Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Overlord (anime/manga/novel)
robogo81
Jó rész lett,a csata is,gondolom idő spórolás miatt használtak olyan sok cgi-t, elvégre kézzel megrajzolni azt a sok egységet sokkal tovább tartott volna,a sok klónozott egyenkatonákat könnyebb lehetett így megalkotni,de sajnos nagyon elüt a háttértől a sereg,főleg mozgás közben,és ez már a kezdéskor az arcunkba tolták,de ettől még tetszett a rész,kíváncsi vagyok mit hoznak ki a maradék 2 részre,remélem nem csapják össze (tudom a csata eléggé egy oldalú lesz :D ,hála a sok halállovagoknak,de simán kiállhatna ainz egymaga is).
goku5: a régi világban ainz 100 szintű volt,a cselédek meg a főkomornyik olyan 50-60 szintűeknek lettek teremtve,az örzők olyan 75-100 közöttiek,de aizennél nem erősebbek,őneki sok skillje van az is fullos.láttam külföldi oldalakon erőszint leírásokat a karaktereknek,ezek változnak oldalanként,de kb. hasonlók.
 
bakod
12. rész: nos a címe mindent elmond, ez tényleg mészárlás volt, nem csata. Most már azért szerintem mindenki átlátta hogy a szövetség Ainzel majd elárulása nem a leglehetségeseb opció.

A király szerintem meg fogja úszni, de kíváncsi vagyok hogyan akarja feloldani Gazeffék helyzetét. kiindulva abból hogy őket életben akarja tudni.
 
Avaren
12.

Kb. ez volt az egyetlen Overlord rész amit teljesen jól meg kellett volna csinálniuk, de megint a CGI. :(
Miért nem lehetett legalább az Ains által idézett szörnyeket rajzolni, ahogy pl a Key Visuelben is mutatnak ? Lehet költséges lett volna, de tuti vissza is hozta volna a pénzt, mivel kb. mindenki ezt a mészárlást várta ...
Dark Young
i.imgur.com/Uqn71ZM.jpg
i.imgur.com/2Pzs8MU.jpg
 
goku5
Hát igen volt egy kis öldöklés majd egy kis mészárlás majd végül a teljes pusztulás.
Hát azért nem gondoltam volna hogy ennyire elszalad a ló! Ezek a lények nekem aztán nem tetszettek. Azt hittem jön egy jó kis varázslat majd jönnek az emberek és a hálalovagok mészárolnak. Bezzeg őket teljesen kihagyták a csatából.
De tényleg jó volt nézni a birodalmi tiszteket és katonákat hogy ki mellet is kellene harcolniuk. Majd ők is elmenekültek. Vagy a királyság nemeseit aki hogy bíztak magukban majd menekültek.
Ami nem tetszett az már megint a sok számítógépes grafika.
Na meg nem gondoltam hogy csak leveszi a maszkot ha már felvette az elején.

Tényleg kíváncsian várom a következő részt mit is akarnak kihozni belőle. Nem lepődnék meg ha felbukkanna Momom a kalandor is valamilyen formában. Amúgy Ainz ahogy nézem harcosként is van olyan jó kint a kapitány.
 
robogo81
bakod:
A saját tippem az hogy megküzd Gazef-el, (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: de megöli/belehal,a kölyköt meg a hírót elengedi),és ezért véget vet a csatának(mészárlásnak),de nem tudom,a neten rá lehetne keresni hogy mi történt,elvégre a novel/manga előrébb jár mint az anime,de inkább megvárom az évadzárót.
Avaren:jók ezek a képek,a nagyot simán lehet rakni háttérképnek!Az animében igencsak csálé fogai vannak a "kölyköknek",a képen meg rendezettek. :D
 
bakod
Én arra tippelek hogy bár legyőzi, elengedi őket. Vagy jön Narbe és a látszatát keltik hogy Momon menti meg őket. a novellt én se olvasom, legyen meglepetés az évadzáró.
 
goku5
Valahogy Momon közbenjárását én is várom valamilyen formában. Ott van Pandóra színésze erre a feladatra. Későbbiekben sokat számítana a királyság számára. De a részvevőknek az is igencsak megdöbbenés lenne ha előkerülne egy komornyik vagy egy vámpír Ainz mellé.

Amúgy durva volt már hogy a császár olyan 2-3 ezer főt tippel és még azt is túlzásnak tarják, erre jön és kezdésnek 70 ezer főt írt ki. Nem is beszélve ha a birodalom katonáit is kiküldte volna még több lett volna. Amúgy egy kérdés: Minek használt fizetős tárgyat az idő gyorsítására? Megvárhatta volna simán amíg aktiválódik a varázs. Addig harcoltak volna a katonák vagy a halállovagok. (de még mindig sajnálom hogy ott az a hatalmas sereg belőlük és semmi szerepet nem kaptak a zászló cipelésen kívül)
Na meg a gyerekek azután. Amúgy csak nekem nem tetszik hogy bé-getnek azok a szörnyek? Nem birkák lennének. Amúgy 5 lábbal még igen hülyén is járnak.

Ainz is tényleg kezdi teljesen elhagyni a belső emberségét is. Az izgatja hogy milyen lesz a támadás nem hogy mennyi hulla lesz. Bár eddig se igen érdekelte. De amúgy elég öntelt is lett hogy éltetni akarja magát.
 
robogo81
goku5: Nem arra várt hogy támad-e valaki rá ,mert varázsló?Még ezt is mondja,hogy az lenne a logikus lépés.
A másik meg hogy tényleg nincsen embersége,de van valami bűbáj a kasztján hogy erővel elnyomja az érzelmet,ezt sokszor elsütik benne.
Meg elvileg mióta vannak ebben a világban? talán fél éve?Kb. azóta teljesen élőhalott lich,vagy mi a faja,de még sem érez semmit az emberek felé.
Azért még kíváncsi lennék ,mit hisznek az örzők,mióta léteznek?Olyan mintha évtizedek óta létezne a nazarik sírja,de elvileg a játék csak 12 évig ment,és biztos hogy nem olyan régi ainz klánja.Ha ainz elmondaná nekik,szerintem akkor se hinnék el neki hogy olyan fél éve még ember volt,meg a többi 41 felsőbbrendű lény is az volt.
 
bakod
A fizetős tárgy használatát én se értettem, simán kivárhatta volna a támadást is. tény hogy arra várt hogy valaki megtámadja mert akkor bebizonyosodik, hogy volt player de amikor ez nem történik meg, hova siet? na mind1.

A halállovagok a megfélemlítés és erődemonstráció részei voltak. azt sugallván hogy hé nézzétek már: amiket ti egyenként 5-6 fővel bírnátok legyűrni, én csak a zászló cipelésére használom.

A gyerekei tényleg idegesítőek...

Ainz meg persze hogy öntelt. 240k vs 1ben is könnyedé nyer... a császár felé ez üzenet hogy lázadni akarsz? kapd össze magad.
 
goku5
robogo81 Sok újdonságot nem írtál. Csak nem úgy értelmezted a szöveget ahogy én gondoltam. bakod jobban megértette és egyet is értek vele.
Teljesen fölöslegesen elpazarolt szerintem egy jó fizetős tárgyat. Arra csak akkor lett volna szerintem szükség ha megtámadták volna de mivel nem tették, nem volt senki elég erős így simán végigmehetett volna rajta a varázslat. Még többen kerültek volna a varázs sugarába.
Bár a birodalom katonáinak is elég volt ezt látniuk hogy tudják hol a helyük.

Amúgy csak egy pontosítás egy halállovag olyan bakod-t idézve 5-6 embernek felel meg akik kb a kapitány szintén vannak. Az meg kb 1000 emberel ér fel. Szóval lehet matekozni hogy több száz ott lévő halállovag is elég lett volna.
De amúgy az is érdekes hogy semmi nagyobb varázsló se volt sehol. Átlagosra gondolok olyan 2-3 szintűre. Igaz nem sok vizet zavartak volna de itt is mint az előző részben a hercegnél mintha mindenki csak sima harcos lett volna.

Érzelmileg meg tényleg leszabályoz, de a belső énjét nem tudja. Az megmarad emberi és az az igazi önmaga csak leszabályoz hogy ne essen túl. Nem érez semmit gyilkolásnál, de attól még belül lehet emberi. Ezt az énjét kezdi elveszíteni. Emlékezzünk Nemure vele milyen jól elvolt.
 
bakod
A halállovagos javításoddal egyetértek de azért valószínűleg Gazef 1v1ben is nyerne.
 
Ashura
Hát a Dark Young-ok rajzolása tényleg elég béna lett :(
Kérdésekre válaszolva (bár részben már megválaszolták)
Over rank mágia használatakor nagyon hosszú aktivációs idő van amit fizetős tárgyal lehet csak lerövidíteni. Ez azért fontos mert a varázslatot meg lehet szakítani és miután megszakították meg kell várni a lehűlési időt ugyan úgy mintha aktiválták volna. A játékban az Overrank mágiát castoló játékos volt az elsődleges célpont.
Hogy miért használta végül még is a fizetős eszközt? Én sem értettem teljesen a light novelben, de elvileg csak lusta volt várni.
Az erőszintekről: Egy 40-es szintű halállovag simán lemészárol 10.000 embert vagy még többet :)
Itt csak párat láttunk, de a 10 epizódban több volt, elméletileg 500-nak kell lennie. Pontosabban a felük az Death Warrior kellett volna, hogy legyenek. (Death Knight-al azonos erejű, de védekezés helyett támadásra specializálódott szörny)
A Dark Young-ok meg 90-es szintűek szóval egyetlen egy is elég egy egész ország elpusztításához.
 
Avaren
13. rész [ Évadzáró ]

Ég veled Gazef Stronoff!

Ha tucat anime lett volna, akkor jött volna valaki és az utolsó pillanatban megmenti vagy sikerül megoldást találni a halála nélkül is. De hát ez az Overlord! :D

A sok CGI és kihagyás ellenében is még mindig egy élvezhető műsor. Reménykedjünk a minél előbbi 4. évadban, mert csak innentől fog beindulni. :D
 
Szemi1992
Reméljük lesz folytatás mert a vége könyörög érte és igen a sokk CGI tol már majdnem agy rákot kaptam de nálam akkor is 10\8
 
bakod
A CGI tényleg bántja a szemet, de alapvetően nagyon király évadot kaptunk. valszeg a novellt is elkezdem majd olvasni előről amolyan hiánypótlóként a 4. évadig.

Momon előkerült bár nem akkor amikor számítottam rá. kíváncsi leszek hogy rájön e valaki a titkára, és képes is lesz kifecsegni? ha igen annak milyen következményei lesznek?

amúgy a 8/10-es értékeléssel egyetértek, és főleg a cgi miatt ennyi..
 
Ugrás a fórumra: