Nem tudom engem speciel jobban zavartak a forgatókönyvírásos és rendezési bakik, hogy mindent CGI használatával akartak megoldani és elég gyengén, a gyerekes szálak stb, de ízlések és pofonok. Szerintem az előzmény trilógia tipikus iskola példája annak, hogy hogy várjunk el epikus színészi teljesítményt, ha alapból a forgatókönyvvel vannak problémák és idétlen szövegeket adnak a színészek szájába.
Ha esetleg poénnak szántad, bocs, hogy pörgök rajta, de szerintem ez nem igaz, hogy csak annyi a pozitívum. Ahogy Aes is leírta jól be lett mutatva Sidius felemelkedése is. A színészi teljesítményt sem mondanám rossznak. Ian McDiarmid, Ewan McGregor zseniális volt. Samuel L. Jackson is hozta a kötelezőt, mindenféle alpáriság nélkül. Emellett lehet még sok színészt mondani, akik jók voltak. Valóban az első két rész nem volt jó, de azért túlzás, amit előszoktak adni. Hayden valóban gyenge volt a 2. részben, de a 3. részben szerintem egyáltalán nem volt kellemetlen. Leonardo DiCaprio sem lett volna sokkal jobb választás, még ha egy nagyszerű színészről is beszélünk vannak szerepek, amik nem mindenkinek állnak jól.
Bár igazából írhatok még 1000 sort is, amikor olyan világban élünk ahol annál jobb egy film, minél több poént raknak bele és alapelvárás, hogy minden film tele legyen rakva erőltetett poénnal, plusz eleve még ki sem jött filmeket hypeolnak, meg PC filmeket pontoznak fel kreativitás helyett "csak azér' mert PC". Ahol a legfőbb kritika platformok nevetségesen pontoznak stb. És most nem az, tisztában vagyok vele, hogy az első 2 rész rossz, a harmadik szerintem jó volt, összességében akkor sem fényes a kép. Amikor filmekről van szó valahogy mindig belefáradok, hogy az előbb leírtak miatt, hogy sokszor olyan hülyeségekbe kötnek bele az emberek és nem a lényegről vitázunk, hogy inkább abba is hagyom. Ez utóbbi bekezdés nyilván nem az előzmény trilógiára vonatkozott, csak, amikor filmekről beszélek mindig belém villan a mai groteszk nézői és kritikusok hozzáállása a filmekkel kapcsolatban, amitől mindig kiégek és inkább abba is hagyom a filmekről folytatott vitát.
Noha nem szeretem a Trónok harcát, de a hallottak alapján a két csávó penge, szóval nagyon várom mit hoznak majd ki belőle.