Mert a régi fórumon ez egy nagyjából életképes téma volt és így legalább nem a vitában kell értekezni a pizzákról.
Na meg így van egy téma, aminek az első hozzászólásában benne van az, hogy a kakashere pörkölt a kedvenc ételem.
12
|
Ételek, étkezési szokások
Ezt eltaláltad, dungeonlord. :) Már csak az elkészítése macerásabb, főleg ha egyedül ülsz neki ekkora adagnak.
[img]http://www.kephost.com/images/2018/02/18/_20170920_131040.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Mondjuk ez még mindig kisebb erőfeszítést igényel, mint a töltött káposzta, pedig az sem kevesebb idő alatt fogy el. Örülök, hogy vége a karácsonyi időszaknak, így azzal egy ideig nem piszkálhatnak most.
A disznóhús nálunk szigorúan házi. Amennyiben nincs vágás, nincs itthon malac sem. Ha úgy jön ki a lépés, házi csirkét is tudunk szerezni, persze ezt a szomszédos városból jön egy rokontól, én pedig már egy ideje nem voltam kint úgy, hogy azt itthon kelljen elkészítenem. Igen, a coopos bolti nem a legjobb, viszont egy jól fűszerezett gyroshoz vagy brassóihoz még mindig tökéletes. :) Mostanában lett olyan kapcsolatunk, hogy többek között vaddisznó és őzhús is frissen készítve, vadász ismerősöktől kerül az asztalra. Ettél már finom, 40% vaddisznó, 60% őz kolbászt? Valami fenséges. A paprikás krumpli ízét is igencsak gazdagon megembereli.
És lán ezért is jó falun élni! Jobban tudjuk mit is eszünk meg. Pláne ha magunk neveljük.
Amúgy a magyar konyha nagy és örök klasszikusa a rántott hús tört krumplival. Sokan meg pláne úgy szeretik ha még a krumpli darabos is. Bár nekem jobban bejön szült krumplival.
Amúgy felénk meg a lókolbász ami nagyon megy bár én nem szeretem.
Én inkább a sült krumplit preferálom a tört vagy akár a püré mellett is, szentségtörés ide vagy oda. Viszont egy ideje a jól megszokott köretet mint azt kiderült, tartós időre leváltotta - már csak az edzés miatt is - a rizs. Tegnap kivételesen pizzát rendeltünk, mert punnyadás volt a családban és senkinek nem volt kedve a tűzhely mögé ugrani. Még azt is rizzsel ettem. Nem volt olyan rossz egyébként.
Lókolbászt többször is ettem, de nem mindegyik ízlett. A legfinomabb egy fiatalabb példányból készült. Sose felejtem el, mennyire kikészült anya, amikor az íz dicsérése után elmondták, mit is fogyasztott. Az csak a ráadás volt, hogy a felszolgálónk azt taglalta, végül is a látogatásunk miatt vágtak.
Az elmúlt napokban amúgy rászoktam Gordon Ramsay nézésére. Nem is tudom, hány évadot hallgattam és néztem végig a A konyha ördögéből egy hét alatt, de katasztrofális, hogy bizonyos étteremvezetők mennyire nem konyítanak ahhoz, amit csinálnak, pláne a szakácsok. Még egy ok, hogy miért maradjak inkább a saját főztömnél. Ha egy szép napon megmérgez valaki, akkor az ne egy idegen legyen, hanem én. :D
Nemrég ettem mochit. Japán édesség. A barátnőm épphogy meg bírta enni, én viszont amióta ettem csak arra gondolok. All you can eat sushizóban szállították egy szalagon az ételeket és én ültem közvetlenül a nyílás mellett, ahonnan jöttek az ételek, úgyhogy 2 órán keresztül senki más nem evett sem mochit, sem polipos sushit.
Ilyen érdektelen bulvártörténetet is rég írtam le valószínűleg.
Gdat88 írta: All you can eat sushizóban szállították egy szalagon az ételeket
Gdat88 írta:
2 órán keresztül senki más nem evett sem mochit, sem polipos sushit.
Gdat88 írta:
2 órán keresztül senki más nem evett sem mochit, sem polipos sushit.
De a mochi veszélyes is tud lenni, nem? Ha túl sokat, vagy túl hirtelen eszi az ember, mert annyira ragadós.
A One Piece mostani arc-ja miatt ismerem, és mintha ezt olvastam volna valahol
Gdat88 írta:
Nemrég ettem mochit. Japán édesség.
Ugrás a fórumra: |