Hozzászólások
Fairy Tail manga
Blader
bloodbath írta:

Nekem meg azt magyarázhatná el valaki, hogy honnan van lelkierejük egyeseknek arra, hogy Hiro műveit élvezettel olvassák, az FT-ben véghez vitt borzadályai után. ^^'


Én speciel jól elvoltam a sorozattal (na jó, nem az utolsó arc második felével), igaz végigrusholtam két évadot, de szórakoztató volt számomra. Most a sequel hasonló feelinget ad, mint a pre-timeskip FT.
Nyilván ez sem tökéletes alkotás, de már hozzám nőtt valamelyest, szóval követni fogom a(z) (esetleges) hibáival együtt is.
Az Edens Zero - leszámítva a kezdetleges hasonlóságokat - egyre jobb lesz, egy fokkal sötétebb tónusú, mint a FT, amire az utóbbi műnek is szüksége lett volna.

Ezt félretéve, Natsu azt a gondolat kivetítés mágiát használta, amit anno Jellal/Siegrain?
 
bloodbath
Nem tudom, Avaren, csodálkoznék, ha csak a 2. esély lenne, és nem a 22. :hmm
Az a baj, hogy ti elfogadtátok az FT-t ilyennek, amivel semmi probléma nem lenne, ha nem próbálnátok meg mondvacsinált magyarázatokkal előrukkolni, hogy a 100 éves küldetés bizony más szint. Nem, egyáltalán nem más szint. És nem csak az utolsó történetszál volt borzalmas. Az első 200 fejezetet gond nélkül újra tudom olvasni, nem vagyok igazságtalan. A Tenrou szigettől kezdve ellenben lassan, de biztosan egyre több asspull megoldással rukkolt elő Hiro. A Nagy Mágiajátékok és a Tartaros is gyalázat volt.
Nem lett itt semmi korrigálva az erőszinteken. Ha Hiro akarja, az FT kiváltságos tagjai ugyanúgy a semmiből megúsznak dolgokat, fordítanak a kilátástalan helyzetükön valami nem látott baromsággal az utolsó pillanatban. És ez lenne kiszámíthatatlan? ^^'
A párokért meg végképp nem érdemes olvasni ezt. Jaj, de izgulok, hogy azok, akiknek 550 fejezet is kevés volt, itt most vajon összejönnek-e. Ja, nem. Inkább elolvasok vagy nézek valami románc központú dolgot, ami normálisan foglalkozik vele és nem az olvasókat hülyíti.
Elhiszem, hogy egyesekhez hozzánőtt a hosszú-hosszú évek során - a manga és az anime elejére én is tudok nosztalgiával gondolni -, de többé nem tudok ránézni sem Hiro műveire; ezt az esélyét már réges-rég eljátszotta.


i.imgur.com/9tW1BhF.jpg
 
Durzo
Ami engem illet, sose a kiszámíthatatlan harcok miatt olvastam/néztem a FT-t. Nyilván a történet javára vált volna egy kis kiszámíthatatlanság, de ha nem azért olvassuk a történetet ami, akkor nem kéne panaszkodnunk. Olvastam régen egy kommentet, ami nagyon jól összefoglalta a FT-t: Badass-ek rúgják szét más badass-ek seggét. A háborúval se a az volt a bajom, hogy mindig a jófiúk nyertek, vagy, hogy senki fontos nem halt meg, hanem az, hogy néhány harc rettentő béna volt, nagyon sok karakter hanyagolva volt és a sprigganok nagyja is unalmas karakter volt. Szerintem a FT az OS szál végéig volt a legjobb. Edolassal se volt különösebb bajom, csak bennem nem hagyott valami mély nyomot (kivéve ahogy a 2 Gajeel egymásra talált, azt a részt imádtam :D). Utána már tény, hogy nem volt az igazi, de azért voltak jó húzásai is (pl Hades, Laxus vs Raven Tail, Natsu és Gajeel behúznak egyet Stingnek és Roguenak, stb).

A párok meg szerintem jól lettek megcsinálva ahhoz képest, hogy a FT nem románc központú. Annál pl 1000-szer jobb, mint amikor a Narutoban szó szerint a semmiből jöttek össze emberek, te meg azon gondolkodsz, hogy mi értelme volt egyáltalán bele rakni.

Az első 200 fejezetet

Most hirtelen kíváncsi lettem, hogy melyik a 200. fejezet, úgyhogy beleolvastam, erre mit látok kivel került Max már akkor is intim kapcsolatba? Ikszdé


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Avaren
38. fejezet raw

https://imgur.com...EA#GaLGX4q

A Natsu Vs Wraith-tól azért picit többet vártam. :D Majd Makarov megmutatja megint. :D Jó lesz újra az öreget akcióban látni, bár ilyen formában... xD Hát Lucy nem lesz kifehérítve. Már nem is emlékszem mikor szerepelt utoljár a mangában Capricorn. :D Jó volt újra látni. És képernyőn kivűl kapjuk meg a Laxus Vs Kyriát. :D Vajon Kyria is tol egy Dragon Force-t? Vagy valami más az ütökártyája. :D
 
Blader
Lucy be like: 'ight imma head out
Btw szerintem Wraith a Halloween (SPOOKTOBER) miatt lett szellemsárkány.:lol
 
Jaeger
Lehet mondasz valamit Blader :D

Amugy szerintem Natsu nem igen fogja az öreget megütni. Bár ha az igazi erőviszonyokat néznénk képes kéne, hogy legyen simán csak kikerülni is a támadásait.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
tyber16
Üdv mindenkinek. A 100 éves küldetés manga letöltéseknél a 28-36. fejezeteket (4. kötet) nem lehet letölteni mert átdob a teljes letöltések oldalra helyette és ott se lehet csak frissíti az oldalt.
 
Avaren
Valóban, probálgattam a többit is és a 2. kötetnél csinálja még nálam, viszont itt valamikor engedi letölteni valamikor ugyanaz a helyzet, mint a 4. kötetnél.

--------------------------
39. Fejezet raw
https://mangahelp...s.3014958/
Alul megtekinthető

Kaptunk egy kis Wendy vs Nebalt, hogy őket se felejtsük el. :D És Nebal elpusztította a gömböt. Akkor még 3 gömb van vissza, ugye? Ha ezt a régebbi " térképet" nézzük: https://naruto-ku...etes/033/2 Egy elvolt már pusztítva, most Wendyéknél is egy, ahol Erzáékat mutatja most ott vannak Laxusék, vagyis akkor még 2 eddig ismeretlen hely vissza van két gömbbel. Kyria nem adja fel tuti van valami a tarsolyában. :D Folytatódik az Erza és Gerárd féle "romantikázás". Gerárd azért engedhette el Erzát már eszébe jutottak Erza szenvedései? Mondjuk Erza utána ügyesen lefegyverezte az agymosott kandúrt. xD És amilyen dühösen elindult, itt vér fog folyni a végén. xD Natsu-Makarov-Wraith jelenet angol után biztos érthetőbb lesz, mert így még sok mindent kilehet találni oda. :D
 
Blader
Nekem így a rawok alapján kevésbé jött át a fejezet, ha egyetlen szóban kéne megfogalmaznom, unalmas volt.

Eleinte még elmentek ezek Jerzás részek, de ez már kicsit sok lesz szerintem. Ha így folytassa Hiro, akkor az eddig felépített kapcsolatot Erza és Gerard között köpi szembe. Arról nem is beszélve, hogy rámegy néhány panel, és kimaradt miatta egy Laxus vs Gerard ( ami úgysem történt volna meg :( ).

Nebal egymaga széttörte a gömböt, holott Laxusék vagy öten csinálták meg ugyanezt. Valószínűleg csak spóroltak az erejükkel, de inkább nem filozofálok ezen, mert választ nem kapunk rá valószínűleg. :D

Fogadjunk, hogy Aldron felébred ha minden gömb megsemmisül és nagy valószínűséggel nem úgy, mint aki egy szépítő alvás után ébred.. :lol

Raw fordítások alapján valamilyen vér szerinti kapcsolatban áll Wraith és Makarov. Hmm.. hát.. legalább nem Natsu rokona. :ehh
Egyébként lehetett rá számítani. Az előző fejezetben a megszállás 3. feltétele, és a tény, hogy Makarovval kiváltképp magas volt a kompatibilitás.
Ha tippelnem kéne Yuri / Ivanhoz kapcsolódik valamilyen formában. Yuri testvére avagy hasonló nem is logikai baki, főleg, hogyha a Fehér Mágus ölte meg Wraithot, aki több, mint száz éves.
Szerkesztette: Blader - 2019.11.05. 18:04
 
Gather
Tuti valami olyasmi lesz hogy Wraith elmondta Natsunak hogy ki ölte meg és Natsu bejelenti hogy ismeri és halott. Vagy jön a Makarov family power up mert meg ütötte Natsut és ezért képes lesz Wraithet kitaszítani a testéből.
 
Avaren
Amúgy ha Wraith tényleg kapcsolatban áll Makarovval akkor ugyanúgy Laxussal is, nem? Elképzelni, hogy megszállja Laxust milyen erőt képviselnének. :D Két sárkányölő ereje + a kompatibilisság is.

--------

+Kapott a 4. kötet is egy kis szösszenetnyi extra fejezetet.

https://sorcererw...6/5/page/1

Most a Gajeel x Levy pároson volt a sor. :D Aranyos volt. :D

Ha azt nézzük Natsu-Lucy és Erza-Gerárd volt, akkor az 5. kötetben lehet Gray-Juvia lesz.

--------

40.

Egy rövid és gyors flasback és Wraith eltűnik. Ha ennyi volt Wraith akkor csalódtam... :(
Szerkesztette: Avaren - 2019.11.12. 17:07
 
Blader
100YQ 40. RAW
Csak szimplán átpörgettem a rawot, semmit sem váltott ki belőlem. Wraith karrierje sem tartott sokáig, inkább időhúzás volt. Szerintetek hogyan lett volna jobb a végkifejlet: Alapból egy FT Taghoz sem kapcsolható Wraith, vagy a Makarovos történet kibővítve? (Amire lehet lesz alkalom, ha készül ehhez a mangához anime adaptáció.) De még így is, én az előbbi opciót preferáltam volna. Sőt még azt sem tudtuk meg (így a képek alapján), hogy ki ölte meg őt, de szinte biztos vagyok benne, hogy elintézik annyival, hogy a Fehér Mágus volt. Amúgy sem lenne már jelentősége.

Összegezve, az utóbbi két fejezet nem nyerte el a tetszésem, jelenleg csak egy Mira (új forma) + Gray(?) Vs Madmorl + Scarion harcot várok.
Valószínűleg Mashi túl sokat vállalt a heti három mangával, annak ellenére is, hogy itt csak a történeten dolgozik.
 
Jaeger
Mi az a három manga?:D Edzen Zero, ez és mi a harmadik?

Amugy én is átpörgettem ahogyan láttam lesz valamilyen harc is, de tényleg olcsó húzás volt, hogy ilyen simán legyőzik.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Hero's, egy crossover manga Mashima három nagyobb művéből. (Rave, FT, EZ)
https://readedens...1/1/page/1

Valószínűleg addig lesz heti kiadású a 100 éves küldetés, ameddig tart a Hero's. (10+ fejezet összesen kb.)
 
Jaeger
Kijött rendesen is a fejezet... De ez nekem se jött be igazán.

Kiderült, hogy Wraith az egy tag volt a Fairy Tailben és innen ismerte Makarovot nem tudom ez igy nekem elég fura.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: