Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
High School DxD
Jaeger
Reménykedjünk benne, hogy most (is) sikere lesz ennek az évadnak és lesz még következő :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
Bár a karakterek arcai furábbak, de az animációkra szavunk nem lehet, és jó évadot kaptunk eddig szóval csak-csak folytatják. Főleg ha egyre kevesebb dolgot hagynak ki.

Az hogy elhúztak egy viszonylag jelentéktelen jelenetet még mindig jobb mintha tovább mentek volna és a kövi jelenetet félbe hagyják. nem tudom mi jön de ezt szűrtem le a beszélgetésből. Amúgy engem sem zavar de fárasztó volt :D
 
Wiz06
Jó hír 2018. októberében jön az új évad. (Ha meg már le írta előttem valaki akkor 1000 bocsánat...)
 
Jaeger
Nem írta még le előtted senki úgy, hogy kösz :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
takacs415
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy valaki nem tudná nekem elküldeni az egyes évadot címeit? Csak mert én elvileg megnéztem 3 évadot, de ezekszerint lemaradtam a 4dikről.
 
Avaren
A 4. évad címe High School DxD Hero :)
 
Shiro
takacs415 írta:

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy valaki nem tudná nekem elküldeni az egyes évadot címeit? Csak mert én elvileg megnéztem 3 évadot, de ezekszerint lemaradtam a 4dikről.
https://myanimeli..._DxD?q=hig

A "Related Anime" rész alatt van felsorolva, hogy miként kapcsolódnak az egyes évadok.

Adaptation = eredeti mű, pl manga, visualnovel, videojáték, regény, indián törzsfőnök meséje bináris füstjelekkel...stb
Sequel = folytatás
Prequel = előzmény
Side story = melléktörténet, nagy általánosságban arról szólnak, hogy elmennek egy onsenbe, vagy a tengerpartra fürdőzni (Az animék 99%-ára jellemző az ilyen melléktörténet)


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
Durzo
A 8. rész jó lett, főleg a sajtókonferencia. Ahogy a riporter faarccal teszi fel a kérdéseket. :D A megbeszélést viszont lerövidítették. De fillerek most nem voltak és így is 24 perc lett, szóval érthető. Bár csak annyi a lényeg, hogy beszéltek egy kicsit Sairaog gyalogjáról, hogy mennyi bábú kellett hozzá. Lehet a kövi részben még megemlítik. A hang a végére kicsit elcsúszott. Aminek viszont örültem volna, hogy ha a Xenovia vs Rossweisse harcot kicsit többet mutatják.
 
goku5
Jó kis rész volt ez, de valahogy én nagy hülyeségnek tartom már ezt az osztályozós játékot. Most komolyan sajtó és TV közvetítés az alvilágban. Már inkább sport meg játék. Valahogy már számomra nincs komolysága.
Az hogy így harcolnak egymással a démonok különböző dolgokért előrejutásért meg hasonlók ahogy eddig volt az jó, de hogy már minden ennyire médiás meg nyilvános az nem tetszik.
Valahogy a számomra akkor is az hogy a káosz brigáddal harcolnak meg védik egymást jön be nem ez a hozzáállás.

Amúgy meg ez ami Issei meg Rias között zajlik már igen érdekes és egyértelmű. Tipikusan az amit a 3. évad végén adtak le csak röviden más köntösben.

Az meg hogy jön az új évad ráadásul belátható időn belül igencsak jó. Bár nem értem tényleg minek hagynak ki sok animéhez hasonlóak 1-2 szezont a két sorozat között? Miért nem tudnák egyben leadni.
Amúgy számomra valahogy várható volt, feltéve ha tényleg véget ért a novel. Most már nincs mire várni le lehet adni őket.
 
Durzo
Értem, hogy mire gondolsz. Tény, hogy én se hiányolnám a médiát a történetből ha nem lenne, de így hogy benne van szerintem nem is lehetett volna jobban megcsinálni. De most komolyan. Mennyivel jobb egy ilyen sajtókonferencia egy UFC-shez képest, ahol végig csak anyáznak egymásra csak, hogy felhypolják a meccset? Amúgy attól függetlenül, hogy engem személy szerint nem érdekel a média része egy ilyen eseménynek, nem látok benne semmi kivetni valót, vagy logikai bakit, hogy miért ne lehetne közvetíteni? Meg amúgy is milyennek kéne lennie egy démonokból álló társadalomnak? Miért ne lehetne olyan mint egy emberi társadalom, csak démonokkal. A technológia létezik, szóval miért ne használnák? És ne aggódj, a kövi évadban fognak a Káosz Brigád ellen harcolni. Itt most csak annyiról van szó, hogy a két legjobb küzd meg egymással és ez nyilván mindenkit érdekel, ezért a nagy felhajtás. A Bael elleni meccs még ugyanahhoz a "fiatal ördögök összemérik az erejüket" dologhoz tartozik mint az Astaroth és a Sitri (csak ez az animéből kimaradt) elleni meccsek. Csak azóta Issei elvert egy istent, meg egy régi démonkirály leszármazottját. Nyilván fel fognak rá figyelni.

Szerk: Először én is csak néztem, hogy minek ide sajtótájékoztató, de utána mondhatni kellemesen csalódtam.
Szerkesztette: Durzo - 2018.06.10. 23:57
 
goku5
Igen jó kis komoly beszélgetéssel indult a mai rész! Az hogy sok meztelen lánnyal volt megvalósítva még jobb volt. És amikor elértük a csúcspontot jött még néhány és elég oldottá tette végre a hangulatot. Így végül már kezdenek kitisztulni a dolgok. Néha jobb fejben rendbe tenni a dolgokat mint edzeni. Jobb lesz a végeredmény.
Amúgy tényleg kezd úgy kinézni hogy ez inkább Issei családja (háreme) mint Riasé. És már tényleg mindenki mindenki már arra utalgat hogy ő maga ki is válhatna a családból és sajátot alapíthatna. Pl a sült csirkénk is. Még könnyen adná a húgát is.

Ez a sok gyerek meg a mellek sárkánya meg nekem tényleg túl sok. Megértem de valahogy nekem nem tetszik.
Amúgy ebben is volt olyan utalás ami kimaradhatott az animéből. (említik Zeuszt és Poszeidónt) És gondolom Hadészt meg nem véletlenül mutatták meg nekünk. Biztos lesz még szerepe. Kinézete elég érdekes. Másik animés csontvázunk (Ainz, Momonga) ábrázolása valahogy jobban tetszik.

És végezetül csak elkezdődik a csata. Bár a szabályokat én inkább majd gyakorlat közben értem meg jobban. Azt hittem megint mindenki mindenki ellen lesz, nem ilyen. De ez is érdekes. Mindenki maga tud bizonyítani.
 
bakod
Tényleg kellően mély volt a beszélgetés, de azt nem hinném hogy Rias alól kiválna. Nagyon maximum akkor tudom elképzelni ha komolyan gondolja Riassal a szerelmet.

Igazad van goku, a mellek sárkánya is már karcolja a tűréshatárt (ahogy az az idióta dal is.. csak meg ne halljam megint :D ), de az hogy a gyerekek így viszonyulnak az egészhez, az összes szülő meg mosolyog ezen. az sok.
Momonga tényleg jobban nézett ki, de azért ez se volt annyira rossz.

A csata nekem is meglepő, hogy nem a hagyományos értelemben vett játszma jön. Ha jól értettem, akkor mindkét vezér minden csata előtt dob, és az összegnek megfelelően lehet harcba küldeni 1 vagy több családtagot. Ugyanakkor mindenki csak 1x léphet a csatamezőre. Érdekes szabályok és a taktika itt is fontos lesz nagyon. Már várom a kövi részt :)
 
Durzo
Jó kis részt kaptunk. Néhány nem annyira lényeges jelenetet kivágtak, de most tényleg csak azért, hogy beleférjenek az időbe, filler ugyanis nem volt benne. Amúgy is nehéz lehet belőniük, hogy mi az ami még belefér. Kíváncsiságból megnéztem és az 1. évad kb 400 oldalt dolgoz fel, a mostani pedig kb 500-at és mindkettő 12 részes.

Hades nem lett rossz, de szerintem csinálhatták volna baljósabbra a belépőjét. Rudiger Rosenkreutz pedig (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: egy emberből reinkarnált démon, aki 7. a Rating Game ranglistán.) Ezt azért benne hagyhatták volna, de lehet a következő részben még megemlítik.

A novelben mondták, hogy Sairaorg nem valószínű, hogy harcolni fog, még ha az elsőre 12-t is dobnak. Szerintem viszont rohadt jó lett volna, ha ennek ellenére 12-t dobnak és szembe találják magukat vele és feltörli a padlót a fél Gremory csapattal.

Az igaz, hogy a média, meg ez a nagy felhajtás elhanyagolható lenne, mert nem viszi túlzottan előre a történetet, de mondjátok, hogy ha az ember belép egy ilyen teli arénába, annak nincs meg a hangulata. Most még jobban várom a jövő hetet.

Ez a sok gyerek meg a mellek sárkánya meg nekem tényleg túl sok. Megértem de valahogy nekem nem tetszik.

Nem járok annyira előre, hogy ezt biztosra mondjam, de gondolj arra, hogy csak azért, mert a 25 kötetből egyben jobban túl van tolva a kelleténél, nem azt jelenti, hogy a többiben is ez a helyzet.

Amúgy ebben is volt olyan utalás ami kimaradhatott az animéből. (említik Zeuszt és Poszeidónt)

Kevesebb mint egy oldalt szerepeltek, úgyhogy nem maradtál le semmiről. Illetve Tannin is beköszönt, meg elvileg Odin is itt van, de ő csak elfutott, amint meglátta Rossweissét.

az összes szülő meg mosolyog ezen. az sok

Na azt a részét én is nehezen dolgoztam fel. :D

Ugyanakkor mindenki csak 1x léphet a csatamezőre.

Nem éppen. Kétszer egymásután nem harcolhat valaki.
 
bakod
Dede. 19:09nél a műsorvezető mondja maga: "Ellenben, többször ugyanazt a bábut nem játszhatják ki, szóval csak óvatosan!"
Emiatt írtam, hogy nagyon nagy szerepe lesz a stratégiának. Így Sairaorg is max egyszer léphet színre, így nem terítheti ki a fél Rias családot. Tehát nagyon meg kell gondolni hogy kit is küldjenek harcba. főleg hogy a másik választását már csak a harc kezdetekor tudják meg.
 
Durzo
Hallod... Én már olvadtam ezt. Tudom mi fog történni. :lol Ettől függetlenül a magyart félrefordították. Pont mint az 5. részben a Balance Breakert Korlát Zúzónak Egyensúly Zúzó helyett. (Az benne a vicces, hogy a két részt nem is ugyanazok fordították.) A novelben azt mondja, hogy "You cannot send out the same combatant continuously.", ami azt jelenti, hogy nem küldhetik ugyanazt a harcost folyamatosan. Az angol feliratban pedig azt mondja, hogy "However, you cannot send out the same piece in a row, so please be careful.", ami ugyanazt jelenti, kissé más megfogalmazásban. Meg ha belegondolsz, hülyeség is. Ha már volt egyszer a király és nyert, onnantól lehetetlen lenne legyőzni, mert nem harcolhatna még egyszer. Márpedig csak úgy nyerhetsz, ha kiütöd az ellenfél királyát.

Egy kicsit elrontották az animációt. A kocka még az előtt esik ki a kezükből, hogy kinyitnák a kezüket.
 
Ugrás a fórumra: