Fejlesztő: Pearl Abyss
A játék fizetős (egyszeri) steamen 10 euro. Ha akciós akkor általában 5euro; ért is le lehet csapni az alapjátékra.
A Black Desert egy Sandbo MMORPG játék röviden: minimális korlátjai vannak a játékosnak és saját akaratából bejárhatja az egész világot.
A Karaktereket a WASD és egér gombok segítségével irányíthatjuk és különböző kombinációk segítségével más-más mozdulatokat hozhatunk elő.
Karakterek: Jelenleg 13 db karakter érhető el: ezek pedig a Warrior, Berserker, Musa, Maehwa, Tamer, Sorcerer, Wizard, Witch, Valkyrie, Ranger, Kunoichi, Ninja és a Dark Knight.
A játékban nincs maximális szint , 56-os szintig gyorsan lehet haladni, onnantól lassul be. (Tudtommal 60-as szint környékén van a legnagyobb szintű játékos)
Játékmotor: A Black Desert a saját maguk által fejlesztett játékmotorját használja és az optimalizáció brilliánsnak mutatkozott a koreai változaton!
Miket lehet csinálni a játékon belül?: Lehet PvP-zni , lehet úszni , horgászni , craftolni , küldetéseket végrehajtani , szörnyeket hentelni
Mount (hátas) rendszer: Jelenleg a játékban Ló, Szamár, Elefánt, Teve és a Tamer Bestiája számít hátasnak. A jövőben természetesen terveznek újabbakat kiadni.
A szöveg folyamatos bővítés alatt
Aki esetleg játszik nyugodtan írjon, én nem rég kezdtem el, 28 as Dark Knight vagyok.