Hozzászólások
Boruto anime
tapec
Cheetah30
Szünet volt a múlthéten.
Itt meg tudod nézni, hogy mikor jön rész, illetve hogy filler lesz-e vagy sem. :)
https://www.anime...enerations
 
VSOP
Megnéztem az új részt Angolul,hát gyerekek ha nem olvasnám a mangát itt be is fejezném az animét.Ez a történetszál,nagyon lassan halad,vontatott.Tudom nem az én korosztályomat célozták meg,hiszen 29-éves vagyok.Visszont arra kíváncsi lennék mit szólnak Japánban hozzá,mik lehetnek a visszajelzések.
 
bijuu93
Nem lehet a Shippudennel összehasonlítani mivel még gyerekek.
Kell nekik az ilyen harcok is hogy edzettebbek legyenek. Mivel Novella vagy Fillerről van szó nem biztos hogy fejlődnek ilyen téren.
A sima Narutóval sem lehet összehasonlítani mert ugye az eleje is már azért volt érdekes mert Narutoba lett bezárva a kilencfarkú vagyis Kurana :D
Borutonak meg ott a Karma pecsétje amit a későbbiekben fog elsajátítani, kiváncsi leszek mikor majd elsajátítja hogy milyen erőre fog szert tenni. Meg a Sasuke féle edzésekre 😁
Nekem az előző és a mostani rész is teszettek mint az eddigiek is, Akkun nagyon meghatóan áldozta fel magát, Boruto és Saradara kiváncsi leszek hogyan fogják legyőzni Kirarat. ( Sangonak a macskáját :D Ikszdé )
 
goku5
Hát szerintem ez a rész is egész jó volt az előzőekhez képest. A harcok és stratégiák javítanak azért a részeken.
Inojin meg végre használja a családja titkos technikáját és nem csak az apja technikáját.
Hát ezt az öreg is benézte. Tényleg kezd olyan lenni mint annó a Zetsuk. Lázadnak maguk miatt, és hogy ők jobban tudják mint a mesterük. Hát ez várható volt.
Sarada Sharninganját meg tényleg sajnálom. Tényleg lehetne valahogy fejleszteni még ha csak filler is. Simán be lehetne olvasztani a mangába is akár.

Amúgy hasonlítani szerintem azért már csak viszonyítás miatt is lehet. A legfőbb különbség a Narutóhoz (sima) képest hogy ott csak későn jöttek a fillerek és még sokszor azok is jobbak voltak mint a Borutó részei. Szóval itt a baj hogy fillerek vannak így nem halad a fejlődés.
Na meg tegyük hozzá hogy Kuramma leginkább a shippuudenben jött elő. a sima Narutóban azért más is volt nem azon volt a hangsúly. Itt viszont itt lenne a sok társ fejlődése társak, na meg az öregek is. Borutóról meg nem is beszélve mert Narutónak ott volt igaz Kurama, viszont Borutónak meg itt lenne a Karma és a jobb szeme. Mégse igen bontakozik ki egyik se.
Szóval bőven van mit kritizálni mert nem használják ki rendesen a benne lévő lehetőségeket.
 
Rikiya
Nekem a borutóban egy dolog nem tetszik még pedig az,hogy erő alapján döntik el, hogy ki a megfelelő kormányfő és hadsereg vezető. Hashirama legnagyobb hibája az volt, hogy a tekintélyelvűrendszert meghagyta, sőt jobban elhatalmasodott, mint valaha.
A Kuroko no Basuke-ban is kettős rendszer van: egy ász, és egy stratégia.
A nindzsafalvakban is az erő és az agy szerepét el kéne különíteni. Kell már a Kawaki féle forradalom. Akkor megindul a köztársaság kora.
A Kage-Monarchia hasonló lett mint a Shogun stílus...Bár ez a probléma a shippuden-él is jelen volt,tehát nem lepődtem meg.
 
Kerlon
Rikiya

Ne akarj valós fogalmakat belemagyarázni egy kitalált világba. A Naruto univerzumban szó sincs kormányfőről, vagy hasonlóról.
Hashirama idejében ninja klánok léteztek, amiknek választott vezetőik voltak. Ő találta ki az 1 ország 1 falu rendszert, amit a többiek is átvettek.
Még hogy nincs elkülönítve az erő és az agy? Ember te melyik animét nézed? :D Az orrunk előtt van a legnagyobb cáfolat erre a kijelentésre. Csak gondolj Naruto-ra és Shikamaru-ra (Vagy mondhatnám az első és a második Hokage-t). A tanácsadók mindenhol jelen vannak. Hashirama emlékeiből láttunk, hogy már az első Kage gyűlésre is mindenki kísérővel érkezett.
Egyébként meg a ninják világában vagyunk. Mégis ki lenne a legalkalmasabb vezetőnek, ha nem a legerősebb (vagy ahhoz közeli) személy az adott faluban? A vezetőnek muszáj tekintélyt parancsolónak lennie. Ha kineveznének valamilyen középmezőnybeli ninját Kagénak, szerinted mit gondolna a többi falu?
Csak gondolj a Yondaime Hokage-ra. Mindenkinek azt javasolták, ha szembekerülnek vele a harcmezőn, akkor vonuljanak vissza. Ez a hírnév már a falu-vezetői kinevezése előtt körül övezte.
Milyen Kawaki-féle forradalom meg köztársaság? :D Ezt te hol olvastad?


A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
 
Rikiya
Ne akarj valós fogalmakat belemagyarázni egy kitalált világba.


Miért ne?A halál,harc,háború is valós fogalom amik mind megtörténnek a Narutóban/Borutóban.Főleg,hogy a Borutó komolyabb hangvételt vett valamivel mint a Narutó és az sem túlzás kijelentenem,hogy már egy kicsit átváltott Slice of Lice-ba,ami megint azt bizonyítja,hogy simán belemagyarázhatok valós fogalmakat.

A Naruto univerzumban szó sincs kormányfőről, vagy hasonlóról.


Félreérted."Kormányfő" vagy "Hadseregvezető".Ezt a kage-ra értem.Mint Kormányt írányítanak (ezesetben egy falut) és mint hadsereget vezetnek (irányítják a shinobikat/ninjákat).Tehát ezt vegyed úgy, mint egy példázatot.


Még hogy nincs elkülönítve az erő és az agy? Ember te melyik animét nézed? :D Az orrunk előtt van a legnagyobb cáfolat erre a kijelentésre. Csak gondolj Naruto-ra és Shikamaru-ra (Vagy mondhatnám az első és a második Hokage-t). A tanácsadók mindenhol jelen vannak. Hashirama emlékeiből láttunk, hogy már az első Kage gyűlésre is mindenki kísérővel érkezett.Mégis ki lenne a legalkalmasabb vezetőnek, ha nem a legerősebb (vagy ahhoz közeli) személy az adott faluban?Viszont a tanácsadók nem a kagék helyett döntenek,hanem csak tanácsot adnak amit a kagénak nem muszáj megfogadnia.Épp ez a bibi az egészben.Tehát kagét erő alapján választanak és ha valakit erősnek találnak az már olyan mintha "okos" is lenne.Tehát figyelmen kívül hagyják valakinél az eszét,ha megvan hozzá az ereje,hogy kage legyen.Ezért kellene elkülöníteni,hogy ugyanakkor figyeljék meg az adott személynél,hogy mekkora a jelenlegi ereje,felér egy kagéhoz stb...De másrészről figyeljék meg azt is,hogy van-e akkora bölcsessége,hogy saját döntéseket is hozzon amiknek alapja van értelme van ilyesmik.Shikamaru is csak a tanácsadója.Nem ő dönt helyette.Az,hogy most a kagénak vannak tanácsadói ez még nem biztosíték arra,hogy az a kage majd jó döntéseket is fog hozni.Minden a vezetőkön múlik,lehet 100 tanácsadója,ha ő nem fogja megfogadni,de nem is muszáj,mert nem köteles.Végülis,kagét főleg a vezetői képességéről,döntési készségeiről kellene választani,nem pedig,hogy milyen erős.Fontos,hogy erős legyen,de sokat nem érnek azzal,ha tök buta ahhoz,hogy döntéseket hozzon a falu érdekében.Shikamaru egy nagyon jó kage lenne,de nincs meg hozzá az ereje.Tehát vannak fordított esetek is,mikor az agy meg van,de az erő már nincs.A vezetőnek muszáj tekintélyt parancsolónak lennie. Ha kineveznének valamilyen középmezőnybeli ninját Kagénak, szerinted mit gondolna a többi falu?Azt azért nem mondtam,hogy nem kell semmilyen tekintély egy kagének.Szerintem is fontos,ha egy ember határozott és szinte már kisugárzó az egyénisége és a tekintete.Főleg fontos,ha egy ember komolyságot is betud mutatni az embereknek,de a komolyságból sem kell túlzásba esni.De szerinted olyan előnyt kellene élveznie mint mikor erő alapján döntik el,hogy ki lesz a kage?Tehát még az erő is fontosabb mint a tekintély.Ami fontos az,hogy minimum legyen kage szinten az ereje és legyen jó vezetői képessége.Tekintély is fontos,de ne legyen fontosabb mint ezek.Ez volt a baj Madarával is.Erő is megvolt nála és esze is volt hozzá.De egyáltalán nem volt tekintélyes.És az emberek teljesen figyelmen kívül hagyták a képességeit,mert nem volt tekintély parancsoló.És ez a baj.Madarával szerintem mai napig nem lett volna semmi baj ha nem verte volna át őt Hashirama és az emberek nem tekintély alapján ítélték volna őt.Tehát a tekintély néhai esetben még negatívként is felhozható.

Én bevallom,hogy azért valamennyire legyen tekintélyes egy kage,de egyáltalán nem indok arra,hogy valakit csak a tekintélye miatt utasítsunk el mint vezető.
 
goku5
Kicsit tényleg túl sokat akarsz már beleképzelni! Ez a Naruto/Borutó Ne keverjük más animékkel. Nem kéne túl sokat belemagyarázni.
És a Borutó szerintem messze nem komolyabb hangvételű mint a Narutó volt.

A kormányfő és a Hadseregvezető messze állnak normás esetben egymástól.
Egyrészt feudális urak vannak, nem kormányok és úgymond őket szolgálják a shinobik. A kagék még elmennek hadfőnek és kész. Hol vannak itt kormányok eleve? (miniszterek) Messze nem ugyanazok.
A shinobik választják meg a Kagét nem más. (pl földesúr az csak beleegyezik)
És hát nincs is azzal baj hogyha egy valaki dönt mert úgy a jó. Nem mondhat ellent két vezető egymásnak nincs konfliktus. És hát a shinokik se olyanok hogy csak az erő alapján válasszanak. Kell oda ész is. Narutó is csak Kakashi után jött amikor már felkészült. És hát jó vezető pedig hallgat a tanácsadóira. Bár nem muszáj megfogadnia a szavukat. És ez így van jól. Mindenki hibázhat.
Ne a tanácsadó döntsön már katonai ügyekben hanem a kinevezett vezető.
Mondja már meg nekem bárki hogy melyik Hokage nem volt jó vezető és elég bölcs is??? És őket ki választotta meg? Az hogy még ők kimagaslóan erősek is voltak az már így van jól. Nem azért de Gai is volt olyan erős mint Kakashi mégse akarták őt kagénak!

Ne haragudj de Madarát mikor és hogyan is verte át Hashirama?????????
Milyen tekintélye volt egyiknek ami a másiknak ne lett volna? Szimplán egyik békét akart a másik nem. És hát a nép a békét teremtő vezért támogatta mert ők is aszt akarták.
 
Rikiya
Kicsit tényleg túl sokat akarsz már beleképzelni! Ez a Naruto/Borutó Ne keverjük más animékkel. Nem kéne túl sokat belemagyarázni.
És a Borutó szerintem messze nem komolyabb hangvételű mint a Narutó volt.


Szerintem egyáltalán nem képzelek bele túl sokat.Csak te vagy olyan aki "Atom fizikaként" fogja fel az imént leírt hozzászólásomat.Nem hiszem,hogy olyan bonyolúlt lenne,hiszen rövidítve csak annyit írtam,hogy nekem nem tetszik,hogy főképpen erő alapján döntik el,hogy ki lesz a vezető és ki nem és,hogy a tekintélyelvűrendszer-nek nagy szerepet adtak a választáskor.Ennyi.


És a Borutó szerintem messze nem komolyabb hangvételű mint a Narutó volt.Azért mert a narutóban minden epizódban élet-halál harcokat vívtak és sorban haltak meg az emberek,attól még a borutóban ahol nincs ennyi halott és nincs ennyi csata,lehet még komolyabb hangvételű.Most kivételesen nem a karakterekből indulok ki,hanem a körülményekből a történet hátteréből és kisebb eseményekből.Tehát összefoglalva a Slice of Life miatt tartom komolyabbnak.


A kormányfő és a Hadseregvezető messze állnak normás esetben egymástól.Nem mondtam,hogy konkrét közük lenne egymáshoz.Viszont mind a kettő érvényes egy kagéhoz.Hiszen egy Kage egy kormányfőhöz hasonlóan írányítja a népet kortában tartja,a hadseregvezetőt pedig a shinobik és a ninják,tehát a harcosok felkészítése,írányítása és a stratégiák kieszelése miatt írtam főként.Tehát a két dolognak a cselekvése köthető egy kage feladatához.Egy szóval sem említettem,hogy közük lenne egymáshoz.És hát nincs is azzal baj hogyha egy valaki dönt mert úgy a jó. Nem mondhat ellent két vezető egymásnak nincs konfliktus. És hát a shinokik se olyanok hogy csak az erő alapján válasszanak. Kell oda ész is. Narutó is csak Kakashi után jött amikor már felkészült. És hát jó vezető pedig hallgat a tanácsadóira. Bár nem muszáj megfogadnia a szavukat. És ez így van jól. Mindenki hibázhat.
Ne a tanácsadó döntsön már katonai ügyekben hanem a kinevezett vezető.
Mondja már meg nekem bárki hogy melyik Hokage nem volt jó vezető és elég bölcs is??? És őket ki választotta meg? Az hogy még ők kimagaslóan erősek is voltak az már így van jól. Nem azért de Gai is volt olyan erős mint Kakashi mégse akarták őt kagénak!Épp erről beszéltem.Jó dolog a tanácsadó,viszont akkor is a vezető fog dönteni normál esetben.A tanácsadó csak tanácsot ad amit a vezetőnek figyelembe kellene vennie,de megfogadni nem köteles.Attól még lehet valaki jó vezető,hogy nem hallgat a tanácsadóra.Néhai esetben mondhat hülyeségeket a tanácsadó is,sőt azis megtörténhet,hogy szándékosan félrevezeti a vezetőt.Az a probléma,hogy főként az erőre hivatkozva választják ki a jövendőbeli vezetőket és az eszet meg már nem tartsák olyan fontosnak,ha valaki nagyon erős.Azért biztosan "valamennyire" megnézik az embert,hogy nem-e tökhülye,de attól,hogy még egy kicsit ért a feladatához még nem jelenti azt,hogy később jó döntéseket is tud majd hozni és jól fogja irányítani a népet.Tehát ehhez sok-sok gyakorlat kell.

Abban egyettértek,hogy eddig a kagék olyan borzasztó dolgot nem követtek el,de attól még látni lehetett,hogy sokaknak nincs annyi gyakorlata mint a másiknak,korábbi kagénak.Azért azt nem mondanám,hogy minden kage esze veszett bölcs volt,mert például hashirama sem volt minden esetben valami okos ember,tsunade is hozott nagyon ritkán,de hozott rossz döntéseket és a harmadik hogake is rosszúl döntött sokszor.De ez is egy jó dolog,mert megmutassák,hogy ők sem istenek és ők is szoktak hibázni.Azzal van a baj,ha egy ember nem veszi észre magát,hogy rosszúl csinálja a munkáját.Ne haragudj de Madarát mikor és hogyan is verte át Hashirama?????????
Milyen tekintélye volt egyiknek ami a másiknak ne lett volna? Szimplán egyik békét akart a másik nem. És hát a nép a békét teremtő vezért támogatta mert ők is aszt akarták.Hashirama szó szerint megígérte Madarának,hogy utána ő lesz a következő vezető.De nem bízott a saját barátjában és emberek szavaira hivatkozva szintén ő is elítélte őt és végül Tobirama lett a második hogake,nem pedig ő.Nem csak hashirama akart békét.Madara egy szóval sem említette,hogy háborút akar.De Hashirama nem hallgatott rá és a saját feje után ment.Pedig Madara megmondta,hogy az ő rendszere,elvei másképpen "paradoxon" világa fogja sötétségbe borítani az egész falut.És ez így is lett.Madarának nem volt az emberek személyébe akkora tekintélye mint Hashiramának.Pedig lényegében madara sosem volt rossz,de a megnyílvánulása ezt sugározta az emberek felé.Tehát könnyeben megmagyarázva féltek tőle.


Egyébként ez az én véleményem.Ismétlem az enyém,tehát nem vagy köteles megfogadni.
 
goku5
Én soha nem veszem annyira túl komolyan csak nem kell túlmagyarázni és olyat beleképzelni ami nincs benne.

Hol volt benne hogy a legerősebbet választják Hokagénak? Max csak annyi hogy a legerősebb a Hokage. Jól megfontolják azt a döntést.

Hol van itt folyton élet halál harc? Egyikben se volt folyton. Nem komolyabb a Borutó. Pláne hogy leginkább a sima Narutóhoz van hasonlítva.

A Kagék hadsereg fők nem kormányfők és nem is olyanok. Max a falut irányítják nem az országot, hadsereget. A kormányt szolgálja a katonaság de csak közvetetten.

Akkor te mégis miért írtál mást hogy két vetető kellene?
A vezetők is emberek. Ezért is írtam hogy mindenki tévedhet. Viszont semmi nagy rossz döntést nem hoztak. És Pont őket felhozni hogy rossz döntéseket hoztak!? Hashirama nem volt túl komoly viszont ha ő komolyan vett valamit azt úgy is gondolta és az is volt. Ha kelet igen komoly hangvétele is volt csak viccesre vette a figurát. És hát mindenkinek bele kell tanulnia. És hát nem mindig van csak jó döntés csak a rosszak közül kell választani.

Hát Hashirama és Madara kapcsolatáról némi tévedésben vagy.
Hashirama eleve nem akart hokaga lenni hanem Madarát akarta. Viszont az emberek őt választották nem Madarát. 2. pedig már elvileg Madara halála után választották meg. Az emberek eleve nem akarták Madarát.
És hát maga a klánja fordult ellene ezért is kart ő háborút. De a klán a békét és ezért Hashiramát.
Az elveiért harcolt mind a kéz fél akárcsak Indra és Ashura. És nem azért de Indra Madara irányítása se lett volna jobb. Csak ki mit akart és kinek voltak hozzá támogatói. És hát eleve Ashurát és Hashiramát támogatták az emberek. Ez Volt Narutóék esetében is.
Ugyan olyan tekintélye volt Madarának is. Csak mint írtad a támogatottságuk volt más. De ugyan úgy tisztelték és félték csak nem akarták követni. A félelem meg eleve az elvek miatt volt mert erős volt de nem őt támogatták.

Ezek meg az enyémek de ezért is jó ez a fórum mert lehet róluk vitázni és lehet változtatni rajta. És hát remélem más is ír ezekről véleményt.
Bár tegyük hozzá kezdünk más témára menni nem pedig a Borutó animéről beszélünk már. Jobb lenne visszatérni hozzá. Ezekre meg van más fórum nyitva.
 
Rikiya
Igazából még mindig megtudnám cáfolni,de mégsem fogom.Nem akarok már ennyire belevésődni ebbe a témába,ezért is hagyjuk abba.Senki sem szeretné szétoffolni a topicot,gondolom.Mert már ez egy kicsit narutós lett mint sem borutós téma.
 
goku5
A hét elején olvastam, hogy igen rossz a nézettsége a Borutónak japánban. Legalábbis ennek az arcnak biztos. Ezért ha minden igaz a következő arc az előző korosztályról fog szólni azaz Narutóról és barátairól. Gondolom ezért szerepelnek folyton endingben openingben, mégse igen vannak jelentősen jelen a történetben. Bár az új endingből akkor is nagyon hiányolom Hinatát. Igazán kaphatna már 1-2 részt Hinata és Himawari miket is csinálnak.
Gondolom ezzel akarják visszaszerezni a régi nézőket.
Remélem jól értettem meg amit olvastam és tényleg igaz a hír. (csak külföldi oldal volt)
 
bijuu93
https://www.anime...ry/.141224
Ja és szerintetek mikorra várható a 4K-s tartalmak ?
 
zsero
Minek ide 4K? Nem értem miért van ennyire ráizgulva mindenki a 4K-ra. Gyakorlatilag nincs is igazi 4K-s minőségű anyag még sehol kb vagy ha van akkor csak nagyon kevés. Aztán közben már itt van vagy jön a 8K is. Animénél teljesen felesleges a 4K bőven sok a 1080p. FHD-t is alig használ pár tévé társaság, legalábbis itthon. Külföldön nyilván a tévék 95%-a FHD-ban van de én megkockáztatom hogy 5-6 évig még nem lesz 4K műsorszórás. A felkonvertált 4K-nak meg ugye semmi értelme.

Ami a Borutót illeti. Hát filler, mit lehet erre mondani? Narutoban is volt NS-ben is volt. És elég kevés ért többet az átlagosnál. Aki nem akar velük szenvedni nem nézi azt kézcsók. De azért ne csináljunk úgy mintha ez a minőség a Boruto minősége lenne mert nem votl ez minőségibb régen sem. Egyébként kb 10 rész max és tuti vége ennek a filler évadnak.
 
DereX
A TV adók itthon még a 720p-t, avagy 1K-t sem képesek mind abszolválni, nevetséges, hogy amikor már rég a 4K világában élünk még mindig nem várható el, hogy 2k-ban levegyenek az adások.

Egyébként 4k tartalom rengeteg van már, az összes pár éve megjelenő játékot futtathatod már benne, régebbiekhez is érkezett frissítés. Nyilván olyan gép is illetve monitor kell hozzá.
Anime 4k-ban nem lesz, hiszen 720p és 1080p között sincs szinte semmi különbség, egyszerűen nem használja ki a megnövekedett pixelszámokat egy anime minőségű sorozat/film.

8k még csak gyerekcipőjében jár, egyelőre még hardveri támogatás csak a prémium csúcskategóriában van, ami pedig 2-3 évig nem fog változni.


goku5, addig amíg nem adsz forrást azt írsz amit akarsz. Én meg hivatkozhatok arra, ami az utolsó manga főoldalán magyarul volt írva "nagyon népszerű anime" <- ez olvasható a 30. fejezet 1. oldalán. Lehet ezzel is vitatkozni, de tudva, hogy egy angol cikket olvastál el és te nem tudsz angolul így fenntartásokkal kell kezelni. Tudtommal bárki linkelhet tartalmakat, amik relevánsak a topichoz.
 
Ugrás a fórumra: