Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
High School DxD
bakod
Az angol verziót nem ismertem, de akkor tényleg félrefordították nem is kicsit.
 
goku5
Amúgy utólag gondolkodva elég érdekes dolog merült fel bennem. Mondják is benne hogy csak egy fél év telt el a kezdet óta. Ez lényegében igaz lehet ha aszt nézzük hogy még mindenki oda jár ahova osztályt nézve. Viszont már az számomra megint csak túlzás ezt a sok eseményt látva. Mennyi haladt előre a cselekmény mennyivel lettek erősebbek a hőseink. Fél év nagyon kevés. Nekem éveknek tűnik. Bár az animék meg a realitás tényleg távol áll, de akkor is kevésnek tartom az időt. Mert ha ezt nézzük kb 1-2 hónapja még legnagyobb ellenségük volt Azazel, most meg milyen barát és szakkommentátor.

Amimációt meg hagyjuk. Már az elején elrontották ezzel az új formával. Az ilyen apróságok ha azt nézzük már meg se lepik az embert.
Igazából a nagyon jó sztori ami viszi előre az eseményeket, és kelti a néző figyelmét.
 
Durzo
Na igen, a shounen karakterek gyakran válnak rekordidő alatt olyan erőssé, vagy még erősebbé is, mint más karakterek, akik egész életükben szinte csak edzettek, vagy legalábbis hatalmas erőkülönbség van közöttük. Ami érthető, hogy miért van de attól még idegesítő tud lenni. A DxD-ben viszont szerintem valamennyire jól van ez megcsinálva, mivel nem Issei az, aki kapja az őrületesen erős power op-okat, hanem a szent szerkezete, ami alapból az egyik legerősebb a világon. És a történet is arról szól, hogy megtanulja használni ezt az erőt. (Nem úgy mint egy másik From-Zero-to-Hero animében.) Az alapja viszont még mindig ember és ez egy hatalmas gyengeség neki, ami az ötödik évadban elég durván vissza fog ütni.

Azazelre meg inkább csak ellenségként tekintettek, mert a démonok és bukott angyalok elvileg ellenségek és az sem segített, hogy Reynare az ő nevében cselekedett. De Azazel nem akart az ellenségük lenni. Kokabiel is megmondta, hogy Azazel békét akar, ő meg nem és ezért támadta meg őket.
 
takacs415
A hétfői résszel vége lesz ennek az évadnak? Vagy ez most valamivel tovább fog tartani?
 
Jaeger
Miért érne véget?:D 12 részes lesz az évad és most tartunk a jövőhéten a 10-ik résznél. Bár Issei harcát tuti a végére tartogatják szokás szerint.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Jó kis rész volt a heti is!
Igazi jó kis csatás tele izgalommal és taktikával, önfeláldozással. Igazi felvezetője is a jövő heti még nagyobb csatának.
Nagyon jól harcolt mindenki. Főleg kicsi vámpírunk mutatta meg mire is tanította Issei.
Főhősünk csatájára meg nem tudom mit írhatnék. Őszintén szerintem csak azért volt benne hogy legyen némi meztelenkedés a részben. Másra nem volt jó.Legyőzni mivel tudta volna? Csak lefoglalhatta. De amúgy teljesen igaza volt Isseinak! Hogy képzelte hogy előbb a bugyit veszi le nem a melltartót! Pláne a mellek sárkánya előtt!Ikszdé
Szegény Akenót meg jó gyorsan lerendezték!Tól gyorsan is! azért mutathatták volna többet is a csatáját. Tipikusan olyan benyomást keltett mintha gyenge lenne és nem elméletileg a 2. legerősebb bábú. Pedig ő is igen sokat edzett és erősödött. Különlegesség képen meg most mutatták hogy felemás szárnyai vannak. Eddig lényegében mindig csak démon szárnyai voltak. Manapság meg már rámennek erre is.
Amúgy stratégialiga jól megtervezett részek. Előbb jönnek a gyengébbek. Azok legyőzik a velük egyenrangúakat pár kiesővel. Majd ők mennek meggyengíteni a legerősebbet aki majd simán legyőzi őket. Következő rész eleje. Majd jönnek az erősek.
Viszont itt van ami elér a realitástól (tudom animében ne nagyon keressünk) mégpedig hogy ezután már legalább csak 8-ast dobhatnak, mert már lényegében nincs alacsonyabb rangú pontú bábú játékban. Na ez nagy buktató ilyen szempontból. Mert hogy kisebb az ilyen nagy vagy nagyobb dobások valószínűsége. És már a jövő hat rész a címéből adódóan megint a nagyok csatája lesz. Szóval megint 12-es dobás lesz.
Gondolom megy majd Issei meg Asia. Asia aki lényegében nem is tud harcolni. Gyorsan kiiktatható. Gyógyítani tud, de ezt tudva könnyű célpont és őt veszik elsőnek célba is emiatt.
Na meg itt van ilyenkor hogy Issei harcát várjuk nem az elnökét aki a vezető. És hát mégis a vezető legyőzésével lesz vége a harcnak. Lehet Rias nem is fog harcolni. számilag nem is lehet ő és Issei egyszerre a pályán. És ha Issei nem győz nehogy már ő letudja győzni az ellenfelét.
 
bakod
Nekem is tetszett a 10. rész. A csaták néha mondjuk elég gyorsan lezárultak - Pl Akeno... azért mégis csak királynő-, de ettől még jók voltak.

Gasper tényleg dícséretet érdemel, főleg ha megnézzük, hogy honnan indult. Hiába Issei képes volt rá hatni. És ha már itt tartunk.... A mellek sárkánya megint alakított :D végig sírtam a nevetéstől az egész "harcot".

Egyetértek gokuval, stratégiailag szépen megtervezett minden. Innentől viszont Sairaorgnál sincs gyenge bábu szóval ha kisebbeket dobnak akkor nem tudom mi lesz? 1 kör kimarad, dobhatsz újra? :D

Szerintem Riasnak is kéne harcolnia... számomra kicsit fura lenne ha nem tenné.
 
Jaeger
Biztosan fog Rias is harcolni nem hadja, hogy csak a családja harcoljon.

De a részt akkor is Gasper vitte, nagyon szuper jelenetet produkált. Mindenki azt hiszi csak poén volt a Issei elleni harc de amugy nem. Gondoljatok bele ha tökéletes sorrendben történnek a dolgok szerintem ott leblokkolt volna. Nagyjából ez a egyetlen gyengessége de ez van :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Durzo
Az lehetett a nagy ötlet, hogy mivel a mellekre van rábukva, azt hagyja utoljára. :D

Akeno harca tényleg egy kicsit rövidre sikerült, bár a novelben se volt sokkal hosszabb. Ott egy kicsivel (sokkal) több volt a villám. Lehet, ha az animébe is többet csinálnak jobban át jött volna. Amúgy én nem tudom mi van a felirattal. Legalábbis szerintem fogalmazhattak volna egy kicsit érthetőbben. Ha valaki nem értette volna, akkor az történt, hogy Akeno szent villámmal támadott, amit Kuisha szétválasztott villámra és fényre és csak a fényt küldte vissza, ami mint tudjuk nem tesz jót a démonok egészségének. A támadás pedig alapból olyan erős volt, hogy egy magasosztályú démon is kritikus sebzést kapott volna. Szóval Akeno nem gyenge. Pont, hogy erős, csak rossz ellenfelet kapott.

Ha kicsi a szám, akkor újra dobnak. Mást nagyon nem tudnak csinálni. :D A novelben mondták, de sok jelentősége nem lesz, mert nem fog ilyen történni. Valószínű ezért hagyták ki. Amúgyis felesleges időhúzás lenne olyanra írni a történetet, hogy kicsi a szám és újra kell dobni.

ezután már legalább csak 8-ast dobhatnak, mert már lényegében nincs alacsonyabb rangú pontú bábú játékban.

Ott van még Sairaorg gyalogja 7-et ér, Asia pedig 3-at. Mondjuk az nem lenne hosszú harc.

Tipikusan olyan benyomást keltett mintha gyenge lenne és nem elméletileg a 2. legerősebb bábú.

Inkább 3. legerősebb. Kiba már vitathatóan erősebb nála. Illetve Rossweisse is itt van már, aki sok mágiát ismer. Vagy ha arra gondolsz, hogy ő egy királynő, akkor az nem sokat jelent.
 
goku5
Amúgy kíváncsi is voltam hogy az akivel Issei harcolt az végül is milyen bábú volt! Most már leht akkor tudni.
Azt meg dirkekt írtam hogy 8-at kell legalább dobni, na meg azt is írtam, hogy Asiával semmire nem mennek, szóval hogy lényegében nincs gyengébb.
Asia csak arra jó, hogy pl Iseeivel kimegy majd a következő körben és mérkőzés alatt ha nem ütik ki a legelején gyógyíthatja majd, vagy Risassal ugyan ez. Bár tegyük hozzá Rias szerintem a következő körben harcol majd A másik királynő ellen és lényebében annyi. Mert ha Issei nem győzi le Sairaorg akkor nem hinném, hogy ő képes lenne rá.

Bábuilag a királynő a 2. legértékesebb és elvileg a legerősebb. A 3. helyet én még akkor is tartanám. Viszont az első Issei lenne a második meg Risa. A többieknél azért szerintem erősebb.
 
Durzo
Milyen epic harc már ez? És ezt úgy mondom, hogy láttam az All Might vs AFO harcot. Sairaorg meg abszolút kedvenc. A gyerekek jelenete is jóra sikerült, csak a végén az "oppai" kántálás... Elég cringe (nem tudom mi erre a jó szó magyarul, de értitek :D).
 
Jaeger
Azért az All Might vs AFO jobb volt ennél :D
Amugy Durzo
Issei mostani legújabb formája csak egy mostani powerup vagy később is előtudja hívni ha kell lazán mint most a babú váltogatást?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Jó kis rész volt ez bár van 1-2 kivetnivalóm azért vele.
A harcok számomra túl gyorsan lerendezettek lettek. Ezt főleg Issei harcára értem a végén. Az meg hogy a kedves királya, Rias mit művel azt én már a szégyen kategóriába sorolnám. És tudni való hiába erős az ellenfele akkor is. Nem lenézni akarom, de ez az egész már tényleg csak Issei erősebbé válásáról és harcáról szól. Ez azért jó és tetszik is, viszont Risanek már csak annyi a szerepe hogy gratulálnak neki milyen jó erős és hűséges szolgái vannak. Más szerepe nincs. Ja de mégis ő a mellek sárkányának szerelme, vérvörös hajával!:ehh
Főleg hogy már tényleg régóta Isseit lehet királynak tekinteni. Pláne ebben a nagy harcban. Riassal nem is foglalkoznak.

Nekem személy szerint ez a gyerekes szurkolás annyira nem tetszett. Jól meg lett csinálva de valahogy akkor se gyerekek és a mell sárkány!?:hmm
Sairaorg átváltozását látványosra akarták csinálni de szerintem túlspilázták, nem sikerült. és hát ez az oroszlános páncél se jön be. Túldíszített! Jobb a szép letisztult sárkánypáncél.
Issei új fogadalma és hogy még egy előző fehér sárkány is segít neki az viszont nagyon jól sikerült és ütős volt.:bow
Az újabb forma meg még jobb, ütősebb! Kíváncsian várom az új utat amit mutat és hogy milyen erős is lesz.
 
Durzo
Azért az All Might vs AFO jobb volt ennél

Nem mondtam, hogy jobb, csak azt, hogy nekem közel annyira tetszett. Ott nagyobb tétje volt, hogy a főszereplő nyerjen, itt viszont inkább csak Sairaorgnak van veszteni valója. Ugyanakkor itt lehet mindkét félnek szurkolni, azt viszont kétlem, hogy AFO rajongótábora túl nagy lett volna. Plusz ez a harc még nem ért véget.

Issei mostani legújabb formája csak egy mostani powerup vagy később is előtudja hívni ha kell lazán mint most a babú váltogatást?

Később is elő tudja hívni, de még (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: instabil).

Az meg hogy a kedves királya, Rias mit művel azt én már a szégyen kategóriába sorolnám. És tudni való hiába erős az ellenfele akkor is.

Írta is Ishibumi, hogy Akeno és Rias erősek, csak rossz ellenfeleket kaptak. Rias ereje meg ugyanaz, mint Sirzechsé, a Pusztítás Ereje (leginkább a Hakai-hoz tudnám hasonlítani a Dragon Ball-ból) és fogja mondani később a történet során, hogy
nem különösebben nagy spoiler
naiv volt, mert egy olyan támadást akart, amit a Ratin Game-ben is tud használni, de rá kellet jönnie, hogy egy olyanra van szüksége, ami elpusztítja az ellenséget. Egy ilyen támadás sokkal inkább lehetséges az ő erejével, de mivel ez kijátszaná a Játék kiesés rendszerét, amúgy se használhatná.
Ettől függetlenül tényleg mutathatott volna többet, de tegyük hozzá, hogy a király alapvetően nem egy erős bábú. Csak arra jó, hogy meg kell védeni, nehogy leüssék. Egy királynak elsősorban nem az erejét kell bizonyítania, hanem a vezetői képességeit. És én pont ezért bírom Sairaorgot. Mert ő nem csak a csapata miatt erős, sokkal inkább miatta erős igazán a csapat.

Főleg hogy már tényleg régóta Isseit lehet királynak tekinteni. Pláne ebben a nagy harcban.

Pont ebben a harcban bizonyította be, hogy még nem elég érett, hozzá, hogy király legyen. Még mondta is.
 
Jaeger
Amugy Issei új formája az a igazi Juggernaut drive lenne? Ahogy mutatták az utolsó képen mintha a két sárkány erejének a kombinációja lenne. A szárnyai mint Valinak ami elvezeti a felesleges energiát.

Ebben a rating game-ban rossz ellenfeleket kaptak amugy. De azért Issei csak egy legendás sárkánynak az erejét birtokolja amitől még elvileg az Istenek is féltek.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: