Köszi a fordítást!!! Végre felpörögnek az események!!
Boku no Hero Academia manga
Hát igen, béke volt egy ideig amig All Might aktívan hősködött, és mindenki azt hitte hősnek lenni buli, hát nem teljesen... A fiatal generáció ezért lesz erősebb, mert ők már most megtapasztalták ennek a kemény oldalát.
Egy nagyon jó lezárást kapott ez az arc, minden volt benne. Amit pedig sokan hibának róttak fel hogy a társadalomi problémákra nem tér ki Horikoshi, hát majd most. Ha úgy nézzük a hősök nyertek, de nagyon sok emberi áldozatba került (hős és civil). És mivel sok gonosztevő kiszabadult a börtönből, így ők egyből mehetnek és tombolhatnak. Ezt pedig nem fogják tudják megakadályozni.
Hősök:
-Endeavor lesérült nem tudni mennyire.
-Hawks csúnyán kikapott, és kíváncsi leszek rá tudja-e használni a szárnyait még...
-Best Jeanist lábadozik még mindig.
-Edgeshot karja is elég csúnyán néz ki.
-Miruko karjának annyi, és elég ramaty állapotban van...
-Crust meghalt.
-Kamui és Mt.Lady kényszerpihenő annyi sebesülés után.
-Ryuukyuu is pihenni fog.
-Cementoss, jó pár jégszilánk áll ki belőle nem tudni vele mi történt...
Gonosztevők:
-Twice halott, aki egy elég erős karakter volt.....
-Gigantomachia elfogva.
-Mr. Compress súlyos sérülést szenvedett, kíváncsi leszek életben marad-e.
-Dokit elfogták ha jól rémlik.
-Re-Destrot legyőzték.
-Getent is.
-Dabi gyógyulgatni fog mert túl sokat harcolt.
-Shigaraki... Hát őt most egy ideig nem fogjuk látni.
Kiegyenlítettnek érzem a veszteségek mértékét. Visszafogunk térni abba a korba amikor All For One volt a király.
Nagyon time skip szagot érzek.
Nos én még nem döntöttem el teljesen, hogyan értékelem ezt az ívet.
Stain álma viszont úgy nézz ki teljesül mert szerintem ezután már nem lesz annyira népszerű a hős szakma míg nem lesz egy igazi number one hős. Tehát jobban meglesznek válogatva a hősök.
Az, hogy milyen társadalmi problémákat okozott ez az egész incidens még 100%-osan nem derült ki. Nem tudjuk mi lesz Endeavour sorsa felépül-e maradhat-e ő a topon.
Az, hogy mennyire volt az egész drámai lehet rajta vitatkozni. Azt aláírom, hogy ha úgy veszük igaz amit írtál Asehi. Viszont halálok is a hősök oldaláról főként a mellékarakterekkel történtek. Az igazán fontos karaktereket védte a láthatatlan pajzs, hogy nehogy véletlenül is bajuk esen. Gran Torino sorsáról se tudunk semmit nem? Ha ő esetleg meghalt amit kétlek akkor azt mondanám nah jó okés.
Deku versus Tomura viszont lehetett volna jobb is. Meg Deku jelenlegi karaktere ellentmondásos a manga elején elmondott dolgokkal.
Most mindketten kaptak valakitől rengeteg erőt és azt használják... Deku sem azért erősödik feltétlen mert ő tesz meg mindent érte. A kemény munkával lehet bárkiből hős dolog így nem állja meg a helyét.
Sőt igazából Deku meg Tomura karaktere szinte azonos. Csak az egyik a pozitiv pólus míg a másik a negatív, de lehet lassan eljutunk oda, hogy Deku is kap regenerációs képességet és akkor kb egyenlők.
All Mightnak nem volt szüksége 10 képességre, hogy legyőzze ALL FOR ONE-t. Jó tudom Deku még nincs azon a szinten de akkor is.
Ráadásul szinte ordít a szituáció arról, hogy Tomurából egy Obito lesz. Nem jó ez ha látjuk előre a csavarokat.
Összeségében jó arc volt, de nem biztos, hogy most jó irányba indulnak el a dolgok. Pár hónapos time-skip simán lehetséges.
Szerintem inkább pont most nem fognak válogatni, mert kellenek a hősök. Inkább kevesebb jelentkező lesz.
Nem várható el egy shounentől hogy hulljanak a főbb karakterek. Nagyon kevés esetben lépik ezt meg, vagy max csak a végén. Nem csak a halált kell számba venni ilyen esetekben. Aizawa elveszített a lábát, hősi karrierjének szinte lőttek. Deku most teljesen tönkre vághatta a karját és nem fogja tudni használni. Miruko elveszítette a karját. Én sokkal nagyobb számnak tartom azt ha egy karakter lesérül látványosan és csak az oldalvonalról tud segíteni. (Pl:. All Might aki szenved is miatta) Elsődlegesen Dekuék a főszereplők, nem is várom hogy közölük haljon meg valaki, még. Majd ha felnőttek és önálló hősök lesznek akkor ráér.
Őszintén azt amit az elején mondott én teljesen elengedtem a fülem mellett. Egyértelmű volt hogy belőle lesz a legnagyobb hős. De az is lehet hogy csak így fognak róla megemlékezni... Narutonál is tudni lehetett hogy hogake lesz belőle. Luffy is biztos a kalózkirály lesz. A tálaláson van szerintem a lényeg.
Azért Deku elég rendesen tesz azért hogy hős legyen. Az már másodlagos hogy mennyi képességet halmoz fel.......
All Might egy szörnyeteg volt fénykorában. Az aki puszta nyers fizikai erővel elveri AFO-t, hát... Dekunak 10 évbe telne mire felküzdené magát arra szintre. De ő sose lesz olyan kigyúrt állat.
https://naruto-ku...mia/295/17
Itt fogtam is a fejem hogy b*zd nemááááár... Lehet hogy abba az irányba megy mint Obito, de az is lehet hogy nem, és Horikoshi csavar rajta egy nagyot.
Azért innentől kezdve inkább hálóval fogdossák majd össze azokat, akiket hősnek képeznek majd, mert kiveszett a hős szakmából a csillogás és a népszerűség, és csak a valóság maradt, miszerint ebbe bizony elég keményen bele lehet ám halni, ha valaki nem elég ügyes és szerencsés (vagy éppen nem központi karakter). Valahogy be kell vonni a szürke zónát is, komolyabb intézkedések kellenek. Az azért mekkora lenne, hogyha úgy kezdene működni az ország, mint mondjuk Dél-Korea vagy éppen Izrael? Ugye előbbiben a férfiaknak, utóbbiban pedig mindenkinek át kell esnie katonai - ugye ebben az esetben mondjuk hősi - képzésen és x év sorkatonai szolgálaton. Ez csak egy felvetés, helyén kell kezelni, csak elgondolkodtam, mert ugye most a Tartarus kvázi kiesése a most történtek fényében nem csak a lehető legrosszabbkor jött, hanem egy olyan szintű fenyegetést jelent, ami azért elég drasztikus lépéseket is indokolna. Mondjuk az megint más kérdés, hogy egy ennyire hősökre támaszkodó és tőlük függő társadalomnál ez mennyire kivitelezhető, már ha egyáltalán kivitelezhető.
A másik pedig Endeavor. Na arra a szálra kíváncsi leszek, mi lesz vele, mert mint első számú, neki vége. Nincs az az Isten, hogy Dabi ámokfutása után ezt mindenki jótékonyan elfelejtse (nem is fogja), de még abban sem vagyok biztos, hogy a jelenlegi helyzetben még működhet tovább, mint hős (ha egyáltalán záros határidőn belül össze tudja magát kaparni). Azért ez felveti azt az oldalát a hősködésnek, hogy hányan tekintették projektnek a gyerekeiket, hogy ugye érdekházassággal egy sokkal erősebb képességű gyerek születik, mert úgy válogatják meg a partnert. Erről már asszem volt is szó, valahol az eleje felé. Azért Horikoshi helyében én ezt egy kicsit megkapargatnám, még úgysem elég szutyok a helyzet, lehet ezen még bőségesen rontani. Például lesz-e oly bátor jelentkező, aki ezen történések fényében egyenesen tiltaná a képességeket?
Asehi bár olyan lenne a manga mint amit leírtál
Most a következő lépés az lesz, hogy bevetik majd a Dragon Ballokat... Akarom mondani itt van nekünk Eri-chan.
Nem fog mindenkit rendberakni, de Dekut akinek szerintem se a lába se a keze nem harcképes többé, vagy Aizawat megfogja gyógyítani mint Miriot.
Nem tartom valószínűnek, hogy Deku vagy Aizawa így kiesne a történetből. Meg annyira drasztikusan nem változhat a story, ha My Hero Academia a címe. Akkor nem lehet vége a sulis éveknek.
Tomura pedig ezek után? Afot minimum megfogja ölni. De lehet a spoiler témában írtam, hogy fogunk még kapni egy Tomura + Deku vs All for One harcot.
Sajnos szinte minden ilyen mangában van egy olyan tényező ami feltámasztás vagy valami hasonló erővel bír. Kíváncsi leszek azért egy kicsit velősebb magyarázatra Mirio kapcsán. Pl miért pont ő és nem All Mightot. Sokszor azért tetszik ez a manga mert minden képességnek megvan a maga gyengéje. Todoroki túlhevül, Aoyama rosszul lesz, Minetának vérzik a feje ha sokat szedi a szmötyit, Aizawának kiszárad a szeme stb. Remélem Erinek is lesz valami korlátja vagy hátulütője. Mondjuk hogy ez csak egy bizonyos ideig tart vagy tudom is én.
Ha AFO tudomást szerez Eriről biztos vagyok benne hogy minden áron meg akarja szerezni, amire nagy esélyt látok.
Szerintem már simán tud róla csak most ez a kérdés nem aktuális. Meg kell a hősőknek egy ilyen segítő karakter.
Szerintem azért nem All Might, mert ő is úgy volt vele, hogy a fiataloké a jövő.
Illetve lehet limitje a dolognak jelenleg milyen messze tud időben visszafordítani dolgokat.
Plusz All Might túl nagy erősítés lett volna Ha ő visszatért volna most mindenki nyugodt lenne, hogy nem baj itt van majd ő elintéző a gondokat.
Végülis a börtönben volt eddig, szerintem csak előrre látta hogy mik következhetne be. De Eri egy olyan tényező akit alapból eltitkoltak, és a képességéről is kevesen tudnak. Ha tudna róla már megszerezte volna és hamarabb kiszabadították volna. Visszatudná vele állítani magát a fénykorába...
Ebben a helyzetben ha át adta a lehetőséget csak ezért akkor jó nagy hülye... Sokkal kevesebb lett volna a sérültek száma ha ő lett volna ott. Itt valami más van a háttérben. Arra nem emlékszem hogy a One For All még megvan benne vagy teljesen kihunyt mivel átadta?
Pedig amúgy én a történet felőtél azt vártam mikor fog feltűnni... x'D Bár jobb volt ez így.
Kíváncsi lettem volna hogy konkrétabban milyen is Tartarus. Mármint hősök nem igazán voltak, viszont még AFO is elismerte hogy nem lenne könnyű ide betörni.
Eri + All Might nagy logikai bukfenc kombinációja igazából
All Might átadta a One For All-t ezért már csak egy nagyon kicsi lenyomatt van belőle neki.
De ha Eri képes visszafordítani a képességfaktort akkor időben odafordíthatná vissza amikor még megvolt neki az AFO de akkor két helyen létezne együtt.
Szóval inkább az a magyarázat, hogy átadta és emiatt hiába fordítaná vissza nem lenne meg az ereje.
De ha ötletek viszont az lehetséges lenne, hogy Deku visszaadja neki az erejét.
Igazából én olyan védelmet raktam volna bele, hogy ha így betörnek akkor minden cellát eláraszt a víz vagy hasonló
Amugy fogadjunk, hogy Bakugo meg Muscular fog megküzdeni most egymással.
Mondjuk nem tudni meddig lesz elhúzva a hősők felépülése és akkor még edzeni is kéne szóval érdekes kérdés.
Viszont egy félév jó lenne és akkor ugyanúgy maradna minden csak mondjuk Deku is jobban kigyúrná magát és akkor tudná mondjuk a 100%-ot. Vagy kap egy regenerációs képességet.
És az minusz 50 pont (10-ből), hogy szerintem megint nem fog a hírekbe bekerülni, hogy Deku meg a diákok mentették meg mindenki seggét a gonosztevőktől.
Ugrás a fórumra: |