Hozzászólások
Fairy Tail anime (Tilos a spoiler!)
PeEzZ
Hah :D

Széthullott az előző óralapom, ezért csináltam egy újat, milyen lett?:D
i.imgur.com/CzbU5j4.jpg
 
Mistborn
Hát mit mondjak... Én személy szerint csalódtam a mai részben. Natsu power up-ja kicsit röhejes, akkor már jöhetett volna Gildarts, vagy valaki és felfalja a mágiáját. Oké, hogy a család, a céh, értük harcol, az érzelmek ereje, de hatalmas volt a különbség kettejük között főleg, hogy megszerezte Zeref az egyik legerősebb mágiát úgymond. Natsu meg elvesztette Igneel erejét, a démoni erejét is, szóval az alap erejével kellett harcolnia, amivel azért elmarad Zereffel szemben. Meg, hogy az öklük ütközött erre Zeref már a halálán van. Én sokkal többet vártam ettől a harctól. Ettől ezerszer jobb volt az is, amikor a harcmezőn először találkoztak. Meg se közelíti azt a színvonalat.

Acnologiáról meg ne is beszéljünk. Van ott is annyi harc, hogy Gerard egy kicsit belemegy, utána meg Ichija a Pegazus hajójával elintézi. Na, ne már. Remélem, hogy a hatalmas mágikus ereje miatt valahogy visszatér vagy, akármi. Mert, ha ennek tényleg ez a vége az über gáz. Ez az arc alapból nagyon gyászos volt. Pedig ahogy belebegtették a nagyágyúkat, úgy sült fel az egész. Pedig elég jól indult. (Sok szó ismétlés, khm.. ) Már a Tartarosos arc se hozta azt a színvonalat, amit már megszoktam, de ez... Én többet vártam a szent mágusoktól is, erre mutatták őket egy picit és jó napot. Erzáék meg csatáznak 6 milliót és mindig talpon vannak. Plusz ott volt az Oracion Seis is. Ők is csak tölteléknek voltak jók kb.

Mennyire jól meg lehetett volna ezt csinálni, az összes csatát fantasztikusan fel lehetett volna építeni, nem csak egy két ütés és fekszünk. Jó volt benne tényleg 1-2, ami elment, tetszett is, de Gazile harca, Gildarts, és még sorolhatnám elég lagymatag volt. Én legalább azt vártam volna Acnologia esetében, ha már annyira mondta a 7 sárkányt, hogy összeállank, kapnak egy kis power up-ot, pl megeszik mások mágiáját, akármi és akkor egy hatalmas harc a sárkányok között. De ez... Áh, nagyon csalódott vagyok.
Szerkesztette: Mistborn - 2019.08.25. 18:42
 
Jaeger
Kezdésnek annyit mondhatok még nincs vége az animének szóval várd ki mi fog történni.

Natsu power upját meg félreérted. Kezdésnek igazából eltüntette a sárkány meg démon magokat igy megszünt a belső bizonytalansága szóval emiatt szerintem a saját mágiaja erősebb lett mint volt. Azt is láttad amikor Dragon Force módban volt elég pusztító erővel bírt. Szóval nem csak simán elvesztette azokat az erőket hanem úgymond magába olvasztotta.

A végén pedig azzal turbózta fel a mágiáját, hogy az érzelmek erejét használta. Ha valamiben nagyon nagyon erősen hiszel akkor nincs semmi ami megállítson ez a klisé több animében is megvan. Ott nem törődött semmivel hanem minden erejét és érzelmét beleadta abba az ütésbe a végén. Azért is látszott, hogy elég csúnyán megégett a karja sőt lényegében használhatatlaná vált mivel ott mindent beleadott.

Amikor megtámadta a csatamezőn akkor is azért lett volna hatásos Zeref megölése mert volt a mágiájának "érzelme" Igneel miatt.

Persze nagyon sok hibája van a Fairy Tail-nek nem is tisztem azokat védeni, de amit leírtál azok nem úgy történtek szóval várd még ki a végét.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Avaren
Végső Key Visual. B-) Nekem nagyon adja. :D

i.imgur.com/HM614mE.jpg


+ napvilágot látott Acno fiatalkori kinézete.
Acno fiatalon-gondolom spoiler szóval csak óvatosan :D
i.imgur.com/SiETB0d.jpg

Ez már pluszpont az animéseknek, hogy megpróbálnak majd valami normális hátteret adni neki, ha már a kedves mangaka elfelejtette... vagyis nem felejtette, letudta három képkockában. :D
 
texinek
Ha már hírek akkor a semmiből bejelentettek egy FT-s RPG játékot is. Elég jónak tűnik grafika kb a Naruto Storm szintet hozza ami nagyon jó. Gondolom ez is jön majd PC-re is mert ha nem az igen meglepő lenne.

youtube.com/watch...4dVHE&
 
Jaeger
Nah a Storm játékok elég jók voltak főleg a végén. Ennek a grafikája meg néhol... A textúrák néhol olyanok mint egy mobilos játék.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blader
Megannyi év alatt nem volt egy normális, Japánon kívül szélesebb körökben elterjedt játéka a FT-nek. Ha ez nem valami Fairy Tail Dice Magic szintű baromság lesz ( ami úgy fest, hogy nem) akkor már sikernek lehet elkönyvelni. ^^"

A grafika nem tűnik valami nagy eresztésnek, viszont ezen még javíthatnak. (Bár nem sok esély van rá, ha már kiadták a trailert így, de a remény hal meg utoljára. :D)

Mellesleg míg a fentebb említett Stormos játékokat a Bandai adja ki és a CyberConnect2 fejleszti, ezt a játékot a Koei Tecmo és a GusT fejleszti / adja ki, a PS4 el egyetemben.

Úgy néz ki, hogy PC - re és Nintendo Switchre is érkezni fog, ezt maga a Sensei
erősítette meg. ^^

A korábbi próbálkozások a Konamitól meg innen - onnan nem nemzetközi próbálkozások voltak, ahhoz képest ez már igen nagy előrelépés. Főleg annak fényében, hogy a többi nagyobb shounennek már több nemzetközi játéka is van. :D
Ez meglepetésként ért, de eléggé megörültem neki. :)
Szerkesztette: Blader - 2019.09.05. 20:05
 
bakod
Mistborn írta:

... Áh, nagyon csalódott vagyok.


akár az egész hszedet idézhettem volna. de már érted hogy a manga végig olvasása után miért nincs a mai napig kedvem belekezdeni az anime folytatásba. kritikán aluli volt már amikor bejelentették hogy 10 fejezet van csak hátra ~ Aileen vagy August "legyőzésekor". Zeref és Achno rájött csak.
Ez alapján egyértelmű számomra hogy Mashima műveit kerülnöm kell, mert az hogy ilyen távból is állandóan rácáfol saját magára a mű, csak arról tanúskodik hogy nem tud háborút sem írni csak a nakama powerup minden áron.
 
Avaren
Ha elvonatkoztatunk a folytatás manga alapszitujától (történet,új ellenségek) lassan kenterbe veri az egész sima FT-t. Oké, hogy nincs magasan a léc, de az elején még jó kis történetszálak voltak. :D Látszik csak szüneteltetnie kellett a mesternek.
Vagy a rajzolója is beleszól a dolgokba. Ketten mégis többre mennek.
KB. Restartolva lett az egész. Minimális nakama power ( mondjuk eddig nem is nagyon emlékszek, hogy lett volna a kijött 33 fejezet alatt. ), a harcok is élvezhetőbbek, látszik próbálják korrigálni az erőszinteket is. Mintha egy tényleges utolsó történetszálat tervezne csinálni a sensei csak jó hosszan. :D

Animéje viszont nem mostanában lesz talán 2-3 év múlva. Nem csak a két hét/fejezet miatt, de a történet is nagyon lassan halad, olyan kb. mintha egy csak prológust olvasnánk. :D Vagyis nekem az az érzésem. Mondjuk inkább legyen lassú és kidolgozott, mint ami az utolsó arcban volt.

-------------

Az Acnos részekre azért rendbe szedte magát az anime. :D Animáció és kidolgozottság szinten is. :D Már az elöző részben is voltak kiegészítések a sárkányölők elleni harcnál, de a legújabb részben lévő benne se volt a mangában. :P Viszont mivel így ért véget a rész az utolsó epizód elég rohanó tempójú lesz. :D
Szerkesztette: Avaren - 2019.09.22. 13:13
 
Smile0807
Az valaki árulja már el nekem, hogy ez a Meldy/Meredy csajszi hogy a fenébe volt képes mindenkit, de konkrétan MINDENKIT összekapcsolni? A képessége ilyen szintű lenne? Van ekkora ereje? Azt én értem,hogy a képessége miről szól, de hogy az Exceed-eket is, meg a többi karaktert akit még életében nem látott összekapcsoljon? Vagy ez is gondolatban jött át neki? Ráadásul full random tűnt fel a semmiből. Annyira érthetetlennek tartok néha történéseket, hogy a falat kaparom kínomban. :)
 
Blader
A legjobb animáció volt eddig, az évadban. A kiegészítések is jók voltak, Acno végre kapott egy háttérsztorit.

@Smile0807

Ha jól emlékszem nem lehet tudni, hogy milyen hatótávolságban terjed Meredy képessége, de amióta nem láttuk volt ideje elmenni a kontinens bizonyos részeire. Én szerintem letudott fedni vele x méretű területet, ami megkönnyítette a dolgát. Nem hiszem, hogy túlzottan megterhelő, és sok mágikus erő lenne összekapcsolni mindenkit. Habár ebben az arcban van a legtöbb logikai baki (stb.), szóval ez már csak hab a tortán. :D
 
Csillaghullas
Mostanság fejeztem be az animét, és elolvastam a hozzászólásokat itt a fórumon. Véleményem szerint egyáltalán nem csinálták meg olyan gázul, mint amennyire szidja mindenki. Tény, hogy nehéz volt megszokni a fakóbb színeket, és a hajon áttetsző szemeket, de alapvetően nem rossz a rajzolása. Főleg, ha összehasonlítjuk pl. a Black Cloverrel, ahol egy csomó harcjelenetet olyan szinten lerontottak a háttér gagyi ábrázolásával, hogy az már tényleg felháborító. Vagy akár a Naruto Shippuuden fillerei a végén, ahol háromszor is bevágták tök ugyanazt a jelenetet. Vagy a sima Naruto egyik legfontosabb harcjelenete, ahol úgy néz ki, elfogyott a lóvé, vagy csak túl sok volt az action a készítőknek, hogy normálisan meg tudják csinálni. Nyilván egy rövidebb anime esetén több pénzt fordítanak a kidolgozásra, mint pl. a Tokyo Ghoul esetében.
Elolvastam a folytatás fejezeteit is, de nem látok akkora eget rengető különbséget, talán a vonásaik kicsit lágyabbak. Összességében nem csalódtam, maximum a befejezetlenségében.
 
Blader
Szerény véleményem szerint nem a színekkel, vagy a hajon áttetsző szemekkel volt a baj, hanem a dinamikával.. pontosabban annak hiányával. A legtöbb harcnál szinte csak állóképek voltak, amiket ide - oda mozgattak. Oké, hogy a végső harcra, meg néhány nagyobbra kapott normálisabb animációt, de a zöme ugyanaz volt.

Összehasonlításképp én is az első évadot ajánlanám, és kiemelném, hogy nem a színezés, a rajzolás, vagy az áttetsző szem a legnagyobb és leglényegesebb eltérés.

A folytatás rajzolása kb. majdnem ugyanaz, mint az eredeti mangáé, azzal nincs is semmi gond.

Kis kitérő a Black Cloverre. A korai gyenge minőség ellenére kapott a fontosabb jelentekre kellő budgetet amit fel is használt. Kb. a 80 résztől - tekintettel a manga népszerűségére - felvettek vagy két új animátort, és meg is látszik a minőségén. (A 100. részben lévő jelenet szerintem, az egyik legjobban meganimált harc volt az évben, meg úgy en bloc. A Mob Psycho 100 II és az AoT 3. évadának második felében lévő harcjelenetekkel vetekedik.)
Ezenkívül az openingek mindig 120% -t nyújtanak, valószínűleg régebben ráment erre budget 80% -a. :D
 
Csillaghullas
Az openingek sokszor azért is olyan jók, hogy bevonzzák a népeket :) A harcokat is meg lehetne úgy csinálni, csak gondolom spórolnak, ahol tudnak.
Lehet, hogy csak nem figyeltem eléggé, de nekem nem tűnt fel annyira a dinamika hiánya. Találomra választva egy jelenetet, szerintem teljesen vállalható: https://www.youtu...cgC_l71yzA
BC-nél erre a harcra gondoltam, ami katasztrófa, 0:50-től (aki még le van maradva, ne nézze meg, mert spoiler-es lehet): https://www.youtu...V136oRSdEU
Simán vannak persze ott is epic fight-ok.
Úgy láttam, FT-nél Natsu vs. Zeref vitte a prímet a legtöbb embernél (nálam is), szerintem jobb is volt, mint az Acnologia elleni harc.
 
bea921117
Sziasztok! Szerintetek lesz anime adaptációja a 100 éves küldetésnek?
 
Ugrás a fórumra: