Hozzászólások
Fairy Tail - Szereplők (emberek, démonok, sárkányok és egyéb létformák :)
Chakra
A szereplők történetének és személyiségének kibeszélése.
A képességeiknek van külön témája.
 
https://naruto-kun.hu/
Shadow_Threat
Okos húzás volt Happy berakása:
Kiküszöböli Natsu közlekedési betegségét, ráadásul "lelki" boost-ot is gyakran nyom Natsu-ra. Ha van valami amitől Natsu gonosz lenne, az az hogy nem tudja Happy halálát megakadályozni.
 
Jon
Natsu nem tudna szerintem gonosz lenni, valaki vagy valami mindig visszarázná, úgy, ahogy Narutot is, meg az összes főhőst. Happy halálát is ki tudná heverni, a többiek segítségével. Ezért főhős. Mert mindent kibír, így állítható példának.

Viszont megfordítva, Happy eleve meggátolja ezt, szóval amíg ő él, addig történhet Natsuval akármi, megmarad olyannak, amilyennek most ismerjük.
Amúgy szerintem Happy az egyik legviccesebb karakter nemcsak a FT-ben, hanem úgy unblock :D Nagyon bírom a troll pofáját :D


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
bloodbath
Én is nagyon bírom, amikor trollkodik. :D Az OVA 5 számomra az egyik legfelejthetetlenebb Happy-s rész. És szerintem külön dicséretet érdemel a seiyuu-ja is; marhajó hangot kölcsönöz az exceednek.
 
Jon
Még 1x mondom: Nem vagyok egyikük ellen sem, de amit lehet az egyiknek, azt lehessen már a másiknak. Ráadásul Erza közel olyan főszereplő, mint Natsu.


Ezen már nem fog változtatni senki. Figyelj, biztosan nem véletlen, hogy bárhol járok (majdnem) Erzát a többség utálja, de legalábbis a harcait utálja.
Én csak a magam nevében beszélhetek, pontokban:
1. Eleve nem volt szimpatikus, csak egy szabálybetartó köcsögnek tartottam:
http://naruto-kun...Tail/035/9
http://naruto-kun...ail/035/11
Meg ha előjött a "gyengébb oldala", akkor sem volt szimpatikus sosem ez a kimért, hűvös magatartása.
2. De persze erre mind magyarázatot kaptunk, és megértettük, hogy miért ilyen, a Menyország tornyánál. Végre őszintének éreztem és szimpatikusnak, nem csak egy jégszobor volt többé. (Különösen tetszett, hogy Gérard mindig különös hatással tudott lenni rá:
http://naruto-kun...ail/120/17 Nem is tudom miért, emberibbé tette.
Ez szépen tovább is ívelt Luxus ellen, már nemcsak a mestert és a céhet majmolta.
http://naruto-kun...ail/121/19
Az Oracion Séis ellen volt nálam a toppon, szerethető volt, átérezte az ember a Gérarddal kapcsolatos érzéseit, és messze itt volt a legkirályabb:
http://naruto-kun...Tail/155/6
http://naruto-kun...ail/155/10
http://naruto-kun...ail/155/20
Áh, bárcsak mindig ilyen maradt volna :D Eszméletlenül király, gyönyörű, lényegre törőek a szövegei, és messze a leglogikusabb és menőbb harca volt a Midnight elleni.
3. Az Edolasos szál nekem eleve sosem volt a kedvencem, szóval én legközelebb Tenroun éreztem Erza karakterében változást, abból a szempontból, hogy hogyan érzek iránta. Nyilvánvaló okok miatt:
http://naruto-kun...ail/236/15 Eleve nem jön be, hogy most már nincs olyan harc (vagy legalábbis alig, Ajeel ellen pl. ilyen volt, és tetszett is), amiben ne ebben a formában győzné le az ellenséget. Elsőre még nagyon király volt, itt is tetszett, de huszadjára már rém unalmas és klisés, főleg, hogy elvileg a páncélok lecserélése a mágiája.
Az Azuma elleni győzelme volt az első, ami nálam kiborította a bilit, de nem vészesen, még úgy-ahogy kaptunk rá magyarázatot, az első robbanást kibírta, a második után Gérard hangja rázta fel, a harmadikban meg valahogyan megvédte őt a sziget mágiája...oké. Határeset, de oké. A nagyobb probléma azzal van, hogy Erza sem addig, sem azóta nem kapott ki, egyetlen egyszer sem. Gérard ellenit én nem tudom beleszámolni, az nem is harc volt, hanem... egymás cseszegetése :D
Oké, az Oración Seis ellen volt egy határeset, de ott sem kapott ki, csak hátbatámadták és megmérgezték.
Ez egyik karakterről sem mondható el, csak róla, és még ha nem is tette ez Erzát arrogánssá, de az ember automatikusan ezt kezdi el nézni, nem hiszem, hogy nagyon tehetünk róla, főleg, hogy Mashima rettenetesen rá is játszott.
Menő volt a Mágiajátékokon, elintézte egyedül az összes szörnyet, de kérem... aztán Kagura, aki addig ki sem vonta a kardját, és úgy verte el Erzát, hirtelen minden megerőltetés nélkül Erza fogja magát, és megállítja és pár oldal alatt megveri?
De igazából miről is beszélek, saját maga mondja el, hogy számomra, meg szerintem sokak számára miért nem szerethető karakter sokszor (nem mindig):
http://naruto-kun...ail/331/16

Attól még, hogy keményen viselkedik, nem lesz az. És vannak időszakai, amikor kifejezetten elhagyatja vele Mashima ezt, az utóbbi 100 fejezetben nekem kifejezetten bejött Erza, de ezt majd mindjárt.
Szóval mesterséges, nem őszinte, és a karaktere egy helyben stagnál, ellentétben Natsuval, Lucyval, vagy Grayel (de Happyvel, Miráékkal, Juviával, és sok mindenkivel egyetemben, akik a Tartaros után új motivációt kaptak, érettebb lett a személyiségük azzal együtt, hogy nem változott a jellemük), nem változik, nincs új motivációja, csak ugyanazt az Erzát kapjuk több száz fejezet óta. Igazából azóta, hogy a Mennyország tornyában drasztikusan megváltozott a karaktere (javára, de ez is egy idő után unalmassá és irritálóvá tud válni).
4. A Kyuka elleni harca komédia volt. Nem azért, mert érzékek nélkül harcolt, hanem hogy a tipikus Erza módon:
http://naruto-kun...Tail/403/3 Puszta kézzel széttörik a legerősebb páncéljait.
http://naruto-kun...ail/403/12 Egy lehelet ekkora fájdalmat okoz neki.
A legrosszabb azonban az ostoba, értelmetlen, giccses szövegei, amivel muszáj minden harcban traktálni az ellenfeleit:
http://naruto-kun...ail/403/18 Nem lenne baj ezekkel a szövegekkel, én nagyon szentimentális és idealista ember vagyok, de Erza szövegeinek nincs értelme, sajnos, sokszor. A legidegesítőbb benne pedig az (és mondjuk ez Natsuban is megvan), hogy nem képes elfogadni más igazságérzetét, csak a saját útját majmolja, és abszolút igazságnak tekinti:
http://naruto-kun...ail/403/18 Pedig nincs igaza, Kyuka nagyon is a szíve szerint cselekedett, nem is tehetett máshogy, hiszen nem ember volt, hanem démon.
http://naruto-kun...Tail/404/4 Ja és nyilván, eddig minden támadása hatástalan volt, most meg halálba rugdossa majd Kyukát, akinek az ereje minden egyes pillanatban nő.
Ne kerteljünk, ez sajnos nevetséges, Erza karakterének mélypontja.
5. És eljutottunk a jelenbe, és meg kell mondanom, nekem kifejezetten tetszik, hogy Erza közel sem tolja magát annyira előre, és nem akar végre mindent egymaga elintézni. Ajeel ellen is látható volt, és most, (eddig) Eileen ellen is.
Szóval alapvetően nem rajongok a karakteréért, de nem is utálom, sőt, néha kifejezetten szeretem, de szerintem teljesen érthető, hogy miért van tele sokaknak a hócipője Erzával.

És nem igaz a Natsus összehasonlítás sem, Natsu sosem a semmiből győzte le az ellenfelét, ráadásul Natsu minden egyes szálban (szinte) kikap valakitől, ezzel emberibbé, emberközelibbé téve a karaktert (másrészt meg persze ez is unalmas séma, hogy Natsu kikap, majd másodjára győz, a főboss ellen pedig valami fel power-uppolja, és úgy nyer).
Emlékszem, anno, amikor a Nagy Mágiajátékokat olvastam, annyira vágytam rá, hogy valaki verje már el, de jó rendesen, vagy mondják ki róla, hogy nem ő a legerősebb karakter. Mert ezt hozza ki az emberből Erza (legalábbis sokunkból), a folyamatos verhetetlenségével és hogy mindig keménynek mutatja magát.
Emberi ez a dolog, és kétségtelen, hogy mostmár nagyon sokunkban automatikusan kialakult, hogy Erza más megítélés alá kerül mint a többiek, de én igyekszem reálisan nézni a dolgokat (a mostani harcában sem azt láttam, hogy na Erza megint egyedül megy a meteornak, hanem igyekeztem függetlenül nézni és megítélni a fejezetet).

És igen, Erza jó karakter, jó ember, csak rettenetesen egysíkúvá vált. Sajnos.
Szerkesztette: Jon - 2017.01.25. 19:26


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Lad
Fuhh ez szép kis összefoglalás Erzáról, de én - ha nem haragszol meg - egyből átnyargalnék Gerardra. Ki is fejtem, hogy miért. :D

Egy ideje már fel akartam vetni ezt a kérdést itt, mert kíváncsi lennék a véleményekre, meg esetleg más megvilágításba is helyezhetitek a dolgokat számomra.
Szerintetek mi értelme volt visszahozni Gerardot, de most úgy őszintén?
Szerintem a halála úgy volt tökéletes, ahogy meg lett írva. Az egész élete tragikus, megőrül és teljesen megváltozik, de a halála pillanatában rájön mennyit hibázott és még utolsó erejével megmenti Erzát meg Natsut. Nekem ez egy elég frankó lezárás.

Ehhez képest, ugye Hiro visszahozza a történetbe 1 ív elteltével, amivel tökön lövi G. illetve Erza karakterét is. Mert szerintem innentől kezdve stagnál mind Erza, mind Gerard karaktere. Ha meghal, azzal Erza elindulhatott volna egy bármilyen másik irányba (ezzel elkerülve a Jon által emlegetett egysíkúvá válást), de így csak "szenvednek" egymás mellett és pont visszatartják egymást. (Persze ehhez az érzéshez sokat hozzátesz a visszahozásának a módja, illetve a kapcsolatuk alakulásának a megírása)

Menő karakter, meg nagyon badass, bírom is, de sok mindent nem csinált mióta visszatért. És ez eléggé azt az érzést kelti bennem, hogy csak azért támadt fel, mert Erzának is kell valaki a történet végén, és kiérdemelte a rengeteg szenvedésével, hogy a gyerekkori szerelmével legyen happy End-je ( :lol ) . (Meg azért, mert Gerard Hiro kicsi kedvence)
 
lunarcry88
Lad írta:

Fuhh ez szép kis összefoglalás Erzáról, de én - ha nem haragszol meg - egyből átnyargalnék Gerardra. Ki is fejtem, hogy miért. :D

Egy ideje már fel akartam vetni ezt a kérdést itt, mert kíváncsi lennék a véleményekre, meg esetleg más megvilágításba is helyezhetitek a dolgokat számomra.
Szerintetek mi értelme volt visszahozni Gerardot, de most úgy őszintén?
Szerintem a halála úgy volt tökéletes, ahogy meg lett írva. Az egész élete tragikus, megőrül és teljesen megváltozik, de a halála pillanatában rájön mennyit hibázott és még utolsó erejével megmenti Erzát meg Natsut. Nekem ez egy elég frankó lezárás.

Ehhez képest, ugye Hiro visszahozza a történetbe 1 ív elteltével, amivel tökön lövi G. illetve Erza karakterét is. Mert szerintem innentől kezdve stagnál mind Erza, mind Gerard karaktere. Ha meghal, azzal Erza elindulhatott volna egy bármilyen másik irányba (ezzel elkerülve a Jon által emlegetett egysíkúvá válást), de így csak "szenvednek" egymás mellett és pont visszatartják egymást. (Persze ehhez az érzéshez sokat hozzátesz a visszahozásának a módja, illetve a kapcsolatuk alakulásának a megírása)

Menő karakter, meg nagyon badass, bírom is, de sok mindent nem csinált mióta visszatért. És ez eléggé azt az érzést kelti bennem, hogy csak azért támadt fel, mert Erzának is kell valaki a történet végén, és kiérdemelte a rengeteg szenvedésével, hogy a gyerekkori szerelmével legyen happy End-je ( :lol ) . (Meg azért, mert Gerard Hiro kicsi kedvence)


Gerard nélkül Erza összetört volna a Tartaros szál után.
http://naruto-kun...ail/416/19


Jon

Mindegyik karakternek volt "mélypontja" bár ez is szubjektív, kinek mi. Ha valaki szét akar szedni egy karaktert , akkor meg fogja találni azokat a viselkedésjegyeket vagy épp történéseket ami nem szimpatikus.
Attól hogy a többség így vagy úgy gondol valamit, attól az még nem igaz, ezt nyílván belátod Te is, ahogy én is azt, hogy akár igaz is lehet. Mivel egyikünk se lát bele Mashima fejébe, s mindenkinek meg van a maga értékrendje, gondolkozása, véleménye, etc így ami biztosnak tekinthető, ha egy karakter értékrendje totális mértékben ki van sarkítva, mondhatni fekete-fehér. Ilyen karakter viszonylag kevés van az Ft világában szerintem.

A másik fontos dolog, ez egy mese. Nem valós, így a karakterek interakcióját az általunk semmilyen szinten nem ismert világban kielemezni ugyan lehet, akár bele is lehet trafálni, de a szerzőn kívül mindenki más legfeljebb tippelhet.
Számomra legalábbis épp annyira lehetetlen dolog az, hogy Erza kibírta az általad viccnek említett támadásokat a démontól, mint az, hogy Natsu tüzet fúj, vagy Gray dolgokat fagyaszt meg. Pontosítok; lehetetlen dolog volna, ha ez egy megtörtént esemény lenne, nem pedig egy mese.

de ha már mély pontok ... ( részemről persze )

Natsu esetében az Etherion megkajálása. Egy komplett ország hadserege fújt visszavonulót a fegyver bevetésének hírére, de Natsu megeszi.. oké.

Gray: Se veled se nélküled állapot Juvíával 400 fejezet óta.

Juvia: Gray cseszegetése 400 fejezet óta ( Ez legalább változóan hol vicces, hol a falat kaparom tőle )

Lucy: Szerintem ö a legreálisabb karakter - és számomra a legidegesítőbb.

Szerk. : összegezve egy egy karaktert szeretni, utálni lehet, de ezt a viselkedése miatt tegyük, ne pedig azért mert valami "csoda" folytán megnyert egy harcot.
 
Lad
Ez pl. egy olyan érv, ami felett átsiklottam (nem igazán emlékeztem rá...), ha van még több ilyen, jöhet, szívesen fogadom.
 
Jon
lunarcry88 írta:
A másik fontos dolog, ez egy mese. Nem valós, így a karakterek interakcióját az általunk semmilyen szinten nem ismert világban kielemezni ugyan lehet, akár bele is lehet trafálni, de a szerzőn kívül mindenki más legfeljebb tippelhet.
Számomra legalábbis épp annyira lehetetlen dolog az, hogy Erza kibírta az általad viccnek említett támadásokat a démontól, mint az, hogy Natsu tüzet fúj, vagy Gray dolgokat fagyaszt meg. Pontosítok; lehetetlen dolog volna, ha ez egy megtörtént esemény lenne, nem pedig egy mese.


Ezzel nem értek egyet. Minden komolyabb történetnek vannak logikai keretei, amiket az író, adott esetben a mangaka állít fel, és azokat utána köteles betartani.
Mashimának ez gyakran nem sikerült. És olyankor jogosan kritizálhatunk valamit, ha a saját szabályaival megy ellen.

Ezek a karakter mélypontjaid teljesen szubjektív dolgok, sőt, nem is a karakterekhez tartoznak. Erzát én sokkal inább a karaktere miatt kritizáltam, nem csak a harcai miatt.
De ha már valami, az, ahogy Natsu megkajálta az aetheriont, szerintem baromi király volt, pont az az eset, hogy nem ment szembe teljesen a manga kereteivel, hiszen tudtuk eddig is, hogy Natsu nem közönséges ember.
Az már sokkal inkább probléma, hogy ez a séma (megeszik valamit, és megnő az ereje) klisévé vált, nagyon-nagyon sokáig. Igazából a Tartarosig.
Juvia engem is idegesít, a kezdetektől fogva, de ő ilyen karakter, szubjektív ízlés kérdése. Az viszont szerintem kétségtelen, hogy vele legalább történt valami, Gray esetében is történt jelentős előremozdulás, és nem...habár de, egy helyben stagnál a karaktere, de csak vicc szempontjából, valóságban azért jócskán előremozdult.
Lucyval is így vagyok, ahogy te, néha nagyon idegesít, de ez megint csak szubjektivitás kérdése.

Egyébként az összes karakterről elmondható (aki nem volt gonosz, és megtért, mint Luxus, vagy Gérard), hogy nem, vagy csak alig mozdult el a karaktere az első fejezettől kezdve. De a Tartarosnál nagyon sokan kaptak új motivációt, végre, és nem csak ugyanazt a rettenetesen unalmassá vált sémát ismételgették (konkrétan Natsu ugye meg akarja bosszulni Igneelt, Gray az apját, Lucy meg akarja keresni Aquariust, stb).
Szóval nem ugyanarról a dologról beszélünk.
(Szerk:
Szerk. : összegezve egy egy karaktert szeretni, utálni lehet, de ezt a viselkedése miatt tegyük, ne pedig azért mert valami "csoda" folytán megnyert egy harcot.

Így van. Szerintem én elég indokot hoztam fel Erza karakteréhez, és ezek közül csak egy volt a logikátlan győzelmek sorozata. Az már sokkal inkább érv, ami ezekből következik, és torzítja a karaktert az olvasó szemében.)


Gérard: Nekem is a kicsi kedvencem :D Habár ez túlzás, de nagyon szeretem a karakterét, de ez is csak az alaptermészete miatt lehetséges, hiszen az ő karaktere aztán végképp nem bír elmozdulni abból a holtpontból, amibe juttatta magát. Vagyis hogy nem tud megbocsátani magának és örlődik a múltja miatt.
Viszont szerintem nagyon is kellett a visszahozatala. Egyrészt kár lett volna egy ilyen szintű karaktert veszni hagyni (főleg Erza miatt), másrészt szerintem fontos szerepe volt és lesz is még a történetben.
Az Oracion Séis ellen rendkívül érdekes helyzetet teremtett az, hogy emlékezetkiesése van, és hogy Erza hogyan viszonyul hozzá ezek után, majd az Erzával való búcsúzása egyszerűen gyönyörű.
A Crime Sorciére megalapítása is egy üde színfolt szerintem a mangában, nagyon fontosnak érzem azt, hogy ezek a karakterek, akiket ő fog össze, tartsanak valamerre és ne csak lógjanak a levegőben, ahogy nélküle tennék. Nyilván nem csinált sok mindent, de van egy szerepe a történetben (ami persze közel sem olyan jelentős, mint volt a Menyország tornyánál), egy célja, ami valószínűleg még nagyon fontos lesz.
És nem értek egyet azzal sem, hogy tökön rúgta volna Erza karakterét. Ahogy kicsit ki is fejtettem a kisregényemben, szerintem pont hogy ő tudja kimozdítani, szinte egyedül Erzát a megszokott, hűvös, mindig tökéletes (és a mindig tökéletes az előbb-utóbb irritáló) Erza szerepéből, és az emberi, érzékeny és szerethető oldalát kihozni.
A kettejük románca meg szerintem... hát, én nekem nagyon tetszik, ez egyéni vélemény, persze :D Szinte sosem shippelek semmit, egy mangában sem, de Mashima el tudta érni nálam azt, hogy nagyon drukkoljak nekik.
Sőt, üde színfolt egy normálisan megírt szerelmi szál egy shounenben. Szerintem.

Úgyhogy abban egyetértek, hogy a karaktere egy helyben stagnál, de azzal nagyon nem, hogy ne lenne szerepe a történetben, pláne Erzára nézve.
Szerkesztette: Jon - 2017.01.25. 19:51


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Lad
Hmmm.... elgondolkodtattatok Rawr kollegával az biztos.
Ezért jó ilyen kérdéseket feltenni itt, simán olyan dolgokra tudtok rávilágítani, ami felett én elegánsan elsiklottam. :D
 
roku
Most már biztos, hogy nem ugyan azt a mangát olvassuk. Te felrovod Erzának, hogy folyton nyer, ellentétben Natsuval, akit előtte jó alaposan elvernek. Akkor át is térnék a sémákra: egy arcnak eddig az volt a felépítése, hogy elindulnak, megjelenik a gonosz, aki nagyon gonosz és nagyon Zerefet akarja(ez valami Zerefszexuális szekta lehet a feketemágián belül) akik elvernek MINDENKIT JÓ ALAPOSAN, majd elmondják, hogy Zerefet akarják, erre a csapat összekaparja magát és nekiindul hogy aztán teljesen általad megfogalmazott módon nevetségesen verjenek el mindenkit.

Mindenki ezt csinálja és megint felrovod ezt Erzának egyedül... Engem történetesen baromira nem érdekel, hogy hogyan nyernek. Felőlem egy fingópárnával is elintézhetik az ellenfelüket! A motivációjukról meg csak annyit, hogy nemtom hogy értetted az egysíkúságot, vagy azt várod, hogy azt mondja "tegnap lecsaptam valakit a céhért, most lecsapom Kyoukát mondjuk egy hatalmas epertortáért csak a változatosság kedvéért!"?

Nekem Erza megjelenése volt a fordulópont anno amikor elkezdtem nézni az animét. Erza vett rá, hogy maradjak. Erza hozza azt a különleges kontrasztot, amit keresek általában egy animében vagyis a szélsőségek tökéletes egyensúlyát. Nagyon komoly, de nagyon bolond is tud lenni és amikor sír, akkor az tényleg szívbemarkoló. Legalábbis számomra. Erre a legjobb példa az Orassion Seiss elleni csata utáni levezetés, amikor elviszik Gerardt és azon a hegytetőn(?) fájdalmasan sír. Nekem Erza a legjobb karakter a Fairy Tailben és nekem mondhatja 10 millió olvasó, hogy rossz karakter, vagy nevetséges, akkor sem ér többet a véleményük az enyémnél és fordítva. Ami számotokra nevetséges, azt én megfigyelem másoknál is, ellenben ugyan olyan királynak tartom, mint Erzánál. Én érzelmi részről nézem a dolgokat és nem próbálok egyetemi irodalmi elemzést csinálni belőle.

Gerard karakterét egyértelműen azért kellett visszahozni, mert Erzának is kell valaki és ennyi elég is. Persze ahhoz képest eléggé jól kifejtették Gerardot hiszen 3-at is kaptunk belőle :D

Még annyit, hogy az hogy ilyen ott van az általad linkelt oldalon. Nem hiszem, hogy ez a fajta személyiség nem lehet élethű... Sokan vagyunk ilyenek.
 
Durzo
lunarcry88 írta:
A másik fontos dolog, ez egy mese. Nem valós, így a karakterek interakcióját az általunk semmilyen szinten nem ismert világban kielemezni ugyan lehet, akár bele is lehet trafálni, de a szerzőn kívül mindenki más legfeljebb tippelhet.
Számomra legalábbis épp annyira lehetetlen dolog az, hogy Erza kibírta az általad viccnek említett támadásokat a démontól, mint az, hogy Natsu tüzet fúj, vagy Gray dolgokat fagyaszt meg. Pontosítok; lehetetlen dolog volna, ha ez egy megtörtént esemény lenne, nem pedig egy mese.

Mivel egy kitalált világról beszélünk nyilván van benne való világi szemszögből nézve logikátlanság és belemagyarázás de ez csak az a része a történetnek, hogy emberfeletti képességeik vannak. Az, hogy hogyan használják és egymáshoz képest mennyire erősek/gyengék az emberek már lehet logikusan felépítve. Hiszen ha Natsu egyszer csak elkezdene vizet varázsolni csak úgy vagy ha Jet nekimenne Acnonak és nyerne az nyilván nem fogadná el senki csak azért mert mese.
Erza egy átlag spriggannal nem bírt egyedül de segítséggel legyőzi. Ok. Nem bír megülni a seggén és nekimegy a következőnek. Ok. Félholtra verik. Mire számítottál? Nekimegy Eileennek, hogy a többiek el tudjanak menekülni. Még mindig ok. De ha azt az ütést se tudta megállítani ami eltörte majdnem az összes csontját akkor mégis mennyi esélye lenne egy meteor ellen úgy, hogy még jobban meg van sérülve. Amúgy nehogy nekem most kapjon egy power upot Eileentől mert akkor biztos, hogy nekimenne még 2 spriggannak.
 
lunarcry88
Durzo írta:

lunarcry88 írta:
A másik fontos dolog, ez egy mese. Nem valós, így a karakterek interakcióját az általunk semmilyen szinten nem ismert világban kielemezni ugyan lehet, akár bele is lehet trafálni, de a szerzőn kívül mindenki más legfeljebb tippelhet.
Számomra legalábbis épp annyira lehetetlen dolog az, hogy Erza kibírta az általad viccnek említett támadásokat a démontól, mint az, hogy Natsu tüzet fúj, vagy Gray dolgokat fagyaszt meg. Pontosítok; lehetetlen dolog volna, ha ez egy megtörtént esemény lenne, nem pedig egy mese.

Mivel egy kitalált világról beszélünk nyilván van benne való világi szemszögből nézve logikátlanság és belemagyarázás de ez csak az a része a történetnek, hogy emberfeletti képességeik vannak. Az, hogy hogyan használják és egymáshoz képest mennyire erősek/gyengék az emberek már lehet logikusan felépítve. Hiszen ha Natsu egyszer csak elkezdene vizet varázsolni csak úgy vagy ha Jet nekimenne Acnonak és nyerne az nyilván nem fogadná el senki csak azért mert mese.
Erza egy átlag spriggannal nem bírt egyedül de segítséggel legyőzi. Ok. Nem bír megülni a seggén és nekimegy a következőnek. Ok. Félholtra verik. Mire számítottál? Nekimegy Eileennek, hogy a többiek el tudjanak menekülni. Még mindig ok. De ha azt az ütést se tudta megállítani ami eltörte majdnem az összes csontját akkor mégis mennyi esélye lenne egy meteor ellen úgy, hogy még jobban meg van sérülve. Amúgy nehogy nekem most kapjon egy power upot Eileentől mert akkor biztos, hogy nekimenne még 2 spriggannak.


És ezzel el is érkeztünk a következő általános vita fő pontjához.
Ki az erősebb, Erza vagy Natsu/Gray ...
és a helyes válasz a ... nem tudjuk.

Szerk. : Egyébként szerintem fussatok neki még egyszer Erza történetének, tényleg szájbarágósan leírja , hogy miért olyan amilyen.

Egyrészt nem voltak szülei, az nem derült ki pontosan kinél élt, miből élt, csak annyit tudunk hogy nagyon fiataon egy kis falu lakója volt, ahonnan elrabolták. Mivel kiemelve nem volt, valószínűleg érzelmi kötődése - már mély szülő/gyerek , szerelem, etc - nem volt. Rabszolgaként nevelkedett, kínzások közepette, ahol szerzett pár barátot, de még így is a legmélyebb köteléke Geraldal alakult ki. Majd a szeme láttára megölték az öreg fairy tailest, ez volt számára a fordulópont, s fellázadt. A sikeres lázadás után , a legjobb barátja elárulja, s arra kényszeríti hogy Erza pedig a többi barátját árulja el, s hagyja ott őket.
Ezek után inkább az a meglepő, hogy nem lett belőle valami idegbeteg szociopata.
Az hogy mégsem ez lett a kislányból, Makarovnak köszönhető, aki nem csak befogadta, hanem adott neki valamit, amilye Erzának még sohasem volt; családot. Ezért mondtam egyszer azt, Erzát ha valaki el akarja pusztítani, akkor ne őt kínozza meg fizikailag, mert az semmit se fog érni. A lelkét kell elpusztítani, vagyis a Fairy tailt.
Szerkesztette: lunarcry88 - 2017.01.25. 21:08
 
roku
Elméletileg Eileen a legerősebb Spriggan, úgyhogy csinálja csak. Én támogatom. A többieknek meg törjön csak el az agya! :]

Szerk.: Erzától elszálltak azok ketten. Ha lenne egy harc köztük, akkor veszítene. Ezért kellene neki még egy kis power up, hogy fel tudjon zárkózni.
 
Jon
roku írta:

Most már biztos, hogy nem ugyan azt a mangát olvassuk. Te felrovod Erzának, hogy folyton nyer, ellentétben Natsuval, akit előtte jó alaposan elvernek. Akkor át is térnék a sémákra...

Mindenki ezt csinálja és megint felrovod ezt Erzának egyedül... Engem történetesen baromira nem érdekel, hogy hogyan nyernek. Felőlem egy fingópárnával is elintézhetik az ellenfelüket! A motivációjukról meg csak annyit, hogy nemtom hogy értetted az egysíkúságot, vagy azt várod, hogy azt mondja "tegnap lecsaptam valakit a céhért, most lecsapom Kyoukát mondjuk egy hatalmas epertortáért csak a változatosság kedvéért!"?
...
Erre a legjobb példa az Orassion Seiss elleni csata utáni levezetés, amikor elviszik Gerardt és azon a hegytetőn(?) fájdalmasan sír. Nekem Erza a legjobb karakter a Fairy Tailben és nekem mondhatja 10 millió olvasó, hogy rossz karakter, vagy nevetséges, akkor sem ér többet a véleményük az enyémnél és fordítva.
...
Én érzelmi részről nézem a dolgokat és nem próbálok egyetemi irodalmi elemzést csinálni belőle.

Gerard karakterét egyértelműen azért kellett visszahozni, mert Erzának is kell valaki és ennyi elég is.
...

Még annyit, hogy az hogy ilyen ott van az általad linkelt oldalon. Nem hiszem, hogy ez a fajta személyiség nem lehet élethű... Sokan vagyunk ilyenek.


Ejj, láthatóan nem értettél meg.
1. Direkt kiemeltem, hogy igen, sémák vannak a FT-ben. Nagyon is. Unalmasak is sokszor. Attól még Natsutól logikátlan, "asspull" győzelemre nem emlékszem, azt hiszem.
2. Engem meg igenis érdekel, hogy hogyan győzik le az ellenfelüket, ha pedig téged nem, az sekélyesség. Ez egy shounen manga, és nem a puszta harc a lényeg, de igenis nagy százalékot vesz el a történetből. Ha a harcok klisések, unalmasak, logikátlanok, akkor az a természetes, ha zavar.
A motivációra pontosan ezt értem, vagyis Erza esetében pont azt, hogy nincs motiváció. Minden egyes karakernek, hogy előrébb lépjen, kell egy nehézség, amin átlép, egy friss motiváció, cél, amiért küzd, amiért erősebb és érettebb lesz. A többiek kaptak, Erza nem. Ezzel egyébként nincs önmagában gond, az ő motivációja annyi, hogy megvédje a céhet, csak ez nem ad rá új rétegeket.
3. Külön kiemeltem a Gérardtól való elbúcsúzás pillanatát. Mert tényleg gyönyörű volt.
És persze, ha neked tetszik Erza karaktere, azzal nincs semmi gond, mert mindez, amiről beszélgetünk szubjektív. Egyéni személyiség, lélek és tapasztalatok alapján szeretünk meg karaktereket, ez nem olyan, hogy a többségnek van igaza.
De ettől függetlenül nem kell elvakultnak lenni, és igenis észre lehet venni a hibákat, ha vannak.
4. Jó dolog az érzelmi alapon való hozzáállás, a Naruto ezért marad mindig az egyik kedvencem, nem azért, mert zseniálisan jónak tartom (bár vannak zseniális jó részei :D ), hanem azért, mert érzelmileg hozzá nő az ember, gyerekkora óta.
De attól függetlenül fontos a kritikai hozzáállás.
5. Nem értek egyet, feljebb kifejtettem, szerintem Gérard karaktere messze nem csak Erza miatt lett visszahozva.
6. Nem mondtam, hogy nem élethű. Ha erre gondolsz:
http://naruto-kun...ail/331/16
Akkor ez nagyon is élethű. De nekem 400 fejezeten keresztül nem szimpatikus.

És ne aggódj, ugyanazt a mangát olvassuk ;) Különbözik a véleményünk, és nincs ezzel gond.

Szerk.:
...
Ezek után inkább az a meglepő, hogy nem lett belőle valami idegbeteg szociopata.
Az hogy mégsem ez lett a kislányból, Makarovnak köszönhető, aki nem csak befogadta, hanem adott neki valamit, amilye Erzának még sohasem volt; családot. Ezért mondtam egyszer azt, Erzát ha valaki el akarja pusztítani, akkor ne őt kínozza meg fizikailag, mert az semmit se fog érni. A lelkét kell elpusztítani, vagyis a Fairy tailt.


Gyönyörűen megfogalmaztad, ezzel tökéletesen egyetértek.
Szerkesztette: Jon - 2017.01.25. 21:19


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Ugrás a fórumra: