Hozzászólások
Boku no Hero Academia manga - Spoiler és annak megbeszélése
Durzo
Jaeger írta:

Én részben megértem a szerzőt. OFA sima erőnövelése érdekes képesség, de már nem tudod sokkal újabbat kitalálni hogyan fejlődhetne Deku.

Valami küzdősportot még most se ártana megtanulnia. Bakugo is megmondta neki, hogy a technikáján lenne még mit javítani.

Ha mindegyiket érdekesen és változatossan használná szerintem az még lehet egy jó megoldás. Néhány sorozatban meg arra panaszkodnak sokan, hogy a főhösnek csak egy képessége van és csak azt használja.

A változatossággal, vagy inkább annak hiányával csak az a baj, hogy ez mindenkire igaz a MHA-ban. Vannak kivételek mint Todoroki a hibrid quirkjével, de ettől még ő is tüzet és jeget fog végig használni. Meg amúgy is minek? All Might csak szupererővel legyőzte AFO-t, aki a történet legerősebb karaktere és nála aztán senkinek sincs változatosabb arzenálja. Erre meg kiderül, hogy az csak a jéghegy csúcsa volt. Shigaraki azóta esélytelen, hogy Deku megtanulta a pöckölést. Az egyetlen akinek esélye lehet Deku ellen, ha mindet megtanulja, az AFO, szóval szinte biztos, hogy kiszabadul.

Amugy összesen 8 képességről beszélünk
.
.
.
Az első képesség azt hiszem az öröklés, második a szuper erő utána jön a black whip ez a fekete ostor szerű cucc és van még ezeken kívül 6

Az öröklést nem kéne külön képességnek számítani, mivel önmagában hasztalan. Igazából mindegy, de a fekete ostor beletartozik a 6-ba. Deku előtt voltak 8-an. Az elsőtől jött az erő és az öröklés, All Mightnak meg nem volt sajátja, szóval marad 6 birtokos 6 képességgel.

Valaki redditen összefoglalta, hogy mi is történt: "Oh! You were born without a quirk? Here's 7!"


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Jaeger
AFO szerintem simán engedte direkt elfogatni magát, mert van egy ördögi terve. Akár az, hogy ezáltál erősebb legyen Shigaraki.

Jah és ha már ő, nála vannak még azok az injekciók amivel ellehet venni képességeket.

Tippre egyszer tuti Shigaraki megfogja kapni AFO összes képességét és a fiatal All Might se tudta igazán legyőzni AFO-t onnan van az a súlyos sérülése.

Az lesz az ökörség ha ezután a többieknek nem tűnik fel, hogy Dekunak több képessége van :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
demandred
All Might nem azért nem tudta elsőre legyőzni AFO-t, mert úgy felhúzták, hogy elborult az agya? Mintha Gran Torino ezt mondta volna. És Deku alapból erősebb kell hogy legyen nála. Ez a helyzet csak akkor lenne jobb, ha AFO néhány képességet ellopna tőle.
 
Jaeger
Minek lopná el tőle?:D Hogy még legyen 1-2 képessége a meglévő több tízhez ugyan már.

Deku még pár évig nem lesz képes a one for all használatára 100%-on. Addig pedig az író nem tudott volna még erősebb ellenfeleket behozni mivel a 20%-os OFA nem sok mindent ért volna. Hiába tanulna több harcművészetet bár szerintem a mozgássával eddig se volt olyan nagy gond és hiába tud pöckölni.

Overhaul ellen se ért sok mindent a 20% hiába tudta volna jobban használni.

Amugy meg szerintem nem fő erőként hozná be ezeket csak az OFA mellé ilyen egyfajta support erőként. Pl. A Black Whip-el letudna fogni ellenfeleket vagy gyorsan irányt változtatni vagy akármi vagy lesz egy pajzsa amivel megtud védeni embereket egy másik képességgel szerintem ilyesmi. Én azt mondom várjuk ki mi lesz belőle.

Szerk: Kint a legújabb fejezet :) Nem teljesen erre számítottam, de nem rossz. Midoriya nem használja az OFA-t viszont úgy nézz ki beveti a másik erejét. Sokan mondják, hogy fúúúj, miért képes egyből használni. De Midoriya nem egy buta gyerek és az OFA-val ellentétben ehhez nem kell kigyúrt test.
Szerkesztette: Jaeger - 2019.01.25. 17:50


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
vegel2014
Szerintem a több szupererőt úgy lehetne kiegyensúlyozni, hogy ne legyen túlzás az ereje, hogy az OfA alapvető képessége mellet csak egyet lehetne pluszba használni. Mondjuk használná a fekete ostorokat akkor a többi közül nem bírna használni többet kb fél óráig. Így továbbra is erősek lennének, de mégsem lenne túlzás és azoknak is lenne esélye ellene a későbbiekben akiknek csak egy van.
 
Lad
Azért remélem fel fog tűnni pár embernek az, hogy Deku random feloldott egy teljesen új típusú képességet, mint a sajátja.
Ezt, már az All Might által említett képesség pontosítással sem lehet kimagyarázni a hivatalos szervek felé.
 
Jaeger
Beszéltek is valamit nem? Hogy Aizawa esetleg leállítja Dekut mert amit láttak az egy képesség.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Lad
Igen, kicsit találgattak, de a fő hangsúly a meccs folytatásán volt. Azért ennél többet várnék később, elég látványos volt az a kitörés.
 
Jaeger
A meccs vége után biztos lesz róla szó. Amugy nem tudom, hogyan lesz tálalva mivel még ez előfog fordulni :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Pennymester
Ez az sok képesség dolog eléggé zavarossá is tudja majd tenni a dolgokat a jövőben. Én sem vagyok vele teljesen kibékülve még. De aztán lehet lesz valamilyen csavar később.
 
Durzo
Jaeger írta:
Sokan mondják, hogy fúúúj, miért képes egyből használni.

Az már csak a hab a tortán, hogy képes egyből használni. Mondjuk annyira nem is meglepő. Egy ilyen power up-nál ez szinte már alap.

vegel2014 írta:
hogy ne legyen túlzás az ereje

Egészen pontosan mit értesz az alatt, hogy túlzás? Belefektetett idő szempontjából OFA a legerősebb, mivel azt eddig 8 ember fejlesztette és erősítette (a normális 1 helyett). Eddig is egy teljesen más szinten volt, mint bármelyik másik képesség.

A legnagyobb baj talán az, hogy hirtelen lett behozva a semmiből, bármiféle ráutalás nélkül. Ettől olyan tipikus "mert ő a főszereplő azért" féle power up-nak néz ki. Lényegében nem csak néz ki, hanem az is egyenlőre. Két pozitívumot azért tudok mondani. Kicsit megismerhetjük a korábbi használókat (én például Shimurára vagyok kíváncsi) és azok a meme-k amik ebből születtek és születni fognak (5 perce azon röhögök, ahogy Deku rántja elő a seggéből az új képességeket Ikszdé). Ide lehetne sorolni még a változatosságot is, de arra már ott van Momo.


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Adues
Ha az előző képességeket a OFA felerősítette, ez egyenes út lehet oda, hogy ha volt Dekunak rejtett képessége, akkor is manifesztálódjon.
 
Durzo
Na még csak az kéne. Nincs már neki így is elég? :D Bakugo meg fog őrülni. :D


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Jaeger
Én nem mondanám, hogy ne lett volna rá utalás. Sőt inkább a szerző direkt zavarja össze az olvasókat, hogy minden csavart ne tudjon előre.
Arról már a történet eleje óta szó van, hogy Deku-ban ott van az összes OFA felhasználó amikor a sportfesztiválon látta a képüket. A másik dolog meg azt is megtudtuk, hogy All Might is rosszul ismerte eddig AFO testvérének történetét.
Szóval én még nem temetném a dolgot ha ügyesen lesz megcsinálva akkor jó lesz.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
KingBradley
Sziasztok!

Egy kis spoilert kaphatok? Mimic nevű karakterről lenne szó. Az utolsó fejezetben értelemszerű megmutatkozott a képessége. Amit nem értek, h mikor Shigaraki val tárgyaltak, mi alapján tudott olyan hatalmas kart növeszteni. Ill. wiki n láttam az eredeti, "emberi" formáját. Azt sehogy se tudom azonosítani a jelmezes formájával.... :/ Érdekes karakter. Mi a titka?
 
Ugrás a fórumra: