsülni .
3nap múlva jön Bastian spoiler XD
 
Bastian
Nem biztos, hogy 3 nap lesz most, hogy kiderült az igazság, lehet, hogy visszatér a hétfő hajnal.

De egyébként előre mondom, hogy mivel az ünnepi időszakban vagyunk, azt hiszem, lesz egy szünet a következő fejezet után, majd az azt követő fejezet után is, és utána térünk vissza a zavartalan menetrendhez a maradék pár fejezetnél.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Ugrás a fórumra: