All Might mesteréről ez az ova érdekes lesz
Most tippre azt fogjuk megkapni, hogyan győzte le őt AFO?
OVA-k, mozifilmek, különkiadások
De én nem néztem bele a BHÁ saját topicájában,csak a kezdőlapon láttam ezt,hogy "OVÁ-k,Mozifilmek,Különkiadások",ezért gondoltam,hogy vegyes.
Jaeger írta:
Most tippre azt fogjuk megkapni, hogyan győzte le őt AFO?
Úgy tűnik, hivatalos: a mozifilmet beemelik a canonba, idén kap manga feldolgozást is. Vagyis a filmben történt események hivatalosan is részei a Boku no Hero Academia történetének.
Tapion-sama írta:
Utána kellene nézned a "mangahű" fogalmának. Tekintettel arra, hogy a filmben látottak a mangában NEM voltak benne, így nem lehet "mangahű". A mangahű (vagy könyvhű, képregényhű) azt jelenti, hogy panelről-panelre feldolgozza azt, amit a mangaka leírt, lerajzolt.
Tapion-sama írta:
Úgy tűnik, hivatalos: a mozifilmet beemelik a canonba, idén kap manga feldolgozást is. Vagyis a filmben történt események hivatalosan is részei a Boku no Hero Academia történetének.
Kifejtenéd bővebben? Nem értem, hogy a "mangahű feldolgozás" fogalma hogyan kapcsolódik ahhoz, hogy egy mozgóképeken debütált történetet beemelnek a canonba. Ha a manga eltér majd a mozifilmtől, akkor a manga nem lesz mozifilmhű.
Az, hogy te másképp értelmezel szavakat, egyéni szociális probléma. De ha húzogatod az oroszlán bajszát, ne csodálkozz, ha szabadságra küld egy hónapra
Csak 1 oldalt kelet volna visszalapoznod .
Tapion-sama írta:
Utána kellene nézned a "mangahű" fogalmának. Tekintettel arra, hogy a filmben látottak a mangában NEM voltak benne, így nem lehet "mangahű". A mangahű (vagy könyvhű, képregényhű) azt jelenti, hogy panelről-panelre feldolgozza azt, amit a mangaka leírt, lerajzolt.
Mangahű azóta használom, amióta láttam a Kakashi anbu arcot a Narutoban.
2fajta filler létezik:
Az egyik az agyatlan ,sablonos,hétköznapi strand féle jelenetek, amik nem adnak semmit a történethez.
Másik pedig a mangahű fillerek
Nem volt benne a mangában, de már nem 1x fordult elő, hogy az író utólag változtat vagy bővíti a történetét.
Ilyen pl a 2.évad 19.része vagy az 1.ova
Abban egyetértek, hogy korai kijelentés. Mert te jobban ismered , mint én és talán többet tudsz a dolgokról.
De ez a film is hasonló lehet, amit tsuya kapott fillérként.
Szerintem arra gondol ostobaság alatt, hogy olyan nem létezik, hogy mangahű fillér.
Vagy mangahű valami vagy fillér. Az utóbbiban is nem szokták megszegni a világ szabályait, hogy azt mond, hogy teljesen manga idegen lenne.
Ha akkor azt írtad volna, hogy szerintem ezt belefogják rakni a mangába azzal egyetértett volna.
Cannon = ágyú
Canon = történetfolyam
Az az ostobaság, hogy egy általad másképp definiált fogalmat arra akarsz felhasználni, hogy igazold az állításod. Nem érted a "mangahű" szó jelentését. Attól, hogy egy movie vagy OVA illeszkedik a manga történetéhez, még nem mangahű. Mangahű az az anime, ami panelről-panelre feldolgoz egy mangát (pl.: FMA Brotherhood), nem mangahű az az anime, ami kiegészíti a mangát filler jelenetekkel (pl.: sima FMA).
Az meg, hogy utólag beemelik a canonba... max azt igazolja, hogy illeszkedik a manga történetéhez. Nem azt, hogy mangahű. Fogalomzavarban szenvedsz.
Na, és most hogy ezt megbeszéltük, még egy OFF és szankciók lesznek Könyörgöm, offolj még!!!
Ugrás a fórumra: |