Gondoltam nyitok egy témát, amiben fel lehet sorolni, mik azok a dolgok, amik gyakran előfordulnak az animékben, de egyszerűen ki nem lehet állni.(filler,rajzolás,sablon,karakterek,zene stbstb)
12
|
Irritáló dolgok az animékben!
Van pár.
1. Tüske haj:
Mert muszáj szinte minden férfi szereplőnek ilyen szanaszét ágazó, a szélrózsa minden irányát lefedő, lándzsahegy formájú, felfelé álló, merev frizurát adni. Főleg tetézi még ezt az egészet az, hogy ha pink, kék és lila színű a csávó haja.
2. Elpusztíthatatlan miniszoknya:
Női karaktereken megfigyelhető ez a jelenség. Ezek a fajta miniszoknyák, kibírnak mindent, de tényleg mindent. Hősnőnk már tele van kék-zöld-lila foltokkal, vérzik orra-szája-szemöldöke, kardal levágták a kezét -lábát, vért köp, nyakig sáros vagy poros. Túlélt egy 500 négyzetkilométert lefedő lávacunamit, egy tűztornádót és a villám is belecsapott tízszer, de a miniszoknyának kutya baja, ráadásul akármilyen szögben, testhelyzetben van a karakter a miniszoknya mindig tökéletesen takar. Most nem azért, mert annyira baromira kíváncsi vagyok, hogy mit hord (vagy mit nem) a szoknya alatt, csak kicsit irreális.
3. Eltúlzott méretű fegyverek:
Bírom, mikor ilyen 40 kilós, vézna testű, tűlábú, hurkapálcakarú kislányok/kisfiúk pörgetnek 15 mach sebességgel egy maguknál ötször nagyobb buzogányt, harci kalapácsot, pallost..akármit. Biztos pille könnyűek.
4. A hosszú nevű technikák:
Mikor a kedves harcos karakterek kimondják az éppen aktuálisan alkalmazott technika nevét. Kilométeres nevek pl: Katon: Nagymama hamuba sült.....blabla... no jutsu.
Engem ezek nem zavarnak annyira de sok embert biztosan Szóval dobok párat:
1. Halhatatlan főhős, legtöbb esetben soha nem hal meg.
2. Irritáló szerelmi szálak, több száz részen keresztül csak apró utálások vannak, elpiruló arcok majd mégis összejönnek offscreen.
3. Vérző orr, ha meglát egy karakter egy szép lányt.
4. Mindig van egy boss aki sokkal erősebb mint a másik és a főhösnek mindig jobban kell szenvednie vele.
5. Ha több női karakter van általában mindig egy fiúba szerelmesek.
6. Főhősök nagyrészének mindig sötét múltja van.
7. Random powerup alá nakama power.
8. A neverending shounen animékben általában a női karakterek melle a sorozat hosszúsága szerint exponenciálisan nő (Bleach, Fairy Tail, One Piece)
9. Igazán drámai részeknél mindig esik az eső.
10. Ha spórolni akarnak egy animén akkor nem is tudom mi rá a szó, de ezek a kevés képkockás animálások harcoknál. (Pl. Fairy Tail legújabb évad)
Irritáló női karakterek, akik nem csinálnak semmit, csak üvöltik teljes erőbedobással a főhős nevét miközben az éppen harcol vagy haldoklik.
Mikor a fő ellenség annyira fel van magasztalva hogy így meg úgy legyőzhetetlen ,
ekkora meg akkora ereje van és elsőre rendszerint ki is kapnak tőle a főhősök , de utána megintcsak rendszerint fogja magát főhősünk és egy random technikával ütéssel , rúgással , vággással akármivel szó szerint úgy földbe döngöli.
Hogy a fő gonosz a földdel szintben van.
Meg ha már itt tartunk , a fő gonoszok akiktől rettegnek holott semmit nem mutatott be hogy mégis mekkora az ereje.
Értem én hogy érzik a belőle áramló chakrát szellemi energiát varázserőt , de ez engem mindig is bosszantott , hogy jóformán semmit nem kell bemutatniuk ahhoz , hogy ők legyenek az alfák.
U.i.: Avaren félig meddig megelőzött , de én nem pont a jól megalkotott fő boosokra gondoltam
Szerk.: a főhősökről általában kederül , hogy Ő a prófécia gyermeke , vagy kiválasztott , hihetetlenül erős felmenőkkel rendelkezik , valahonnan nyeri az energiáját stb.(Bleach,Naruto,Fairy Tail,Yuyu Hakusho,Attack On Titan).
Szóval nem egyenesen magától van akkora ereje , hanem valaminek valakinek köszönheti.
Ott van ellenpéldának Rock Lee se nem jinchuriki se nem a prófécia gyermeke se nem hihtetlenül erősek a szülei. Csak a saját maga által szerzett ereje van.
Engem a túlzott vagy indokolatlan fanservice idegesít.
A minap megnéztem a FT Dragon cry filmet, 30 percet simán kilehetne vágni és feltenni HH-re.
Hárem animék alapvetően idegesítenek, felcsigáz, de nem történik semmi, ha pedig az egyik csaj közelít (úgy...), a fiú sikoltozva elrohan...
Pedig a Firy Tail még teljesen korrekt ezen a téren.
Majd ha olyat látsz, hogy 25 epizódnyi történetet és karakter fejlődőst kukáznak pusztán az ecchi kedvéért, na akkor lessz okod kiakadni
Capac Kuronekora gondolsz, ha nem tévedek?
Krisz7199 írta:
1. Tüske haj:
Mert muszáj szinte minden férfi szereplőnek ilyen szanaszét ágazó, a szélrózsa minden irányát lefedő, lándzsahegy formájú, felfelé álló, merev frizurát adni. Főleg tetézi még ezt az egészet az, hogy ha pink, kék és lila színű a csávó haja.
Krisz7199 írta:
2. Elpusztíthatatlan miniszoknya
Krisz7199 írta:
3. Eltúlzott méretű fegyverek:
Bírom, mikor ilyen 40 kilós, vézna testű, tűlábú, hurkapálcakarú kislányok/kisfiúk pörgetnek 15 mach sebességgel egy maguknál ötször nagyobb buzogányt, harci kalapácsot, pallost..akármit. Biztos pille könnyűek.
[url=http://www.naruto-kun.hu/forum/viewthread.php?thread_id=425&pid=54472#post_54472]Krisz7199 írta:
4. A hosszú nevű technikák:
Ne csak shounen fight-okat nézz, és jólfésült úriemberekre bukkansz:
Fate/Stay Night, Clanan, Hyouka, Durarara, Attack on Titan, Psicho Pass, Natsume, Usagi Dropp
Shiro, pont nem Kuronekora gondolok xD inkább győzött volna ő az incest helyett. Az OreImo engem annyira felkúrt idegileg,máunika, hogy azóta sem hevertem ki azt az agyvérzést, amit az anime végén kaptam.
Itt most gondolok a Nisefosra, amiben ofc, hogy nem Onodera győzött, vagy a Sakurasoura, Just Becouse! stb románc animékre, amikben pont ez történik mindig.
Ugrás a fórumra: |