Hozzászólások
Mahou Sensei Negima manga
Chakra
"Mahou Sensei Negima manga" téma.
Mivel ez az UQ Holder! manga "előtörténete", így hasznos, ha van egy ilyen téma is.
Ezért, ha erről a mangáról akartok beszélgetni, és nem akarjátok ennek a történetnek lelőni a poénját azok számára, akik még nem olvasták, akkor azt itt tegyétek, és nem az UQ Holder! manga témájában.
 
https://naruto-kun.hu/
foxii
Sziasztok reménykedem hogy valaki tud egy magyar fordítást a mangához.. Mivel én csak a 114-es fejezetig láttam lefordítva meg amit ti csináltatok. Remélem valami tudd másik magyar fordítást. Előre köszi! :)
 
Deathforce
Komolyan sajnálom, hogy egy normális anime-t sem csináltak az MSN-ből. Mindig amikor újraolvasgatom és eljutok a Magia Erebia részhez egyszerűen úgy érzem hogy LÁTNOM kell meganimálva O_O
Bár nem valószínű, hogy valaha is megvalósul, egy ténylegesen jó stúdió által. Az összes nem létező pénzem odaadnám egy ufotable MSN animé-ért :D
 
Jon
Kicsit OFF, de arra van esély, hogy az UQ Holder kapjon egy animét, nem? Ha nem is az annyira közeljövőben, de mégis. Vagy nem tudom, milyen a fogadtatása a mangának? Nem tud erről valaki valamit? Mennyire népszerű, mennyire veszik, milyen potenciált látnak benne? Nyilván ettől függ az anime berendelése, azért kérdezem. Meg amúgy is, érdekel.
És, hogy ne legyen teljesen OFF, az MSN-t végig megcsinálták animében? Azt értem, hogy nagyon szar minőségű, de hány részt ölel fel?


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Deathforce
Ezt még Azazel írta a régi témában:

Sajnos azt kell mondjam, hogy jobban jársz, ha az animéjét minél előbb elfelejted. Csak belenéztem, de csináltak egy nagyon gyenge 26 részes (ha jól emlékszem) animét, amiben a karakterek NEM is hasonlítanak a mangában szereplőkre, és talán még alternatív befejezést is kapott. Habár ez utóbbi nem biztos, nem néztem végig, csak mintha valahol ezt olvastam volna. Mivel nem láttam végig, emiatt az ecchi részekhez sem tudok mit hozzáfűzni.

Viszont készültek a Negimából nagyon jó OVÁ-k, amik 100%-ig mangahűek, és gyönyörűen lettek megrajzolva.

Negima! Shiroki Tsubasa Ala Alba:
Ez egy 3 részes Negima OVA. Az első 2 rész a 176. fejezettől egészen a 180. fejezetig foglalja magába a mangát, míg a 3. rész a 182-183. részet tartalmazza.

Negima! Mou Hitotsu no Sekai:
Ez egy 4 részes OVA-sorozat, ami mellé még betársul egy 5. rész is, amiben Yue kap főszerepet. Ezek az OVÁ-k a Mágia Világos történetszálba vezetnek be minket.

Negima! Anime Final:
Ez a lezáró OVA, ami ha jól emlékszem másfél órás. Nem néztem végig, elvileg alternatív befejezése van, amit Akamatsu-sensei talált ki. Egyetlen részt viszont meglestem belőle, ugyanis Negi Raiten Taisou-ját meganimálták benne. ^^

Ezeket az OVÁ-kat érdemes megnézni, de a 26 részes animét semmiféleképpen sem ajánlom.
 
Jon
Ühm, szóval 26 rész, értem. Az OVA-kat lehet meglesem majd valamikor. Köszi szépen :)


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
hgabi
Amúgy egy dolog. Még a fórum megújulása előtt írta valaki - talán Azazel - nem tudom, hogy a MSN-ben az erősorrend a következő volt nagyjából.
Negi,Fate -> Rakan -> Nagi -> Yukihime
De mégis Nagi, hogy győzte le Yukihimét, ha gyengébb volt nála? Vagyis ha minden igaz Yukihime nem igen tudta legyőzne Nagit.
 
Deathforce
Hagyma + átok :D Az átok az "Infernus Scholarus" volt asszem, amivel a suliban tartotta. Azt hogy, hogyan oldotta fel az egy jó kérdés, mivel Nagi biztos nem vette le róla, mivel a MotB akkori teste volt. És ha minden igaz akkor a 355. fejezetet meg nem történtnek kell venni, sajnos.
Amúgy Nagi erejét sosem tudtuk meg igazán, csak annyit, hogy nevetségesen erős, csak úgy mint Rakan. Plusz Eva szerette őt és követte egyfolytában, szóval szerintem semmi harcolás nem volt és eléggé lent volt a védelme, amikor megátkozta.
 
hgabi
Fhu eljutottam addig a részig, amit ti is lefordítottatok. Elég sok minden történt.
Viszont néhány dolgot meg tudok állapítani.
Az első, hogy Jack Rakan-t látni akarom az UQ Holderben is. Ez a figura annyira király, hogy az nem igaz. :D
A másik, hogy Nagi kegyetlen erős. Ez ki fog derülni, hogy miért? Vagy csak fogadjam el, hogy ő ennyire erős és kész. Mikor kiütötte a Kezdet Varázslóját is hát nem tudom. Elég hülyén nézett ki szerintem. XD Semmi gigantikus mágikus támadás, hanem egy ütés. Tökre mágusok harca ok. :P
Meg még az, hogy Neginek miért is nem mondják el, hogy Arika az édesanyja? Nem tehetik vagy ez ilyen elvi dolog?
Meg amúgy azt nem értem a sensei miért nem engedi szegény srácokat felnőni? Nagi is már 12-13 évesen nagyon erős volt. Negi 10 évesen aláz kb mindenkit, Touta most olyan 13-14 éves ha jól rémlik. Nem tudom azért legalább egy felnőtt kort hadd éljenek már meg mielőtt lealázzák a fél világot. :P
Nah, de érdekes az tuti. Megszerettem ezt a mangát is. :)
 
Jon
Tudnád linkelni azt a fejezetet, amikor kiüti a Kezdet varázslóját? :D


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
hgabi
http://mangafox.m...233/2.html
Ebben van. Jah és persze mindezt azután, hogy Fateval péppé verték egymást. Hmm ok. Jó amúgy látom abba az ütésbe volt rendesen mágikus erő is, de most ebbe ne menjünk bele. XD
 
Deathforce
@Chakra
Szóval a linkek:

Asuna:
Említés, hogy Ő a birodalmi hercegnő.
Itt a neve + hogy fegyverként használták.
Családi kép
Itt van hogy tényleg fegyverként használják + hozzávetőleges életkor
Itt mondja ki a FőBoss hogy az Ő leszármazottja + Itt látható százisban


Arika:
Itt használja a királyi mágiát, és azért gondolom, hogy a mars fehérje az, mivel Nagi mágikus védelmén csak úgy nem ütne át.
Érdekesség - a ruhája szinte megyegyezik a varázslójéval.

Na hát körülbelül ennyi. Ha valaki éppen benne van az olvasásban talán többet is tud hozni, nekem most ennyi jutott hirtelen eszembe.
A bizonyíték az nem is bizonyíték, hanem finom utalások. De nem hiszem, hogy csak poénból utalgat a mangaka. Ezt sajnálom legjobban, hogy így félbemaradt az egész és soha nem volt kifejtett magyarázat :D Na mindegy ez csak az én gondolatmenetem, viszont az UQH alapján szerintem logikus. Szóval tartom magam ahhoz hogy: A Mars Fehérje = A királyi mágia és a Vénusz Feketéje = A Magia Erebia. Mondjuk az ME ki lett jelentve szóval csak a másik felét kéne biztosra tudni. Ahogy mondtam, mint sok más műben, a vérvonalon belül nem mindenkiben ébred fel a tehetség, hogy használja azt a bizonyos erőt, hisz Nagi nővére szinte semmi erőt nem birtokol.
Az hogy megtanulható-e a fehér mágia, szerintem nem. Az ME úgy működhet mint egy Démoni Megszállás. Beengedi a testébe és a lelkéért cserébe elképesztő erőt ad a felhasználónak és később megöli. Negi azért járt sikerrel a felülkerekedésben mert benne van a királyi vérvonal. De ezt Eva is mondta, hogy a ME nem embereknek való, vámpíroknak lett kifejlesztve, vagy legalábbis halhatatlan lényeknek. Meg hát az ME maga a magja a halhatatlanságnak, plusz technika is szóval ott is van egy kis kotyvasz. Nyugodtan javítson ki valaki ha rosszul gondolom :D

Plusz: Mi lehet a sírmesterrel? Mármint a Gravekeeper's Place/Palace -ból a Mesterrel, aki Negi rokona?
 
Chakra
Hát, amikor Arika párszor felpofozza vagy megrepteti Nagit, az félig-meddig poén, szerintem. :)
Ha Arika is rendelkezett volna azzal a képességgel, akkor nem lettek volna akkora bajban sz első háború után, nem kellett volna számtalan csatahajó és mágus, hogy időlegesen lassítsák Ostia földre hullását.

A sírőrzők palotájának mestere szerintem szintén a Kezdet Varázslója volt, csak más testben. Méghozzá annak a srácnak (Zect) a testében, akit Nagi egyszer "mesternek" szólított és talán azonos lesz azzal a vámpír nemes sráccal, akit az UQ-Holder 1. fejezetének színes oldalán is látunk.
Szerkesztette: Chakra - 2016.03.13. 13:27


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Deathforce
Azért gondolom, hogy valószínűleg valamilyen tehetség is kell a mágia használatához. Lehet Arika csak éppen ilyen szinten tudta aktiválni, Asuna meg kedve szerint formálhatja vele a világot.

Sírmester
Sírmester
Zect
Zect (Kezdet Varázslója)

Ha a rajzolást nézzük, akkor az arcán lévő pöttyök Zect ábrázolásakor mindig ott vannak, a sírmesternél pedig nincs, szóval szerintem nem ugyan az a karakter.

Viszont Ő nagyjából úgy néz ki mint a sírmester.

És mivel kb. semmit nem tudunk a nemesekről az is lehet, hogy mind a varázsló és a sírmester és még lehet Zect is egy nemes :D
 
Chakra
Igaz, ott a pont. ;)

És van egy olyan sejtésem, hogy Arika még valamilyen szinten szerepelni fog. Az MSN-ben Rakan és Göbel visszaemlékezéseiből sokat megtudtunk róla, de a legfontosabbat nem, hogy mi lett vele. Erre valszeg a manga későbbi történései folyamán derült volna fény, de ugye el lett kaszálva a mű. Talán ő is meg akarta menteni Nagit, de a Végzet Varázslója végzett vele. Ami elég szörnyű, mivel akkor éppen Nagi testét birtokolta...

Egyesítve 2016.03.13 16:30:21:
És miközben olvasgattam az MSN-t, találtam még egy közvetett bizonyítékot arra, hogy a Mágiasemlegesítés valahol a Kezdet Varázslójától indulhatott ki és az lehet a királyi mágia, ami az ostiai uralkodói családban öröklődött:
http://mangafox.m...70/10.html
Már ha az utolsó előtti képen elhangzó "fegyver" Asunára és a Mágiasemlegesítésre utal.
Szerkesztette: Chakra - 2016.03.13. 16:30


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Ugrás a fórumra: