Hozzászólások
Boruto anime
Jaeger
Szerintem nagyon is sok embert érdekelt Narutoban ki az a maszkos. Legalább 100 oldalon keresztül tippelgetünk ki lehet az. Azt is érdekes volt látni, hogyan haltak meg Naruto szülei. Szóval nem tudom miről beszélsz.

NS végét nagyon nagyon elnyújtották, aki csak az animét követte már évekkel ezelőtt belefáradt a sok fillérbe. Ha meg nincs a Borutohoz elég alapanyag nem kellett volna még elkezdeni.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
DereX
Rengeteg ember azt írogatja, hogy a Pein harccal kellett volna befejezni, erre hoztam fel kontraként ezeket amiket leírtál. Nem is igazán értem, hogy miért kéred számon rajtam?
Félreértelmezted? Én pont, hogy nem akartam, hogy akkor legyen vége.
 
Shiro
Konohapokalipszis 2

Az a rövid kis jelenet Konoha romjain elsőre nem tűnik túl érdekesnek. (Már megint valami hatásvadász kezdés...) De jobban megvizsgálva egy csomó kérdést vet fel.

Borutonak része volt Konoha lerombolásában?
Az áthúzott fejpánt a lázadás szimbólumát jelenti. Nem mondom, hogy ő maga robbantott volna, de szerintem részese lehetett annak a mozgalomnak ami szembement Konoha vagy Naruto elveivel.
Az ellenfele meg már nem is shinobi, mintha végül mégis csak Sasuke álma teljesedett volna be Narutoéval szemben.

Boruto esetében a Byakugan/Tenseigan, mégis honnan van?

Ott a heg, mint Kakashi esetében, tehát feltételezhető a beültetés, és a Hyuuga klán népességét tekintve bőven lehetett forrása. De mi van, ha ezen belül Hinata az?
Vagy belegondolni is drámai Himawarit megemlíteni.

A világítós tetkó az senjutsuból eredhet, hiszen anno Hashis Ráma is így tolta, bár szerintem sokkal inkább szó lehet az átokpecsét továbbfejlesztéséről, mint a sima senjutsuról.

-------------------------

Alapvetően a történet nem túl számottevő, Boruto lázadozik az apja ellen, de nem ilyen lett volna Naruto is, ha Minato és Kushina életben maradnak? Persze Naruto geneációjában bőven volt dráma, hisz ők még a háború korszakában nőttek fel, Boruto története meg már a béke korszakában játszódik.

Bojler
A movei-ban e a menő Boruto eléggé gyenge képességekkel rendelkezett összehasonlítva az egykori lúzer Narutóval, ami magarázható annak, hogy az akadémián bár tanulnak ninjutsut, de azt már nem az Assassin's Creed szellemében oktatják (, mint ahogy arra a valóságban is lehetőség van).

Ezzel szemben..


Az anime első részében kifejezetten jók a képességei a korosztályához képest. Bár mint tudjuk, ha van családod, akkor az kifejezetten előnyös a ninjutsu ismereteket tekintve.
S én itt meg lennék győződve arról, hogy a kagebunshint Konohamarutól sikerült elsajátítania, ha már Naruto annyira hanyagolja a családját.

---

Magam részéről az árnykígyó egy kicsit túlzás. Szokásos történet, hogy gazdag gyereket megverik és elveszik a zsebpénzét, majd az valahogy a nem éppen a legjobb módon próbál szembeszállni zaklatóival, de ehhez nem feltétlen kéne behozni Lucifert.
Valami elme roggyant Orochi fan lehet a háttérben, hiszen valljuk be, hogy ez az egész szánalmas.
Valaki olyan jutsun kísérletezik, amivel befolyásolni tud másikat, ehhez kéne egy olyan alany akinek vívódás van szívében, na meg persze ne legyen túl feltűnő a következmény, ez legyen egy gyerek.
Persze egy gazdag családból ami esetében egy jókora palotába kell beosontatni "chibihebi"-t.

Szerintem hitelesebb lett volna, ha Denki mindazt bármiféle megszállottság nélkül teszi.

S akkor Boruto fél szemében már gyerekként ott a Byakugan/Tenseigan. Oké mondom örökölte, de miért csak a jobb szemében van? Az előzetessel kapcsolatban már említettem, a beültetés lehetőségét, a heg mait, de az itt el lehet felejteni. Oké a félszemes dolog tök menő egy shounenben, de azt ne feledjük hogy a Naruto esetében a dojutsuk örökletes útón mind a két szemben megjelennek. A fél szem esetében meg inkébb valamiféle orvosi beavatkozásról lehet szó, mint pl kakashi Sasuke, vagy Danzou esetében.

Lehet mondni rá, hogy ez egy mutálódott Byakugan, Tenseigan a két vérvonal egyesülése okán, és Borutonak gyerekként nincs annyi csakrája, hogy mind a két szemére jusson. Na de felnőttként? Na és akkor minek oda a heg? Tehát nagyon nem értem, hogy ezzel it is akartak a készítők, pedig az első epizódot elnézve nagyon figyeltek a részletekre.

Egy kissé középszerű bár nosztalgikus illatú első rész ami sok mindent sejtet, ha ismered az előzményeket.
Ugyanakkor önmagában is fogyasztható az új nézők számára.

Elsőre az első Arc egy kissé gyengén indul, amiről csak pár epizód után kapunk világosabb képet.
Sparhelt
Remélem több hasonló történetet kapunk majd, mint amit a Gaidenben láttunk.
 
DereX
Na ezzel a véleménnyel már sokkal jobban egyetértek, a szem és a heges dolog ugyanez.
Én a vérvonal gyengülésének tudnám be, hogy csak az egyik szeme.

Ezt viszont cáfolja az, hogy látszólag erősebb egy Byakugannál. Nincs tele érrel a feje, kék marad a szeme, de körülötte feketés, nem csak fekete-fehéren lát stb. Ezek ilyen ellentmondások.

A világítós tetkó, ha csak az animét nézed nem mondom tovább, de szerintem más dologból indul ki.
ha érdekel
Szerintem annak a bizbasznak köszönhető, ami a tenyerén van Borutónak, majd az néz ki így


A lázadozásra meg én is kitértem, egyrészt B nem tud arról, ami régen történt, legalább is ezt mutatja minden.
 
Dova
Borutonak része volt Konoha lerombolásában?
Az áthúzott fejpánt a lázadás szimbólumát jelenti. Nem mondom, hogy ő maga robbantott volna, de szerintem részese lehetett annak a mozgalomnak ami szembement Konoha vagy Naruto elveivel.
Az ellenfele meg már nem is shinobi, mintha végül mégis csak Sasuke álma teljesedett volna be Narutoéval szemben.


Ezt nem kell szerintem túlbonyolítani, az Sasuke fejpántja, sőt, a köpeny és a kard is valószínűleg Sasukéé, ha jobban megnézitek tök ugyanazok. A fejpántját meg már a filmben is hordta, lehet h Sasuke is kulimászban van, és mint tanítványa az ő cuccaival aprít.
Érdekes lenne mondjuk a felvetésed, de nem hiszem h Boruto ilyen drasztikus eszközökhöz nyúlna, plusz a film végére ő is elhatározza hogy olyan shinobi akar lenni mint Sasuke, szóval onnantól nem hiszem hogy az a célja h úgy reformálja meg a ninja világot hogy véget vet neki, hiszen ő maga is azzá akar válni.
 
Jaeger
Csak azt nem értem ez a Kawaki, hogyan volt képes Narutot meg Sasukét is parkoló pályára tenni. Hogyan sikerülhetett egész Konohát lerombolni? Érdekes kérdések.
Szerintem hülyeség ilyenkor ezzel kezdeni. Most 5 évig tuti nem fogunk rá választ kapni.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Ja ja ahogy az előttem író is írta. Borutó Sasuke tanítványa. Tőle kaphatott tanúlhatott sok mindent.
Az áthúzott fejpánt az Sasukéé! Ő adta Borutónak a Moveiban mielőtt átmentek a másik világba.
A szem meg ha tényleg Byakugan Vagy tenseigan akkor az Hinata miatt jön! Csak az ő fia! Sőt mi több miért lehet erősebb fejlettebb? Mert csak Narutó fia aki Uzumake sőt csak Kurama Jinjurikije szóval tőle plusz erő vérvonal ami erősítheti a Byakugant.

Az árnyékklónokat meg ah tanította valaki az inkább Nautó. Az ő specialitása. És mielőtt Hokage lett ahogy a képek bizonyítják jó és szerető apa volt. Csak a kinevezése után távolodott el a családtól.

A tetkók meg szerintem a tenyerén lévő jel aktiválásával jön elő.
 
DereX
Capac írománya után jobban utánnéztem egy kicsit a dolgoknak.

Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy a sztori le lett zárva, nagyon is sok kérdés maradt megválaszolatlan.

Na erről ennyit.

Nézegettem a Kaguyás fillert, ami kb 100% canon történés.
Kimaradt egy jelenet ami kulcsfontosságú.

http://indavideo....ar_Felirat

Ebben a részben érdemes figyelni 05:43-tól.
A háttérben feltűnik Momoshiki és Kinshiki.
Valaki a videó alatt is észre vette ezt.
Tehát ez már előre el volt tervezve, ez a rész tavaly májusi.

Feltűnik egy harmadik személy is aki ismeretlen. Valamint simán lehetnek még többen. Ebben a részben az is elhangzik, hogy velük csak erővel lehet tárgyalni. Ez ki is derült a filmből ugye ellenük akarta a Zetsukat Kaguya.

goku a legutolsó mondatod eléggé spoileres
 
beeng
A boruto film (2015 aug) meg tavaly előtt nyáron jött ki amiben már benne volt Momoshiki és Kinshiki. Szóval a nagy előretervezés kb. minusz 10 hónap volt :D Már ha azt nézzük a filler (2016 máj) mennyire tervezett előre, akkor rájövünk, hogy semmit sem. Ha egy 10 hónnappal későbbi flashback részben látjuk olyan karakterek sziluettjét akiket már láttunk a filmben. :D
Meg alapjában véve ez a scifi kaguyás dolog is csak a naruto manga legvégén lett behozva. Maga Kaguya a 679. fejezetben (2014 jun) jelent meg először. Szóval 21 fejezettel a vége (2014 nov) előtt. Mondjuk nekem így is tetszett mert legalább logikus volt a vége.

Egyébként nem magával a folytatással van a baj. Sőt nagyon is örülök neki, hogy meg van magyarázva a chakra eredete és alapjában véve annak, hogy tágítják a nézők előtt a világot. Inkább az zavar, hogy több mint 10 éve néztem a Narutot erre mikor minden király már úgy kezdik az új sorozatot/mangát, hogy (megcáfolják azt amiben az egész manga vége kiteljesedett) konoha szét van pusztítva, az aktuál jófiú az aktuál identitásválságos gonosz riválisával küzd. Mint mondtam nem változott semmi egy új inda-ashura, madara-hasirama, sasuke-naruto jött a képbe egy kis pusztítsuk el megint konohát. Aki meg elméletileg megváltoztatta a ninjavilágot (ja ezek szerint akkor mégsem változtatta meg O_O ) az meg menjen a levesbe. Nem hiszem, el, hogy tényleg csak így lehetett ezt megoldani.

Örülök, meg minden, hogy most a kis uzumakit követve rálátunk még inkább a világra de ne tapossák már el csak így az előző főszereplőt. :ehh
 
DereX
A lényeg amit írtam, csak az nem jött át végül is :D

Mire eljutunk odáig, hogy ez a jelenet legyen, addig még kb. mindegyik részbe fogod látni őt.
 
DereX
A Kaguyás dolgot én is írni akartam, hogy jóval hamarabb lett felhozva, viszont ha nem vagyok teljesen hülye nekem rémlik valami kicsi bemagyarázás még a sima Narutóból, ahol szintén említve volt. Most meg nem mondom melyik rész, az is lehet, hogy csak képzelődöm.Rikudou-ról meg már a sima Narutóban is ezerszer esett szó.

A belinkelt NS részt aki megnyitotta az lát ott 3 embert, közülük kettő már benne volt a moziban is. Egyáltalán nem az volt a célom, hogy ezt leírjam, hanem az, hogy van ott még egy harmadik személy (legalábbis, lehet nem mindenkit akartak mutatni) aki még ismeretlen.
 
beeng
Köszi a kiigazítást.Mondjuk az 54.se olyan sok de lényegtelen hisz mondtam, hogy tetszett a naruto vége, Kaguya jó főgonosz volt (egyébként most jutott szemben, hogy a real főgonosz a fekete zetsu volt őt meg még korábban ismerhettük meg ) de jó volt a lezárás.
A kaikadásom meg azért is volt amit te is említettél, csak félreértettél ezzel kapcsolatban. Tény, hogy megszakadt a lélekörökös lánc mégis kaptunk ismét, egy, mint írtam: aktuál jófiú az aktuál identitásválságos gonosz riválisával küzd, és itt nem a lélekörökös a lényeg, hanem a klisé amibe belekapaszkodott. De ez van, csak nekem korai volt úgy kezdeni a folytatást, hogy meg van mentve a világ, béke szeretet de az első rész prológusa kb ugyan azt érezteti velem mint a shippuden közepén, van egy sokadik sasuke(pain stb) egy sokadik naruto és egy sokadik elpusztult konoha .

szerk.: a lélekörökös lánc megszakadásával meg épp azt vártam volna, hogy elengedik ezt a klisét
Szerkesztette: beeng - 2017.04.08. 02:14
 
goku5
Kaguya csak erős volt, (harcolni viszont nem nagyon tudott) de fő gonosz inkább Zetsu volt. Madara szerintem még keményebb ellenfél lett volna nagyobb harci tapasztalata és technikái miatt.

Narutó a kiválasztott békét teremt. Ez tény. Az már más hogy az meddig tart. Ahogy írva volt nem tart minden örökké.
Na meg szerintem az aktuális gonosz erő nem is biztos hogy földi eredetű ahogy Kaguya sem az volt. Szóval máshonnan jön a gonosz meg a háború már nem a helyi shinobi világból.

Boruto meg meg csak azért különleges mert csak egyesül benne az Uzumkai és a Hyuga klán ereje vére. Gondolom ebből jön a szem is. A különleges jel pecsét meg pláne.

Amúgy kliséről annyit hogy mindig van egy aktuális "jó" akinek meg kell küzdenie a "rossz" ellenfelével. Mindenütt ez van. Ez nem tudom mennyire klisé? Legalábbis ebben a műfajban.
 
Goauld1985
Inkább negatív, mint pozitív a megítélése a résznek a részemről. Ennek több oka is van:
1. Shippuuden elején is ellőtték azt a részt, hogy Sasuke és Naruto találkozik, és lesz egy rövid harc. Bejátszották, azt is hogy egy szúrással Sasuke Naruto felé bök, keltve azt a látszatot, hogy Naruto meghal. (tudtuk nem így lesz) Tuti itt is így lesz.
2. NEm hiszem, hogy ez a Kawaki vagy mi, képes volt megölni a ninja világ megmentőit, Sasukét és Narutot, nem beszélve a többi erősebb harcosról, Leeről, Hinatáról, Konohamaruról, vagy esetleg az 5. Hokagét( szerintem ő még mindig él, és fiatalon tartja magát.)
 
beeng
goku5 írta:

Kaguya csak erős volt, (harcolni viszont nem nagyon tudott) de fő gonosz inkább Zetsu volt. Madara szerintem még keményebb ellenfél lett volna nagyobb harci tapasztalata és technikái miatt.


Én is így gondolom, igazából Zetsu volt az aki szétcseszte az egész ninjavilágot. Kaguya csak az izom volt mellé. :D

goku5 írta:
Amúgy kliséről annyit hogy mindig van egy aktuális "jó" akinek meg kell küzdenie a "rossz" ellenfelével. Mindenütt ez van. Ez nem tudom mennyire klisé? Legalábbis ebben a műfajban.


Ht inkább az ilyen rivális párokra gondolok. Persze erre épült az egész sorozat hisz minden karakternek adott (legalább) egy rivális. Ezzel nincs is baj, de ugyan úgy egy sasuke2 harcol naruto2 vel. Sasuke ugyan úgy el akarta pusztítani a falut és magán a ninjaléten is elég sokat filozofált. Mondjuk a Naruto a shounen mangák között, a karakterek (pszichológiai) hátterének kidolgozásában a legjobb.
Viszont szerkezeti, dramaturgiai fejlődést vártam volna egy olyan éra után ami elméletileg lezárt számos iteratív elemet.

Persze korai még ítélkezni, hisz még semmit sem tudunk róla. Minként alakulnak majd a dolgok hisz sok dolgot ki lehet hozni belőle, csak nekem egyszerűen nem jött át az első rész prológusa. De jobban belegondolva Konoha pusztulása és naruto halála nem fog megtörténni, szóval kicsit túlreagáltam a dolgokat. :D (mondjuk Konoha ebből a szinte biztos, hogy megmenkül) hisz, Sarada álma, hogy hokage legyen. Az első Uchihát meg isten ments, hogy megfosszák a hokage pozíciótól. Ha már Madara, Obito és Sasuke is lecsúszott róla. (hát meg itachi félig meddig részben, hisz ha Danzo nem csináltatja meg vele a piszkos munkát a tudása és az ereje révén szerintem ő lett volna a legesélyesebb a 3. hokage után) :D

szerk.: Egyébként azt se engedném el, Kawaki identitásval kapcsolatban, hogy szőke a haja ahol fel van nyírva. Esetleg valami klónszerűség lenne?(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: (A gaidenben ár láttuk, hogy létezik ilyesmi technológia))
Az ifjú uzumaki szeme pedig esélyes a fejlődésre szemek terén. Hisz az Uzumaki klán Hagoromo míg a Hyuuga klán Hamura leszármazottai. Mondjuk nem tudom, hogy a Kekkei Genkai klánok mennyire belterjesek :lol de esélyes, hogy az ifjú Uzumaki fiú lesz képes feléleszteni Hamoro után a szülei családfáját tekintve.
Egyébként ez fanfiction, de milyen jó lenne látni az ifjú Uzumaki fiút Tenseigannal és Saradát Ringengannal harcolni az idegen invázió ellen. Mindenképp jobban hatna mintha a felnyírt hajú emós nihilista lenne a főszemét. :D
Szerkesztette: beeng - 2017.04.08. 14:33
 
Ugrás a fórumra: