Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Játékok
[PC] A! World - saját fejlesztés
Distraught
Sziasztok,
Az utóbbi időben elkezdtem egy RPG-t fejleszteni. Alapkoncepciónak több animéből gondoltam felhasználni ötleteket, valamint minden karakternek lehetne, egy városa, stb.
Elkezdtem C#-ban megírni (multiplayernek gondoltam nyilván) és jelenleg egyszerre programozom a szerver és a kliens applikációját (udp packetekkel megy a kommunikáció, és a szerver egy mysql adatbázisba ment). Eddig megcsináltam már az építkezést, meg pár alap dolgot. Leginkább azért álltam le vele és nem kezdtem tovább fejleszteni, mert nincs egy részletes koncepció, és rájöttem, hogy először ki kéne találni mindent, mint, hogy csak nekiessek, és ami eszembe jut azt megcsináljam.
Viszont keresnék társakat, akik szívesen résztvennének és segítenének a fejlesztése folyamatokban.
Akik hasznosak lennének: valaki, aki ért a 2D grafikákhoz (PS, Illustrator, AE) [több ember is lehet, mert jó sok grafikai munka lesz ezzel szerintem]; karakter-, és rendszertervezők (belőlük is kellene jópár, akik lényegében kitalálják az egész menetét, valamint, hogy milyen funkciók és lehetőségek, stb legyenek a játékban) [fontos, hogy minél több animét ismerjenek és azokból vegyenek ki ötleteket, stb]; esetleg jöhetnek még szintén C# programozók is.

Akit csatlakozna a fejlesztési folyamatohoz, annak várom a hozzászólásait ide (megjelölve valamilyen elérhetőséget), vagy akár itt fórumon (privát üzenet/chat).
Valamint arra gondoltam, hogy a továbbiakban ide raknék ki mindig fejleményeket/képeket a játék jelenlegi állásával kapcsolatban.

___________________________

Egyesítve 2018.04.08 12:55:43:
A legutóbbi poszt óta pár dolog megváltozott. A játék rendszerét teljesen újraírom (btw más nyelven is: C++).
Még mindig várok lelkes jelentkezőket, akik szívesen részt vennének a projektben. Ahogy írtam, nem csak programozókat, vagy grafikusokat keresünk, hanem olyan embereket is, akik kitalálnák a teljes menetet és a játék lehetőségeit, stb.

Ha érdekel, még mindig hozzászólás vagy itteni privát üzenet formájában, esetleg skypeon (bordenslade) várom az érdeklődőket.

Javaslatokat is szívesen fogadok hozzászólásként.
Szerkesztette: Distraught - 2018.04.08. 12:57
 
Shiro
Akik hasznosak lennének: valaki, aki ért a 2D grafikákhoz


A 2D a textúrákra vonatkozik, vagy az egész játék 2D lenne?

Ha RPG és 2D akkor a Diablo 1, 2- hőz hasonló izometrikus nézetben lenen, vagy inkább az első Final Fantasy epizódokra hasonlítana, ergo felülnézetes lenne?
Vagy esetleg oldal nézetes lenne az egész, mint pl a Castlevania?
Vagy inkább szöveg alapú történet lenne és az egész inkább hasonlítana egy Visual Novel-hez?

Animéből ötletek alatt mit értesz? Kölönféle fegyverek, támadások? Pl.: bazi nagy kard, különféle képességek, varázslatok?
Esetleg történeti elemek? A főkarakternek hirtelen van egy húga aki nem a húga akire véletlen rányit a fürdőben.
Karakter dizájn? Nagy szemek, természetellenes színekben pompázó hajkorona?

Visszatérve az RPG részhez.
A történet milyen színtéren játszódna? Pl.: középkori fantasy, a jövőben játszódó sci-fi, a jelenkorban, egy párhuzamos világban, netán egy idő/dimenziók közt utazós?
Hangvétele drámai lenne, horrorisztikus, vagy netán valami könnyedebb?


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
Distraught
Pont ezért keresek egy csapatot, akikkel közösen az egészet részletesen megterveznénk. A játékot alapvetőleg böngészőből elérhetőre gondoltam és a háttérben futna egy szerveralkalmazás, ami tcp packetekkel kommunikál a php-val.
Megjelenésileg olyasmire gondoltam, mint a Gladiatus volt például - bár nyitott vagyok komplexebb és szebb grafikus megoldásokra is, ezért akarom, hogy mindenképp legyen egy szerver app és nem php-ből írunk/olvasunk az adatbázisba/ból -.

Viszont valóban nincsen semmi konkrétum, az egészet, teljesen a kezdetektől a többiekkel együtt terveznénk meg és építenénk fel. (a programatikai megoldások és optimalizálások nyilván az én dolgom már)
 
Ugrás a fórumra: