Hozzászólások
Boku no Hero Academia manga - Spoiler és annak megbeszélése
Jaeger
Nem védeni akarom a mangát, de néhány gondolat.

Muscular ellen igaz, hogy 3x használta Deku, de abban van logika, hogy az adreralin miatt még képes volt tovább szaladgálni kicsit, de utána ki is dőlt és már nem csinált jelentős dolgot. (Az más kérdés ki mennyire tartja reálisnak azt a harcot.) A harc után elmondta a doki, hogy kb maradandó sérülést szerzett és ezt mégegyszer bejátsza annyi a karjának utána baromi sokáig látszott a karján a gyógyulás helye ez főleg animében látszott a színek miatt.

Most lehet én tudom rosszul, de már Dekuék kb a másodévesek annyi idő telt el.

Az első évesek nem tették le az ideiglenes hősengedély vizsgát tehát nem lehetnek itt. És vannak harmadévesek akikről nem sokat tudunk, akikre ti gondoltok. Akiket ismerünk harmadévesek már elballagtak nem?

De Dekuék a speciális osztály mert nagyon gyorsan szereztek sok tapasztalatot és letudták tenni a vizsgát azért lehetnek itt. Mert akinek nincs meg az engedély nem harcolhat.

De amugy kb minden lényeges hős itt van, de az van amit mondtam, hogy rendesen berektelték őket.

Visszatérve miért mondtam, hogy THE END, mert az utolsó panelen az Gigantomachia nem?

Átgázolt már kb mindenen és ha most Eri által nem toppan be Mirio meg All Might akkor nem tudom, hogyan nyerhetnének mert nincsenek már rejtett hősök a kalapban.

Aizawa kidőlt így Tomura megállíthatatlan lett, bár az sem gátolta amikor nem volt ereje :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Bastian
A Muscular harc több sebből vérzik. Egyrészt a 100% többszöri használata sem vágta tropára Dekut, holott korábban már 1x használva a padlón volt. Másrészt az a gigantikus százalék világos, hogy érzelmek által túlfűtött power up volt, nem kell szó szerint értelmezni. Horikoshi mégis mangán kívül méltóztatott elmagyarázni, hogy mi is történt, ami öreg hiba. Nagyjából egyenértékű azzal, hogy "Bocs, nem volt jobb ötletem arra, hogy Deku miként juthatna át Muscularon, ezért egy klasszikus nakama power uphoz folyamodtam, de a történet keretein belül magyarázatot nem adtam rá, hogy mi volt az az erő."

Dekuék elsőévesek, a Nejire-Tamaki-Mirio trió pedig harmadéves. A másodéveseknek a két évcsoport között kell lennie, de a 254. fejezeten kívül semmi rájuk utaló jelenetet nem kaptunk. Amire véget ér ez a történetszál, Dekuék lesznek a másodévesek, az aktuális másodévesek pedig harmadévesek.

Uraraka megérinti Gigantomachiát, és volt-nincs probléma.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Blade00
Ki tudja hogy Urarakának mik a határai, és mennyi ideig tudná vissza tartani Machinat.
 
Jaeger
Én a harc utáni eseményekre reagáltam, de nézzük a harcot akkor. B-)

Horikoshi arra reagált, hogy sokan nem értették, hogy Deku hogyan volt képes 1000000%-ra és utána kifejtette ez 100% volt csak adreralin töltettel.

Deku először elhasználta a 100%-ot akkor nem ért semmit,mivel Muscular védekezett az izmaival, másodjára ki lett hangsúlyozva, hogy gyengébb is mint volt Deku támadása és a védekezés miatt szintén hatástalan és harmadjára szerintem mivel Muscular egy pillanatra nem figyelt és így nem védekezett Deku közvetlen közelről egy gyengébb, de ha most belehalok és legyőzőm támadással sikerült úgy eltalálnia, hogy sérülést okozzon neki.

Hasonlóra dologra más mangákban is van példa, amikor elvan törve xy karakter keze, lába vagy súlyosan megsérül de még képes befejezni a harcot.

Itt lehetnének a másodévesek, de lehet másra tartogatja a szerző a megjelenésüket és akkor biztosan meglesz magyarázva.

Uraraka erejével biztosan nem tudná sokáig lebegtetni Machinát arról nem beszélve, hogy a gonosztevő szövetség többi tagja az rajta utazik ami sok lenne Uraraka csapatának.

Szerintem a kevésbé jó forrásból kimaradt 1-2 kép, de ha jól vettem ki eltalálta Eraser lábát a képesség törlő lövedék aki válaszul levágta gyorsan mielőtt hatott volna.

Egyetlen egy trump card maradt hátra. Ha Eri visszafordítja All Might-ot meg Miriot velük fordulna a kocka. De az elég sablonos lenne.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Bastian
Pont ez a lényeg. Olyan dolgot tett a HeroAca, ami más mangákban is minimum szemöldökráncolós. Ahhoz képest, hogy Deku az eszéért van dicsérve, nem volt semmi logika vagy taktika a győzelmében. Megkívánta a történet, hogy meghazudtolja a kizárólagos egyszeri 100% használat szabályát, ami újra és újra be lett mutatva, hogy kicsinálja a testét. De nem volt elég két használat kipréselése, elmehetett háromig, ami mindent figyelembe véve igen kényelmes ugrásnak számított a helyzet megoldásához.

Nem kell legyőzniük Gigantomachiát, csak fel kell tartóztatniuk egy ideig, hogy hasson az altató, feltéve, hogy működni fog. Iida a sebességét kihasználva a közelébe vihetné Urarakát, aki lebegtetné a határait feszegetve, sikeres időhúzást elérve. Dabi vélhetőleg azért van a hátán, mert Endeavorhoz és Todorokihoz kell mennie a nagy leleplezéshez.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Jaeger
Nem volt olyan szabály, hogy csak egyszer használhatja a 100%-ot.

Mármint az első használat után törést idézz elő a karjában, de ha megerőltetti akkor tudja még az erejét hassználni rajta mint ahogyan az ujjait használta a sportfesztiválon Todoroki ellen.

Az első használat után miután legyőzte a robotot a Muscular esetig is rengeteget edzett amivel magyarázható, hogy erősebb lett a teste. De mindegy túl van tárgyalva. Egyetértek, hogy ott nem a logika győzött.


De a végső döntésemet erről az ívről a következő 5 fejezet fogja meghatározni.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Asehi
Hát Eraserhead... Shigaraki szavaival élve "Te tényleg klassz vagy". Nem számítottam rá hogy csak így lecsapja a lábát...

A másod éveseket szerintem nem volt idő bemutatni, így is elég sok karakter van most perpillanat. Szerintem ők is jelen vannak, és az evakuálásban segítenek. Az hogy Shigaraki ellen küzdenek, hát igazából csak 3 ember van akik szinte folyamat belekeverednek a harcba. Deku, Bakugo, és Todoroki. De más diákok ha itt lennének nem tudom mit tudnának kezdeni...
Plusz azért azt ne felejtsük el hogy ők diákok, nem harcolhatnak. Eraserhead-et is hogy kérdőre vonták a Táboros incidens után.

Azért az elég szép volt ahogy az A és B osztály közösen megpróbálta megállítani Gigát. Uraraka valóban megpróbálhatta volna felemelni, bár kétlem hogy 3-4 másodpercnél tovább fent tudta volna tartani. Egy ekkora valamit nem bírt volna el. Az pedig hogy nem próbálta meg, logikusnak tartom, félt. Ne feledjük, hogy ők még csak gyerekek, nincs túlzottan nagy tapasztalatuk a harcokban és a saját képességeik terén. Nem várható el tőlük hogy minden áron az életüket kockáztatva harcoljanak, még nem tartanak ott.

A Muscular elleni harc azért kellet hogy megmutassák a nézőknek hogy Deku a főszereplője ennek a történetnek, és úgymond az első nagy Epic pillanata volt.
Lehet velem van a baj, de nekem nem volt probléma azzal a harccal, élveztem. Ilyen egy shounen, nem lesz mindennek értelme. xd

Kicsit nem értettem ebben a fejezetben hogy Gigáék ennyire messze voltak Shigarakitól? Mert szerintem már rég oda kellett volna érni. Az első gondolatom az volt hogy mi van ha ezek a Tartarus felé veszik az irányt? XD

Egyedüli én is azt tudnám elképzelni hogy All Might megjelenik és feláldozva magát elmenekülnek a többiek. Bár Dekut ismerve nem hiszem elmenekülne. Viszont Nighteye jóslata még mindig ott van.
Ami még reményt adhat az Endeavor, így hogy Todoroki megjelent.

Amit kimondottan imádok ebben a mangában, az az hogy a sérüléseknek súlya van. Megmaradnak a hegek a testen. Ez nekem óriásit dob a csatákon, mert van következmény, és nem csak az van hogy verik egymást tiszta vér minden, majd megvágják egymást tiszta vér minden, eltelek egy kis idő és semmi heg, mintha nem is történt volna semmi. :D
 
Bastian
Érthető az evakuációs magyarázat, de nem érzik úgy akkor a másodévesek, hogy a drága gólyák azt teszik, amit egy hősnek kell, kockáztatják az életüket a jó érdekében, miközben nekik meg van kötve a kezük? Midnight ki merte adni nekik a feladatot Momón keresztül. Számolniuk kellett azzal, hogy lesznek problémás ellenfelek, így ha valamilyen indíttatásból egy gusztustalanul erős másodévest evakuációs feladatokra osztottak be, miközben széttrancsírozzák az elsőéveseket, azt szóvá fogom tenni.

Uraraka is fejlődhetett, ha Deku mellett ezt el lehet sütni. Rá is férne valami emlékezetes rivaldafény.

All Might önfeláldozásával az a bajom, hogy szerintem elkésett Horikoshi. Megint az a helyzet, hogy nincs jó megoldás. Kaminónál tényleg klisés lett volna, de benne volt a pakliban, érzelmi tetőpont lett volna. Itt meg húzzon ki mindenkit a szarból másodszorra is, de ezúttal haljon is bele, miután egyszer már visszavonult, de pont kapóra jött Eri?


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Asehi
Értem amúgy a problémát, és való igaz, én is furcsállom hogy az "A", "B", Shinso (nem jut eszembe az osztálya), és a nagy hármas, az összes diák akivel az egész iskola időszak alatt találkoztunk és láttunk tőlük valami érdemlegeset. Ezen kívül semmi. De betudom annak hogy nincs rá idő őket bemutatni. Viszont, azzal teljesen egyetértek hogy ha a későbbiekben kiderül hogy volt 1-2 irtózatosan erős másodévesek az cink lesz...

Lehet hogy ő is fejlődött, de én valahogy nem tudom elképzelni. Őszintén az egyik olyan karakter akinek nem tudom hova tenni a képességét. Mármint nem érzek benne akkora potenciált, vagy valami fejlődést. Ha meg akar menteni valakit felemeli a törmeléket. Ha támadni akar lebegteti az illetőt és ennyi. Valamiért nem tudom őt hova tenni. (Vannak azért még mások is az "A"osztályban akikkel hasonló a helyzet.)
Viszont mégse tudom azt mondani hogy Horikoshi leszarja a mellékkaraktereket, mert azért megvannak a maguk szép pillanataik és a fejlődésük. Pl.: Mina, Kaminari, Kirishima, Tokoyami, Yaoyorozu.
Én inkább azt gondolom hogy Urarakának nem jött el az ideje.

Egész jól csinálja amit csinál Horikoshi. Az egész ív alatt nem lehetett eldönteni hogy ki áll jobban, és bizonytalanságban hagyott. Most is úgy vagyok vele mint az elején, esélyük sincs a hősöknek egy ekkora sereg ellen, de voltak pillanatok amikor azt hittem nyerni fognak. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az All Mightos feltevés csupán tálalás kérdése. Nem tudom ez hogy történhetne meg, de ezt látom a legjobb opciónak perpillanat. Ha Deku elverné egyedül őket mert God módba kapcsol, csalódnék.
 
Rikiya
Pont ez az. Uraraka képessége önmagában nem egy nagy cucc, de megvan a maga sajátossága, haszna. Így se uralt sok panelt az eddigiekben, ha Deku képes lesz a lebegésre, akkor meg pláne, hogy még kevésbé lesz érdekes a karaktere, elveszti az egyediségét.

Én ellenkezőleg, most jutottam el arra a pontra, hogy ezen a 2 opción kívül mást nem igen tudok elképzelni: Ettől fogva nagyon megromlik a történet, vagy folytatódik tovább ugyanabban a minőségben.

Nemes egyszerűséggel egyetlen egy lehetséges végkifejlet sem tetszik. Nem is értem, hogy miféle végeredménye lesz a szériának, hogy képzeli Horikoshi.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
vegel2014
Én Urarakátol azt várom el, hogy tudjon repulni. Ha hasznája saját magán a képességét, és szerez valami ruha kiegészitőt, ami tud adni egy minimális lőketet, az már elég lenne. Igy pedig egy nagyon érdekes harcstilust tudn magának kialakitani.
 
Bastian
Megmondtam, hogy nem kell kongatni a vészharangokat.
283. fejezet

Ugyan Gigantomachia tovább tombol, óriási pusztítást végez, és az elsőévesek pocsékul érzik magukat, amiért kudarcot vallottak, megkérdőjelezik az eddigi döntéseiket, Shigaraki elkezdte elszenvedni a mellékhatásokat a 75%-os elkészültsége miatt. A Bomlást a talajon használva akarja magának kivívni a győzelmet, figyelmezteti Dekut, hogy ha hozzáér, akkor vége, de Deku megragad mindenkit a Fekete Ostorral, majd a Lebegést használva megfogadja, hogy megállítja Shigarakit a levegőben. Gran Torino életben van, és eszébe jutnak azok az idők, amikor Nanával együtt lebegett.i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Gather
Remélem Horikoshi nem akar átcsapni Masima Hiro-ba hogy "megöl" egy pozitív karakter majd két fejezetel később még is él.
 
Jaeger
Hivatalosan a 283:
https://mangaplus...er/1007633

Csak engem sokkolt mennyire durva fejezet volt ez?:D Erre adok egy 10/10-est mert nekem bejött :D

Nagyon durva a lélektani hatás amit az elsőévesek éreztek, hogy tehetetlenek és nem tudtak semmit tenni, illetve Deku is nagyon nagyon ideges lett.

Voltak olyan panelek ahol Dekut ilyen komolynak még sohasem láttuk.

A fejezet alapján csak egy tipp, de mintha teljesen tudná kontrollálni az erejét akár a 100%-ot, egyszere használja a lebegést+fekete ostort és a one for allt.

Arra van tipp, hogy a bal keze az eltört volna vagy használható? Mert a fejezetben nagyon takargatva volt. Bár szerintem Tomura harapásától megsérült az csak most a fekete ostor segítségével tudja használni.

Gather életben van Gran Torino még, de Night-Eye sem azonnal halt meg hanem pár fejezet múlva.

Kijöhetünk még jól a dolgokból, de akkor egy kis csapatmunkát szeretnék látni. Mert jelenleg Deku az elsőszámú hős és Endeavor és a többiek csak néznek mint a moziban.

És nagyon remélem ha vége lesz a harcnak kiemelik a diákok szerepét is jelentősen.

Már csak az hiányzik, hogy Deku bizonyos támadása a United States of Smash legyen :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Blade00
Tipikus shonen-es erő növelés nekem elég unalmas, és semmit mondó volt tipikus felvezetése egy nagy belépőnek, vagy egy nagy bukásnak.
 
Ugrás a fórumra: