Hozzászólások
Boku no Hero Academia manga
Blade00
Hitsurashi: Talán pont a te szavad az ami a legjobban leírja a mangát gyerekes sőt túl gyerekes. Biztos hogy AFO elkapása közben is haltak meg, de ilyen adatokat talán egyszer sem kaptunk max sebesültekről. Egyszerűen hiányzik a realizmus az emberek halála még ha csak említés szinten is. Ezzel szemben a Black Clover-ben például azért nem kevesen halnak meg, és részben emiatt is komolyabban vehető pedig sokan gyengébb műnek tartják mint a Boku no Hero-t. Szerintem ha más nem is teszi kiemelkedőbbé, de a felnőttesebb hozzáállása a halálhoz, és az egyes dolgok grafikus megjelenítése komolyabb, és számomra jobb művé teszi. Annak részben ezek miatt jobban eltudom nézni a hibáit.
 
Asehi
Kicsit úgy érzem túl nagyok az elvárások ezzel a mangával kapcsolatban... xd Vannak érdekes ötletek és feltevések, de eddig ezekre nem volt idő. Plusz őszintén nem szeretném ha átmenne az egész történet politikai, társadalmi problémákra, és azoknak a megoldására. Számomra minden szépen el van hintve az egész történetben csak idő kell mire ezek kiforrják magukat. És ez a történet még mindig Dekuról szól, ne hozzák be nekem a társadalmi problémákat egy 16 éves gyerek életébe. Ha eléri a 20+ éveket és profi hős lesz utána már ezekre is kitérhetnek. De ez csak a személyes véleményem. Ahonnan indultunk, és ahol most tartunk, bőven fejlődtek a karakterek. Dekut is ide tartozik.

Az átlag embereknek gyengék a képességeik, plusz ha nem is edzik ezt testileg, lelkileg, konkrétan semmit nem tudnak tenni hiába akarja őket megölni egy gonosztevő. Ez a hős rendszer kiválogatja azokat akiknek erős képességeik vannak és van bennük potenciál. Ezekből lesz csak profi hős, amivel szerintem nincs probléma. :D

Ezek az úgymond Power-uppok és hogy több képessége van egy embernek azt mutatja hogy mi várható a következő generációknál. De már erre is kitért a történet. (3-8. oldalig van amire gondolok.)
https://naruto-ku...emia/166/3

Hát a mostani csatában azért nem úgy tűnt hogy a hősök csak elfogni akarják Shigarakit... xD

A kormánynak is biztos vannak bevethető hősei keményebb esetekre, de ezt is csak elhintették. Hawks is hasonló. :D
 
Hitsurashi
Nem is állok úgy a mangához, hogy mindenre kiterjedő, komplett világot kapjunk :D mint leírtam, nem ez a témája, illetve nem nézek most utána, hogy hol hogy tartják számon, de ez egy shounen manga, nem seinen vagy hasonló, így nem is állok úgy hozzá.
Szerintem az egyetlen dolog, amit kifogásoltam azaz, hogy Deku új képessége nem lett adagolva (az én szubjektív véleményem és ízlésem szerint), de itt kitértem arra, hogy még bármi lehet és kaphat normális "magyarázatot", így nem ítélkezem, csak ha nem lesz, akkor igen is romlik egyet a szememben. Ennyi.

Karakter kiiktatásánál: Egyenlőre egyedül a gonosztevők öltek meg bárkit is, a sima hősök nem (legalább is nem emlékszem ilyenre, Hawks-ot azért mondanám kivételes esetnek, mert ott a helyzet és a személyiség teljesen más volt, nem sima hős, egyéni küldetéssel és felhatalmazással), így szerintem teljesen jogos a felvetésem, hogy Shigarakinál sem ezt tervezik/tervezték. Az, hogy Deku talán most elveszti a fejét se feltétlen jelenti, hogy megöli, már csak a személyiségéből kiindulva se (főleg, hogy full idegben is arra figyel, hogy elsősorban másokat védjen). Szóval, szerintem jogos volt a felvetésem. A shigarakis szitu teljesen más, mint pl Hawks-nál, akinek a tettei teljesen más hangvételűek.

Kormánnyal kapcsolatban: leírtam, hogy komolyabb hangvételű embereknek mutatták be őket (a mangához mérten). Viszont a keményebb esetekre bevethető hősök..... a legnagyobbnak bemutatott - és előre felderített gonosztevők elleni rohamról beszélünk, tele rengeteg erős képességű emberrel, és azzal számolni, hogy a "természeti katasztrófa" mozdulni sem fog és minden happy lesz.... kicsit naiv, a hősöktől és a tervezőktől is, ne mondja nekem senki, hogy ilyenkor egy shounen manga nem számol B-tervvel. Mert de, úgy hogy én még várom ezeket az "embereket", hogy valamikor felbukkanjanak :D remélem, hogy lesznek ilyenek a későbbiek folyamán, főleg a történek miatt, arra különösen kíváncsi leszek, hogy létezik-e a "hőstársadalmon" kívül hős ranglista, mert az oké, hogy a nyilvánosság előtt van egy lista, de ha a kormánynak vannak ilyen emberei, akkor ott is kell vmilyen szintrendszernek lennie, mert ha nincs, az fura lenne. De ez full spekuláció úgy, hogy én még kivárom, hogy ezzel kapcsolatban látunk-e bármit (vagy sima hősöknek álcázott emberekről lesz-e szó).

****
Az átlag emberek: hát nem tudom... nekem még így is fura xD életveszélyes helyzetben semmilyen képességet sem látunk, mert, hogy nem fejlesztették... akkor ugyanott vagyunk, mintha nem is lenne erejük. A bűnözök és huligánok használják az erejüket, a kis óvodások is, de még a sulisoknál is bemutatták, hogy a kölykök használják az erejük - és még ha vannak is olyanok akik nem, akik igen, nem mind mennek hősöknek, de egy fiatal felnőtt már nem tudja használni, de akár egy 30-as sem (akinél a "rozsdásodást" megértem), nekem fura... lényegében mindenki használhatja a képességét a felnőtt korhatár alatt, így úgy amúgy, vagy ha kisgengsztert játszik valaki, de a sima civilek közül senki?? nekem fura, ha társadalomban lévő képesség elnyomást nézzük -törvény van a használat ellen- még úgy, ahogy megértem, de hogy senki :DDD na mindegy, ez az én problémám marad.
Szerkesztette: Hitsurashi - 2020.09.13. 22:39
 
Blade00
Aseshi: Értem hogy egy shonen, de van olyan shonen aminek sötétebb tónusa van pedig hasonló formában indult min a Boku no Hero. A Black Clover pl. pont egy ilyen ahol a témájában, és a képi világában is, és az ezekről való beszélgetések alatt is a mangában jóval komolyabbnak érettebbnek hat. Ott nincsenek elbagatelizálva a halottak úgy érzem itt igen itt még a civilek is leginkább, csak sérülnek az AFO All Might harc esetében sem emlékszem hogy lettek volna halottak pedig ha valamikor akkor kellett volna hogy legyenek. Egyszerűen mondva túl tökéletesnek állítja be hősöket teljesítmény szempontjából. Arról már nem is beszélek mennyire e hypolják hogy ez a legjobb shonen, és ha tényleg ez lenne akkor nyugodtan belemehetne a számodra annyira nem szimpatikus társadalmi vita/harcok kérdésébe is amíg ezeket felületesen érinti csak túl értékeltnek érzem, és eléggé tucat műnek ahogy egyre hald a sztori.
 
Asehi
Hát azért azt nem lehet mondani hogy a Heronak nincs sötétebb hangvétele... Kb a 219. fejezet óta csak a gonosztevőkről szól a történet, ami pedig elég sötét tónusú lett. És elég kevés olyan művel találkoztam ahol ennyire kitérnek a gonosztevőkre és háttérbe szorulnak a főszereplők. Ezért is érzik nagyon sokan hogy Deku nem fejlődik.

Azért csak sérülnek a civilek mert úgymond "evakuálják" őket, és több mint való ilyen esetekre van egy protokoll amit követnek. Hát nem tudom, nem értem itt miért lennének elbagatellizálva a halottak. Haltak azért itt is meg karakterek. Sőt nekem jobban tetszik az, hogy végtagokat vesztenek el, de még mindig élnek. (Overhaul keze, Miruko keze, Eraser Lába, Mr. Compress keze). És ezt nem teszik vissza mágiával. :D

Nem az hogy nem szimpatikus, hanem ez Dekuék és az új generáció története ahol számomra nem fér meg hogy egy 16 éves gyerek társadalmi problémákról gondolkodjon és próbálja megoldani őket. Élvezze az iskolát és menjen az álmai után. Ezt pedig nekem visszaadja a történet. Viszont ha idősebbek lesznek akkor már foglalkozhatunk ezzel a problémával, sőt kell is.

Mivel sok helyen azt állítják ez a legjobb shonen, emiatt nagyon kritikusan áll hozzá a másik tábor.

A Black Clovert azért nem veszem most nagyon ide, mert csak a 127. fejezetig olvastam és ez nem az a topic nem fogok spoilerezni. De most csak gyorsan rákerestem hogy ott voltak-e érdemleges halálok és sok helyen botlottam ilyenekbe. "Black Clover Needs to Commit to Killing Characters...". De mivel nem olvasom régóta így nem vonok le következtetést, viszont így látva ott is úgymond elbagatellizálják a halált. :D
 
Papirtigriske
Szerintem, már ha az utóbbi pár fejezetet nézem, egyre sötétebb irányba tart. Most ott vagyunk, hogy a hősök hullanak, mint a legyek, a lakosságot evakuálják, az apokalipszis a nyakukban. Őszintén szólva, én itt nem látok olyan szcenáriót, ahol ez nem lesz totális vereség. Majd a végelszámolásban, amikor lementek a harcok, megláthatjuk, mennyire roppantak ebbe bele a hősök, a társadalom és a képességekhez való viszony. Mert persze, valószínűleg a hősök valahogy nyernek majd, de az biztos, hogy nem lesz már semmi ugyanolyan, mint a manga elején. Én arra tippelek, hogy a pusztítások és a gonosztevők erőrekapása miatt a társadalom teljesen, vagy részben elveszíti a hitét a hősökben. Mert mit lát egy átlagos ember? Pusztítást, halált, vereséget, hogy akár ő is lehetne a szomszéd, akire ráhajítanak egy házat. Megszűnik a biztonságérzet és ez egy sokkal agresszívabb, sokkal kritikusabb társadalmat fog eredményezni. És amint ez bekövetkezik, az a hősöknek totális vereség. Lehet, hogy ez a legrosszabb forgatókönyv, de jelen pillanatban én ezt látom/látnám megfelelőnek ahhoz, hogy majd a későbbiekben Dekuról, mint a következő Béke szimbólumáról beszéljünk. Innentől kezdve pedig azt mondom, hogy azért ez a manga ennél csak sötétebb lesz. Nem aza nyomasztó érfelvágós depresszió, hanem egy kicsivel komolyabb emberi pszichológiát boncolgató mű. Szerény vélemény, de nekem üdítően hatna ez a fajta vonal. Nem hiányzik még egy Natsu féle, vagy Luffy féle a seggemből rántom elő a w-t és akkor király vagyok.

Egyébként visszatérve az erővel rendelkező lakosságra, hiába van valakinek képessége, ha egyszer nincs kiképezve a használatára, pláne a vészhelyzetben való használatra. Lehet egy átlagpolgár valami bika képesség birtokosa, ha egyszer meglát egy utcai rablást és tele lesz a gatya. Egy átlag ember, ha stresszhelyzetbe kerül, lefagy, azt sem tudja, hogy fiú-e, vagy lány, hát nem fog a nála sokkal komolyabb "képzettséggel" rendelkező rosszarcoknak nekimenni. Egyszerűen az ösztönei nem fogják neki engedni. Általában a katonai kiképzések is arra vannak, hogy ezt az ösztönt elnyomják annyira, vagy átalakítsák, hogy szorult helyzetben valaki képes legyen megvédeni magát, esetleg a környezetét. Mindenkinek van egy tűrőképessége, lehet, hogy X még segít egy ház eloltásában, amitől Y már betojt, majd X meglátja a szénné égett Mari nénit és neki ott van a blokk. Hiába a szuperképesség, ha egyszer a félelem erősebb ennél.


"No risk it, no biscuit"
 
Hitsurashi
Papirtigriske, illetve többiek:
Kezd el menni kicsit "sötétebb" irányba, ha jobban belegondolunk a dolgokba, akkor valóban nagyon sok "durva" dolog történt: Mirio elvesztette a képességét - derékba tört a karriere, Deku nonstop sz*rrá töri a csontjait -ennek lesznek következményei a testére nézve, hosszú távon ebbe bele fog roppanni-, Shigaraki feladta az emberségét és egy lényegében egy mutálódott kísérlet lett, eraserhead elvesztette a lábát -az ő "hős" küldetéseinél ez hatalmas veszteség, már csak támogató jellegű lehet küldik során, nagy hátrány egy láb elvesztése, Stain jelenete durva volt, ofa haldoklik, stbstb
(de emellett rengeteg dolog van ami ezeket kiüti és nincs igazi "tragédia" - ofa még él, Shigaraki erősebb lett és lélekben kezd emberibb -erősebb- lenni, eraserhead-nek egy robot lábat simán tudnak csinálni, Dekunál egyenlőre semmilyen komoly szövődmény nincs, mirio-nak is van esélye visszakapni az erejét). Uh én nem igazaán mondanám "sötétnek" a boku no herot, vannak benne olyan jellegű dolgok, egyedül Twice halála volt sötét.
Meg ezzel a kezd egyre sötétebb lenni dologgal csak azért nem értek teljesen egyet, mert már a kezdetektől volt benne ilyen és a gonosztevők fejlődésével ez egyre inkább előtérbe kerül. Ilyen szempontból szerintem ez fantasztikusan van adagolva.

A civilek képesség használata: én továbbra sem tudom elengedni :D az, hogy félelem vkit megbénít, igen. Valakit pedig támadásra sarkal, mint védekezés. Ez nem fekete-fehér dolog, olyan, hogy egy adott társadalmon belül csak a rosszfiúk meg a kis kölykök használják a képességüket de senki már, mint mondtam olyan szitukban ahol a gyereked kéne védened, a saját életedet, a szerelmedét, a kutyádét, stb. nekem fura. Mert van rá példa, hogy az emberek használják a képességeiket, támadnak - védekeznek - játszanak. De a civilek nem, senki az égvilágon. Senki. Ez fura. Asszisztáns szerepe van az embereknek, értem én, sokáig tart ezt kitalálni, megrajzolni, stb. De számomra ez hiányzik.
Ha a most történtek miatt a közbiztonság és annak érzete még erősebben csorbul ofa visszavonulása óta, plusz a gonosztevők most aztán tényleg nem vonulhatnak vissza hosszabb időre, aktivizálniuk kell magukat durvábban, mint eddig bármikor.... és ezek után se fog senki képességet használni... :D én konkrétan azt várom, hogy egy sima ember végre mutasson affinitást arra, hogy vmit tegyen :D értem én, hogy nem használják az erejüket, a pszichológiát is a dolgok mögött, maga a törvény is nagy gát, de ez fura. És én ezen fogok lovagolni, amíg nem látok vmi ilyet. Mert olyan nincs, hogy az égegyadta világon senki nem tudja/akarja használni ilyenkor a képességét. A félelem pszichológiája is úgy működik, hogy valakit megbénít, simán halálra fojtják komolyabb erőlködés nélkül. Míg egy teljesen jámbor ember ilyen helyzetben simán gyilkol is, hogy magát vagy mást védjen. Ez teljesen kettős mérce, egyén függő az egész. Nevelheted te bárhogy a társadalmat, olyan szintre nem fog jutni soha -de jó sokáig biztos nem-, hogy életveszélyes helyzetben ne támadna az aki veszélyben érzi magát, vagy életeket akar védeni (sajátját, barátét, gyerekét, kutyáét, bárkiét). Itt pedig az, hogy léteznek képességek, pont ezáltal kéne megmutatkoznia. Még ha a társadalom 40%-a nem is használja az erejét, mondjuk 10% a gyerekek, 25% a hősök és kb 20% (bár lassan ez változni fog) a gonosztevők és 5% mondjuk az egyéb.
Konkrétan a társadalom több, mint feléből eddig egy ember se használta az erejét :D ez engem zavar. És az arányokat módosítgathatjuk, igazából a társadalom = a civilek, ennél nagyobb arányban vannak.

Talán de csak talán egy társadalmi változás következtében ez változni fog, ha hősök megcsappannak, akkor az embereknek vmit muszáj lesz kitalálniuk: ha nincs olyan képességük akkor kelleni fog vmilyen fegyver (kés, pisztoly, stb) vagy előtérbe kerül az "elfeledett" képesség.
Szerkesztette: Hitsurashi - 2020.09.14. 22:34
 
Exkirion
Blade00 írta:

Aseshi: Értem hogy egy shonen, de van olyan shonen aminek sötétebb tónusa van pedig hasonló formában indult min a Boku no Hero. A Black Clover pl. pont egy ilyen ahol a témájában, és a képi világában is, és az ezekről való beszélgetések alatt is a mangában jóval komolyabbnak érettebbnek hat.


Na a Black Clover-t pont ne hozzuk fel ebben a témában szerintem, mert az PONT az a manga, ahol a főhősöknek soha semmi baja nem lesz úgy se, mert az utólsó pillanatban mindig előhúznak a seggükből egy új varázslatot, ami megolja a problémát. Amikor Asta keze eltört akkor is játszották, hogy hú ez mekkora probléma, hogy aztán 3 fejezetre rá egy tollvonással megoldják a problémát maradandó következmények nélkül.
Ez az a fajta írástechnika, amit én "buzi vámpír" drámának hívok, amikor mindenki sír hogy de rossz nekik, aztán másnap minden király. Tipikusan ez a 12 éveseknek szóló dráma, amin mindenki más csak forgatja a szemét utólag.

Azért a Heroba még ha ritkásabban halnak is meg karakterek, annak legalább nyomatéka van (Felhoztad Kamino-t. Pl láttuk h a harc helyén mára egy emlékpark áll, ami szerintem tök jó húzás), és a halálozások helyett inkább maradandó sérüléseket oszt az író, ami szerintem sokkal jobb, mert utána körül kell dolgozni a karaktereknek az ebből járó minuszokat. Aizawa ezért nem tud más segítség nélkül sokáig eltörölni és Dekunak ezért kellett rúgásokra váltani. Mirio hősszinten kb meghalt a képessége nélkül, Miruko pedig tuti nem ússza meg szárazon, amit ebben az arcban kapott.

Még ha idővel Eri valahogy segíteni is tud rajtuk, akkor is már eltelt 4-5 arc és egy halom fontos harc mióta Eri bennevan a történetben, és ezek a sérülések elég maradandóan kihatottak a sztorira, nemcsak 2 fejezetik sírtak rajta és annyi volt, mint a Black Cloverben.

A másik dolgo, hogy ez szerintem jóval realisztikusabb is. A sztori egy szuperemberektől hemzsegő társadalomban játszódik, ahol TUDJUK, hogy az orvostudomány messze elöttünk jár, ezért több életet tudnak megmenteni. Arról nem is beszélve, hogy nem tudom mennyire nézel medikai doksi sorozatokat, de az emberek jóval JÓVAL szívósabbak a valóságban, mint a mangákban. Volt egy hapek, akinek egy kikötői darukampó átment a fején és túlélte. A középkorban volt egy király, akit szemenlőttek egy nyíllal, átment a nyíl az egész fején és túlélte. Egy pasas autóbalesetet szenvedett, majdnem félbevágta a kocsija eltorzult ajtaja és túlélte. Egy fizikus behajolt a részecskegyorsítóba, átment a fején a fontonsugár, 3x-osára dagadt az agya és túlélte.
Ezek mind igaz történetek.
 
Hitsurashi
Na, jött is a magyarázat :D ennek örülök, bár így még kíváncsibb vagyok a következő fejezetre, mert felvetettek pár érdekes dolgot. Valami vészes dologra jöhetett rá Allmight úgy, hogy lesznek itt még érdekes dolgok.

Amúgy én kíváncsi lennek a Ti véleményetekre, lehet, hogy csak az én figyelmem kerülte el, de Shigaraki az all for one-al, hogy tudja elvenni valaki képességét? Nekem úgy jött le, hogy kicsit bonyolultabb, mint, hogy hozzáérek valakihez és már enyém is az ereje (aztán lehet, hogy nem sokkal problémásabb ennél).
Plusz a kérdésem kiegészítése: Ha az afo-val el tudod venni valaki erejét, akkor mi a helyzet a ofa-al, ahol ahhoz, hogy átadd kell a használó engedélye? Ez nem üti ki valamennyire egymást? Nincs az ofa-nak valamilyen védekezése az afo ellen? (legalább olyan szinten, hogy kell a beleegyezése)
 
Blade00
Exkirion: Kezdjük ott hogy a Black Clover-ben azok a seggükből előhúzott varázslatok illeszkednek a sztoriba, mert már az elején el van mondva hogy gyakorlás, és érzelmek hatására is kaphatnak új mágiákat így ott azonnal már a sztori elején a mangaka adott magának egy kis kaput. Nekem szimpatikus hogy már akkor közölte hogy nem feltétlen lesz messze egy tipik shonen-től ha messzebb lesz. A sztori pedig végig elég sötét fenyegetéseket hoz be. Az elején rögtön egy terrorista csoportot. Most pedig tényleg a világ pusztulása a tét, és nem egy gyermeki akarom, mert gonoszak voltak velem karakter (Shigaraki ) miatt. Azt pedig még meg sem említettem hogy ott érződik az egész országon a veszteség, és hogy tömegek haltak meg az első nagy arc végével amiben épp hogy győzni tudtak.
Számomra a boku no hero túl van hypeolva, mert voltak tök jó motivációval rendelkező karakterei, és egy számomra idegesítő, de legalább talpra esett főhőse. Most egy túl erősített főhőse van gyerekes ideológiájú főellenséggel. Ja, és ugyan próbálnak sötétebb hangulatot hozni, de igazából, csak egy sima shonen boss harc hangulat. Amennyiben ez valaki számára tényleg sötét annak van még mit megtapasztalnia az életben. Már, csak azért is, mert japán nem olyan nagy ország, ha világy szintű fenyegetéssé válna Shigaraki, és Machina azt abban a korban minden hol megtudnák, és a sok lúd disznót győz elv miatt is vesztenének. Arról nem is beszélve hogy halottakról még mindig nem jönnek hírek, és ne akard bemesélni hogy az emberi tűrőképesség, és az ottani orvostudomány tényleg indok arra hogy senki sem halt meg. Egyszerűen túl tökéletesnek írta meg a hősöket munkájuk tekintetében a mangaka. Azt aláírom hogy a maradandó sérülések jó dolog. A lényeg a boku no hero egy ígéretes start után tömeg shonenné vált, de még mindig túl hypolják.
 
Jaeger
Láttom a mangaplust volt a forrás, de abban nem értek teljesen egyet, hogy Deku arra érti, hogy a karját zúzta szét vagy arra, hogy Tomura karját zúzta össze.
Mert talán én inkább az utóbbit mondanám. Mert itt:

https://naruto-ku...mia/284/15

Látszik, hogy a bal karján nem regenerálódott még minden ujja Tomurának.


Aki hiányolta múltkor a magyarázatot az megkapta :)

Érdekes kérdéseket kaptunk...

Mi lesz ha kiderül, hogy Dekunak rengeteg képessége van? Erre még nem nagyon volt példa és akkor az osztálytársai előtt se lesz titok, hogy különleges.

Mi lehetett a negyedik felhasználó képessége amiért kihúzta All Might?:D De ez annyira butaság mivel Deku előbb utóbb úgyis megtudja akkor miért titkolni.

Bastian elvtárs elmélete se rossz, hogy Deku apja AFO, bár én annyira nem hiszek benne, de kitudja... Tehát, hogy ő volt a negyedik tulajdonos.

Bakugo pedig megkapta Endeavor szerepét. Azért nagy jellemfejlődés, hogy megakarja védeni Dekut. De viszont Dekunak is van jellemfejlődés mert már nem az a síró picsogó és bátortalan valaki akit a manga elején láttunk.

És fiúk és lányok, de nagy gáz lesz itt... A mostani fejezetben van rá utalás, de szerintem Deku ezzel a harcal nagyon kifogja nyírni a testét. Azért volt Bakugonak meg All Might-nak rossz előérzete. Hiszen azt hiszem 3 hónap edzés után eljutott arra a szintre, hogy 100%-ot használjon? Mondjuk ez így kicsit túlzás :ehh

Ha a karját szét is zúzta úgy nézz ki, hogy az egész testén használja nem csak a kezén.

Mondjuk még mindig ott van Eri-chan. De eltudom képzelni, hogy Dekut kivonják így a forgalomból pár hónapra és amikor majd lesz egy nagy gáz akkor fog visszatérni. Kint van nála a Fekete-zászló ahogyan mondják csak itt nem a halálra utal.

Mindenkinek rossz előérzete van meg nem számít mi történik velem mondatok hát így tényleg érdekes. Ez a harc után valószínűleg Tomura meg Deku is pihenni fog kicsit.

De ha mondjuk túléli nagyobb sérülés nélkül az meg azért lenne fura mert akkor túltett a jelenlegi elsőszámú hősön is. Jah és ha az lesz a vége, hogy megint Endeavor aratja le a babérokat nem lesznek a többiek is kiemelve az megint csalódás lenne.

Az én kis elmélkedésem még nem tény sok minden a heti fejezet is sokat tisztit majd rajta :)


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Asehi
A saját karjára utal, ez biztos. Mivel ha jól megnézed úgy szállingózik Deku karja a levegőben mintha semmi csont nem tartaná.

https://naruto-ku...mia/270/18

https://naruto-ku...emia/273/9

Ezt a sebet még Re-Destro ellen szerezte Tomura, mielőtt megkapta a regenerációt. Tudomásom szerint, a regeneráció előtti sérüléseket nem tudja meggyógyítani. Valamikor ezt All For One, vagy a Doki mondja, de nem emlékszem mikor. :D

https://naruto-ku...emia/234/6
 
Jaeger
Jah akkor nem szóltam :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Exkirion
"Hiszen azt hiszem 3 hónap edzés után eljutott arra a szintre, hogy 100%-ot használjon? Mondjuk ez így kicsit túlzás :ehh"

Közel sem. zúzza szét magát. Az hogy full cowl-ba megy az mindegy. Csak az a testrésze törik, amit épp használ és látjuk h törik neki rendesen. Attól hogy full cowl-ba megy nem az egész teste 100%, ez csak azt jelenti h alapból mindenhol 8-10%-on robog és a kezeit lábait felküldi 100-ra ha kell. A 100% már az 5. fejezetben ment neki csak ugyan olyan mellékhatásokkal, mint most.

Elárulom, hogy a fejezet közel 75%-át japából fordítottam mert mindkét angol verzió szar volt a héten és rendszeresen ellentmondtak egymásnak, úgyhogy elegem lett és mivel fontos sztori és karakterépítő részről volt szó pontos szövegre volt szükségem.
Ráment vagy 2 estém de sebaj :D
Szerencsére a kajik mellé mindig ír hiraganát vagy katakanát Horikoshi. Amikor olyat látsz, hogy "Szöveg (másik szöveg)" az azért van úgy mert az alapszöveg az egyik jelentés és a melléírt katakana/Hiaragana a másik. És át akartam nektek is adni valahogy a kettősségét a japán szövegnek.

Régebben mindig ki volt írva katakatánal hogy Aro-foo-Vaan meg Vaan-Foo-Aro, (lehet nem ezekkel a karakterekkel, fejből nem tudom, de katakanával ki van írva az angol név) de mostában rászökött a magaka hogy az van sokszor csak a szövegben, hogy AFO meg OFA XD

Amúgy a két angol forrás közül a mangaplusz általában a jobb. A fan fordítás olyan bődületes baromságokat tud néha írni, hogy csak pislogok. A mangastream iszonyú jó volt a vége felé már, a japánba bele se kellett nézni, tök pontosan tolták. Sajna az a forrás már ugye nincs. De náluk többször volt, hogy néztem h mia nyavaja, aztán belenéztem a rawba és tényleg úgy volt.
Szerkesztette: Exkirion - 2020.09.23. 23:05
 
Jaeger
Jah értem :)

Köszönöm a csapatnak a fordítást :)

A mostani fejezetből már láttam ezt azt sokat fog tisztulni a kép meg egyszere ködösebbé is válni. :ehh

Alig várom a teljest :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: