Hozzászólások
Boku no Hero Academia manga
tmaster
Ugyan semmi nem utal rá, de nekem a láthatatlan csaj a leggyanúsabb. talán pont azért, mert láthatatlan :D
 
vegel2014
Sokaknak Hagakure a gyanús e téren. De halottam, hogy valakinek Tsuju volt az (bárkit csak ne őt :)) Nekem viszont Koda és Mineta. :)
Remélem hamarosan megtudjuk, mert kíváncsi vagyok, hogy ki, és mi okból. Abban viszont biztos vagyok, hogy fájni fog. :)

(De azok akik biztos nem árulok, azok Deku, Bakugou, Todoroki, Uraraka, Kirishima, és Yaomomo. Ők már bizonyították a cselekedeteikkel, mert olyanokat tettek, amit egy áruló nem tett volna.)

(Régen Nezu igazgatóra is gyanakodtam, mert az emberek kísérleteztek rajta. Visszagondolva eléggé nevetséges gondolat, hogy ő legyen az. :))
 
Exkirion
Szerintem Iidát, Kaminarit, Jirout meg Tokoyamit is nyugodtan kiikszelhetjük a sorból.

Iida egyértelműen az egyik főbb barát, Kaminari meg Jirou most alapozta meg magának a dolgot, Tokoyami meg... Tokoyami. Nehezen tudnám elképzelni róla.

Én eleinte Present Mic-re meg Kaminarira voksoltam, de a legutóbbi fejlemények után mindkettő buktának tűnik,

Hagakure meg ki tudja. Akár noumu is lehet azt se vettük volna észre. Végtére is Kurogiriről se tippelte mg senki, hogy noumu.
 
Jaeger
Abban mondjuk van valami, hogy a legjobb kém az lehet aki láthatatlan.

És az biztos, hogy a sorozat eleje óta valaki mindig add infókat a gonosztevőknek.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Bastian
Az a baj ezzel az áruló vonallal, hogy csak akkor fog ütni igazán, ha az áruló az olvasó, vagy néző szívéhez nőtt egészséges mértékben. Máskülönben ki fog merülni a karaktere abban, hogy ő az áruló. Szükség van minimális sokkfaktorra.

Az 1-A Osztály tanulóinak elfogult rangsorolása nálam:
- Főbb szereplők: Deku, Bakugou, Todoroki.
Szívesen betettem volna ide még másokat, de egyesek kiestek a pikszisből.
- Másodlagos szereplők, elegendő megjelenéssel: Iida, Uraraka, Tsuyu, Kaminari, Kirishima, Jirou, Tokoyami, Momo.
- Harmadlagos szereplők, abszolút nem érdekelne, ha közülük kerülne ki az áruló: Aoyama, Mina, Ojiro, Kouji, Satou, Sero, Shouji, Hagakure, Mineta.

Az árulónak nem kell gonosztevőnek lennie, sakkban is tarthatják valamivel, mondjuk a családjával. Ez egy tipikus konfliktushoz vezetne, ahol az osztályban lennének, akik mellé állnának, mert nem hiszik el, hogy nincs valami a háttérben, és lennének olyanok, akik a halálát kívánnák. Mindenképpen a másodlagos szereplők közül választanék valakit, és tekintve, hogy Uraraka szerintem kezd a feledés homályába merülni, nem beszélve a Lebegés-ről, ami ugyan nem Zéró Gravitáció, de további csorbát ejthet Urarakán, nem lepne meg, ha Horikoshi ily módon tenné újfent relevánssá a karakterét. És akkor Iidáról ne is beszéljünk...


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Jaeger
Ha maradunk a kategóriáknál amit felállítottál szerintem is a főbb szereplők tiszták.

A másodlagos szereplőknél Iida már megkapta a maga részét szóval nem hiszem, hogy elárulná a többieket. De Uraraka az jó tipp lehet. Mivel ott meglenne a motiváció, hogy a családja miatt teszi akik számára nagyon fontosak.

Deku számára is szerintem nagyobb sokk lenne mint Iida.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Selina
Húúú most a hozzászólásokat olvasva rájöttem, hogy én egy percre se gondoltam arra, hogy bárki áruló lenne. Azt hiszem túl naív vagyok és minden karakterben megbízok. Viszont ha jobban belegondolok nagyon is feldobná a sztorit.
Kezd egyre érdekesebb lenni és nekem kifejezetten tetszik, hogy vannak benne durvább dolgok is mint pl Tomura múltja. Nagyon kíváncsi vagyok a karakterek múltjára, de amit a legjobban várok, hogy végre még többet megtudjunk Dabiról. :D
 
Exkirion
Hát dabiról ugye van az a teória, hogy ő valójában Touya, Endeavor legidősebb fia, aki elvileg meghalt.

Érvek mellette:
-Tűz képesség
-Endeavor szerint Touya tüze még erősebb volt mint az ővé, de az anyja affinícióját örökölte vagyis a teste a jég képességekhez volt beállva, ezért nem bírta a saját tüzét.
-> Dabi lángja kék, Endeavoré is az lesz, amikor bekeményít.
-> Dabit tudjuk hogy égeti a saját tüze mint állat. Geten ellen is ez fontos pont volt.
-Dabinak pedig egyértelműen van valami személyes gondja Endeavorral, ezt a pro hós mini arc-ban is láthattuk, illetve hawksnak is mondta h bármelyik hőst megölheti KIVÉVE Endeavort.
-Akárhályszor Dabi egy Todorokihoz beszél, mindig a teljes nevükön hívja őket.

Ami ez ellen szól:
-Látszólag senki sem ismeri fel őt a Todorki családból. Se Shouto, se Enji, se senki, pedig ha máshol nem, a hírekben biztos látták már legalább a fényképét. Legalább is Natsuo fel kéne ismerje, aki a legközelebb állt hozzá.
-> Most persze mondhatjuk h közben idősebb lett, meg befestette a haját, meg megvan kicsit frankeinsteinesedve itt ott, de na.
-A másik oldalról nézve, amikor Shouto és Dabi összefutottak a táboros arc alatt Dabi nem nagyon reagált Shoutora. Az ember azt gondolná, hogy azért valami félmondatot odanyögne ha már a saját öccsével kerül szembe. Legalább valami "Te is a célpontom vagy ám, Todoroki Shouto" vagy valami. (Egyszer asszm odaszól neki valamit, de az bakfitty)
-Touya elvileg meghalt. Hacsak Dabi nem egy noumu valamilyen szinten, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy pont Endeavornak ne tűnt volna fel, hogy a fia mégis él. Kicsit nehezen hihető, hogy elsiklott volna a figyelme affelett, hogy ja várjunk, mégse halt meg a gyerekem, mindegy mennyire rossz apa volt.
-> Itt most ilyenekre gondolok, hogy ha eltűnik a holtteste vagy sírrablók elviszik stb, akkor nem létezik hogy senki nem infomálja ENDEAVORT, akinek a legnagyobb irodája van és majdhogynem a legtöbb befolyása. Kb olyan lenne, mint ha az amrikai elnöknek nem tűnne fel, hogy eltűnt az egyik magángépe.
Szerkesztette: Exkirion - 2020.03.26. 17:42
 
Selina
Mind a két szempontból nagyon hihetőek az érvek. Amikor először olvastam a Dabi-Touya teóriát rögtön az jutott eszembe, hogy bármennyire is festheti át a haját, a családtagok csak felismerik. Elvégre bizonyos arc vonások megmaradnak még akkor is ha eltelik néhány év.
Nem is tudom, hogy mit gondoljak. Talán jobb lenne ha a teória nem lenne igaz, mert úgy érzem, hogy elég dráma történt már a Todoroki családban. Endeavor szerintem elég jó karakter fejlődésen megy keresztül és Shouto is kezd megbékélni az apjával, szerintem nem tenne jót a családnak, ha Dabi be zavarna.
 
vincentlll
Mi van ha dabi semmiből lett kibontom: ha test darabjai nagy része nem saját hanem másé?
simán lehetséges valamilyen képességgel rakták össze akár 2-3 testből hogy egy élő szülesen

másik az árulása az a tippem nem biztos hogy a személy tudni fogja hogy áruló csak be lesz poloskázva
 
Bastian
Ki lett az mondva, hogy Endeavor megtartotta minden "félresikerült" kölykét? Todoroki lett a mesterműve, de mi van, ha a képesség-házasság előtt is próbálkozott már? Ha ennek az eredménye lenne Dabi, akit selejtnek titulált és félredobott, nem beszélve Dabi lehetséges anyjáról, akkor érthető, ha Dabiban lenne egy óriási tüske. A Touya leleplezést többször el lehetett volna már sütni, így ha tényleg ő lenne Touya, akkor nem értem, hogy Horikoshi minek halogatja?


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Exkirion
Hát lássuk. Endeavor 45 a sztori elején Fuyumi, aki a 2. legidősebb pedig 22. Touya idősebb mint Fuyumi, szóval konzervatív számolással Touya 23-24.
Ez ennyit tesz hogy, amikor Touya született Endeavor 21 volt.
Azt is tudjuk, hogy endeavor miután pro lett, még egy darabig pöcsmökölt, hogy lenyomja All Mightot, szóval ha azt vesszük alapul, hogy valaki 18 kell legyen hogy profi lehessen, ami logikus, mert utána lehet hivatalos teljes állásod, és mondjuk azt nézzük h Endeavornak kellett 2 év, hogy a #2 legyen és megadjuk Rei-nek a kb egy év terhességet, akkor nem hiszem, hogy lett volna ideje több gyerekre. Pláne nem ilyen 18-19 évesen, amikor a karrierjére fókuszált.

Dabi életkorát, amúgy nem ismerjük, de gyanusan abban a 25 körülibe esik.
 
Selina
Szerintem Horikoshi nem véletlenül halogatja. Nem lett volna valami érdekes, ha már rég felfedte volna Dabi kilétét. Minél többet várunk annál nagyobbat fog ütni. De ez csak az én véleményem. :)
 
Bastian
Nincs baj ezzel az állásponttal. Én azért érzem halogatottnak, mert Todoroki és Endeavor kapcsolata már a 30-as fejezeteknél bejött, Dabi karaktere az 50-es fejezeteknél, de 265 fejezet után még nem lett egyértelműen megerősítve, vagy cáfolva az elmélet. Azóta a Todoroki családnál is jártunk, Dabi megjelent Endeavor előtt is, de semmi nem történt. Az építkezés fázisa nálam bőven megvalósult, fel lehetett volna fedni a kilétét.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Selina
Lehet nem kell már sokat várni.
 
Ugrás a fórumra: