Hozzászólások
Boruto anime
goku5
Köszi az értékes Hsz-os magyarázatot Rikiya!

Amúgy erre a "ha nem tetszik ne nézd"-re csak annyit tudok írni hogy jobbra számít az ember és utólag tudja megítélni a rész tartalmát.
Én is várnék valami pozitívumát de ez csak egyre lejjebb megy. Remélem lesz ezután már végre valami emelkedés is.
Amúgy hogy ez nem filler hanem Novel feldolgozás nem tudtam, De elég rossz. Azokban meg legalább valami jó történetének kellene lennie, mint az előző összefüggő arcok(nak). (Azokból még ki is lehetne nézni.) Na de viszont ez az egy részes szösszenet tényleg semmire nem volt jó. Sehogy nem viszi előre a történetet semmi fejlődés nincs, sőt lényegében saját története se igen van. Az ilyen számomra meg egyértelműen filler kategóriába sorolandó!
 
czera
Abbahagytam az animét annál a résznél ahol a film cselekménye kezdődött (50. rész , Chunin vizsga).
Ezt a részt nyilván megnézem, mert vannak eltérések ez és a film között, és ez a 'canon' ha jól tudom.

Ez után mely részeket érdemes nézni? Vagy érezni fogom majd hogy melyik a fontosabb és melyik a kevésbé fontos rész?
Jó harcokat, történéseket és új információkat várnék. Az idétlen játszadozásra nem vagyok kíváncsi. :D
 
goku5
Hát a vizsga még jó mert sokat adtak hozzá a filmhez, igaz pl volt amit kihagytak a sorozatból de volt a filmben.
Azután viszont hogy melyik fontos? Hát egyik se nagyon mivel lényegében mind "fillernek" betudható részek. Szóval semmi plusz információ nem igen tartalmaznak. És a harcok is vegyesek.
Cho Chos arc szerintem kihagyható.
Talán a következő Mizukis arc még jó. (nem árt megnézni a 71 is) 72-91, 92.
Bár nekem vegyes érzésein voltak vele. Jó is meg rossz is egyben. Ki hogy értékeli. De akkor se ér fel egy Narutóval.
A 93 és a 95 még aranyosnak mondható a maga nemében.
Aztán jön a Jugos arc a 98-tól. Vegyes van benne némi plusz, de ez se eget rázó.
Messze vannak ezek az igazi jó Narutós Pláne a jó Shippus részektől. Szerinte sok a kiszámíthatóságuk és sok benne a nyafogás érzelgősség. Borutó nem ismer senki majd a következő részben már jobban tudja mit akar a másik ő maga.
Ezek a részek max információ kiegészítések magáról a világról és hogy ezekkel találkoznak Borutóék. De messze nem érnek fel a vizsgás mangás filmes részekhez.
 
dungeonlord
Jelenleg úgy állok hozzá, hogy One piecenál egy picivel jobb a Boruto, ha beleszámítom az utolsó arc-ot és a legújabb macskás részt.
Vannak fillerek, de nem olyan fillerek, ahol leáll a történet .Plként ott van Mitsuki .
Kőfalus filler arc után a legújabb macska rész után folytatodik Mitsuki karakterfejlődése, és részről részre sokkal emberibben viselkedik.
De ez csak 1 a sok közül. De !

Jobb a One piecenál, de Boruto se tökéletes .Vannak gyenge részek, vagy átlagos, de egyik résznél se éreztem azt, hogy felesleges néztem 20percet .

Jobban megiserjük Naruto világát,amit az alap Narutoban kimaradt,,sokkal több jutsut tolnak,mint a Naruto generációja és más irányban halad a történet.
Mangát nem olvasom, de hidd el , hogy amit olvastál a mangában, az animében másképp lesz, és ezt mindenképp pozitívumként írom. (legalábbis eddig jobb)

Jelenleg a Boruto átlagos-jó között van .Legtöbb részt 1x elég megnézni.
 
goku5
Hát nem azért de ezt az utolsó részt én nagyon kihagytam volna. Igen felejtős. Szerintem a Borutó eddigi legrosszabb része volt. Na ezt tényleg nem ajánlom, kihagyható.
 
Rikiya
Mangát nem olvasom, de hidd el , hogy amit olvastál a mangában, az animében másképp lesz, és ezt mindenképp pozitívumként írom. (legalábbis eddig jobb)


Én sosem értettem,hogy a legtöbben miért magasztalják az egekbe az animét.Mikor köztudott dolog,hogy a Naruto/Shippuden animéje is,fogalmazzunk úgy,hogy rossz és élvezhetetlen.Másrészt itt van a Boruto anime,ami szerintem a neoliberális kapitalizmus szajhája,a mangával együtt.De ne értsen félre senki sem.Most nem a lehúzás a célom,avagy elmondom a véleményemet,és ezt csak is kizárólag azért említem meg,még mielőtt betámadnának a fotelharcosok.

Szóval a Narutora/Borutora,de még a One Piecera is igaz,hogy az anime rontja az átlag színvonalat.
Szerkesztette: Rikiya - 2019.05.04. 16:22


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Jaeger
Naruto animéjében is sok a fillér, de a fontosabb részeket Paint leszámítva elég jól adaptálták mangahűen. Elég jó benne a zene meg az animáció is.
Pl. A háborúban különösen jó volt a Kakashi vs Obito.

Szóval nagyon nagy túlzás, hogy rossz és élvezhetetlen. A One Piece az élvezhetetlen mikor oldalakat adaptál egy részben, de a sima Narutonál nem volt ilyen rossz a helyzet.

A Boruto az megint egy más történet.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
burn3000
Szerintem ez butaság. Az One Piece azon részei ahol nem kellett lassítaniuk és normálisan feltudták dolgozni a mangát , ott olyan részek lettek amiket bárki a mai napig ha visszanéz a szőr feláll a kezén. Marineford , Cp9 , Skypiea , Gojin sziget , és még lehetne sorolni. Narutóval is ugyan ez a helyzet. Személy szerint én ki nem állhatom amikor van egy jó anime , jó szereplőkkel , élvezhető történettel és 10 rész alatt vége aztan egy esti 3 órás anime nézés után kereshetek megint új néznivalót.
 
Rikiya
Naruto animéjében is sok a fillér, de a fontosabb részeket Paint leszámítva elég jól adaptálták mangahűen. Elég jó benne a zene meg az animáció is.
Pl. A háborúban különösen jó volt a Kakashi vs Obito.


Sok a filler? A sorozat kb.45% az teszi ki.Ráadásul pont azért rohadtul ciki, és nevetséges,mert tele tömték sz*r filler szezonokkal, amiket mindenképpen úgy állítanak be, mintha benne lenne a mangában.Pl ott van a "Két Kyuubi" filler évad, ami hihetetlenül nevetséges, és a magyarázatok is gyengék. Aztán ott van a "Yukimaru és a Három Farkú" filler évad, ami annyira magical girl-ös lett, hogy azóta is rengetegen anyázzák ezt a filler évadot. Van még egy "Hat Farkú" filler évad is, ami ugyan egy fokkal jobb volt, de, mint az előző fillereknek, abszolút értelmetlen, mert a Rokubi-t (hat farkú) mondták a mangában, hogy már régen azelőtt elkapták, mielőtt Sasuke-t ráveszik, hogy támadja meg a Hachibi-t (nyolcfarkút), de az animében úgy állítják be, mintha azután kapták volna csak el, miután Sasuke már harcolt a Hachibi-vel (ami még azért is logikátlan, mert mondták, hogy sorrendben kell begyűjteni a farkasdémonokat 1-től 9-ig, szóval nem hiszem, hogy a 7 előbb van a 6-nál sorrendben)

Aztán ott vannak a szarrá flashbackelt részek,amiben a Naruto szintén első helyen van.Erre is jó példaként szolgál a 213-ik epizód.A mangában egyedül Itachi-ra, Gaara-ra és a Raikage-ra emlékezett vissza, az epizódban minden más csupán a Pierrot stúdió lázas rémálma.Az eredeti karaktereket is lerontják az animében, pl Sakura már akkor is hozzávágja Naruto-t a falhoz vagy egy fához, amikor a mangában hozzá sem nyúlt.

De nem csupán a fillerekkel és karakterek "trollkodásával" rontják le az animét, hanem az animációval is.Példaként ott van a Sasuke vs Killer Bee.Harc olyan,mintha 2 gumiembert néztünk volna.De még meg sem említettem a legendés 167.részt.Igen, az a rész, melynek a legjobbnak kellett volna lennie az egész sorozatban, a nagy epic fight a béke 2 útjának képviselője között, a Pierrot stúdio az szánkba tuszkolt egy "Tom & Jerry" rajzfilmet. Szép munka volt.

Összegezve, én nem szándékosan mondok ilyeneket a Naruto Shippuuden-ről, de nem igaz, hogy egy populáris mangának az anime adaptációja:

- Csúnyább a mangánál.

- Kb 60-70%-ban átírják az eredeti történetet.

- Annyira igénytelen, hogy már nem is hajlandóak rendesen megcsinálni az
epizódokat, inkább telerakják régi jelenetekkel.

- Magical Girl-ökkel, meztelenkedő tsundere lányokkal és bugyuta shipping-ekkel próbálja eladatni magát.

- A harcok gyengébbek és kimenetelük (kivéve egyedül Gaara vs Deidara) kiszámíthatóbb,mint a magyar focicsapat bejutásának a lehetősége a VB döntőjébe.

- Mindenbe filler-t raknak, még az eredeti történésekbe is.


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
goku5
Hát java részt egyet kell értenem az előttem szólókkal. A Narutót a sok filler tette tönkre. Bár tegyük hozzá hogy a sima Narutó is lényegében veri a mostani Borutót, Nem beszélve a Shippuról. Nekem a Shipuban azok voltak a legszörnyűbbek amikor gyerek Narutót mutattak és azzal hülyéskedtek Na az vágta tönkre ott a nézést. De mint mondom messze veri még így is a mostani Borutó java részét.

Amúgy ezt a
Magical Girl-ökkel, meztelenkedő tsundere lányokkal és bugyuta shipping-ekkel próbálja eladatni magát.
Nem értem mire van értve? Mert szerintem ez nem volt jellenző sem a Narutóra sem a Borutóra eddig.

Amúgy megjegyezném nagyobb figyelembe véve hogy ez a Borutó anime fórum nem a Narutóé. Szóval jobb lenne inkább a Borutóra visszatérni.
 
Jaeger
A fillérek szükségesek, hogy a mangahű részeket folyamatosan és gyorsan tudják adaptálni.

Amit leírsz igaz a 45%-ára a Narutonak a többi része a mangát követte. És akkor szépen és folyamatosan adagolták a részeket amikor nem filléreztek. Tudom, hogy régebben jobb volt a One Piece anime is burn de az még akkor volt mikor nem érte utol a mangát mostani állapotára értettem amit írtam.

A Boruto pedig megint nem számít mert nem a mangát követti hanem önálló tőle mint a Dragon Ball valamilyen szinten. Szóval hátha hamarosan elkezdődik a Borutoban is egy normálisabb ív.

Szerinted úgy van az oké, de messze nem olyan rossz a helyzet mint amit itt állítasz.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ningen
Egyetértek azzal, hogy a flashbackek és a fillerek teljesen tönkrevágták a maguk módján a Shippuudent, viszont ezeket nyilván el lehetett volna skippelni (sok animét én inkább fillerek nélkül nézek), viszont ha már 500 részes, akkor abból ne csak 300 legyen a történet. Mondjuk véleményem szerint a Naruto fillerjei nem olyan idegőrlően unalmasak, mint 1-2 más animének, nézhetőek voltak, bár az eredeti történet izgalmával nem értek fel.

Viszont szerintem az animációra ennyire nem lehet panaszkodni. Az 500 részből kb. 40-nél nem volt rendben, azért ekkora szidást az nem érdemel. A legtöbb harc, átalakulás, képesség gyönyörűen ki volt dolgozva, teljesen magával rántott.

A Borutoban az animáció rendben van, sőt szerintem egész jó, viszont itt a fillerek nekem unalmasabbak, mondjuk hozzátartozik az is, hogy én a Narutoval kezdtem az animézést, nem igazán érdekelt még akkor, hogy mi a filler és mi nem, most már az idegeimre tudnak menni viszont :D


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
goku5
A fillerek szerintem is kellenek. Na de viszont azért nem mindegy hogy mi is van abban a fillerben. Legyen normálisabb története. Ami azért a Narutó shippu egy részének meg is volt.

Na de a Borutó másabb ezektől. Elvileg követni fogja majd a mangát, na de viszont az nagyon lassú haladású és így ide túl sok "fillert " raktak be. És ezekben lényegében jelentős fejlődés vagy plusz infó nincsen. Lényegében a chunin vizsga óta erre lehet panaszkodni. Még az előtte lévő ködrejtekes részek még egész jók voltak ehhez képest.
 
Ningen
Mondjuk azért erről nagyon nagy részben a manga tehet. Alig halad, havi 1 fejezet és a mostaniakban alig volt tartalom. Viszont az biztos, hogy ha az anime folytatja a mangát, és megtartja az animációs színvonalát, akkor nagyon jó és izgalmas részek lesznek :D


"I understand what you are getting at father. And, as such... I have decided that I must relinquish my position as tenth seat. From now on I am just... just plain old Erina." - Nakiri Erina
 
https://kitsu.io/users/361132/library
Rikiya
A fillérek szükségesek, hogy a mangahű részeket folyamatosan és gyorsan tudják adaptálni.


Érdekes,akkor miért vannak olyan animék amikben szinte filler sincs,vagy inkább mondhatjuk úgy,hogy próbálnak arra törekedni,hogy ne legyenek benne filler epizódok. Szerintem meg jobb ötlet lenne,ha szüneteltetnék az animét (például a Bhá esetében is),mikor megvan az elég anyag ahhoz,hogy közvetítsék a mangahű részeket,akkor meg folytassák,de semmiképpen sem ilyen semmitmondó,értelmetlen és gyerekes fillerekkel kibővíteni az animét,mert felesleges.

Amit leírsz igaz a 45%-ára a Narutonak a többi része a mangát követte. És akkor szépen és folyamatosan adagolták a részeket amikor nem filléreztek. Tudom, hogy régebben jobb volt a One Piece anime is burn de az még akkor volt mikor nem érte utol a mangát mostani állapotára értettem amit írtam.


Na,itt van az érme másik oldala, hogy ha nem filler-t nyomnak le a néző torkán, akkor meg flashback-eket, amik annyira jól össze vannak vágva, hogy abba a néző belebolondul.

Ezt már egyszer leírtam,de akkor már ide is elküldöm:
Az egész Naruto egy nagy minőségromlás a One Piece-hoz képest.Hogy miért? Gyakorlatilag a Pain Arc után egyetlen még régi minőséget hozó dolog volt: Obito. Utána még erőltették Madarat, aki erős meg menő hangú, de azért mégse egy Obito. Kaguya, Toneri és Momoshiki meg kb egy mellékgonosszal rendelkező háttérrel vannak felruházva. A végén meg Sasuke hisztije kritikán aluli volt.
Kurama Link mód a Kyuubi Chakra Mode-dal együtt egy sárgán villódzó szar, ami megölte Naruto intelligens harcmodorát. Háború egy fanservise-elő(nem szexuális értelemben) szar, Madara minőségromlás Nagatohoz és Obitohoz képest, Juubi egy nevetséges agyatlan állat volt, Kushina is jó volt még.
Kushina és Kurama valamennyire még elment, de összességében romlott a minőség.Konkrétan lezárás szaga volt a Pain Arc végének, csak gyorsan még Tobit komollyá, Itachit meg Sasuke pártivá tették előtte, hogy mehessen tovább. A Naruto lelke Naruto kemény munkájában, a társadalmi ranglétrán való felemelkedésében, az intelligens és kreatív harcaiban és a jó főellenséigeiben volt. Nem sárgán világításban, energiagolyó lövésben, agyatlan faszörnyekben és erőfitoktatásban.


És nem csak viccből használom ezt a "magical girl" kifejezést, mert a Pierrot valóban ilyenekkel tömték meg az animét. Nem hiszitek, akkor ezt nézzétek (figyelem, egyik sincs benne a mangában)...

1.https://de.naruto...i_Juin.png

"Nyáladzó Magical Girl Bohóc", gratulálok a rendezőnek a hihetetlenül erős fantáziájáért. De várjatok, van durvább is!

2.https://sites.goo...Condor.png

"Magical Girl Strucc"! Legalább elmondható a Shippuuden-ről, hogy ilyet is föltalált...


- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
 
Ugrás a fórumra: