Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Eden's Zero
Lad
Én a Rave-re értettem az "általánosságban vagy konkrétan érdekel valami" dolgot. :D

Azt előre leszögezném, hogy a RM mangát már jó pár éve olvastam, és csak egyszer. Szóval eléggé megkoptak az emlékeim róla. A karakterekről ezért nem is merek mélyebb véleményt formálni lentebb, mert sajna elég soknak elfelejtettem már a nevét is pl. :nugget

Ha egy az egyben ilyen karaktereket keresel, akkor azokat szerintem nem fogod megtalálni a Rave-ben. Viszont, ha csak bizonyos tulajdonságokat, vagy személyiségjegyeket akarsz viszont látni, arra valószínűleg volt példa a történetben (csak ezekre én már nem emlékszem :lol). Na jó, egy példát próbálok mondani: Weisz kicsit Musica-ra emlékeztet, aki RM-ben a főhős egyik legfontosabb társa. Meg mintha Nakajima is betöltött néha narrátori szerepet, mint Xiaomei.

Durvaság szempontjából pedig hmmm... nos a RM mangában Hiro még ki mert nyírni karaktereket, vagy meglépni komolyabb dolgokat, és nem csak hitegetett vele, mint most. Oké, oké, ott sem mindig lépte meg őket (pl. a történet legvége), de jó pár nagyon hangulatos vagy épp hidegrázós jelenetet tett le így az asztalra. Reina és Silver, Lucia ősének a története, vagy épp az a bizonyos csontvázas jelenet, ami amúgy mai napig az egyik kedvencem a shonen kategóriában.

A történet vezetést pedig még nem tudom megítélni, nem jött ki elég fejezet hozzá. Annyit talán megjegyzek, hogy nekem a RM kb. csak olyan 60 fejezet után indult be igazán, addig nem nyűgözött le különösebben a történet. Lehet itt is megismétlődik ez. :D

Szerintem mindenképp olvasd el. Nincs elhúzva sem.
Szerkesztette: Lad - 2018.11.24. 22:10
 
Blader
Köszönöm a véleménykifejtésed! :)


U.i: Az első sort is kiidézted,ezért azt gondoltam,hogy az EZ,és a FT közti hasonlóságokról érdekel a véleményem. :nugget
Szerkesztette: Blader - 2018.11.24. 23:12
 
Lad
Igaz. Meg szarul is fogalmaztam. :D

Amúgy nektek nem gyors egy kicsit a 4 robotcsaj (starshine talán) felbukkanási tempója? Mármint 5 fejezettel ezelőtt hallottunk róluk először, és már itt a második.
 
Blader
De,egy kicsit. Bár az is simán meglehet,hogy behoznak egy két másik arcot,a maradék kettő megtalálása előtt. Amúgy csak én érzem azt,hogy Jin majd Shikiék oldalán fog kikötni? :D
 
Lad
Az könnyen meglehet, Gajeel karakteréhez hasonló utat simán bejárhat még.
 
Durzo
BladerTM írta:

Durzo: Jelenleg a 11 fejezetnél tart a manga, a 12. egy-két napon belül kint van, és nem nincs Gajeel vagy Acnologia szerű karakter.. még :D Kezdett érdekessé válni a dolog, és kezd kibontakozni a történet. Szerintem megér egy próbát,hogy folytasd. :)


Szerk: Szerintem már kezd lassan önmaga lenni az EZ és szétválik lassan a FT től,leszámítva eddig az Erza,Elcy duót,de nem igazán zavar, mert szerintem,és remélem különbözni fog valamennyire Erzától.

11 fejezet után azt írni, hogy "kezd lassan önmaga lenni" nem éppen a legmeggyőzőbb érv, de 2 hónap után azért csak rávettem magam, hogy adjak neki még egy esélyt. Ha az ember túléli a sok arcába tolt "easter egg"-et az elején, akkor nem olyan vészes.

Pozitívumok:
- érdekes világ
- Weisz
- van egy sötétebb oldala is (volt néhány jó húzása a FT-nek, de ilyen oldalak azért nem voltak túlzottan jellemzőek)
- a csatahajó bitang jól néz ki
- Shiki alapból op (ez csak azért jó, mert elég erős, hogy nekimenjen egy keményebb ellenfélnek is, szóval minden adott, hogy a barátság ereje hanyagolva legyen)

Negatívumok:
- Shiki az Natsu. Ugyanúgy néz ki és ugyanaz a személyisége. És még csak nem is azért lenne baj (elsősorban), mert semmi kreativitás nincs a karakterében, hanem mert nagyon fura egy úgy olvasni egy önálló történetet, hogy egy másik történet karaktere van benne. Mintha a Narutoban ott mászkálna pl Edward Elric, tenné a dolgát és nem viselkedne úgy, mintha hirtelen belekerült volna egy ismeretlen világba, hanem mindig is a része lett volna.
- Ha ennél több lenne fanservice, azt hinném, hogy a High School DxD-t olvasom és azért néz ki mindenki máshogy, mert Azazelnek megint félrement egy eszement ötlete. Nem mintha zavarna (sőt, néha tovább tart elolvasni egy fejezetet mint tervezem), de a történet elején több energiát kéne fordítani a világ és a karakterek építésére.
- Elcy-ben kicsit csalódtam. Bírtam volna, ha végig ilyen marad.

Mindenesetre, story alapján és más téren is eltér a FT-től ez egyre jobban kezd látszani,de azért vannak hasonlóságok. Aki olvasta a Rave Mastert,az tudna-e véleményt írni,hogy az EZ mennyire hajaz a RM-re?

A RM-ben nem volt "bázisuk", ahova a küldetések után visszatérhettek (mint a FT-ben a céh), hanem járták a világot. Nem is volt szükség bázisra, mert amint megvolt az egyik Kő, mentek tovább megtalálni egy másikat. A FT-ben viszont mindig vissza kellett menni a céhbe, hogy felvegyék az újabb munkát. Tehát a RM-ben volt egy konkrét cél, amihez nem volt szükség arra, hogy mindig visszatérjenek egy adott helyre, a FT-ben meg nem volt ilyen cél és arra mentek legközelebb, amerre a munka volt. Az EZ-ben ez a kettő van vegyítve.


Az könnyen meglehet, Gajeel karakteréhez hasonló utat simán bejárhat még.

Engem inkább Let-re (RM) emlékeztet. Gajeel túl forrófejű ahhoz, hogy ninja legyen. :D Mondjuk a végére kicsivel érettebb lett.


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Blader
Azt vettem észre amúgy,hogy Hiro a két mangájában (FT 100YQ & EZ) próbál elsütni időről-időre eléggé hasonló ötleteket,az adott hangulatától,ízlésvilágától függően. Pl. Amikor megérkeztek a Guilst bolygóra Rebeccáék, volt egy csomó csontváz a környéken,és a FT-ben ugyanazon a héten megjelent Scarion, akinek ugye tetőtől-talpig csontváz páncélja van ( gondolom,hogy páncél). A másik meg mikor Kyria meggyalázta Erzát, akkor kb. ugyanaz történt a no name lányokkal is a Guilst bolygón. Arra azért kíváncsi lennék,hogy a FT-ből az EZ-be, vagy fordítva "lopja" az ötleteket. :DSzerk.: Durzo,azért van egy pár különbség a két főszereplő között.Én szerintem Shiki már most a történet elején valamivel érettebben viselkedik,mint Natsu. Na jó,azért annyira nem sokkal. :D Ebből arra következtetek,hogy TALÁN hamarabb lesz érett,vagy megmarad az egész sorozatra ugyanolyannak,mint amilyennek megismertük. A személyiségéről meg még annyit,hogyha egy bizonyos időre letérne a helyes útról,akkor valószínűleg megváltozna a személyisége.Már a 2.fejezetben is volt "Anya" által említve,hogy vagy hős lesz belőle vagy démonkirály aki pusztítást hozna magával. Ha a FT-ből indulok ki,az utóbbira nincs sok esély,de mivel ez egy új story ,új lehetőségekkel még lehet bármi. Amúgy is Shikihez jobban illik ez a szerep. Az,hogy a nagyapja a démonkirály,az rátesz még egy lapáttal. :D
A harcstílusban is különböznek. Míg Natsu inkább teljes erőből megrohamoz mindenkit,Shiki az ereje mellé,használja a gyorsaságát is, picit talán jobban kitaktikázva. Másrészt nekem is eléggé furcsa így olvasni a mangát,hogy egy Natsu&Gray fúziót látok,hát mikor még Shikiről eltüntek a ruhák az ereje miatt.:D
Szerkesztette: Blader - 2018.11.27. 01:36
 
Lad
Durzo írta:
Engem inkább Let-re (RM) emlékeztet. Gajeel túl forrófejű ahhoz, hogy ninja legyen. :D Mondjuk a végére kicsivel érettebb lett.

Kinézetre és viselkedésre engem is. :D
A hasonló utat az ellenségből barát lesz dologra értettem, plusz Blader az Ft-t olvasta, szóval onnan akartam példát hozni.

BladerTM írta:
Szerk.: Durzo,azért van egy pár különbség a két főszereplő között.

Szerintem Shiki nem tér még el annyiban (sőt, szinte semmiben sem tér el) Natsutól. Natsu is hasonlított Harura, de ott azért kicsit nagyobb különbség volt a két karakter között.
Meg nekem Rebecca is ilyen, eleinte azt hittem jobban el fog térni Lucy-tól, de az újabb fejezetek alapján már nem úgy tűnik.

Persze, még nagyon az elején vagyunk, ezeken lehetne még változtatni, csak az a kérdés, hogy egyáltalán hajlandó e ilyesmire Mashi.
Szerkesztette: Lad - 2018.11.27. 16:19
 
Jaeger
Nekem is az a bajom a mangával, hogy talán még tudnám is élvezni, de Shiki meg Rebecca teljesen olyan mint Natsu meg Lucy.

Lehet a harc stílusa kicsit másabb mint Natsunak, de stílusban teljesen ugyanolyan, ahogyan viselkedik meg a reakciói.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
28. Fejezet.

Új ellenségek: Galaktikus Oracion Seis?! :D Mondjuk más helyen a Hat Galaktikus Hadvazérnek fordították [Six Galactic Warlords] ami jobban hangzik szerintem mint az OS, meg amúgy is a Galaktikus Oracion Seisről a FT-es OS ugrik be mindig.. vajon miért? :hmm
Legalább a Sötétség Alkímistája, Drakken Joe nem hasonlít a FT-es OS tagjaira. :D

Egyesítve 2019.02.13 19:49:07:
30.

Történt ez az, amaz, két fejezet alatt, úgy néz ki, hogy Drakken Joe és bandája marad későbbre, mert megtalálták Hermitet a Démon Király Négy Ragyogó Csillagának egyikét.. Hmm.. ebben az ütemben elég hamar elfogják hagyni a Sakura Kozmoszt. :D
Ezután érdekes fordulatot vesz a történet, úgy néz ki, hogy valami gond van Hermit "lelke" Digitalison -virtuális bolygó, Ex(?) Virtuális MMORPG - tölti a mindennapjait, és a megmentésére Shiki és csapata beszállnak mmo-zni.
Xiaomei is megjelenik, mint narrátor, ámbár én azt gondolom, hogy később ő is több szerepet fog kapni, és nem csak narrátor marad.

Weisznek és Pinonak a képességei kb. csalásnak minősülnek Digitalison, ezért ha nem akarnak bant akkor tartózkodniuk kell a képességeik bevetésétől. :D

Sokadjára mondom már, de nekem bejön eddig a manga, annak ellenére is, hogy sok karakter kb. majdnem teljesen megegyezik a FT-ben lévőkkel, de azért vannak itt egyediek is, mint pl. Weisz, Homura, Pino, A Négy Ragyogó Csillag eddigi ismert 3 tagja is elég egyedinek tűnik, stb stb.. Jó tudom-tudom itt most a hangsúly Shiki és Rebecca "egyediségén" van. xD

Végső szó gyanánt az egyik dolog ami legjobban tetszik benne az, hogy kismillió lehetőséget ad az űr, aminek csak Mashima képzelőereje, akarata és türelme szabhat határt. Azért azt remélem, hogy sok lehetőséggel fog élni még a sensei. :)
Szerkesztette: Blader - 2019.02.13. 19:49
 
kasza93
Hát Homura és Weisz "nemcserés támadása" után egyre jobban azt érzem, hogy ebben a storyban sokkal több elmerogyant lesz (és már van is ) mint a fairy tail-ben volt

Amúgy kezd egész érdekessé válni a történet. Annak ellenére hogy leg hangsúlytalanabb(sótlanabb) karakternek még mindig Shikit gondolom. Remélem ez változni fog majd a jövőben.
 
Durzo
Weisz és Homura már biztos, hogy kedvenc. :D Csóri Weisznek ha lett volna esze, akkor nem mondja el, hogy ő az. :D Az extrém szadista történet jöhet, de remélem, hogy nem fog annyiban kimerülni, hogy Rebeccát mindig majdnem megerőszakolják. (Ez kicsit félreérthetőre sikerült, de értitek na.) Pont arra gondoltam, hogy Shiki csinálhatna magának valami Acnologiára hajazó avatárt és csak kérnem kellett. Lavillának úgy néz ki, hogy Mashima egyenlőre nem szánt több szerepet, mint, hogy a történet ellenszenves karaktere legyen. Ez az elrablósdi egy jó alkalom lett volna neki egy karakterfejlődésre, de végül nem jött össze.

meg amúgy is a Galaktikus Oracion Seisről a FT-es OS ugrik be mindig.. vajon miért?

Már oda is a Rave-ből lett áthozva. :D


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Blader
Nem olvastam a Ravet, de akkor úgy tűnik, hogy nem csak Plue és Gerard szerepel mindhárom nagyobb művében a senseinek. :D

Lavilla karakterfejlődésére valószínűleg később kerül sor, és nagy eséllyel ő is szert fog tenni egy Ether Gearra, és az Eden's Zero legénységének tagja lesz.
Ugyanez igaz lehet Jinnre is, aki barát lesz miután Sister (?) meggyógyítja a húgát.

Egyesítve 2019.06.27 13:55:23:
Elérkezett az 50. Fejezet is. Egy éves az Edens Zero.Nekem tetszett a Digitalis arc, főleg Hermit múltja. Egyre-másra beigazolódik a tény, hogy az EZ sötétebb (már most) egy-két fokkal a FT-nél.


Witch a cosplayben valami őrülten szexi, és jobban talál a jelleméhez/karakteréhez ez a ruha, mint a másik. Remélem így marad. :D

A következő kisebb mini arcban már benne van a rejtélyes jós, mint kiderült Xiaomei. Információt szolgáltatott Valkyrie hollétéről. Kitért arra is, hogy a jövőbelátó képességének ellenére, a csaták kimenetelét nem képes megjósolni.
Viszonylag a manga elején volt vele egy 20.000 éves timeskip, ami azzal magyarázható, hogy azon a bolygón nem telik az idő.(Ha jól emlékszem)
Ki tudja, lehet lesz még jelentősége ezen kívül is a 20.000 éves timeskipnek.

A jövőbelátó képességét Mother-től kapta, ezzel megerősítve a tényleges létezését. Utalt rá az egyik fejezet végén, hogy Shikinek valami köze van Motherhez, bár már ezt is lehetett sejteni.

Kaptunk pár érdekes karaktert is az elmúlt 20 fejezetben, de számomra a favorit nem más, mint Connor Kapitány. Behaltam az öregen, tiszta hajóskapitány beütése van, a poénjairól nem is beszélve. Rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy átvezetett egyedül a meteorzáporon. Remélem az Edens Zero tagja lesz majd idővel. :D

Ami meglepett vele kapcsolatban, az a hajója volt. Az Edens One.
Vajon minden univerzumban van egy Edens léghajó?

Sakura Cosmos - Edens Zero
(Már ha helyes a fordítás) Aqua Cosmos - Edens One


Hány lehet összesen belőlük, és ki építette őket? Miért? Egyre több a megválaszolatlan kérdés. (Megint :D)

A mostani arc nagy valószínűséggel már a Drakken Joe - Valkyrie szálon fog futni.

U.I: Egyre jobban adja a manga. :D
Szerkesztette: Blader - 2019.06.27. 13:55
 
kasza93
És a kezdeti Fairy Tail karekter copy után mostanra már a karakterek is újak.(Bár azért folyamatosan befigyelnek az FT - s szereplők, ha jól láttam akkor a mostaniban Touka tűnik fel egy pillanatra. )
 
Blader
Hasonlított Toukára, Natsu és Lucy pedig a háttérben voltak a jelenlegi fejezetben. :D
 
Ugrás a fórumra: