Hozzászólások
Boruto egyéb
Jon
Mivel a Boruto anime topicban nagyon sok helyet vesz el az, ami szerintem nem oda való, vagy legalábbis nem teljesen (pl. a Naruto és a Boruto összehasonlítása, általános találgatás arról, hogy mi lesz a jövőben, a nagyon távoli jövőben, nem pedig ami szorosan az adott szálhoz kapcsolódik), ezért úgy döntöttem, hogy inkább létrehozok egy önálló topicot ezekre.
Általános dolgokat itt lehet kibeszélni az animéről (és akár a mangáról is). Persze ha nem lesz érdeklődés rá, akkor törölve lesz, de nem így látom a dolgot.
Tartalmi, mennyiségi megkötés nincs, de a semmitmondó kommentek törlésre fognak kerülni :)
Moderátor


Nem is olyan régen még rengeteg olyan mémet láttam, ahol Narutot úgy emlegetik, hogy "Borutos dad". Ez arra engedne következtetni, hogy a Boruto jelenleg elérte az elődje színvonalát, sőt túl is szárnyalta. Én ezt egyáltalán nem látom így. A Naruto 28. részében már rég túl voltunk egy S-rangú küldetésen, több katarzison és belendült a történet. Az új opening látványa gyönyörű, a zenéje sem olyan rossz és ennyiben tudom csak egy szinten említeni az előddel. Bocs az offért, de úgy gondoltam ezt ki kell írnom magamból.


A "Boruto's dad" az nyilvánvalóan csak egy poén :D Mint a "Boruto apja érdekesnek tűnik, kaphatna önálló spin-offot" :D
Ezt nem kell túlreagálni. A Boruto nyilvánvalóan nem fogja tudni túlszárnyalni a Narutot, nem lesz képes azt a népszerűséget elérni, hiszen az amikor bejött, akkor teljesen eredeti és magával ragadó volt. Ez lehet baromi jó, részletes, árnyalt, logikus, minőségre akár konzisztensebb is, mint a Naruto, de nyilván senkinek nem fogja ugyanazt jelenteni.
Szóval poén, nem kell túlreagálni szerintem :)
Szerkesztette: Jon - 2017.10.14. 13:17


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Papirtigriske
Ebből a Naruto fazonból én is szívesen megnéznék egy spin offot, mondjuk, hogy milyen volt Boruto korában. Tudjátok, hogyan jutott idáig, hogyan lett Hokage, stb. Biztos érdekes történet. :D
Hülyeséget félretéve, a Naruton egy generáció nőtt fel, sokaknak igencsak ikonikus darab lett. Például nekem is, de ahogy Jon is mondta, a Boruto valószínűleg nem lesz ilyen meghatározó. Azért, amikor az alap Naruto kijött, az tudott újat mutatni valamennyire, sokan megszerették, mert esetleg valamelyest tudtak azonosulni Naruto karakterével. A Boruto pechje az, hogy technikailag egy spin off, ennyi. Szerintem elég sokan csak azért követik, mert régen szerették a Narutot és esetleg kitartanak mellette, nosztalgiára vágynak. Kicsit nálam is ez a helyzet. Nem látom azt, hogy lenne-e olyan jó önmagában a széria, hogy meg tudná fogni azt a korosztályt, akiknek szól. Most ez elég meredek, de lényegében a Naruto tartja fenn ezt az egészet. Egyébként elég langyos fogadtatása lenne valószínűleg. Vannak sokkal erősebb címek. Már tartalmilag.


"No risk it, no biscuit"
 
goku5
Ezekben a hozzászólásokban sok az igazság.
Java részt én is Narutó miatt követem a Borutót. Valahogy jobban várom azokat a jeleneteket amikor Ő vagy Hinata jelenik meg. Jó látni Borutó ékat is, de az már tényleg nem ugyanaz.
Amúgy megfigyelhető szerintem hogy a Borutóval egyértelműen már egy újabb generációt akarnak megfogni. Legalábbis úgy értem már megint a fiatalokat. Sokat fiatalítottak mindenen. Szereplők ending opening stb. Lényegében szerintem egy új "Narutó" kezdést próbáltak meg csinálni. Az elődre alapozva. És az előd miatt némileg a régi közönséget is megcélozva.
 
Dova
Pont ahogy tegnap néztem a részt, bennem is hasonlók fogalmazódtak meg. Azért nézem jelenleg a Borutot, mert a Naruton nőttem fel, a kedvenc anime történetem (a DB-vel együtt), ezért főleg a nosztalgia és a felnőtt karakterek miatt követem.
Boruto nekem most így, hogy is mondjam...nem tudok vele azonosulni sehogy. Egyrészt mondhatni zseni, egy vesztessel nyilván könyebben azonosult az ember Naruto esetében, másrészt sokszor kicsit zavar is a karakter. Olyan mit valami filozófus, aki mindig nagyokat mond és annyira éretten gondolkodik meg cselekszik mint egy felnőtt. Nincs is ezzel akkora baj, Naruto is nagyokat mondott mindig, de valahogy tőle hiteles volt, elhittem hogy valóban megváltoztatja az embereket, rám is hatással volt. Ellenben itt van most Boruto, és amikor tegnap is látom h Kagura vizsgázni akar mert találkozott Borutoval és erre az útra terelte...mondom mi? Nekem abszolút nem jött át hogy ennyire nagy hatással lett volna rá. Meg mikor az osztáylfelelőssel is beszélt és megváltoztatta...nem tudom, nem hiteles. Naruto egyedül nőtt fel, annyi mindent tapasztalt és látott 12 éves koráig is, hogy az ő szájából az ilyen filozófus mondatok elhihetőek, Borutonak meg rendes családja van, békében nőtt fel, és alapból egy szórakozott, vidám karakter. Szóval néha csak lesek hogy honnan húzza elő ezeket a mély szövegeket. Persze Hinata gyakran beszél velük komolyan, de ez szerintem nem elég magyarázat.

A mostani arc-ot is lesem, de különösebben nem mozgat meg, annyira nem várom most a részeket mint korábban. Ha már Boruto átmegy majd az erkölcsi fejlődésen a Movie eseményei után és beindul a story szerintem az sokkal jobb lesz, arra kíváncsi is vagyok, de egyelőre nekem az "oké" kategória ez az arc.

Na kicsit hosszú lett, de ez már belőlem is kikívánkozott :D.
 
roku
Bocs, rossz mémet hoztam. Sok olyat is látok, ahol azt írják: milyen kár, hogy a jelenlegi generáció nem tudja majd Naruto sztoriját. Ebben érzek egy kis sumákolást, mert ha akarom, akkor szinte akármilyen régre visszamenőleg meg tudok szerezni egy animét. Viszont tényleg olyan érzésem támad ezektől, mint amikor emberek az egekig magasztalnak sorozatokat, amikről nekem semleges érzéseim, véleményem van.

Tény, hogy sokan azért nézik a Boruto-t, mert olyan rossz, hogy vége lett a Narutonak. Viszont ehhez jobb lett volna egy Naruto folytatás, nem pedig egy ilyen langymeleg semmi. Kicsit olyan érzésem van, mint azokkal a Marvel filmekkel, ahol azzal húzzák fel a színvonalat, hogy beleteszik Vasembert, mert miatta elmegy mindenki a moziba. Ahogy írtam is abban a hsz-ben, amit Jon idézett - megjegyzem megtiszteltetés, hogy ezzel kezdted ezt a fórumtémát :D - valahogy 28 rész telt el és még mindig csapongunk és próbáljuk eldönteni, hogy mihez kezdjónk a sztorival. Nagyon látszik, hogy konkrét célja nincs ennek a sztorinak, mert egy helyen toporgunk. Ugyebár kezdtük a movie előtti történésekkel és valahogy el kellene jutni a movien át legalább addig, amit az anime legelején mutattak. De fel van rúgva minden. Olyan Bleaches érzésem van. Nagyon tartok tőle, hogy oda fog kifutni az egész, hogy hiába vannak nagyon jó karakterek, akik erősek, minden problémát majd Boruto old meg, aki attól nagyobb shinobi lesz, mint Naruto, hogy összefirkálta a hokagék kőfejeit...
 
goku5
Őszintén szólva a Borutó a Narutó koppintása akar lenni. Csak hát ez a megfogalmazás hogy egy helyben topog sajnos nagyon igaz.
Amúgy az arcok jók lennének sztorival nem lenne baj, viszont sajnos tényleg nagyobb összefüggés egy nagyobb cél felé sajnos nincs. Bár lehet hogy még tényleg nagyon az elején vagyunk a sztorinak és később jobb lesz.
Bár én csak azt tudom ismételni amit eddig is. Tökéletes lenne ez úgy ahogy van, ha ezek már a Movie után játszódnának.
Nekem tényleg az a bajom az egésszel hogy még akadémisták mégis kikkel harcolnak és győznek le, na meg miket oldanak már meg. Ebből a megfontolásból egy hatalmas visszalépés lesz ha tényleg behozzák a movie történését.

Amúgy én is ismerem azt az érzést hogy milyen is az amikor egy anime sorozatot mindenki sztárol és milyen jó nekem meg semmi jó nem jött le belőle. (erre a tipikus példa a meleg jégtáncosok, csak hogy címet ne írjak)
Viszont szerintem a Borutó nem ilyen. Én nagyon jónak találom, csak éppen nem ideillőnek. Túl fiatalok és korai ez még nekik. Ha már kezdik a Narutó koppintását (mert hát Borutó egyértelműen Narutó 2) akkor legalább az elején az alapokkal kezdenének és arra építenék fel a sztorit. Nem hogy már ilyen naggyal indítanak aztán sehol semmi folytatás, sőt még a Movie miatt csökkenés lesz.
 
roku
A Borutoból hiányzik az, ami a Narutot összetartotta. Minden karakternek volt egy személyes tragédiája, amit megpróbált így, vagy úgy megoldani. Naruto küzdött a falu ellenszemvével a benne lakó Kurama miatt. Sasuke küzdött Itachi emlékével és a családja megbosszulásával, Sakura csak volt (amit nehezményezek, de ezt már megénekeltem párszor) és még sorolhatnám. Minden egyes karakternek meg volt a jelentősége és annak ellenére, hogy Naruto a főszereplő, megfelelően volt egyensúlyozva a többi karakterrel. A karakterek halálát valóban tragédiának éltem meg, főleg Itachiét, akinek a sztorija szerintem zseniálisan lett kitalálva.

Ellenben itt van nekünk egy Boruto, akiről sokkal inkább Ichigo jut eszembe, mint Naruto. Amikor elfelejtenénk, akkor jön egy Kage találkozó, akik elmondják, hogy mennyire jön egy nagy világrengető veszély, mégsem érezhető, míg a Narutoban érezhető volt folyton egy feszültség, aminek csak később lett értelme, de végig ott volt. Viszont tény, hogy azt jobban csinálja a Boruto, amiben a Naruto elbukott. A női karakterek kihasználtsága. Emlékszem, mennyire vártam, hogy Tsunade alkosson valamit, erre nagyjából olyan useless volt, mint szegény Sakura. Itt viszont Sarada karaktere jelen pillanatban úgy tűnik, hogy elég fontos szerepe lesz. De majd meglátjuk.
 
goku5
Hát azért ne feledjük Borutónak is megvan a maga "tragédiája" sérelme. Miszerint ő a 7. fia és a 4. unokája. És hogy soha nincs otthon az apja. Ez is azért egy nyomós pont. Hogy bizonyítania kell.Bár ez messze sehol nincs Narutóéhoz vagy a régi karakterekhez képet.
Sarada szerepe is biztos jelentős lesz lesz, de szerintem csak Borutóra való hatásában. Mármint úgy aki majd tudja terelgetni az útját, és int egy jó társ. Valahogy olyan szerepet adnék neki mint Sakurának és Hinatának egybevéve Narutó életére.
 
Kerlon
Hát ez hatalmas kép. Kurama sok dolgot látott már.:D:D:D (A rossz minőségtől tekintsetek el.)

https://image.ibb...6116_n.jpg
Szerkesztette: Chakra - 2018.07.25. 16:37


A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
 
goku5
Legalább tud tanácsot adni Narutónak hogy mit szeretnek a nők. Ha már előtte úgyis nők voltak a Jinjurikijei.:jaja
Bár ez lehet inkább a Narutóhoz való mint a Borutóhoz.Ikszdé
 
Jaeger
Kicsit off téma szóval inkább beadobom itt, aztán ha nem lesz rá válasz máshol is leírom. De Borutonak mi oka volt a filmben csalni meg nem használni a mostani technikáit? Oké van az a magyarázat, hogy a film csak egy alpha volt és az anime az igazi. De nekem akkor is fura. Hogy most ahogy Boruto harcol, bepiszkítja a ruháit, vagy a legutóbbi részben meg nem is sajnálta ha elszakad a filmben ennek a személyiségnek a szöges ellentéte. Ez a személyiség inkább a film után tudnám elképzelni...


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
BLAZER627
Jaeger írta:

Kicsit off téma szóval inkább beadobom itt, aztán ha nem lesz rá válasz máshol is leírom. De Borutonak mi oka volt a filmben csalni meg nem használni a mostani technikáit? Oké van az a magyarázat, hogy a film csak egy alpha volt és az anime az igazi. De nekem akkor is fura. Hogy most ahogy Boruto harcol, bepiszkítja a ruháit, vagy a legutóbbi részben meg nem is sajnálta ha elszakad a filmben ennek a személyiségnek a szöges ellentéte. Ez a személyiség inkább a film után tudnám elképzelni...


Teljesen igazad van, nekem is furcsának tűnik ez a dolog.
Szerintem itt valami olyasmi lesz, hogy előbb ugye megcsinálták a filmet, viszont nem gondolták jól előre, hogyan lesz majd az animébe.
 
Dova
Én magyarázatom ilyen belemagyarázós oldalról:

Azt ugye láttuk ebben a kis arc-ban is, hogy ténylegesen tud villám és víz elemű jutsut, amit moziban csak úgy megemlített (aztán ki elhitte ki nem :D). Ha úgy nézzük, pl. a chunin vizsga résznél, öntelten azt hitte a klónok elegek az ellenség ellen a zászlós feladatnál, aztán tök gyorsan leverték és rohantak is a zászlóért. Mivel gyorsan kellett cselekedni inkább döntött amellett ami tuti bejön (csalás, ninja tech), holott tudta volna mindkettőt. Igaz ez arra is mikor a felhő rejteki sráccal harcol a vizsgán. Megpróbálta volna a shurikent magától eldobni, de mivel biztosra akart menni, inkább újból a ninja tech-et használta.

Az a baj nehéz még belemagyarázni is kicsit, mivel a mostani személyiség tényleg annyira más, hogy pl. mikor leesnek a tintagödörbe, használhatta volna a szél elemet hogy vissza lökje magát.

Ha a valós oldalról közelítjük meg:

A mozi bemutatta ahogy egy tehetséges, de nagyképű és pukkants gyerekből érett ninja lesz, nem az volt a fő cél hogy pl. a film eleji énjét megkedveljék a nézők ( szerintem ez maximálisan sikerült :D), hiszen nem kis karakterfejlődésen megy át, és a film végi énje a szimpatikusabb. Viszont egy animénél, ahol ő a húzó név és karakter, nem tehetik meg hogy egy ilyen öntelt vakarcsot tesznek be főhősnek, akivel együtt lehet érezni, sőt a példát kéne venni.
A készítők mondhatjuk hogy saját magukkal szúrtak ki ilyen téren, de ez szükséges volt ahhoz hogy egy szerethető karaktert alakítsanak ki akinek a gyerekek és felnőttek szívesen követik a kalandjait, de a történések fényében ezt majd árnyalni kell.
Eltudom képzelni pl. azt, hogy annyira bizonyítani akar majd az apjának, és valami hatás végett ezt a lehető leggyorsabban akarja majd elérni, hogy előjön belőle ez "csaló" énje. Így belegondolva, még érdekes is lehet hogy oldják meg ezt a készítők, mondjuk elhintenek egy egy jellembeli változást fokozatosan a részekben, amíg kezdődik a movie arc.

Na ez kicsit hosszú lett, de ezt röviden nehéz is leírni :D.
Szerkesztette: Dova - 2017.11.03. 17:36
 
goku5
Na én ezt a kérdést már igen régen feltettem, de igen csak ellenvéleményt kaptam. Akárcsak a Miért ilyen erősek témáról.
Tényleg az a legnagyobb kérdés, hogy lesz ebből az akadémista srácból az aki a filmben van, meg a mangában. Feltéve persze ha igaz az a hír hogy majd csatlakozni fog a mangához ez.

Amúgy meg már az a megoldás is sántít nekem, hogy a ninja tech volt neki könnyebb. Mert tényleg megidézni könnyebb nem saját erőt igényel. Viszont ha mutatni akart volna valamit hamarabb is megtehette volna mert látta hogy a klónokkal sokra nem megy mert úgy is túlerőben vannak.
Szóval eleve kezdetektől nem is igen akarta szerintem. Ha meg már kell kétségbe esésében akkor jöhet a ninja tech. Aztán meg a mangában meg már meg is veti azt! Érdekes! Sajnos tényleg sok az ellentmondás benne.
Vagy nem érdemes a mangához kapcsolni, vagy a filmet eleve más irányba kellene vinni. Akárcsak a mangát. Ott se használja ezeket a dolgokat.
Nehogy ez is olyan legyen már mint a Narutós fillerek, ahol tanul valamit Narutó vagy más és aztán soha többet nem látjuk tőlük.
 
Jon
Ha meg már kell kétségbe esésében akkor jöhet a ninja tech. Aztán meg a mangában meg már meg is veti azt! Érdekes! Sajnos tényleg sok az ellentmondás benne.

Az nem ellentmondásos, hogy a mangában eleinte nincs kifogása a ninja techhel szemben, aztán meg a történtek hatására megutálja. Az meg van magyarázva.

Vagy nem erre gondoltál, és csak félreértettelek. :))


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Ugrás a fórumra: