Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Eden's Zero
Jaeger
De Shiki hogyan lesz képes legyőzni Drakent? Azért elég nagy a különbség.

Illetve mi történt Jinn-el is, hogy máshogyan nézz ki?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
A csapatmunkán kívül talán sikerül újabb szintre emelnie a kezdetleges Overdrive-t, meg Drakken speciális fiatalító gépezete is kulcsfontosságú lehet. Nyilván nem fog visszamenni öregemberbe miután elpusztítják, ezt Sibir meg is említette, csak nem lesz képes ismét megfiatalodni. Mellesleg Amira megjegyezte a fejezetben, hogy egy hihetetlen titok áll a megfiatalító gépezet mögött.. lehetséges, hogy kapcsolatban áll az E4-el és képes elszívni az erejüket (ez megmagyarázná Kleene pánikrohamát).. sőt, talán maga Drakken ruházta fel Ether Gearral őket amit bármelyik pillanatban visszavehet.. :hmm Végül is ő ruházta fel Illega (a békacsávó Guilstről) fegyverét a megkövesítéssel.

Jinnről pedig hiányzik a köpeny ami eddig takarta a javarészt mesterséges testét. A fejpántjáról is hiányzik a fémdarab. Azt hinné az ember, hogy egyszerűen csak átöltözött, (a W29-beni események néhány órával később zajlottak le, mint a W30-ban lévők, szimplán azért, mert előző alkalommal a városban szórakoztak egy darabig) viszont Rebecca felfigyelt a különbségre, ugyanúgy, mint Labilia esetében. Ha tippelnem kellene, a Leaper miatt némi változások történtek, akár ilyen minimálisak is, mint például a ruhaváltás.
Viszont vannak dolgok, amik akarva-akaratlanul is megtörténnek újra és újra. Ilyen esetek közé sorolható Weisz Professzor és W29 Weisz hiányzó karja is, mindkét esetben Drakken miatt hiányzik. ^^" Ez erősen utal arra is, hogy ez a csonkítás most is megfog történni, de Weisz képességeiből adódóan egy robotkar számára előnyösebb hosszútávon.
Szerk.: Illetve az is, hogy Homura és Kleene mindkét alkalomkor ugyanott kötöttek ki mikor megküzdöttek.

Egyesítve 2020.06.08 18:40:15:
https://readedens.../97/page/1

Drakken átalakult valami undormánnyá annak köszönhetően, hogy Hermit behackelte magát a gépezetbe miután Jinn elpusztította a biztonsági rendszert. Visszafordította a folyamatot, hogy gyengítse Drakkent - aki gyengült is -, de a felgyülemlett energia végül összeolvadt vele.
World No.29 és No.30 lehetséges, hogy egymásba fonódik, talán a Satan Gravity és a Cat Leaper miatt. Ha azt feltételezzük, hogy ez a két EG valamilyen összeköttetésben áll egymással és ezért volt képes Rebecca megtartani az emlékeit (Shiki volt a kulcs a felébredéséhez), akkor a tény, hogy Rebecca rátalált Shikire még a manga elején Granbellben nem lehet véletlen. Ziggy és/vagy Noah bizonyára eltervezte ezt.

A tény, hogy most a gravitáció segítségével képes volt megállítani a golyót, de az előző idősíkon nem, az azért volt, mert előző alkalommal össze volt kötve a karja ami az egyik gyenge pontja az Ether Gearoknak, tehát nem működnek miatta. Két fejezettel ezelőtt 1 lépésre volt az Overdrivetól, nem gondoltam volna, hogy egy új arc előtt látni fogjuk, de ha belegondolunk a W29-beni események - beleértve a 82. és 83. fejezeteket is - mind Shiki átalakulását alapozzák meg, főleg most, hogy egy-egy emléktöredék beugrik nekik az előző idősíkról (Kezdenek összeolvadni, egymásba fonódni az idősíkok valami okból kifolyólag).

Na de.. Shiki Overdriveja nagyon badass, rendesen libabőrös lettem tőle. ^^" Megkaptuk azt az E.N.D -t, amire sokan vártunk a FT alatt, de nem lett belőle semmi. :ehh
Szerkesztette: Blader - 2020.06.08. 18:52
 
Jaeger
Nem tudom nekem Drakken átalakulása nem igazán jött be.

Ráadásul benne volt ez a japán polip klisé ami rámászik a csajokra. :ehh

Fura módon tényleg úgy tűnik, hogy a két világ egyedül legalábbis emlékekben biztosan. Az biztos, hogy nagyon epic volt, ahogyan visszaemlékezett és átalakult.

Nekem is nagyon Natsu END feelingem lett tőle. Sőt kb úgy is nézz ki mintha Natsu lenne :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Ó, ne aggódj hentai polip átalakulás nálam sem a favorit : D Mondjuk Shiki Overdriveja után könnyebben megemészthető Drakken formája számomra. Nem sok az esély rá, de lehet, hogy visszanyeri az eredeti/Overdrive formáját Joe, ha elnyeli az E4-et. Pino megemlítette, hogy eltűnt Jinn aki biztosan Kleenehez ment. Szóval ez az opció még nincs kizárva.

A rajzolási stílusból nekem még Justice ugrott be, főleg ha fehér lett a haja Shikinek. B-)

Jövőhéten EZ Weekly Shonen Magazine borító, színes oldalak és egy fontos bejelentés, ami minden bizonnyal az anime lesz. Mindenki a 100. fejezetben számított erre. :ehh
 
kasza93
https://www.anime...Ae5Z5E26Kk


Úgy néz ki igazak voltak a hírek az animéa feldolgozással kapcsolatban.
 
dungeonlord
Csak ne A-1 ,csak ne A-1 készítse az animét !
 
Jaeger
Dungeon te is tudod, hogy az A-1 is tud animét csinálni ha akar. A kérdés, hogy akar-e jó Eden Zerot vagy nem.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
dungeonlord
Igen, de azok nem hosszú Shounen animék voltak.
Amióta nem dolgozott rajta Satelight , azóta nem volt dinamikus küzdelem Fairy tail animében.
Hiába volt jó a szinkron, és a zene , ha az animációval minden elcsesztek, még a végső csatát se tudták normálisan meganimálni .
Parázok, nem kicsit, nagyon .
 
Jaeger
Ezt is adagolhatják úgy mint a Sword Art Online-t.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
A lényegesebb kérdés az, hogy a Kodansha akarja-e azt, hogy az Edens Zero befutó legyen és letegye a nevét a nagyok közé? Most, hogy az Attack on Titan manga a végét járja, az 5toubon és DomeKano manga nemrég ért véget és a Fire Force is belép(ett) a végső stádiumába, szükségük van egy nagy dobásra, ami betölti a keletkezett űrt. Persze igaz, hogy a WSM előszeretettel fókuszál a romantika alapú mangákra (Cuckoo's Fiancee kiemelkedően jól teljesít már most, 13 fejezettel), de egy befutó battle-shonen elmaradhatatlan. Az Edens Zero digitálisan 6 (!!) különböző nyelven jelenik meg, egyidejűleg, ilyennel még nem igazán találkoztam (Szegény Blue Lock és Orient, nekik még eredeti angol kiadás sem jutott a fejezeteket illetően.. ). Elég is volt a mellébeszélésből, a fentebb említettek alapján szerintem a Kodansha-nak szándékában áll egy megfelelő adaptációt készíttetni egy adott stúdióval, még ha az akár az A-1 / Cloverworks is lesz.

Őszintén bevallom, nekem sem lesz azért ínyemre ha ők adaptálják. Néhány remekmű és nagyobb név a hátuk mögött van már, ezt nem tagadom. Viszont azért mégis bennem van az a bizonyos érzés a stúdióval kapcsolatosan.. :ehh Persze ha legalább a SAO szintet hoznák, egy szavam nem lenne.

Személyes elvárásaim: Szezonális megjelenés (24-26 epizód az 1. évadban); a manga feldolgozása egészen a Sun Jewel történetszálig (68 fejezet, esetleg +1 Belial Gore beharangozásának); Legalább Fire Force szintű animáció/rajzolási stílus; különböző szinkronhangok a karaktereknek, (Legfeljebb Happy és Elsie karakterével lennék kibékülve, ha megkapnák a FT-beli verziójuk szinkronhangját). A stúdiót illetően én a Sunrise-t választanám, mivel van tapasztalatuk a Sci-Fi művek terén. Trigger-re az esély szinte nulla. További jelöltjeim: Bones, David Production. Az Ufotable-t is besorolnám, ha nem lenne az adócsalásos hercehurca, meg amúgy is az esély itt is majdnem egyenlő a nullával. Azért nevetnék egy jót, ha ezt is a MAPPA zsebelné be. :lol

Szerk. +1: Sci-Fi -be illő OST-okat szeretnék.
 
kasza93
Látom mindenikinek hasonlóak a félemei, sajnos nem alaptalanul :ehh. A legtöbb ember a dinamikus akcióban (vagyis annak hiányában ) csalódott FT-ben. Tudom tudom sok volt a hülye megoldás a végén, de ha rendesen megcsinálták volna az akciókat sokat tompított volna az összhatásan.

A feldolgozás tekintetében meg simán el lehetne menni a Belial Gore Arc végéig. Már amennyiben igaz, hogy ez lesz a Sakura kozmoszban zajló történések vége. ( Ha Jól emlégsem nyilatkozott is valahol erről a sensei) Ugye mire megjelenne az anime addig már réggen be lesz fejezeve ezen felvonása a tröténetnek. Ha heti 2 fejezett dolgoznának fel akkor is 50 egy- két részt lehetne belőle készíten, de mehetne ez is 2 évedban.

Egyesítve 2020.06.16 15:44:36:
https://w11.manga...d0pbBtvRmG


Kint az új fejezet. Úgy tűnik elértük a csúcspontot ebben az ArcBan, plusz a kedvenc hajónk is villant az erejéből.
Szerkesztette: kasza93 - 2020.06.16. 15:48
 
Bastian
Le kell szögeznem, hogy egyetlenegy fejezetet sem olvastam el, és nem is tervezek. Ebből a szempontból csak Mashimával kapcsolatban van tapasztalatom, az információkat a szériáról ebből a témából olvastam.

A Kodansha valóban több mangáját is elvesztette rövid idő alatt. Blader felsorolásából kimaradt a Nanatsu no Taizai, egy húzónév. A sok romcom közül csak a 5toubun hiánya hagyott űrt. A Kakkou kezdetét ebből a szempontból direkt úgy időzítették, hogy pótlék legyen. Ha minden igaz, 45.000 eladott példánynál tart az 1. kötet, 5x kellett újranyomtatást kérni. Én nem láttam a Kakkou-t az Oricon 50-es listáján, így ez a szám 1 hónap alatt esélyes, hogy heti 9-10.000-ből jött csak össze. Így már óvatosan bánnék azzal, hogy kiemelkedően jól teljesít. A 5toubun újonc mangakával jobban nyitott, Yoshikawa Miki pedig közel 15 éve az iparban van, előtte pedig Mashima asszisztense volt.

És ha már Mashima, ő vajon hogy teljesít? Erősen kezd az EZ, talán a hírneve miatt, az 1. kötet 96.000-nél hullik ki az 50-es listáról, a 2. kötet pedig 98.000-nél. Innen kezdődik a lejtmenet. A 3. kötet már csak 61.000-ig jut, a 4. pedig 62.000-ig. Az 5. kötet 51.000-nél esik ki, a 6. pedig 44.000-nél. A 7. kötet 45.000-nél búcsúzik, a 8. már 38.000-nél. És a 9. kötet mindössze 35.000-nél. A csökkenő tendencia soha nem jó, de az, hogy anime előtt csökkenjen tartósan? Sasuga Mashima! Már nem vevők az emberek a csápos pornóira? Az indokolatlan mennyiségű fanservicére? A régi karaktereinek arcfelvarrásaira? A barátságos monológokra? A "Most milyen módon ússzák meg/jönnek vissza a jófiúk a halálból?" bingójára? Pozitív fejlődés a japán olvasóktól.

Valóban kellene egy tisztességes adaptáció a Kodansha-nak, de mégis miért pont az EZ kedvéért próbálnák meg lehozni a csillagos eget valakikkel, amikor alapjáraton szűkmarkúak? Mi olyat ad az EZ, amiért megérdemelné? Óriási problémák vannak, ha Mashima személyében látnák a megváltót. A Fire Force esete nem őket igazolja, pedig az aztán csodaszámba megy, hogy a David Production alatt Shaft-es emberek dolgoztak egy Weekly Shounen Magazine szérián, ráadásul ennyi részen keresztül, ilyen igényesen. Mi lett az eredménye? Mérsékelt érdeklődés, a legfrissebb kötet 76.000-rel szállt ki. Ha az alapanyagnak egyértelműen vannak gyenge pontjai, sőt, irritáló pontjai, akkor a csoda sem tud segíteni.

De semmi pánik! A Kodansha-nak lehetősége van felfuttatni két díjnyertes mangát is. Az egyik a Fumetsu no Anata e avagy To Your Eternity, a Koe no Katachi mangakájától, a másik a Tokyo Revengers, ami egy Boku dake ga Inai Machi - Delikvens kiadás. Az előbbinek az előzetese azt mutatja, hogy kellő szeretetet és törődést fog kapni.

Végezetül óvatosan az elvárásokkal. Inkább tartsatok az A-1-től, majd csalódjatok pozitívan, mintsem a krémek krémjével számoljatok, majd csalódjatok negatívan. Szerintem közép vagy alsó középkategóriás stúdiót érdemel, és akkor korrekt voltam. Erős továbbá a gyanúm, hogy majd közkedvelt seiyuukre fognak inkább koncentrálni, pénzt költeni, hogy velük adják el a művet.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Blader
Köszönöm a tartalmas hozzászólásod! Idéznék belőle, ha nem gond.

Bastian írta:

Ha minden igaz, 45.000 eladott példánynál tart az 1. kötet, 5x kellett újranyomtatást kérni. Én nem láttam a Kakkou-t az Oricon 50-es listáján, így ez a szám 1 hónap alatt esélyes, hogy heti 9-10.000-ből jött csak össze. Így már óvatosan bánnék azzal, hogy kiemelkedően jól teljesít. A 5toubun újonc mangakával jobban nyitott, Yoshikawa Miki pedig közel 15 éve az iparban van, előtte pedig Mashima asszisztense volt.


Tény, hogy jobban nyitott az 5toubun, de a különbség nem volt ég és föld. Az, hogy régebb óta űzi az ipart, csak tapasztalat terén nyújt előnyt neki. Ha egy ismertebb mangaka neve elég lenne ahhoz, hogy sikeres legyen egy adott mű, a Samurai 8 már valahol a feltörekvő mangák között lenne. Igaz abban az esetben voltak más befolyásoló okok is. Visszatérve a témára, a magazinban Cuckoo kapott a leghamarabb egy manga promó videót, talán ez egy visszatérő mangaka kiváltsága lenne? :hmm

Bastian írta: És ha már Mashima, ő vajon hogy teljesít? Erősen kezd az EZ, talán a hírneve miatt, az 1. kötet 96.000-nél hullik ki az 50-es listáról, a 2. kötet pedig 98.000-nél. Innen kezdődik a lejtmenet.


Valóban, a hírneve miatt indított erősen, érdekes módon a nagyobb esések akkor jelentkeztek amikor az Erza utánnyomat kikerült a képből, szerencsére azóta sincs hír róla. A 9. kötet különösen gyengére sikeredett, egy napon adták ki a Mashima HERO'S crossover mangával. Kapufa volt. A 7-8 valamint a 9-12. kötetek dolgozzák fel a manga eddigi legintenzívebb részeit. A frissen megjelent 10. kötetre különösen kíváncsi leszek, hogy milyen irányt vesz az eladások terén.

Bastian írta: Már nem vevők az emberek a csápos pornóira? Az indokolatlan mennyiségű fanservicére? A régi karaktereinek arcfelvarrásaira? A barátságos monológokra? A "Most milyen módon ússzák meg/jönnek vissza a jófiúk a halálból?" bingójára? Pozitív fejlődés a japán olvasóktól.


Aki nem volt vevő a csápos pornóra meg a fanservice-re, az valószínűleg már a Fairy Tail-t sem követte utolsó éveiben. Ha tippelnem kellene, az érdeklődés alábbhagyott miután az Edens Zero kezdett egyre inkább eltávolodni az elődeitől.


Bastian írta:

Valóban kellene egy tisztességes adaptáció a Kodansha-nak, de mégis miért pont az EZ kedvéért próbálnák meg lehozni a csillagos eget valakikkel, amikor alapjáraton szűkmarkúak? Mi olyat ad az EZ, amiért megérdemelné? Óriási problémák vannak, ha Mashima személyében látnák a megváltót.


Nincs semmi szükség lehozni a csillagos eget, és a megváltót sem kell keresni Mashima személyében. Nem állítom azt, hogy egy harmadszorra visszatérő mangaka több pénzt fog hozni a konyhára és valamivel biztosabb forrás egy anime adaptáció után, mert csak meghazudtolnám saját magam a korábbi példázásommal. Mit nyújt az Edens Zero? Egy a megszokottól valamelyest eltérő shonent biztosan (FT in Space :'S ). Sci-Fi/Space Fantasy shonen művekből amúgy sincs sok manapság, ha jól sül el a dolog még akár egy trend is lehet belőle. Sose lehet tudni.

Bastian írta:
Fire Force esete nem őket igazolja, pedig az aztán csodaszámba megy, hogy a David Production alatt Shaft-es emberek dolgoztak egy Weekly Shounen Magazine szérián, ráadásul ennyi részen keresztül, ilyen igényesen. Mi lett az eredménye? Mérsékelt érdeklődés, a legfrissebb kötet 76.000-rel szállt ki. Ha az alapanyagnak egyértelműen vannak gyenge pontjai, sőt, irritáló pontjai, akkor a csoda sem tud segíteni.


Fire Force adaptáció nem tolt sokat a mangán, néhol ugyanaz a teljesítmény, mint előtte. Ha az EZ anime valamivel feljebb tolja a lécet és meg is tudja tartani, már sikernek könyvelhető el. De ha már Fire Force.. Edens Zero-ban található fanservice javarészt kimerül a khmm.. furcsa szögek, beállások használatában, leszámítva egy-két extrém esetet. Ezzel ellentétben a Fire Force-ban ott van Tamaki Lucky Lecher Lure "képessége" ami sokkalta irritálóbb, élményrombolóbb és nehezebben megemészthetőbb, mint az EZ-ben lévők.

Befejezésképp pedig ki szeretném javítani magam a személyes elvárásokkal kapcsolatosan. Rosszul fogalmaztam. Amiket felsoroltam azok mennének az 'álom adaptáció' kategóriába, nem mintha számítanék rájuk vagy hasonlók. Amolyan számomra ideális adaptáció.. Persze a legvalószínűbb még mindig az A-1/Cloverworks, 80%-ban biztos vagyok benne, hogy ők dolgoznak rajta. Mindaddig amíg nem a diavetítős módszert alkalmazzák, belefektetnek egy kicsit, áldásom rájuk. Összességében csak egy normális adaptációt szeretnék. Tudom és teljesen megértem, hogy sokan rá sem akarnak nézni Mashima egy új művére a Fairy Tail leszereplése és a hasonló karakterdizájnok után, nincs ezzel semmi baj. Viszont abból amit én olvastam, az a 98 db. fejezet megérdemel egy olyan adaptációt aminek a nézése után ne a hányinger kerülgessen.

U.I: A seiyuu-kel kapcsolatosan remélem nem lesz igazad Bastian, az anime ott, abban a minutumban ásná el magát végleg. Többet soha nem vakarná le magáról a gúnynevét.
 
Bastian
A 5toubun 1 nappal az 1. kötet megjelenése előtt kapta meg a manga PV-jét. A Kakkou ha jól látom, akkor 5-6 napja, azaz az 1. kötet megjelenése után 1 hónappal.

Céloztam is Tamakira. Fú, de irritáló az a rutin, megöli a hangulatot.

Nem lepne meg, ha Matsuoka lenne az új Haru/Natsu, Minase Inori pedig az Ellie/Lucy klón. Nem tudom, hányan vannak a főszereplők között, de azért az FT-ben is bőven voltak All-Star seiyuuk, sőt...


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Jaeger
Kint a legújabb fejezet:

https://www.manga...ns-zero-99

Nos nagyjából mindenki erre számított. Bár én nem vagyok ebben a mindenkinek meglehet bocsátani verzióban. Én simán lelőttem volna, azért nem kevés bűnt követett el.

És a végén pedig egy olyan csavar amire senki nem számított :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: