Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
High School DxD
goku5
Moderátori kérésre nyitva!

Akkor jöhetnek ide a High School DxD-el kapcsolatos hozzászólások.

Én úgy értettem azt a magyarázós részt, hogy annak aki nem olvassa a novelt csak animézik annak is nagyon gyorsnak és kihagyottnak tűnik-e vagy csak nekem.

Amúgy akkor ezek a korlát zúzók végül is egyensúly zúzók lennének, csak elírták a fordításban? Így egy csöppet érthetőbb.
De én pl hiánynál tényleg 1-2 csatára gondoltam amit csak említettek, na meg hogy lett képes a főhősünk a vörös sárkány előző gazdáival beszélni. És kik is ők java részt, mert róluk se sok infó van. (árnyékosra is érthető. de ő legalább kapott 1 perces előzetest.) Pláne tényleg helyiek meg ide jött káoszos tagok, de róluk se sokat tudni. És a mostani részben lévő csatát is gyorsan lerendezték.
 
bakod
Tény hogy vannak olyan esetek mikor úgy érzem hogy kicsit sietnek. ettől függetlenül nem hiányzik sok minden.

Továbbra is tartom, hogy amúgy a 4 évadnak tök jó sztorija van. De amikor az ember azt hinné hogy kicsit komolyabb lett a sorozat, a néző szemébe tolják a 100Es melleket, meg Issei baromságait. Ez nekem negatívum ahogyan teszik.
 
Jaeger
Akkor tisztázzuk, a Balance Breaker fordításon szerintem kár kiakadni. Nem mindegy amugy? Mindkettő azt jelenti, hogy feloldja a korlátokat. Olyan mint Bleachben a bankai.
Azt, hogy a mellékcsatákat nem kapjuk meg engem annyira nem zavar mivel visszautalnak rá annyira, hogy érthető legyen a dolog. Issei már az első évadban képes volt Ddraig-el beszélni szóval Goku a nagy része amit felhozol hülyeség lehet már régen láttad a sorozat elejét.
Ha koncentrál Issei bármikor képes volt beszélni Ddraig-el volt már szó a korábbi hordozokról is szóval mi az újdonság? Volt rá magyarázat, hogy most mit akarnak a régi tulajdonosok vagy miért bukkantak fel pont most Issei-nél.
Az előző évadokban se kellett 10 részt várni arra, hogy az ellenség mozgásba lendüljön. Ami most történt a 5-ik részben az, hogy felmosták velük rendesen a padlót, de a harcnak még nincs vége Goku nem tudom miből következtetted ki ezt a rész után :D

Szerintem a mostani 4-ik évad talán a legjobb eddig, ha számításba veszem az eddig történt harcokat eseményeket karaktereket és még ezután kitudja mi lesz még? Issei pedig nagyon sokat komolyodott az előző évadokhoz képest, pl. Kiba már vezetőnek nevezte ki a mostani harcuk során. Persze ez azért is van mert a mostani anime készítők kevesebb hülyeséget raknak bele és jobban követik a light novelt. Nagyon minimálisra van véve most az echi de azok a light novelben is megtörténtek.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Maga a történet az tényleg nagyon jó! Nem azzal van itt a gond.

Jaeger Gondolom olvasod a novellát ugye!? Annak kicsit másképp esik.
Amúgy én soha nem írtam, hogy eddig ne tudott volna beszélni Ddraig-el vagy ne lettek volna említve hogy voltak előző gazdatestei is. Viszont azoknak a gazdatesteknek a kilétéről személyiségéről érdemeiről erejéről semmit nem tudtunk eddig. És amit én írtam az az, hogy eddig nem említett előző gazdatestekkel hogy tudott hirtelen kommunikálni. Hogy jött rá ki tanította. stb.
Amúgy meg ha 1-2 kisebb csata kimarad az még hagyján de nekem jobban tetszene ha mindent mutatnának és nem próbálnának meg mindent 12 részbe besűríteni. Inkább lenne plusz infó is. Lenne inkább 20-24. rész.

Az meg hogy a csatának nincs vége az egyértelmű! Most idézték meg a melleket. Ebből világosan gondolható. Csak Issei társait győzték le túl gyorsan. Lényegében azt is alig mutatták csak hogy mindegyik elkezdte a harcot és kész.

Ezt írom úgy hogy tényleg nagyon jó a sztori de mivel csak animét nézek így kicsit hiányolok pár dolgot. És nem tudok semmit novell tartalmáról.
 
Jaeger
Nem olvassom a novellát, de szerintem igy sincs gond az animével. Annak is örülhetünk, hogy 12 rész elkészítését megrendelte valaki nem 24-ét :D Tekintve, hogy eredetileg az előző évad után beakarták fejezni a sorozatot azért lett az a filler ending.

Azért jelentek meg előtte az előző tulajdonosok mert felkeltette az érdeklődésüket amikor használta a Juggernaut drive-ot és ahogyan kijött belőle nekem ez jött le. Narutoban is akár nem egyszer nem kétszer megjelent Kurama és azt se tanította senki szóval nem értem a kritikádat Goku. Az előző tulajdonosokról biztos lesz még infó előbb vagy utóbb.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Durzo
goku5 írta:
És amit én írtam az az, hogy eddig nem említett előző gazdatestekkel hogy tudott hirtelen kommunikálni. Hogy jött rá ki tanította. stb.

Minden esetre spoilerbe rakom, ha valaki majd el akarja olvasni.
A Juggernaut Drive jócskán megrövidítette az életét és ha még egyszer használná akkor belehalna (ellentétben Valival, aki a nagy démoni ereje miatt tudja használni). A Juggernaut Drive úgymond felébresztette az előző gazdatesteket, akik próbálják rávenni Isseit, hogy ha erőre van szüksége, akkor használja a Juggernaut Drive-ot. Ezért Azazel azt tanácsolta neki, hogy próbálja meg megszabadítani a korábbi gazdatesteket a negatív érzéseiktől és akkor felébreszthet egy a Juggernaut Drivehoz hasonló erőt, ami nem szívja el az életerejét.


Csak Issei társait győzték le túl gyorsan. Lényegében azt is alig mutatták csak hogy mindegyik elkezdte a harcot és kész.

A novelben is csak ennyi volt. Szerintem nincs ezzel baj. Jól bemutatta, hogy milyen erősek a hősök. Plusz a novel többnyire Issei szemszögéből meséli a történetet és ő tényleg csak ennyit látott a történetből, hogy hirtelen mindenkit elvertek.

Annak is örülhetünk, hogy 12 rész elkészítését megrendelte valaki nem 24-ét

Viccen kívül ezt az évadot 18 részesre kellene csinálni. Attól a cliffhangertől megőrülnének az animések. :]

A harcok szerintem is rövidek, de ez valószínű csak azért van mert amit a novelben fél oldalon keresztül magyaráznak, meg írnak körül, hogy hogyan néz ki, az kb 5 másodperc az animében. Vizuálisan nyilván gyorsabb bemutatni valamit, mint elolvasni.

Ja és mielőtt valami nagy szakértőnek hinnétek engem, én se értem még a történet végére, de az animénél azért előrébb tartok. :D
 
Jaeger
Miért már vége lett a light novelnek?:D A végére kifejezést használtad vagy még jönnek ki ugyanúgy kötettek nem?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Durzo
A 25. kötet most jött ki márciusban. Nem tudom, hogy az-e az utolsó, de elvileg már az utolsó nagyobb történetszál része. Legalább is ezt találtam a redditen. Szóval ne vedd szó szerint, hogy vége. :D Csak arra próbáltam utalni, hogy még nem olvastam el az összes kötetet, ami már kijött.
Szerkesztette: Durzo - 2018.05.20. 15:40
 
Avaren
Igen, a 25-ős kötet lesz a vége a DxD-nek. :D
 
goku5
Amúgy nem vagyok jogosult ilyet mondani, de azért ami még nem volt az animében az had legyen már Spoillerben! Ilyen még nem volt, de szerintem ezt mindenki érdekében jó tisztázni.

Amúgy ha már a 25. az utolsó akkor valaki elmondaná nekem hogy hányadik kötetnél járunk most? Hányadikat dolgozzák most fel?
 
Durzo
A kilencediket.

Igen, a 25-ős kötet lesz a vége a DxD-nek.

De vannak még melléktörténetek is "DX" néven ugye?
 
Avaren
Őszintén, nem tudom. :(
De ekkora műnél tuti vannak mellékszálak, de én csak a főtörténetet olvasom. :)
 
xiangchao
Durzo csak nem alight novel 11 kötetére célzol ?:)
 
Durzo
Viccen kívül ezt az évadot 18 részesre kellene csinálni. Attól a cliffhangertől megőrülnének az animések. :]

Ezzel? Arra bizony. Eddig a kedvenc kötetem amúgy.

De amikor az ember azt hinné hogy kicsit komolyabb lett a sorozat, a néző szemébe tolják a 100Es melleket, meg Issei baromságait. Ez nekem negatívum ahogyan teszik.

Én még mindig nem tudtam eldönteni, hogy ez elvesz, vagy inkább hozzáad a történethez.
 
bakod
Én szeretem az ecchit mert vicces tud lenni. Itt viszont túltolták, de a történet miatt nem hagyom abba :D
Ha valami normális méretre szorítanák vissza a méreteket az egy jó kezdés lenne.

Amúgy a mostani rész tök jó volt megismertünk még egy érdekes alakot. és ez a sárkány király valami nagyon badassre sikerült :D
Szerkesztette: bakod - 2018.05.23. 12:38
 
Ugrás a fórumra: