Hozzászólások
OVA-k, mozifilmek, különkiadások
Jaeger
Fordítható állapotba akkor kerül ha felkerül valamilyen nagy streaming oldalra, vagy megjelenik BD/DVD kiadás.

Még nincs a megjelenésre fix időpont, de ha tippelnem kéne akkor valamikor nyáron szóval még pár hónapot várni kell :)


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
dungeonlord
https://www.youtu...RBCFG7Thfg
Hahaha !Annyira jó, hogy simán Cannon lehetne XD .
 
dungeonlord
Épp a filmről akartam írni, de ez a videó arrr szakadok XD .Mirio küzdelme volt a legjobb az egész évadban .
Visszatérve a filmez.
Jaj azok a régi emlékek, tapion kontra dungeon, hogy ez nem Cannon igaz? :D
Eddig csak mozisan nézegetem, de most normálisan végig néztem .
A film tetszett, és mivel szeretem ezt a sorozatot, ezért inkább negatívumot foglalnám össze. 2 dolog nem tetszett, az egyik másfél órás játékidő, másik a story illesztés egy picivel jobb lehetett volna .
Ezt a rész pont belefért volna a 2.évad végénél, és a 3.évad kezdése közé .

Másfél órás film ellenére a film korrekt lett, csak személyes vélemény, hogy minél több, annál jobb :3 .
A Film összegségben All mightról szólt, ahol szépen összefoglalta, hogy honnan kezdte a kalandját .
3perces ovát nyugodtan a filmbe is belehet volna rakni .

Melissa karaktere nekem tetszett, hisz alternatív dekut kaptuk vele. Remélem mi hamarabb bepótolja ezt a karakter a mangjában, hisz érdekes figura lehet később.

2filmben belenéztem mozisan, és ha tényleg igaz, amit bastian említett, akkor tetszeni fog a story vége.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.04.19. 11:18
 
Tapion-sama
Sosem volt olyan vitánk, hogy canon-e, olyan meg pláne nem, hogy cannon-e (azaz angolul "ágyú";).
A vitánk arról szólt, hogy "mangahű"-e. De mivel nem volt a mangában ilyen történetszál, így nem lehet "mangahű".

Horikoshi nem fogja beletenni a mangába Melissát, ez már ott nyilvánvalóvá vált, hogy a spin-off mangasorozatban (Team-up Mission) elméletileg szerephez fog jutni.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
dungeonlord
Szomorú hallani, de azért még reménykedek, hátha még szerepelni fog.

https://www.youtu...SoMnq-s_vc
 
Jaeger
Friss információ :)

https://www.youtu...PDJOJD_bVU

2020.07.15 a Heroes Rising BD/DVD megjelenése. Szóval nyáron láthatunk egy jó kis kalandot.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Tapion-sama
Március 28-án már híreztünk róla Facebook-oldalunkon, úgyhogy annyira nem friss ez az információ xD


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Jaeger
Hol van már a március Tapion :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Tapion-sama
Egy héttel a BD megjelenés előtt felkerült Amazon Prime-ra a 2. mozifilm, úgyhogy a nyaa-ról már letölthető 720p és 1080p változatban, 5.1 japán hanggal. Angol felirat egyelőre még nincs hozzá.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
tyber16
Giga nagy köszönet a fordításért! Nem tudom van-e itt valaki aki esetleg ps4-en monster hunterezik de jött bele egy nagyon nehéz ellenfél akit ma sikerült levernem szóval már az eléggé jókedvre derített de ti tudtátok ezzel überelni! :D Szóval kurva jók vagytok ! B-)
 
Nagisa-kun
Köszi Szépen a Boku no Hero 2. Filmjének a fordítását! :D Királyak vagytok csak így tovább! :bow:D
 
Exkirion
Hát erről a második mozifilmről írnom kell egy adagot, mert ez azán ritka szar volt.

Kezdjük azzal, hogy az elje a fuilmnek, amikor hősként dolgoznak az jó volt és nagyon tetszett, a két kisgyerek karakter is jó volt, nem volt velük bajom (nagyrészt, aminél igen arra majd kitérek).
Az animáció is nagyon szép, bár inkább fordítanák az időt meg az energiát a bones-nál a rendes sorozatra és nem ilyen gagyi filmekre.

De amint 9 feltünt... Te jó ég... Az a mélyrepülés amibe a film átmegy az valami gyalázat.
Az egész film gyakorlatilag egy tükrözése és újrahasznosítása a Kamino-is esetnek, csak most Deku játsza All Might szerepét, 9 játsza AFO-t és a kiskölök játsza Dekut.
Ja igen és persze a százmilliárd ember közül PONT a két kiskölyök apja az, akit 9 megtalál és megtámad, de mivel ez nem játszik nagy szerepet ezt nem hozom fel a film ellen, de azért na... Még ha az ilyen gyógyító képesség ritka is, akkor is biztos van más, akinek ez a képessége arról nem is beszélve, hogy a UA-ben ott van Recovery girl, aki erről híres.

Nade térjünk rá a rosszra. Te jó ég ebből sok van. (Sajnálom, ha kicsit átmegy a hangvételem Bakugouba itt ott)

Kezdjük azzal, hogy mind a négy gonosztevő egy rakat szar. Se személyiségük, se vágyaik, se semmi, csak halom érdektelen kartonpapírból kivágott tucat senki, akiknél kb a háttérkarakterekterek a filmben, akik ilyen 2 másodpercet szerepelnek, érdekesebbek.
Arról ne is beszéljük, hogy a négyből háromnak nem is definiálják a képességét rendesen ezért konkrétan arra képesek, amire a film épp akarja, hogy képesek legyenek.
A csaj még oké, de a kiméra tag meg 9 valami hulladék, hogy mennyire nincs definiálva és konkrétan 5 percenként húznak elő a seggükből valami újat.
A kiméra a legroszabb mondjuk, mert ez a tag eddig a mangából hol volt, ha ilyen erős?! Mért tud egy ember, akinek a képessége az, hogy erős meg állati részei vannak tüzet meg lézert lőni?! Mi a rák?! MI A KÉPESSÉGED MOST AKKOR?!
És egyáltalán hogy hívják ezeket a losereket?! Annyira érdekesek, hogy még a nevük se derül ki.

9... Te jó isten ennél gyalázatosabb, roszabb BHA karaktert nem is írhattak volna. Nem tudom, hogy Horikoshinak volt-e köze hozzá, de még ha valahol valami cikk azt is állítja, hogy igen, hát én erősen kétlem.
A pasas egy 100000000x unalmasabb, tesco gazdaságos AFO, zéró karizmával, defniálatlan képességekkel, amik se nem néznek ki érdekesen se nem különösebben érdekesek úgy amúgy.
A film úgy akarja beállítani, hogy ő ez a legyőzhettelen szuperember, de a faszi egyszerűen nem ijesztő, amellett, hogy extrém módon retardált. Tisztában van vele, hogy a teste nem brja a strapát, erre mit csinál? Sétálgat. Legalább kocogjál te f*sz! Ennyire nem akarsz nyerni?!

Az utolsó harc pedig a szartortán a rohadt cseresznye. Mindegy mennyire csili vili az egész, konkrétan AZ EGÉSZ HARC UGYAN AZ MINT ALL MIGHT KAMINOI HARCA! AZ EGÉSZ! Helyenként egymás mellé lehetne tenni őket.
Még a kiskölök is elereszt egy Dekubeszaladást az első részből, ami igen nevetségesen néz ki.
Az egész dolgot a One For All-al már nem is említem. Akkora ökörség az egész, hogy a film még annyira e méltatja utána a nézőket, hogy rendes magyarázatot adjon rá.

Az se segít a dolgon, hogy a film második fele konkrétan egy folyamatos 40 perces harcjelenet, ami kb a 20. percél már unalmassá válik. Hiába látványos, nincs mögötte semmi érzelmi tónus. A gyerek meg a főshősök úgyis tudjuk, hogy rendben lesznek, 9 meg olyan érdektelen tucatsenki, hogy pont le lehet szarni mi lesz vele.

Egyszerűen nem tudom más jelzővel illetni ezt a filmet, mint hogy "pocsék".
Nagyon sajnálom, mert nagyon jól indul, de a gonsoztevők és az újrahasznosított történet meg a végén az a OFA baromság, annyira tönkreteszik az egészet, hogy a végére már majdnem kinyomtam inkább.

A két kisgyerekkel kapcsolatban. Ahelyett, hogy megszídnák őket, amikor butaságot csinálnak, minenki egyfolytában bátorítja őket a film alatt, hogy igen, király, kockáztassáok az életeteket. Ez főleg akkor látszott nagyon, amikor a kissrác dekuzik egyet és nekiszalad 9-nak, erre deku nemhogy mondaná neki, hogy butaságot csinált és satöbbi, nem még meg is dícséri érte. Szuper. Remek példakép.

Ha rám halgattok, ne pazaroljatok erre a rakat szarr 90 percet. Inkább nézzetek újra 3-4 jó Hero Academia részt ha MHA-ra szeretnétek fordítani az időt.

A Bones meg a jövőben remélem inkább a sorozatra fordítja az időt meg az animációs tehetséget mert ilyen vacak huszadrangú filmekre csak pocsékba megy mindkettő.

3/10

+
-Szép animáció
-Remek kezdés
-Minden karakternek jut mit csinálni

-
Minden más

Vélemény: Pocsék. Kerülje mindenki.
Szerkesztette: Exkirion - 2020.07.12. 18:12
 
Tapion-sama
A gonosztevők nevei egyébként kiderülnek: Nine, Chimera, Mummy és Slice.

Én megmondom őszintén: azt hittem, a One Piece: Stampede után már nem tudnak újabb mélypontot mutatni az anime movie-k, de ez azért súrolja rendesen.
Ahogy Ex is írta, tök hangulatosan indul az egész, bár számomra logikátlan, hogy legalább egy tanárt miért nem küldtek megfigyelőnek vagy valami. Ismerik pl. Bakugou-t, tudják hogy képes lerobbantani valakinek az arcát dühből. All Might is max a gonosztevők miatt aggódik, miközben egyszer már szét kellett szednie Dekut és Kacchant ugyebár a 3. évad végén.
A gonosztevőkkel nem volt annyira bajom, jelentéktelen movie karakterek, sokszor láttunk már ilyet (na jó, egy kivétellel *khm* DBZ Movie 13 *khm*) :D
A csaták valóban látványosak voltak, Sero nekem kicsit ki is tűnt a többiek közül, és ez tetszett is. Továbbá Mineta is több volt egy perverz kiskölöknél, és Ojiro is kapott némi egyéni motívumot. A legjobb harc kétségtelenül a Chimera vs. Iida, Todoroki, Kirishima és Asui volt (itt Kirishima ki is szól higy ez tisztára Kamino, nem?) XD
Bakugou egy az egyben karakteren kívül van Mummy legyőzését követően. Még a végén is. Sosem volt ő ilyen.
Az OFA dologról nem is írnék bővebben, olcsó és meh húzás volt szerintem.
Ami viszont végképp idegesített, az a 3 db spoiler volt, amit ellőttek az 5. évad előtt. Aki olvassa a mangát, az tudja, miről beszélek. Nem is a spoiler ténye, hanem maga az, hogy pl. (a háromból az egyik) megmutatják az elődöket, de a Nyolcszoros Megtisztulást "egy bizonyos gonosztevő csoport"-ként emlegetik, mikor a képesség-megszüntető lövedékről beszélnek. Kicsit logikátlan még úgy is, hogy tudjuk, hogy a film a 4. évad kb. felénél került a mozikba.

Ráadásul az időzítésbe, formázásba és fordításba beleölt teljes szombati és vasárnap délelőtti időm nem volt kifizetődő, mert hiába törekszem a jóra, ha maga a film egy felejthető közepes alkotás. =/


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Exkirion
A gonosztevők nevei egyébként kiderülnek: Nine, Chimera, Mummy és Slice.
Ezek nem a neveik, ezek a kódneveik. Ez elvileg egy "baráti" csapat. Mért nem hívják egymást az igazi neveiken egyszer se?
 
KOjack
Sziasztok,letöltöttem az ember fájlt de azt se a bs se a vlc nem indul el.
Megnézném csak az érdekesség kedvéért,bár Exkirionnak nem tetszett :)
 
Ugrás a fórumra: