Hozzászólások
Boku no Hero Academia manga
Rikiya
Külsőre azért annyira nem változott meg. Emellett nem csak a külső jegyek végett kellett volna sejteniük, hogy közük lenne ehhez a sráchoz. Láng képesség, amely kék színű. Forróbb tűz, mint Endeavouré. Illetve a kettőjük közötti konfrontáció.

Amúgy engem személy szerint nem is az idegesített, hogy a családja nem feltételezett róla semmi ilyesmit, hanem maga Horikoshi irritált. Mert szándékosan húzta és húzta a valódi kilétének felfedését, amire aztán nekünk olvasóknak nem volt szükségünk.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Ccintiii
Csak én voltam abba a tudatban hogy touya a 3. gyerek a családban? Vissza emlékezős képekben is olyan volt minta a 3 nagy gyerek közül ő lenne a legkisebb
 
KaukazusiGyikember
Külsőre azért annyira nem változott meg. Emellett nem csak a külső jegyek végett kellett volna sejteniük, hogy közük lenne ehhez a sráchoz. Láng képesség, amely kék színű. Forróbb tűz, mint Endeavouré. Illetve a kettőjük közötti konfrontáció.

Akárhogy is nézzük, a családja szemszögéből ez egy végtelenül abszurd lehetőség volt a tűzképesség ellenére - amije azért biztos nem csak az Endeavor családnak van az egész világon - hogy a halottnak hitt fiú és Dabi egy és ugyanaz a személy lenne.


Sokaknak angolul van az aláírása.
Na, az enyém pont nem.
Az enyém gyíkul van.
 
http://purposegames.com/game/a-gyikemberek-testfelepitese
Exkirion
Rikiya írta:

Exkirion, nem te voltál az, aki megjegyzem, elég szépen összegezte a Dabi = Touya elmélet lehetőségeit és kizártságait?


Az még azelőtt volt, hogy megharcolt volna Hawks-al. Onantól kezdve elég egyértelmű volt szerintem. És ha emlékeim nem csalnak, akkor hoztam nem csak ellenérveket hanem mellette is érveket.
Plusz azért pár dolgot nem gondoltam volna. Animében nem sűrűn festik karik pl a hajukat.
Mondjuk Horikoshi ritkán játszik a szabályok szerint szóval nem tom mért vártam tőle kevesebbet ezügyben XD

Rikiya írta:
Mert szándékosan húzta és húzta a valódi kilétének felfedését, amire aztán nekünk olvasóknak nem volt szükségünk.


Egyszer tett ilyet nyiltan, Hawks ellen. Addig nem nagyon képben ez a probléma szerintem. Az más kérdés, hogy a fanok nagy feneket kerítettek neki, de Horikoshi nem köteles a fanteóriák sebességéhez igazítani a mangát.
 
Haruka Midoriko
Exkirion írta:
Plusz azért pár dolgot nem gondoltam volna. Animében nem sűrűn festik karik pl a hajukat.


Kirishima pont festeti, szóval a sorozattól nem idegen a dolog.


Máshol anno kigyűjtöttem azokat a dolgokat, amik a Dabi=Touya elméletet alátámasztják, elég sok volt, s nem is mostanában tudtunk meg sokat, így a nagy leleplezést eléggé megkésett volt, a nyomokat kicsit jobban el kellett volna húzni, később kellett volna párnak kiderülnie.
 
Asasel
Köszönöm a munkátokat!

Számomra elég nagy plottwist volt ez a Dabi-s téma, bár elég elvétve olvasom ezt a mangát, így már nem is rémlik a harca Hawk-kal pl. Nekem bejön a történetszál, és tetszik az irány amerre mozog, kíváncsi leszek, mennyire lesz "véreskezű" a mangaka. Mert itt most ténylegesen komoly változások kellene, hogy beálljanak a társadalomban, és könnyedén a "gonoszok" oldalára billenhet a mérleg.
 
Selina
Köszönöm a munkátokat! ^^
 
noPublicFG
Köszönöm a fordítást!
Sajnos ez már egy ideje várható esemény volt, viszont cserébe nagyon jól adta elő magát!
Az utolsó lapon feltűnő hőst, már nagyon vártam!


plus ça change, plus c'est la meme chose
 
Exkirion
Múlt héten majdnem elspoilereztem véletlen már a küldés gombon volt a kezem, amikor rájöttem hogy az a fejezet még nincs kész.

TouDabiYa rendesen kivágta maga alatt a fát azzal, hogy Jeanistet is belekavarta a mondókájába, mert most adott egy támadási pontot az igazán, ami a többi részt, ami igaz belőle, azt is elássa.

Mert ugye ha Jeanist nem hallot akkor ugye már egyet hazúdott vagyis akkor lehet Hawks apja se gonosztevő és akkor már ugye mért higgye el bárki, hogy ő tényleg Endeavor fia egyáltalán, ami miatt minden más is borul.
Hiszen a DNS teszt hamisíthaó, videózni meg meg beszélni meg mindenki tud.
Szerkesztette: Exkirion - 2020.11.25. 03:34
 
Jaeger
Igazad van Exkirion bár minden a mangakán múlik mit hozz ki a dolgokból.

Valószínűleg így nem lesz semmilyen súlyos következménye.

Jah és kösz a fordítást :)


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Papirtigriske
Szerintem kár volt azonnal behozni Jeanistet, mert így ugye viszonylag jól felépítette Endeavor és a hősök befeketítését, aztán ugyanabban a fejezetben fel is oldja azt. Bár mondjuk az is tény, hogy csak az a pár ember tud Jeanistről, akik Dabiéknál vannak, a nagy nyilvánosság nem. Mondjuk ez így is elég szájhúzós nekem.


"No risk it, no biscuit"
 
Jaeger
Én azt mondom várjuk ki. Még nagyon sok kérdés van és oly kevés válasz. Gondolom a következő 1 hónapban csak befezzük ezt az arcot.

Hány fejezet várható még idén vagy 4?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Papirtigriske
Ha minden igaz a héten nincs fejezet, tehát ha jól számolom, akkor 5, hacsak nem iktatnak be egy szünetet valahová.

Egyébként nem hiszem, hogy ezt még idén lezárjuk, gondolom a mostani harcot még elhúzza vagy két fejezetig, ugye Machia is még csak ácsorog (most olyan, mint amikor az ember a végállomáson felszáll a buszra, az meg hosszú percekig nem mozdul), bár szerintem ebből egy sürgősségi balra el lesz. Meg ugye a romok feltakarítása, plusz meg kell még mutatni az embereket, hogy viszonyulnak a hősökhöz.


"No risk it, no biscuit"
 
Asasel
Köszönöm a munkátokat!

Az előttem szólók már nagyjából leírták a dolgokat, de egyébként Dabi nem igen fogadott el parancsokat Shimurától szerintem, így elképzelhetőnek tartom, hogy megpróbálja(!) ráuszítani Machia-t Jeanist-re, hogy ne derüljön ki a hazugság.

~találtam egy elírást egyébként, az "állarcként" szónál (12. oldal, 2. buborék) eggyel több a lö betű :)
 
Papirtigriske
Megpróbálhatná, csak semmit sem érne el vele, mert Machia nem fogad el mástól parancsot. Ezért is próbálnak életet verni a többiek Shigarakiba, mert rohadt gyorsan le kellene onnan lépniük, csak nem tudnak, mert Machia szépen lehorgonyzott. Dabi dumálhat neki hetekig, akkor sem fog elindulni. Ha már mindenáron el akarja sikálni a kamuját, akkor vagy ő maga veszi kezelésbe Jeanistet, ezzel megkockáztatva a vereséget, vagy eltűnik onnan a francba. Egyelőre rajtuk kívül a nagy nyilvánosság nem tud Jeanistről, de tény, ez nagyon rövid életű kamu lenne akkor, szóval ebből harc lesz. Maximum kiderül, hogy nem csak Shigaraki OP ebből a bagázsból.


"No risk it, no biscuit"
 
Ugrás a fórumra: